Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Min helg

I fredags hade jag på mig min mest rosa blus.

 

Hämtade Henri på förskolan och sen gick vi raka vägen till Hemmakväll. Vi har en ny fredagstradition. Förr var det att köpa fika – nu är det godis som gäller istället.

Det är på grund av ett tips från er som jag fick för att undvika godistjat. Vi ”förbjuder” inte godis, vi begränsar. Han får alltså tre bitar godis varje fredag. På så sätt är det inget tjat andra dagar. Eller klart han frågar, men accepterar svaret att det inte är fredag.

Han får dock välja fler bitar i affären då han tycker det nästan är roligare att handla godis än att äta, men när vi kommer hem är det tre som gäller. Resten hamnar i en reservpott som vi tar av om vi ska något särskilt, typ fira midsommar. Eller till oss vuxna : ))

Men obs jag är verkligen inte fyrkantig rent generellt. Han får äta det som bjuds på t.ex. kalas och vi gör undantag. Men han tycker om att veta vad som gäller liksom.

 

Skulle göra en rolig middag till honom och hahaha hur sorgligt.

 

När jag nattade dukade F till vår fotbollskväll under tiden. Varför är killar såhär.

 

Det blev straffläggning och vi vågade knappt titta. Men Frankrike vann! Gick ju inte så bra igår, men här levde vi fortfarande på hoppet.

 

Nu är det lördag och vi har Henris farmor på besök. Vi hade saker att fixa och hon kom för att underhålla Henri under tiden. Skulle lägga upp gardiner och sätta upp tavlor bland annat.

Till lunch blev det fiskgratäng, spetskål och potatis. Jag gör såsen till min fiskgratäng med följande ingredienser: matlagningsgrädde, creme fraiche, fiskfond, hummerfond, dill och citronsaft.

 

Vi har några irriterande flugor här hemma som Henri fick panik på. En satte sig på ”mammas stol” och han blev så frustrerad.

Berättade för honom att det är en husfluga, den tycker det är så trevligt hemma hos oss och vill bo här. Då mjuknade han och tyckte att det kan den väl. Men borde få en egen stol. Jag frågade vad vi ska kalla den. ”Anton”, svarade han. Här ser ni alltså flugan Anton.

 

Vi brukar ju hoppa över dagsvilan då det är hopplöst. Men då har vi istället ett gnälligt barn halva dagen : ))

I lördags ville vi verkligen att han skulle sova. Jag sa att om han ville fika var han tvungen att sova först, vilket antagligen gör mig till sämsta mamman. Men han gick genast till soffan fast bestämd på att sova. Lade alla kuddar över sig som ”väggar och tak”. Och somnade. Vi fattade ingenting. The power of fika.

 

Klipp till kväll. Beställde pizza och jag fick fel. Blev så besviken. Eller egentligen fick jag inte fel. Det är två snarlika titlar och jag blandade ihop dem. Tyvärr var det gorgonzola på vilket jag verkligen inte tycker om på pizza.

Kändes så typiskt då jag ätit glutenfritt i några veckor och skulle göra ett undantag. Blev inspirerad när Michaela Forni skrev om antiinflammatorisk kost. Började tänka på min fot, och nacken jag haft så mycket problem med. Men så svårt det är att äta 100% antiinflammatoriskt?? Särskilt att ta bort socker 😅

 

Nu är det söndag och vi är på bilevent på Norrvikens trädgårdar. Av alla där så var jag nog den som tog minst bilder på bilarna. Jag är verkligen noll intresserad. F roade sig däremot. Hoppas han hittar en partner med samma intressen nästa liv.

 

Jag och Henri hängde i körsbärsträdgården istället. Sparkade boll, åt lunch och tittade på påfåglar.

 

Det var så kallt! Kom igen nu sommaren!!

 

Hemma igen. När det var dags att sova ville Henri blir nattad i polistältet. Det kunde han väl få. Vi vågade dock inte låta honom sova kvar där eftersom tältet kan falla ihop om han rullar åt sidan.

Men jag började skymta en framtid där han kanske inte alltid sover i vår säng. Men ska också erkänna att jag med glädje bar över honom. Vill samsova varenda sekund jag kan <3333

 

184 gillar

Kommentarer (33)

 • Vendela

  |

  Antiinflammatoriskt har varit en sån gamechanger för mig. Äter numera glutenfritt för får så ont i kroppen annars. Vilket jag får av för mycket socker också, men det räcker att ha dragit ner på socker. Plus att även om jag äter ”för mycket” socker nån gång så mår jag inte hälften så dåligt som när jag ätit gluten.

  Svara

  • Egoina

   |

   Så många säger detta! Hur länge åt du glutenfritt innan du märkte skillnad?

   Svara

   • Vendela

    |

    Jag körde autoimmuna protokollet (AIP) tre månader. Kan inte precis rekommendera att vara så strikt för jag blev liksom rädd för massa olika mat tillslut. Men det var i samband med det som jag blev av med mycket av min kroniska värk, och när jag testade gluten efter för att se om det kunde funka med mindre mängd blev det extremt tydligt. Jag har för mig att det är ca. tre månader som gäller för att verkligen kunna utvärdera vad gäller gluten.

    Svara

    • Egoina

     |

     Tack för info ❤️

     Svara

  • Hanna

   |

   Nu tänker jag vara lite av en party pooper här, men det finns inga vetenskapliga belägg för att antiinflammatorisk kost ens är en grej. Mat orsakar inte inflammationer i kroppen. Tro mig, jag lever med reumatism (aka kronisk sjukdom där jag ständigt får inflammationer i kroppen). Om kosten hade kunnat hjälpa hade jag (och väldigt många med mig) lagt om dieten direkt! Men tyvärr har det ingen verkan så vi får istället ta cellgifter varje vecka, i resten av livet i många fall.

   Med det sagt, om du känner att du mår bättre av att begränsa mängden socker och gluten du äter så kör på! Men det är inte pga någon antiinflammatorisk effekt.

   Svara

   • Sofia

    |

    Usch, det måste verkligen vara fruktansvärt att gå med reumatisk värk varje dag. Men vill bara flika in att trots att det inte finns vetenskapliga belägg för detta med antiinflammatorisk kost så har jag ätit mig frisk från min fibromyalgi. Tror absolut inte att det är någon mirakelgrej som funkar på alla sjukdomar, men på min sjukdom och min värk gjorde det faktiskt underverk <3

    Svara

    • Hanna

     |

     Så lustigt, jag brukar tänka att jag har tur som ”bara” har reumatism och inte fibromyalgi. 😅
     Min mormor har lidit av fibro hela mitt liv så har sett på nära håll hur tufft det kan vara. Blir genuint glad över att läsa att du fått bukt på din sjukdom! Tyvärr har antiinflammatorisk kost inte hjälpt min mormor eller de i hennes närhet som också lider av fibro. Men så är det ju en väldigt knepig sjukdom som ter sig på många olika sätt och som vi vet alldeles för lite om.

     Svara

     • Sofia

      |

      Ja det skulle inte förvåna mig det minsta om man i framtiden kommer fram till att det man idag kallad för fibromyalgi egentligen är x antal olika sjukdomar som har x antal olika orsaker… Men fram tills dess är jag evigt tacksam över att ha hittat en väg som funkar för mig! 🙏🏼

 • Disna

  |

  Anton!
  Vår hette Dum-Dum. Speciellt den sista stora flugan för säsongen som verkade kunna överleva på gränsen till att kunna sätta rekord.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!

   Svara

 • Zoe

  |

  Har ni testat att iallafall ha en ”vilostund” på dagen ungefär när han annars skulle ha sovit? Om det går att få honom att liksom vara mer stilla och ta det lugnt haha. Om det finns nått han gillar att göra som är en mer lugn aktivitet. Min dotter är rätt lugn så jag har kunnat ha igång ljudbok eller läst böcker för henne, lagt oss i sovrummet och liksom släckt ner lite. Men sen fick hon en gång titta på Pippi istället för att lyssna och efter det är det såklart kört, bara lyssna på Pippi vägras. Och jag orkar inte en ny kamp så om de funkar så seee på piippiii dååå. Men det hjälper henne varva ner att ligga i sovrummet och då klarar hon sig bättre till kvällen 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja…eller det blir automatiskt så eftersom vi alltid ger det ett försök att natta honom. Tänker som du att det är bra att i alla fall få en lugn stund.

   Svara

 • Anja

  |

  Älskar ”the power of fika”! 😂❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha <3

   Svara

 • I

  |

  Alltså min man dukar också så, även när vi har gäster!!! Jag får alltid påminna honom om att vi faktiskt har (fina matchande) skålar och fat… En gång lade han till och med fram ett paket mikropopcorn på soffbordet när vi hade besök!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahah känner igen det där. Jag påpekade det en gång och han sa ”men vi har väl inga fina skålar” 😅😅🙈

   Svara

 • Lena

  |

  Mysiga och fina bilder. Hur har H lyckats bli så förtjust i godis? Barn sim har äldre syskon brukar bli introducerade tidigt för både det ena och andra.

  Svara

  • Egoina

   |

   Fått smaka hos kompisar och i Norge 😅🙈

   Svara

 • Helen

  |

  Våra husflugor heter Bosse 😄

  Svara

 • Myh

  |

  Våra flugor heter Glenn (pappa fluga), Glennfia (mamma fluga) och Lillglenn (barnen) 🤷🏻‍♀️😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!!

   Svara

 • MW

  |

  Haha ditt liv genom ditt raster är så kul att läsa, inte klämkäckt som so många andra bloggar

  Svara

 • Alina

  |

  Kul att jag bara: ”MEN LÖRDAGSGODIS DÅ??”

  Mvh godisråttan 🙈😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, det är inte ett begrepp han känner till…än 😀

   Svara

 • Julia

  |

  Tyvärr känner jag många som testat utesluta gluten, som sen inte kunnat börja äta det igen pga blivit känsliga för det (alltså inte allergiska, men kroppen kan inte hantera det lika bra). Hoppas det inte blir så för dig, och att du hittar det som funkar för just din kropp <3

  Själv är jag gluten-intolerant och det jag saknar mest är nog faktiskt vanligt pizza xD

  Svara

  • Kajsa

   |

   Jag är en av dem! Som slutade äta det ”för att testa” och nu inte ”kan” börja igen. För övrigt saknar jag Sandwich! Alltså glassen. FÖRSTÅR INTE hur människan kan typ uppfinna raketer som kan åka till månen men ingen uppfinner/tillverkar en glutenfri Sandwich?! 😂

   Svara

  • Kajsa

   |

   PS. Och då menar jag inte recept på att göra det själv för det blir inte alls samma sak (har testat), utan jag vill ha det från en riktig glasstillverkare! Mvh Dagens-i-lands-problem

   Svara

 • Elin

  |

  Ang. godiset! Jag hade aldrig lördagsgodis när jag var liten utan mamma lät mig plocka några bitar när vi veckohandlade istället. Tycker det var så smart! Aldrig en grinig unge i affären liksom haha. Och inte mer godis än vad andra barn åt. Win win!

  Svara

 • Matilda

  |

  Haha vaaarför kan dom inte göra fint? Jobbar på en arbetsplats med bara killar och på senaste festen serverade FESTKOMMITTÉN snacks i gamla kakburkar (obs såna där i plast som alla barn/föreningar säljer). Skrattade gott åt detta.

  Men när det sedan skulle ätas jordgubbar och glass ställde dom alltså fram jordgubbarna direkt i kartongerna…? Inte avsköljda eller avsnoppade…? Vad pågåååååår :’)

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Lisa

  |

  Vi kör med regeln ”du får lika många godisar som du är gammal” samt att vi inte berättar när det är lördag. 😅 Så godis blir det när vår äldste son lyckats lista ut att det är lördag. Han är också SÅ taggad på att snart få 6 godisar istället för 5. Han var 3,5 år när han frågade efter godis första gången o då drog jag till med regeln. Blir aldrig något tjat eller missnöje efteråt! Funkade till och med på kusinerna som var 11 & 8 år då 🙊 Dottern som är lika gammal som Henri ger vi en/två bitar och blir det gnäll om hon ser storebrors skål så brukar jag klippa isär till lite fler bitar 😂 Hon är för liten för att förstå ålderskopplingen… men tydligen tillräckligt stor för att bli helt galen om hon inte får en godis när brorsan får 🫠

  Svara

 • Linkea

  |

  Har du gjort nåt inlägg om hur du får din lugg så snygg? Annars, hur stylar du din lugg? ☺️

  Svara

 • Josefin

  |

  AIP räddade mitt liv (inget överdriv) för ett antal år sedan. Var väldigt sjuk på olika vis och fick ett helt nytt liv efter 3 veckor strikt. Obs, detta var inte lösningen på allt, men gav definitivt kroppen en paus för att kunna sänka inflammationerna i kroppen tillräckligt för att orka hantera allt annat i livet som var knas. (bearbeta trauman, justera/rensa bland relationer/familj, ändra arbetssituation/stress mm.)
  Håller med om att det är viktigt att inte fastna i kosten över tid, det gjorde jag och det är en lång process att återintroducera livsmedel. Men med det sagt så är det SÅ värt beroende på vilken situation/desperation man befinner sig i. ❤️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv