Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Helgen

Förra fredagen såg jag ut såhär! Jobbade hemifrån vilket var väldigt skönt.

Det var supersommar, F skulle på AW och jag bjöd in mig och Henri till Caroline med familj.

 

Där gjorde vi egna pizzor. ”Har du osten underst”, frågade de. Såklart?? Annars blir ju osten som ett lock över resterande topping.

Hur gör ni?

 

Sommarkvällar 🥲

 

Barnen levde sitt bästa liv och vi vuxna kunde bara sitta och njuta.

 

Barnen somnade (Henri fick sova i deras säng någon timme) och vi vuxna satt på altanen till sent och åt gelato med jordgubbar. Dröm.

 

Dagen efter tog vi en spontan dagstur till Helsingör med samma gäng.

 

Henri och Elise rymde femtioelva gånger. En gång sprang de rakt ut i en trafikerad gata. Jag sprang efter men hann inte ikapp förrän de hunnit långt. Det var så läskigt. Hur gör man i denna ålder? Stanna hemma? Koppel??

 

I söndags hängde Henri, F och jag utomhus hela dagen. Först på stranden.

 

Och sen i parker. Haha jag och min fot. Rockar stödstrumpa och fotriktig toffla.

 

Till middag gjorde jag fisksoppa. Gul pga gurkmeja. Henri var skogstokig, ville inte smaka och sa att han ”inte tycker om mat”. Sen smakade han ändå och sa ”mmm mamma Henri OM!!” 😆

 

Det var min mysiga helg. Hoppas er var fin också 🥰

 

184 gillar

Kommentarer (17)

 • Elin

  |

  min unge (också 2 ½ år) rymmer aldrig, men hade hon gjort det hade jag nog haft koppel🥲

  Svara

  • Egoina

   |

   😆

   Svara

 • Isabell

  |

  Osten underst såklart. Det är ingen gratäng! Tycker dina kompisar att exakt alla pizzerior gör fel? 😉

  Svara

  • Rakel spektakel

   |

   Alltså håller med om att osten ska vara under på pizzan MEN en fördel med att ha den över är ju att toppingen inte ramlar av lika lätt 😅 typ om ett barn ska äta

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag fick en ryggsäck med koppel i till min son haha.. jag har inte använt den ännu men jag tror att när vi börjar gå på ställen där det är mycket folk så kommer han få ha den på sig. Vet inte om det är kontroversiellt men hellre det än att han ska försvinna ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   haha smart!

   Svara

 • Emma

  |

  Det är sjukt jobbigt med rymmare, för de är för små för att förstå faran. Jag tror det enda man kan göra är att minimera antalet farliga situationer (typ leka på förskolor eller andra inhägnade platser), och när man måste gå tex bredvid en gata så måste man hålla hand. Har man en supersnabb unge som vägrar hålla hand tycker jag definitivt koppel bör övervägas. Ja, folk kommer glo, men hellre det än en olycka. Man får trösta sig med att de blir äldre och klokare de med, så det är en begränsad period 😊

  Svara

 • Helen

  |

  Jag har tvillingar som är två månader yngre än H. De springer gärna åt varsitt håll och skrattar friskt när jag blir frustrerad. Vi bor på landet, vilket gör att jag ändå är relativt lugn när de är ute i trädgården.
  Däremot har jag köpt sele och koppel till dem. Användes lite ifjol, de blev jättearga eftersom de fortfarande ville gå åt varsitt håll. Fungerar bättre när vi är två som håller i varsin.

  Vi har både fått uppmuntran och sura gliringar, fast hellre det än att jag tappar bort mina barn eller att de utsätter sig för fara!

  Svara

  • F

   |

   Toppen med sele och koppel, Louise Hallin rekommenderar det!

   Svara

 • Jenny

  |

  Det finns barnkoppel! Svinbra.

  Svara

 • Caroline

  |

  Vi satte regeln att man håller hand där det finns trafik. Nära vägar, parkeringar etc. Klart det blev protester ibland och ibland fick man bära argt barn.

  Svara

  • F

   |

   Det är väl självklart att man håller barnets hand när man går nära bilar? Jisses.

   Svara

   • Caroline

    |

    Tydligen inte, eller? De sprang ju ut i trafikerad väg.

    Svara

  • Caroline

   |

   Eller snarare regel för oss vuxna, – någon går alltid med barnet/barnen.

   Svara

 • Sophie

  |

  Alltid osten underst! Annars blir ju toppingen typ kokt.

  Svara

 • tintin

  |

  Mina har fått välja, gå brevid oss/hålla handen eller sitta fast i vagnen. Många gånger fick det bli vagnen då de inte kunde stå emot impulsen att springa iväg. Snabba som små vesslor är de ju och eftersom de var två i samma ålder (storebror var aldrig någon rymmare så han gick oftast fint brevid) så kunde jag inte springa efter båda om de stack åt olika håll. De fyller snart fem och har (tyvärr) slutat med vagn så nu är det hålla hand eller gå hem som gäller när jag är ensam 😛

  Svara

 • tintin

  |

  tillägg: jag har gått till förskolor eller inhängnade ställen och lekt när jag är ensam, eftersom jag inte kan jaga efter 2 barn och hålla koll på storebror som jämt ska klättra ända upp i himlen samtidigt, lättare när de kan springa fritt innanför stängsel x)

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv