Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vad jag ätit de senaste 5 dagarna

En typ av blogginlägg jag älskade back in the days, men som jag också förstår är triggande, är när folk bloggade om allt de ätit under en hel dag. Så kul att se vad folk äter! Men ja, som sagt var det triggande också. Man kan inte göra rätt.

Jag ska inte rada upp allt jag ätit, men här kommer mina 5 senaste middagar! Regler: ska gå snabbt och ska i största mån använda sånt vi redan har.

 

Söndag. Det blev ceasarsallad. Blev nyfiken på varför det heter just ceasarsallad och förväntade mig spännande kuriosa när jag googlade. Men det var faktiskt så tråkigt som att en italiensk kock vid namn Ceasar Cardini uppfann den när maten tog slut på hans krog och han var tvungen att improvisera fram en matig sallad.

Improvisationen förklarar kanske såsen. Lite sinnessjukt drag av honom ändå att göra en vitlöksmajo och mala ner sardeller?? Men också genidrag. Älskar ceasardressing, så umamig. Jag hade ägg, sardeller, vitlök, parmesan, olja, peppar, dijonsenap och citron i min.

 

Måndag. Hade kvar grillad kyckling från gårdagens ceasarsallad. Det blev en snabb kycklinggryta. Hittade en burk med soltorkade tomater och adderade färska tomater, matlagningsgrädde och lök. Kokade ris till.

 

Tisdag. Blev en enkel pasta som jag rörde ihop med smaksatt creme fraiche franska örter och parmesan. Toppade med champinjoner som jag stekt i smör och vitlök, och smulade över resterna av baconen som var kvar från salladen.

 

Onsdag. Pasta igen mamma, sa Henri. Japp en riktig svennepastasallad. Det sista av den grillade kycklingen tillsammans med pastaskruvar och grönsaker jag kunde hitta i kylskåpet fick bli en sallad. På toppen smulad salladsost från Eldorado. Kanske den godaste? SÅ krämig. Vid sidan: resten av ceasardressingen.

 

Torsdag. Idag blev det halloumiburgare med pommes. Tryffelmajo, isbergssallad, inlagd jalapeno, tomat och gurka. Halloumi är en sån sak vi alltid har i kylskåpet. Det har så lång hållbarhet. Pommesen blev en blandning mellan två olika fryspommes-slattar från frysen samt en skivad potatis.

Det var det om det! 👩🏼‍🍳

170 gillar

Kommentarer (23)

 • Hanna

  |

  På tal om världens bästa eldoradosalladsost – rekommenderar starkt att göra en sås på creme fraiche (fet), salladsosten, honung, vitlök och salt och peppar. Den är MAGISK till grillat eller kyckling.

  Haha vi har också alltså slattar av fryspommes i frysen, de tar liksom aldrig slut? Och sen kommer det en ny slatt direkt..

  Svara

  • Egoina

   |

   Ska lätt prova!! Låter asgott!

   Svara

 • Isabelle

  |

  Försöker med jämna mellanrum göra mat på infrysta slattar och halva förpackningar med grädde etc. Konstigt nog smakar maten ändå helt okej, fastän det känns som att man inte har något hemma. Känner mig alltid så nöjd när man fått ihop en ordentlig middag på de där överblivna slattarna och frysta påsarna med diverse blandade ting.

  Svara

  • Egoina

   |

   Bästa 🙏🏻

   Svara

 • Maria

  |

  Eldorado alltså. Jag som tokhyllar Ica Basics salladsost till alla jag kan.

  Svara

  • Egoina

   |

   Är den också bra? Ska testa 😍

   En bekant till mig jobbar med produktutveckling och hon berättade att butikernas egna varumärke har ganska höga krav för sina produkter. Vill minnas att hon sa att produkten MINST måste vara lika bra som konkurrerade produkt. Eller bättre.

   Svara

   • Jennie A

    |

    Håller med om ICA Basics, det är den godaste enligt oss också. Provat Eldorados, men nej den är inte lika bra. En annan bra salladsost är German White Combi, där snackar vi krämig! 🤤

    Svara

    • Egoina

     |

     😍

     Svara

     • Alice

      |

      Om någon vågar testa ett veganskt alternativ som just är mer krämigt än smuligt (såna veganska sorter finns också men krämigt är ju godare!!) så rekommenderar jag violifes just like greek feta. Också bra om nån allergiker vill äta feta.

 • Sanna

  |

  Det roligaste med ceasarsallad är väl ändå att den kommer från Mexico?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej? Eller va? Haha

   Svara

 • Emma

  |

  HUR får du din potatis sådär knaprig? Friterar du eller har du ett knep? 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag använder en ugnsform i teflon. Den blir som en stekpanna och det tillagas underifrån också. Viktigt att vända ofta!

   Svara

 • Marie

  |

  Jag har alltid tänkt att salladen vad döpt efter Julius Caesar 😅 tack för infon trots att den var tråkig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jag med. Så besviken!

   Svara

 • Elin

  |

  Tell me you have hälsporre without telling me you have hälsporre kind of bloggbilder 😂😂❤ såg mumsigt ut alltihopa!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja 😭😂 Men börjar bli bättre! Är hos fysioterapeuten en gång i veckan 💪🏼

   Svara

   • Elin

    |

    Skönt! Håller tummarna 🤞🤞

    Svara

 • Helen

  |

  Jag är mest förundrad hur många gånger du lyckas använda en grillad kyckling 😄

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Emy

  |

  Tack för inspirationen 🤗

  Svara

 • Anna

  |

  Färdiggrillade kycklingar brukar ju va pyttesmå men du har alltså lyckats använda den 3 ggr🤣 bra gjort!

  Svara

 • Julia

  |

  Coops fetaost är också väldigt bra. Extremt krämig. Blev helt tagen när jag smakade den första gången. Älskar när man slänger ihop saker man har hemma och det blir gott. Tråkigare när man inte kommer ihåg vad man hade i om man skulle vilja göra det igen 😂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv