Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Torsdagslista

 

Hur är läget?

Det är bra! Förväntansfull inför lördag och allmänt…nervös. Det är dränerande att söka jobb. Jag har en kompis som älskar att söka jobb, hon får typ en kick av det och kan göra det bara for fun. Kan inte relatera, jag tycker det är hemskt. Min hjärna låser sig i intervjusituationer. Ska vara glad om jag någonsin får ett jobb igen : ))

 

Vad drömde du inatt?

Vet ej. Sover jag ens så länge i sträck att jag kan drömma numera? Har förresten börjat föra loggbok om hur Henri sover. Deprimerande läsning.

 

Något som är störigt?

Att jag inte hittar mina rakblad. Vi hade ett temporärt badrumsskåp som vi tömde när vi skulle sätta upp det nya och då hamnade innehållet lite överallt och vissa saker hittar jag inte.

 

Ge ett tips som känns aktuellt just nu!

Snart sol-i-ögonen-väder. Köp dig en keps i linne! (reklamlänk) Jag önskade mig denna i födelsedagspresent, men fick inte den så nu köpte jag den själv.

 

 

 

Serie du kollar på?

Har precis börjat kolla på Young Royals. Är bara två avsnitt in, men gillar den.

 

Något gulligt som hänt på sistone?

När min nageltjej sa att jag skulle få rabatt för att jag blivit av med jobbet. Tackade nej och sa att det inte behövdes. Bättre någon som behöver det får det. Men så gulligt av henne ju.

 

Vill vi se dem!

Såklart! Det blev fransk ombre denna gång, med vårfeeling i form av små blommor som hon målade på. Snö ute och vinterjacke-väder igen, men hoppet lever på mina naglar.

 

141 gillar

Kommentarer (11)

  • Lisa

    |

    Men sover han inte toppen nu? Eller blandar jag ihop nån story med nån annan? 😅

    Svara

    • Egoina

      |

      Jo mycket mycket bättre. Särskilt nattningar och första halvan av natten. Men det är fortfarande inte helt bra. En period sov han dock hela nätter 🥹🙏🏻 Antecknar mest för att verkligen veta hur det går och för att se om vi kanske ska testa att justera dosen.

      Svara

  • Laura

    |

    Vart fixar du naglarna? Jag behöver ny nagel salong 😊

    Svara

  • Josefin

    |

    Ja fy vad det är jobbigt att söka jobb. Har precis varit i en jobbsökarperiod själv och till slut blev jag så utmattad att jag fick ta ett som jag inte var säker på skulle bli så bra. Men orkade.inte.fler.intervjuer. Blörg, känner mig fortfarande helt förstörd och sönderstressad. 🥴 I feel you!!

    Svara

  • Hanna

    |

    OJ vad jag önskar jag var dig och inte sett Young Royals än. Min favoritserie! Är besatt av hur söta Wilhelm och Simon är… (skäms nästan hur stort fan jag är i min ålder, hehe)

    Svara

    • Annica

      |

      Hahaha exakt samma här! Mvh för gammal

      Svara

  • Elin

    |

    Tycker också det är kul att söka jobb! Ända tillfället man ”får lov” att vara osvensk och hajpa sig själv 😂 njuuter av det haha

    Svara

  • Krista / Miss Macaronia

    |

    Håller fortfarande på att återhämta mig från processen skriva ansökning, göra tester, gå på intervjuer och säga upp mig (sjukt nervös över just detta! 😵 men förstår att det är lyx att sluta på eget bevåg för att jag fått en nytt roligare jobb), trots att det gått flera månader 😅😅 Sån anspänning med alltihop när man är en trygghetsjunkie som älskar rutiner.
    Så fina naglar! 🤩

    Svara

  • Bella

    |

    Hej,
    Jag har det mest oombedda tipset någonsin men känner att om det finns minsta lilla chans att er som har samma issue som min så hade jag önskat någon sagt det till mig. Så here it goes (ignorera helt om det inte stämmer in på Henri).

    Jag fick världens snällaste pojke men en sömnterrorist. Jag förstod aldrig varför ingen vaknar och skriker hela tiden. Jag trodde han skulle växa ifrån det. Till slut var jag och min sambo vandrande zombies. Nätter blev ångest. Jag kunde inte somna de korta stunderna han sov eftersom jag bara väntade på att han skulle vakna och skrika.

    Allt pekade på nattskräck och BVC tjatade om detta eftersom vi testade ALLT. Jag är en problemlösare utan dess like och hamnade på alla forum som finns. Vi provade olika nattningsmetoder, vilken mat man ska ge, rutiner innan läggdags, olika plagg, svalt rum/varmt rum, luftfuktare, olika positioner… jag ska inte skriva allt vi gjorde men det fanns inte en enda grej vi inte testade. Inget funkade. Efter 2,5 års av sömnbrist och hackig sömn (hur vi ens överlevde är ett mirakel) så började vi acceptera ”okej då är det nattskräck då” men jag tyckte ändå inte att det var 100% det. Han sov shit som bebis och oftast har inte bebisar det samt att det hände flera ggr ibland under natten samt att ”väcka honom” innan ett anfall gjorde ingen nytta.

    Så en kväll låg jag bredvid honom och bara inväntade anfallet. Jag tänkte nu jävlar ska jag fokusera. Och då märkte jag att han just då sov med munnen öppen, och att precis innan så andades han, och sen väntade han en stund och sen tog han ett djupt andetag och började skrika. Det var som om han tog en liten paus i andningen och sen tog ett jätteandetag som ”väckte” honom. Jag började googla frenetiskt och hittade information om andningsstörningar hos barn. Och många av grejerna stämde in på min son – detta galna skrikande och uppvak under nätterna. Tydligen kan mandlar och körtel bakom näsan hos små barn vara så stora så när dom ligger ner och slappnar av/sover så kan de skapa andningsstörning vilken kan bidra till snarkningar, uppvak, ibland dålig andedräkt, sova med öppen mun, andningspauser etc. Allt stämde inte in på min son men definitivt uppvaken. Så desperata jag bokade tid på VC, fick därefter remiss till ÖNH som konstaterade lite förstorade mandlar och körtel i näsan (inget jättestort dock). Han hade inte typiska symptom men pga uppvaken bestämde man sig ändå för att ta bort dom. Och efter det? Han sover hela nätter, och vi med.

    Se snälla inte detta som en dryg person som jämför och kommer med oombett tips, men eftersom ingen någonsin berättade för mig att detta kunde vara orsaken samt att min son inte hade typiska symtom så tänkte jag aldrig på det. Visste inte ens det var en thing?? Så jag bara, i all välmening, vill dela med mig av vår story.

    Stort lycka till – älskar din blogg!

    Svara

    • Egoina

      |

      Uppskattar det jättemycket att du delar med dig!! Tack snälla! Ska vara uppmärksam på detta ❤️

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv