Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Jag provar Caias eye brightener & dewy drops

Inlägget innehåller reklamlänkar.

 

Caia släppte en eye brightener som sålde slut direkt. Jag uppdaterade min flik på datorn en gång om dagen i veckorrr tills den äntligen kom in igen så att jag kunde beställa. Jag har nu använt den i två veckor och här kommer en liten recension!

 

 

Först och främst – vad är det ens? Jo! Det är en lystergivande kräm som funkar som färgkorrigering och ger lätt täckning, men ersätter inte concealer. Caia skriver att man kan använda den ensam, eller ha den som en primer under concealer.

 

Använda den ensam

Min första reflektion var att jag aldrig skulle kunna använda den utan att sätta den med puder då den är så krämig och skulle lägga sig i linjerna. Men då försvinner väl den lystergivande effekten och halva poängen är borta?

Efter att ha testat mig fram lite tycker jag ändå att det funkar utan puder, om jag tar väldigt lite produkt. Jag duttar med fingret där jag är mörk under ögonen tunt tunt. Efter en stund är det som att den torkar. Men absolut lägger den sig lite i linjerna, det är ofrånkomligt, oavsett produkt.

Jag går ofta osminkad och gillar att använda denna som en snabb piff för att se lite piggare ut. Färgen är ganska rosa och perfekt för att dölja om man är mörk under ögonen.

 

På sistone har jag även valt att använda endast den under ögonen, istället för concealer när jag sminkar mig. Absolut att concealer ger mer täckning, men detta blir ”naturligt” och fint. Särskilt när man ser det live och den är lite ljusreflekterande.

 

Använda den tillsammans med concealer

Detta blir jag dock inte klok på. Om jag har den under concealer tycker jag inte det gör någon skillnad alls. Möjligt att den är något färgkorrigerande och möjligt att det är lite lyster som lyser igenom…men jag ser inte det. Jag har provat att göra tvärtom, att ta concealer först och sen eye brightenern. Det tycker jag ger ett finare resultat, men blir ganska kakigt efter ett tag.

 

Här har jag använt båda två. Ser ungefär likadant ut med endast concealer tycker jag. Men beror kanske på vilken concealer man använder. Jag använder Shape tape radiant.

 

Jag passade även på att beställa dewy drops som verkar vara allas favorit just nu.

 

 

Först och främst: så himla svårt att lyckas beställa rätt färg!! Jag gjorde deras test som sa 10C, men den var alldeles för ljus. Jag beställde sen 20C som var lite för ljus/lite för kall den med, men funkade ganska bra ändå. Den smälter in fint.

Jag tycker att dewy drops är mer täckande och foundation-ig än vad den verkar enligt bilderna på hemsidan. Den är absolut inte lika idiotsäker som min älskade CC correction cream som varit min favorit i många år, den kan man kleta på hur som helst med perfekt resultat. Jag upplever att dewy drops kan bli kakigt. Särskilt om jag inte använder Caias setting spray först eller om jag är extra torr en dag. Men oftast blir resultatet fint!

För att summera skulle jag väl säga att det är en bra produkt, men att den inte kommer ersätta min CC cream. Och så skulle jag önska att det fanns en neutral färg också. Just nu har de bara varma och kalla nyanser och jag känner inte att det finns en färg som passar mig hundra procent.

🌸

88 gillar

Kommentarer (8)

  • Johanna

    |

    Den stora frågan är ju: hur är den jämfört med smashbox becca? 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja precis! Aldrig testat Becca, så jag kollade jämförelse på youtube innan jag beställde. Valde caia för att den var lite mer täckande.

      Svara

  • Hanna

    |

    Hade så gärna velat veta vilken cc creame det är du älskar och använder. Kom på att jag kan försöka googla fram ifall du skrivit om den tidigare. Ska göra ett försök 😃🙏🏻

    Svara

    • Egoina

      |

      Har ju länkat den här 😍 Det är Lumenes!

      Svara

  • Cecilia

    |

    Catrice undereye är i princip samma som Caias och kostar en bråkdel, rekommenderar verkligen

    Svara

  • Linda

    |

    Beställde dewy drops efter att ha bollat nyans med dig (20c) men håller men dig, den är inte helt rätt för mig heller. Tycker det är så svårt att få det snyggt, kakar sig och känns också ”glidig”.. är tillbaka till lumene igen tyvärr

    Svara

    • Egoina

      |

      Åh vad tråkigt! Jag tycker nyansen blir bra och liksom anpassar sig till slut. Men inte hundra nej. Håller med om att den kakar sig. Har du testat med setting spray eller primer först? Blir bättre då tycker jag.

      Svara

      • Linda

        |

        Nej inte testat det, får prova!!

        Svara

Lämna en kommentar

Arkiv