Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Pistage carbonara

 

Scrollade förbi en reel med en maträtt för några dagar sedan som jag bara inte kunde släppa: pasta carbonara med pistage. Bestämde mig för att försöka återskapa receptet och det blev SÅ gott!

 

Till 4 personer:

500 g pasta (t.ex. rigatoni)

5 äggulor

100 g rostade pistagenötter

125 g pancetta

2 dl pecorinoost

salt & peppar

och 1 dl gräd…nej jag bara skojar : )

 

Har du allt? Bra! Dags att laga.

 

Börja med att steka pancettan knaprig.

 

Förbered såsen. Mixa pistagenötterna till ett pulver (spara några och grovhacka för att ha till servering).

 

Klar!

 

Separera 5 äggulor och addera en generös mängd peppar.

 

Vid det här laget kan du börja koka pastan. Håll koll på tiden, vi vill ha den al dente!

 

När pastan nästan är klar: blanda ihop pistagepulvret, osten (spara lite till servering), äggulorna och någon deciliter pastavatten. Jag upptäckte i efterhand att det blev lite för lite pastavatten, så kan vara bra att ha extra.

 

Häll i pancettan och såsen under omrörning och låt pastan gotta till sig.

 

Toppa med pistagenötter och extra ost. Ät upp!

🍴

144 gillar

Kommentarer (3)

Lämna en kommentar

Arkiv