Pistage carbonara
Scrollade förbi en reel med en maträtt för några dagar sedan som jag bara inte kunde släppa: pasta carbonara med pistage. Bestämde mig för att försöka återskapa receptet och det blev SÅ gott!
Till 4 personer:
500 g pasta (t.ex. rigatoni)
5 äggulor
100 g rostade pistagenötter
125 g pancetta
2 dl pecorinoost
salt & peppar
och 1 dl gräd…nej jag bara skojar : )
Har du allt? Bra! Dags att laga.
Börja med att steka pancettan knaprig.
Förbered såsen. Mixa pistagenötterna till ett pulver (spara några och grovhacka för att ha till servering).
Klar!
Separera 5 äggulor och addera en generös mängd peppar.
Vid det här laget kan du börja koka pastan. Håll koll på tiden, vi vill ha den al dente!
När pastan nästan är klar: blanda ihop pistagepulvret, osten (spara lite till servering), äggulorna och någon deciliter pastavatten. Jag upptäckte i efterhand att det blev lite för lite pastavatten, så kan vara bra att ha extra.
Häll i pancettan och såsen under omrörning och låt pastan gotta till sig.
Toppa med pistagenötter och extra ost. Ät upp!
🍴
144 gillar
Pernilla
| #
Såg detta och tänkte på dig 😄
https://www.instagram.com/reel/C4Y3gO0PwCL/?igsh=N3dodmoycXJ5aWRi
Svara
Sara
| #
Otroligt gott – tack för recept!
Svara
Egoina
| #
😍
Svara