Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg pÄ egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg pÄ egoinas.se

Tankar om natten

💭 Jag ligger hĂ€r med min tandskena i munnen som jag helt glömt bort att anvĂ€nda pĂ„ flera mĂ„nader. Minns vad tandlĂ€karen sa nĂ€r hon tog bort trĂ„den bakom mina tĂ€nder, att jag mĂ„ste vara noga med det. Inte slarva. TĂ€nker pĂ„ det jag lĂ€st nĂ„gon gĂ„ng om vanor, att det tar ungefĂ€r tvĂ„ mĂ„nader att skapa en vana. Sen gĂ„r det pĂ„ automatik. KĂ€nns som att jag aldrig kommer sĂ„ lĂ„ngt med nĂ„gonting. Lyckas aldrig skapa vanor. Bara ambitiösa försök som till slut rinner ut i sanden.

🛌

💭 Är det inte lustigt hur vi alla gör precis samma sak, men ingen har satt ord pĂ„ det. Som pre-shower makeup som det pratas om pĂ„ TikTok nu, som helt enkelt gĂ„r ut pĂ„ att sminka sig precis innan man duschar. Kanske för att testa nytt smink, eller nytt sĂ€tt att sminka sig. Detta har jag gjort i urminnes tider. LĂ€ppstift, ögonskuggshistorier och modiga eyelinerns har det övats flitigt pĂ„ innan det tvĂ€ttats ner i golvbrunnen. Redan innan jag ens började anvĂ€nda smink gjorde jag det. Minns hur jag betraktade mig sjĂ€lv i spegeln, lĂ€ngtade efter en framtid med att vĂ„ga ha smink.

🛌

💭 Jag var pĂ„ begravning idag. TĂ€nkte ta en halv dag ledigt, men mitt morgonmöte blev instĂ€llt och jag bestĂ€mde mig för att ta hela dagen istĂ€llet. Tog tĂ„get extra tidigt, Ă„kte det lĂ„ngsamma med vilje. Köpte en kaffe, lyssnade pĂ„ podcast och promenerade pĂ„ gatorna i Lund. En dag med mig sjĂ€lv. Funderade pĂ„ livet. PĂ„ relationer. Att inte ha en mamma mer. Att ta farvĂ€l. Och att inte fĂ„ ta farvĂ€l. Att en person inte kan finnas mer, pĂ„ olika sĂ€tt.

🛌

💭 Dags för rubrik. Vad heter det egentligen. Tankar om natten? Eller tankar i natten? Kanske bara ska skriva tankar mitt i natten? Men det Ă€r ju inte sĂ„ sent Ă€ndĂ„. Inte mitt i en natt. Googlar. RĂ„kar trycka pĂ„ en Hasse Andersson-lĂ„t. NĂ€ra pĂ„ att den spelades. RĂ„kar ofta göra sĂ„ med reels och FrĂ©dĂ©ric vĂ€ser ”har du inte somnat Ă€n, du mĂ„ste sova nu”. Skruvar ner volymen pĂ„ telefonen till noll. Ifall att. Inte mer klanteri. Men jag mĂ„ste faktiskt sova nu.

288 gillar

Kommentarer (18)

 • Elin

  |

  jag har dragit av min stÄltrÄd som satt fast i överkÀken, det Àr nog mer Àn 2 Är sen + jag har fÄtt 2 barn sen dess. mina tÀnder har inte förÀndrats eller flyttats. sÄ tÀnker det kanske inte gör sÄ mycket att du glömmer bettskenan om nÀtterna

  Svara

  • Elin

   |

   Hehe jag blev av med min rĂ€ls för 10 Ă„r sedan (okej wow detta Ă€r första gĂ„ngen i mitt liv jag kĂ€nner att jag Ă€r gammal hahahah. Mindblown. 10 ÅR?! ..okej tillbaka till Ă€mnet), har fortfarande stĂ„ltrĂ„d bakom min övre tandrad men min ena framtand har ÄNDÅ flyttat sig??? Funderar pĂ„ om jag orkar ta tag i det mennnnnnee..

   Svara

 • Elin

  |

  Beklagar sorgen. ❀

  Svara

 • A

  |

  Vad fint du skriver om att ta farvĂ€l ❀ bland det jobbigaste en kan göra. Oavsett varför det mĂ„ste bli sÄ 
  En tanke som brukar lugna och trösta mig ibland Àr att vi faktiskt kan och fÄr sörja det levande, man kan sörja situationer som inte kommer intrÀffa och drömma som nu inte kommer ske.

  Svara

 • Marie

  |

  ❀❀❀

  Svara

 • Emma

  |

  KĂ€nner igen mig, samma med min mamma ❀

  Svara

 • Alexandra

  |

  Sorg och förlust har sĂ„ oĂ€ndligt mĂ„nga skepnader och former. Jag beklagar verkligen din förlust, Ă€ven om förlusten i sig kanske skedde pĂ„ ett annat sĂ€tt đŸ©·

  Svara

 • M

  |

  Det Ă€r svĂ„rt det hĂ€r om saknaden av en förĂ€lder. FörstĂ„r att det kĂ€nns otroligt privat. Önskar att fler pratade om det. Jag vet inte sjĂ€lv vad jag ska eller borde. Det tynger. Och jag pratar inte heller om det.

  Svara

 • Linda

  |

  Jag beklagar! ❀ ta hand om dig och familjen!

  Svara

 • MW

  |

  Beklagar sorgen. visste inte att du ocksÄ förlorat din mamma. Kram!

  Svara

 • F

  |

  Men Äh. Hon syftar ju pÄ relationer i stort, har folk ingen lÀsförstÄelse? Dessutom heter det att man beklagar förlusten, inte sorgen.

  Svara

  • S

   |

   Hon har ju dock ingen relation med sin mamma mer, Àven om mamman lever. Antar att det Àr det det syftas pÄ.

   Oavsett anledning mĂ„ste det vara otroligt tufft. ❀

   Och angĂ„ende trĂ„den: min har bara lossnat lite bakom en tand (bet av en iskall maraboubit…..) och tanden har Ă€ndrat lĂ€ge. Det stör mig nĂ„got enormt men Ă€r inte riktigt redo att lĂ€gga 40 000 för att fĂ„ det Ă„tgĂ€rdat.

   Svara

   • F

    |

    Jag vet att de inte lÀngre har en relation men MW ovan fick det att lÄta som att Egoinas mamma Àr död.

    Svara

    • Linnea

     |

     Hon skrev ju att hon inte visste? Ta det lugnt, alla har kanske inte stenkoll pÄ Egoinas relationer.

     Svara

  • Emma

   |

   Jo, jag har det. Det Ă€r uppenbart att nĂ„got hĂ€nt i mamma-relationen, det har hĂ€nt i min ocksĂ„ (handlar ej om död). SĂ„ relaterade till det i min kommentar iaf. Även om tankarna var i det stora hela.

   Svara

   • Lizette

    |

    Önskar sĂ„ att fler hade orkat prata om det hĂ€r med att man inte har en relation till sina mödrar, jag Ă€r i samma situation sjĂ€lv men har fortfarande kontakt. Hon har ingen uttalad problematik men beter sig pĂ„ ett sĂ€tt som inte Ă€r normalt. FörstĂ„r dock att man inte skriver hur som helst eftersom det Ă€r privat och det ocksĂ„ Ă€r en annan person med i ekvationen.

    Svara

 • Diana/Decdia

  |

  Jag beklagar đŸ™đŸŒ

  Svara

 • Maria

  |

  Jag kÀnner igen mig i ditt stycke, fast för mig Àr det min storasyster. Kommer för alltid vara sorgligt för mig men samtidigt sÄ Àr det vad det Àr. Beklagar bÄde din sorg och Àven sorgen för din vÀns mamma. Livet Àr orÀttvist ibland.

  Svara

LĂ€mna en kommentar

Arkiv