Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

När vi åt pasta och drack jordgubbsdrinkar

Det var fredag och jag preppade luggen med klämmor mellan mina videomöten.

Denna gång ska jag ge mig tusan på att lära mig styla luggen med rundborste och grejer (nästan där!), men annars tycker jag det enklaste är att forma den med klämmor eller med fingrarna när håret är fuktigt. Men sen har jag ju ganska mycket schwung i håret av mig själv.

 

Skulle testa ny restaurang med Hannah på kvällen och ville vara hungrig därför såg min lunch ut såhär. Men dålig idé. Var så hungrig att jag slutade vara hungrig typ.

 

Redo för barnfri kväll! Hade på mig tröja från Lindex och min nya satinkjol från Arket. Trånat efter den ett tag och slog till när det blev rabatt. Nu säljs den på Afound såg jag (reklamlänk).

 

Hannah passar sina föräldrars lägenhet och bjöd över mig på tilltugg och bubbel efter jobbet.

 

Mmm vad mer behöver man.

 

Sen gick vi till nyöppnade Amore Fantasia där vi hade bokat bord.

 

Startade med en jordgubbsdrink!

 

Ville också ha en bild på mig själv med jordgubben såklart.

 

Typ som att dricka ur en mindre kruka. Med papperssugrör som gav upp halvvägs. Absolut att jag vill rädda sköldpaddor och så, men jag vill också väldigt gärna få tillbaka plastsugrör. Dagens kids har ingen aning om hur underbart det var.

 

Vi beställde La gran carbonara för två personer. Den serveras vid bordet i tryffelpecorino-hjul.

 

Pastan var tyvärr lite väl al dente. Men mycket smak.

 

”Ta med dig telefonen när du går på toa”, sa Hannah. Sagt och gjort. Man kanske kan få en gloriabild i spegeln om man är lite längre än jag : ))

 

Hannah den galningen svarade ärligt när vi fick frågan om hur maten var. Som förlåt för att pastan var lite hård fick vi gratis efterrätt. Så snällt ju. Den här var SJUK. Chokladmousse med dulche de lechebotten och fluffig grädde med salt majscrunch.

 

Sen gick vi hem till Hannahs föräldrar igen och spelade ett musikquiz-spel. Det har jag inga bilder på, däremot den här precis innan jag skulle gå ut till min Uber.

En superduper fredag <3

160 gillar

Kommentarer (15)

 • Isabelle

  |

  Jordgubbs”krukan”??!! 🤯 Hade jag druckit så mycket så hade jag varit stupfull, alternativt suttit halva middagen på toaletten pga. minimal urinblåsa 😂 I övrigt såg maten riktigt god ut. Hade jag bott närmre, dvs. inte på andra sidan landet hade stället varit värt ett besök enbart baserat på dina bilder. Såg jättegott ut!
  Skriver under gällande plastsugrören!

  Svara

  • Egoina

   |

   Fast det är ju inte mer alkohol än en annan drink, knappt mer vätska. Däremot fylld med is. Ja en mycket trevlig restaurang 😌

   Svara

 • Mila

  |

  Hatar verkligen papperssugrör… Önskar man kunde få intyg på att man inte har suttit på ett flygplan på 3 år och då kan få använda plastsugrör emellanåt. 😀 Det kanske är en helt ologisk tanke men jag har inte sovit många timmar inatt haha… Har förresten löst problemet hemma genom att använda återanvändbara sugrör. Det är underbart. Men kanske inte hygieniskt på restaurang…

  Svara

  • Egoina

   |

   ELLER HUR. Kan man få någon klimat-kvot där man liksom kan välja vad man skär ner på och väljer bort. Det finns mycket annat jag hellre hade slutat med än sugrör, haha.

   Svara

   • Ulrika

    |

    Kul idé men samtidigt fruktansvärt att föreställa sig en klimatkvot… Då hade typ alla svenskar fått dra ner på otroligt mycket för att nå de mål för klimatpåverkan som finns (googlade snabbt att svenskar i genomsnitt producerar 8 gånger så mycket koldioxid som är målet per person). Bara föreställ dig alla de grejer man måste gå miste om för att minska sina utsläpp så mycket 😮 T.ex hade du nog varit tvungen att droppa din uber den kvällen och åkt kollektivt :'( (vet att du redan åker otroligt mycket kollektivt så ingen pik mot dig specifikt).

    Svara

    • Egoina

     |

     Hade varit intressant att se en sådan uträkning! Nu var det storm den kvällen, men annars lätt sugrör framför taxi haha 😀

     Svara

     • Alva

      |

      WWFs klimatkalkylator ger tyyyyp lite sånt uträkning! Är verkligen inte för att klimatfrågan ska individualiseras mer utan att stora företag och regeringar ska ta sitt ansvar men om man som jag mår skit över att inte, så att säga, göra sitt bästa var den ändå lika delar kul och bra. Klimatkalkylatorn alltså.

 • A

  |

  Kommentaren om sköldpaddor, hehe.

  Btw! Jag tänker på dig typ varje morgon. Och nej, jag är ingen sjuk människa, det finns en bra förklaring😅 Varje morgon när jag tar mascara, vilket tar totales ca 30 sek, så tänker jag på ditt inlägg för några år sedan när du skrev att du la minst 3 minuter på varje öga. Och så tänker jag att jag ska prova att lägga ned tid på att testa din metod, men det blir aldrig av. Kanske är 2024 året det händer? Kanske är 2024 året då jag får lika snygga ögonfransar som Regina?! Håll tummarna!✊✊

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!! Typ som att jag alltid tänker på Isabella Löwengrip när jag står i duschen pga hennes blogginlägg för tusen år sedan om att hon aldrig tvättar fötterna. Gör inte jag heller, det rinner ju tvål och vatten ner. Men folk bland kommentarerna tyckte det var supermärkligt.

   Iaf, lägger inte 3 minuter per öga längre. Kanske 1 minut. Så dubbla tiden bara så är du där 😉

   Svara

 • Sofie

  |

  Ett tips är att ha med egna sugrör i väskan 😄 Flergångs i metall eller hårdplast. Drinken smakar ju mindre gott med de där i papper 😝

  Svara

 • hanna

  |

  Alltså visst ska pastarestauranger envisas med så sjuktal dente pasta? Så det blir till en överdrift typ? Jag brukar alltid få be om att få pastan kokt längre hehe, mitt sällskap skäms alltid över mig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!!

   Svara

  • Elin

   |

   Haha jag är team stenhård pasta!! Kunde typ äta den rå egentligen 😂😂😂

   Svara

 • Josse

  |

  Coop har sugrör gjorda av cellulosa som är som plast, om man nu vill ha engångs men inte papper. Annars är ju sofies tips ovan jättesmart ju!

  Svara

 • Majo

  |

  Tkr alltid de e kul när någon ”vaktar” någons hus lr lgh, va gör man mer än kanske vattnar vid långsemester / kollar mindre husdjur dagligen (snackar typ guldfisk , ev hamster).. katt & hund förutsätter jag att man löser vakt på heltid åt alt råttan oxå, håller man sängen varm ? Väntar på att damm ska attackera? Är säkra på inbrott under tiden ? Har en väninna vara föräldrar ber henne BO i huset när de är borta en helg.. jag låser döra och åker ! Ber mina föräldrar vattna om de är en vecka vi är borta.. inget är fel men min hjärna spinner på när jag hör de 🤣

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv