Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Sömntortyr. Något som utövas på terrorfångar…och helt vanliga mammor i Helsingborg. Det finns kanske inget tråkigare än föräldrar som tjatar om hur lite de får sova, men när ska detta gå över? Vi har bra perioder, men sen är vi tillbaka igen med ett barn som aldrig sover. Inatt väckte han mig minst en gång i halvtimmen och var ledsen, och vid 04.00 skulle han upp. Jag kan max ha sovit några kvartar här och där.

Det är dock bättre nu än vad det var för ett år sedan då han var otröstlig oavsett vad man gjorde. Nu finns det sätt att i alla fall få honom lugn. Men jag hade ju hellre sovit.

I julas, dagen efter jag hade varit på julfest med jobbet, var jag på ett glöggmingel och mina kompisar frågade hur jag mådde, om jag var bakis. Minns att jag svarade jaaa jo, men sen insåg att jag är ju alltid bakis numera. Det är mer värt att vara bakis på riktigt för då är det i alla fall för att man har gjort något kul.

Sista avsnittet av Love is blind sändes igår. Obs läs ej resten av detta inlägg om du vill undvika spoilers.

En sak som jag inte förstår att folk inte pratar mer om är HUR Sergio inte kunde veta om det hemliga barnet?

Hade det varit jag och det gått ett rykte om att en kvinna väntade mitt barn hade jag kontaktat varenda person jag haft en sexuell förbindelse med det senaste året. Jag hade gått till botten med ryktet, frågat och grävt. Men han verkar inte ha viljat veta (eller så minns han inte vem han har legat med…). Vilket får mig att känna att det viktiga var att snärja Amanda.

Det är möjligt att han har kontaktat mamman till barnet och att hon har ljugit för honom. Men liksom, det finns ett rykte, folk har uppenbarligen snackat. Folk vet. Det är inte omöjligt att ta reda på om man vill. Men han ville inte. Det är det märkligaste i det hela tycker jag.

 

97 gillar

Kommentarer (31)

 • Sara

  |

  Ta hjälp av en sömncoach! Typ Hanna Bergendahl.

  Jag själv har svåra sömnproblem (mm nu ska någon som ändå är uppe 02:48 skriva tips om sömn jahaja) så för oss har vi från början gett oss fan på det här med sova själv i eget rum etc. Inte för att det är det ”rätta sättet” på något sätt utan för att ha gett mig en chans att sova något alls sen vi fick barn april 2021. Samsovning hade helt ärligt tagit livet av mig.

  Alla barn har såklart perioder av dålig sömn ändå men generellt, så sover vår kille i sitt rum och nattningar går enkelt och jag är så jävvla tacksam över att det funnits ett sätt att maxa mina chanser till ostörd tid i min egen säng.
  Min son är ett totalt mayhem energimässigt, men associerar kvällsrutinen med sömn så hårt att det är magiskt på något sätt 🫠

  Långt inlägg, sorry… Tänker att det aldrig är för sent att börja med lite hjälp? Som du säger, det är tortyr att inte få sova. Hoppas verkligen att det lättar snart! ❤️

  Svara

  • Sofia

   |

   Hanna Bergenkull kanske du menar?

   Svara

 • Malin

  |

  Hej låter så jobbigt ang sömnen. Pratar ni med BVC? Kanske de har en lösning/hjälp att ge?

  Vad gäller S så kanske det är ett one night stand han inte vet vad hon heter? Hon kan ha ljugit? Han kan vara i förnekelse.. jag kan ändå förstå honom även om det är lite konstigt.

  Svara

 • Linnea B

  |

  Alltså, nu vill jag inte försvara Sergio utan men tänker på olika teorier haha. Om de inte sagt namn/ålder/yrken/adresser så är det inte så mkt att gå på om det är ett one night stand. Det är ju en teoretisk möjlighet ändå.. men klart man inte får bra vibbar

  Svara

  • Egoina

   |

   Men ryktet har ju nått fram till honom, dvs någon vet. Och mamman vet uppenbarligen. Att Sergio inte skulle ha någonting att gå på låter ej troligt. Men vem vet, han har kanske gjort sitt bästa för att ta reda på var ryktet kommer från. Det känns bara inte omöjligt om man verkligen vill.

   Svara

 • A

  |

  Kolla på @sovandebarn.se Finns allt om sömn för barn och olika kurser man kan gå. Det var guld för oss!! Alla omdömen låter för bra för att vara sanna men det funkar verkligen!

  Svara

 • A

  |

  Kolla på @sovandebarn.se Finns allt om sömn för barn och olika kurser man kan gå. Det var guld för oss!! Alla omdömen låter för bra för att vara sanna men det funkar verkligen!!

  Svara

 • M

  |

  Hur roar ni honom när han vill upp 04? Vi har samma problem med vår tvååring..

  Svara

  • Ulrika

   |

   Sorry för oinformerad kommentar, jag har själv inga barn (major disclaimer alltså). Men, vadå roar? Vem ska roa ett barn som vaknar 04 som tydligen inte har sovit nog? Handlar det inte om att sätta gränser, typ antingen bläddrar barnet i sin bildbok med en svag nattlampa, eller så hittar barnet på godnattsagor för sina nallar, evt. lyssnar på lugna godnattsagor på spotify, medans föräldrern ligger vid sidan av med stängda ögon. Det ska ju vara tråkigt att vakna kl. 04, och gör sömninducerande aktiviteter där man som förälder helst kan få liiite vila även om det inte är reel sömn. Om det sker flera nätter i rad så lär sig barnet förhoppningsvis att natten är tid för lugn och vila, inga aktiviteter, lekar eller skärmar. Man förstår ju själv att man inte kan sova hela natten alltid, ibland ligger jag själv vaken i flera timmar, men att typ lägga mig och läsa eller lyssna på en lugn och tråkig podcast hjälper mig oftast att somna, också har jag inte förstört dygnsrytmen.

   Förlåt för snäsig kommentar men blev reelt överraskad att någon funderar på hur man ”roar” ett barn kl 04, alltså det ska ju inte vara roligt och underhållande väl… :’D

   Svara

   • Egoina

    |

    Helt med dig och förstår vad du menar. Och egentligen borde man väl vara stenhård. Men har man ett barn som Henri tex som vaknar och är pigg piggelin och river stället, skadar sig själv och verkligen inte accepterar att man ligger kvar och sover (skriker och drar i mig och ger sig inte) så är det bättre att aktivera med något 🙁

    Svara

 • Johanna

  |

  Håller med, hur kan det inte pratas mer om det här!! Jag är rätt så säker på att han visste men inte låtsas om det… som du säger hade jag också självklart kollat upp och undersökt ryktet ordentligt annars.

  Svara

 • Linn

  |

  Håller med om Sergio! Under ”experimentet” upplevde jag det som att de bara släppte det efter ett tag. Man vill ju veta hur de gick vidare med informationen. Någonting i alla fall, även om jag fattar att de inte kan nämna andra personer. Och nu ska de själva ha ett barn. Saknade också frågan till Amanda hur det kändes att få veta att hon var gravid strax efter att fått veta att Sergio redan hade en bebis med någon annan. Men det kanske är för magstarkt.
  Och i reunion när Amanda säger att Det hade varit en annan grej om Sergio ljög (om att han träffade andra). Och Jessica Almenäs säger ”men han ljög ju?”. Det är helt otroligt hur Sergio knappt behöver förklara eller försvara sig det bara glider undan utan ansträngning.

  Svara

 • Malin

  |

  Jag säger tvärtom, sök inte hjälp eller lösningar för man blir bara stressad och knäpp och känner sig misslyckad när det inte lyckas. Det kommer gå över och ni känner ert barn bäst. Om inte annat är han stor nog snart att underhålla sig själv med en skärm (ja ja ja superfarligt) och då kan ni sova. Mina barn har fått och får orimligt mycket skärm i perioder, men vi väger upp med massa annat, lek träningar upplevelser osv. Man får göra det som funkar och skärmar är inte livsfarligt. Stress och sömnbrist däremot är nog värre för föräldern än vad babblarna/Blippi/Stora maskiner är för en liten knodd.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa, det är guld att han börjar visa intresse för skärm. Jag förstår att det säkert förvärrar problemet på ett sätt. Men att kunna halvslumra bredvid är så värt.

   Svara

 • Marina

  |

  Han ljuger. Han visste om det hela tiden 100%. Vilken gravid kvinna berättar först vid faderskapsutredningen? Snälla..Han är en klassisk narcissist, vilket Amanda tyvärr kommer upptäcka.

  Svara

 • Linnea

  |

  Lider verkligen med er! Finns det någon möjlighet att han kan sova hos sin farmor så att ni kan få sova en natt i alla fall? Till slut kommer man ju bli galen om man inte får några timmars sömn… Vill inte ge några tips för ni har antagligen koll på allt och alla barn är olika, skickar en stor kram och styrka! ❤️

  Svara

 • Lisa

  |

  Här kommer ett jättetråkigt svar men han är fortfarande så liten, och går igenom massa faser och en hjärna som växer så det knakar av alla känslor och intryck det är normalt och väldigt vanligt för barn i den åldetn att sova dåligt i perioder. Tror som tidigare kommentar att det kan stjälpa mer än hjälpa med alla dessa tips man kan betala för, för det passar inte alla. Han kommer sova bättre med åldern men fattar att det är astufft nu, man blir ju typ sjuk utan sömn. Sen vips är dom 6 år gamla och blir sura när klockan ringer på morgonen. Håll ut-kram!

  Svara

 • Ella

  |

  Jag gillade att han liksom ”vill bara poängtera att det här ryktet om att jag skulle ha barn i Barcelona är HELT OSANT!!!! Kategoriskt falskt!!!!!

  …det är i Sverige istället”

  Som det det var Barcelona folk hängde upp sig på. Det hade ändå gjort det mer sannolikt att han nu ”inte visste om det”. Behöver han inte delta i faderskapstestet på något sätt, förresten? Typ ge ut ditt DNA? Eller hade tjejen hans gamla tandborste kvar hemma som hon testade?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur!

   Svara

  • Kajsa

   |

   Men det var ju det han gjorde; deltog i faderskapstest? Sergio och Amanda sa ju att de fått reda på saken ett par månader efter vigseln, och att det sen blev bekräftat i slutet av 2023.

   Varpå Jessica frågade ungefär om de menade att de fick besked om att han angetts som far i faderskapsutredning då (två månader efter vigseln), och de svarade ja. Sen var det testning osv och så blev utredningen klar (provsvar) slutet av -23. Så tolkade jag det.

   Svara

 • Mikaela

  |

  Fast ryktet handlade om att barnet fanns i Barcelona. Barnet som faktiskt kom va ju i Sverige så egentligen en helt annan berättelse?

  Svara

  • Egoina

   |

   Helt annan är det väl inte? Finns det ett rykte om att någon är gravid med ens barn vill man väl veta om det är sant, i vilket land spelar väl ingen roll? Detaljerna i ett rykte kan ju variera, men ”ingen rök utan eld” som man brukar säga. Oavsett vet man väl vem man haft sex med inom gravidmöjlighets-tidspann och dessa antar jag att man går igenom i sitt huvud, kontrollerar och kontaktar om man möts av ett sådant rykte. Allihop. För att ta reda på om det finns ett uns av sanning. Något annat är väl konstigt? SÄRSKILT när man snart ska gifta sig och har en annan part att ta hänsyn till som förtjänar att veta sådana detaljer. Och vem vet. Kanske de låg i Barcelona, träffades i Barcelona, hon är från Barcelona, who knows! Eller så är det någon som fått Barcelonadetaljen om bakfoten bara. Uppenbarligen är det ju samma kvinna iaf.

   Svara

 • Anna

  |

  Innan jag var förälder hoppade jag över inlägg om barn och sömn, nu är min ögonsten 3 månader gammal och jag är så tacksam för andra föräldrar som skriver om sömn för det betyder att jag inte är ensam vaken 🙏

  Svara

 • A

  |

  Mina barn har också haft en vakna-alldeles-för-tidigt-fas i den åldern. Inget hjälpte, förutom att jag var snäll mot mig själv och lade ut en madrass på golvet som jag kunde ligga på, detta medan de lekte loss i säkert barnrum. Det var fortfarande jobbigt med sömnbrist såklart, men jag kunde iaf vila kroppen lite mer än om man själv börja leka med dem. Jag såg också till att vara riktigt tråkig, jag bara låg och tittade 😅 Efter någon månad gick det över, idag är samtliga typ omöjliga att väcka på morgonen 🤷🏼‍♀️ Kämpa på, det vänder snart igen! Tycker det gått någon magisk gräns vid typ 2,5-3år, därefter har de sovit jättebra.

  Svara

 • Sandra

  |

  Våran räddning under en period när vår son vaknade 4 (!) varje natt (ja, det är natt då) var att vi turades om att gå upp med honom varannan gång och att han fick kolla på tv så att vi kunde slumra i soffan. Man måste göra det man kan för att överleva. Han sov också på dagen under denna period då han var så liten. Nu vid 4 års ålder sover han oftast lite längre än så, men vaknar ändå mellan 5 och 6. Det jobbiga med om han nu skulle vakna kl. 4, vilket fortfarande händer någon enstaka gång, är att han inte sover på dagen längre. Förut visste man ju ändå att han fick någon form av återhämtning under dagen. Han verkar må bra och utvecklas precis som han ska, så de överlever ju ändå. 😛 Vi också på något märkligt sätt. Hang in there, det kommer bli bättre! Jag tänker att allt jobbigt med barn (även bra saker som jag njuter av, för att inte bli besviken senare) är en fas, det kommer gå över!

  Svara

 • MW

  |

  Tack för din fina ärliga roliga blogg. Hittade denna tröja och tänkte på ”pasta”kepsen du har – kanske är det här en tröja för dig >3https://www.facebook.com/marketplace/item/1403548380551964/?ref=browse_tab&referral_code=marketplace_top_picks&referral_story_type=top_picks

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja fin 🙂

   Svara

 • Kajsa

  |

  Jag tycker dock också det är lite märkligt att ingen i den där gruppchatten (som ju inte är så oändligt stor, så många deltagare var det inte) kunde säga var ryktet kom ifrån. Någon måste ju varit först att ta upp det i gruppchatten. Men varken Krissy eller Kimia eller någon annan verkade kunna svara på det.

  Svara

  • Egoina

   |

   Klart de kunde! Men ville väl inte outa någon.

   Svara

 • Sofia

  |

  Om han äter saker med mycket socker i märker du någon skillnad på sömnen? Det kan ju stissa upp de

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv