Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Henri och Regina ute på tågäventyr

När Henri var bebis åkte jag ensam med honom till Norge några gånger. Men sen blev han lite äldre, helt sinnessjukt uttråkad och omöjlig att bemästra i sådant sammanhang ensam och jag pausade det ett tag. Nu äntligen vågade jag på mig det igen. Den stora skillnaden nu är att jag kan kommunicera med honom och att han faktiskt accepterar att titta på skärm korta stunder (skärm <33).

 

Men ett viljestarkt barn har jag fortfarande och måste packa för att ha händerna fria ifall jag behöver ta en unge under armen och vagnen i andra. Det blev ryggsäck och väskor under vagnen.

Btw mitt bästa tips vad gäller viljestarka barn är att förvarna om vad som kommer hända och påminna påminna påminna. Exempelvis om jag behöver att Henri sitter i vagnen när vi går av tåget berättar jag det i god tid. ”Snart ska vi gå av, då måste Henri sitta i vagnen”. Han säger nej, men när jag sagt detta 20 gånger blir han till slut fine med det och när det är dags är det noll problem. Oftast hehe.

 

Vår resa började inte så bra som ni vet. Henri vaknade 04.00 den dagen och vägrade somna om. Han var så övertrött att jag tänkte att nu blir resan kaos. Men det slutade med han att sov sig igenom i princip hela första tågresan. Sån otrolig lyx. Tar tillbaka allt! Det visade sig vara världens bästa grej att det var en dålig natt.

 

Hann SAKNA honom. Ville han skulle vakna. Vilket han gjorde till slut. Rödmosig i huvudet, förvirrad och utbrast glatt ”åker tåg?!???”. Vi hade pratat om det i dagar och han hade längtat så mycket.

 

I Göteborg hade vi en timme att slå ihjäl. Uppmuntrade honom att kuta allt han orkade. ”Spring till tomten”, ”spring till nuggets” osv sa jag och han sprang som om hans liv hängde på det.

 

På tal om nuggets köpte vi med oss det. Det är Henris favoritmat. De glömde hamburgaren jag hade beställt så här var jag lite hangry : /

 

På nästa tåg hade vi en hel vagn för oss själva! Vi provsatt varenda säte.

 

Jag satte igång med mina mutor. En av dem var en klistermärkebok med lastbilar. Den var succé. Kliade lite i mig när han ville sätta precis alla klistermärken på exakt samma ställe som en megakrock. Men men.

 

Det var mycket spännande att titta på under färden. Nej men alltså det här var så mysigt!

 

Sen hände det otroliga. Konduktören kom och frågade Henri om vi ville följa med fram till han som kör tåget. ”JA”, sa Henri och sprang genast efter.

Konduktören och tågföraren hade tydligen sett oss när vi gick på tåget och tyckte att Henri var så gullig. Henri blev helt lyrisk över alla tåg han såg på perrongen och var megapepp när vi skulle gå på. ”Vi såg hur glad han var över att åka tåg och sa att vi skulle leta upp er sen”, sa de. Så fint.

I alla fall. Henri fick provsitta och medan vi väntade på att ett annat tåg skulle passera fick han prova att dra i spakar och trycka på knappar. Han var överlycklig som ni kanske förstår. Jag med!

 

Resan kunde inte gått bättre.

 

Några timmar senare var vi framme. En liten pojke som somnade mitt på stengolvet efter en superdag <3

Läs också:

Min och Henris första resa till Norge

285 gillar

Kommentarer (26)

 • Malin

  |

  Vilken underbar tågresa! Så jädra gött att de blir äldre ändå <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja verkligen! Älskar åldern just nu 🥰🥰

   Svara

 • Carolin

  |

  Ville bara säga att ditt tips om brow lift hemma var det bästa jag testat på länge! Är så glad för det blev verkligen jättebra. Sparar pengar gör jag med, och tid! Så tack igen för tipset!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad kul att höra! Det är en game changer 😍

   Svara

 • Polly

  |

  Haha här sitter man och ammar sin 5v son och gråter för konduktören och tågföraren var så snälla. Jäkla hormoner 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   hahah fattar precis ❤️

   Svara

  • Kristin

   |

   Alltså jag ammar inte ens men sitter ändå och gråter för att Henri fick gå fram till loket.

   Svara

   • Egoina

    |

    ❤️

    Svara

   • Klara

    |

    Haha hade också tänkt kommentera att jag ville gråta åt detta 🥺😍😅

    Svara

 • Felicia

  |

  Gud vilket mysigt inlägg! Satt och log när jag läste det 😊❤️
  Skönt att resan gick bra, håller tummarna för att det håller i sig 😁

  Svara

  • Egoina

   |

   😍❤️

   Svara

 • Hannas krypin

  |

  Så skönt att det gick så smidigt. Drömmen ju att få se hur det ser ut längst fram i tåget. Förstår att han var väldigt lycklig över det.

  Svara

  • Egoina

   |

   ja även jag tyckte det var spännande 😍

   Svara

 • Mila

  |

  Åh så fint att han fick sitta med lokföraren lite! Vilken dröm för ett barn. 😀 (Jag hade inte bangat själv hehehe)

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Terese

  |

  Åå vad fina tågpersonalen var!! 😭😍😍 Vilken fantastisk resa de blev ändå

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, de var bäst 🥰

   Svara

 • Nadja

  |

  Åhh vilken mysig resa ni har haft! 😍 Det är något jag längtar efter när de blir ännu större och förstår ännu mer, att åka iväg på massa roligheter tillsammans! 😃 Jag har för övrigt hört att vissa faktiskt går upp extra tidigt på morgonen när de exempelvis ska åka en lång bilfärd, bara för att barnen ska somna i bilen haha 😅 kanske så man ska testa nästa gång?

  Svara

  • Egoina

   |

   ja så sjukt smart! Henri har tyvärr alltid varit så oförutsägbar med sömnen att jag aldrig vågat göra så. Risken är att han istället bara är övertrött och på dåligt humör. Men denna gång funkade det 😍

   Svara

 • Emma

  |

  Ååååh så mysig resa! 😍 Är ju rätt avis! Min unge tappar tålamodet mellan Kävlinge och Malmö 🙈

  Svara

  • Egoina

   |

   haha jo samma här. Det gäller att ha många moment planerade. Presenter, snacks, appar de inte sett. Och sen går man upptäcksfärd på tåget osv. Det är inte avslappnade, men det går 😅

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Blev helt tårig av snälla konduktören och tågföraren ❤️ Vad bra att ni fick en underbar resa!

  Svara

 • Malin

  |

  Samma burger king har glömt min hamburgare också! Omöjligt att gå tillbaka pga tågresa ju….

  Svara

  • I

   |

   Är väl därför man öppnar påsen och kollar direkt så allt är med 🙈

   Svara

 • Maria

  |

  Alltså åh, blir rörd av att Henri fick sitta framme hos konduktören! 🥺 Vilken dröm!

  Och min dotter som är snart 2 ska också sätta alla klistermärkena på samma ställe jämt. Whyyy? Men det är tydligen en grej haha.

  Tack för din mysiga blogg.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tack 🥰

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv