Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagssnack

Redan tappat koll på vilken veckodag det är så min semester är i sin ordning kan man väl säga.

Idag kom vi hem från Köpenhamn där vi firade jul, nu ska vi vara hemma i två veckor och sen åker jag och lillpojken till Norge en vecka.

Sista veckan på året är här! Jag ska summera mitt år i ett blogginlägg som alltid, ska bara lyckas hitta tid till det. Men min spontana känsla är att det verkligen varit ett 50/50 år. Första halvan var dålig och andra halvan bra.

Det känns också som att det har hänt så otroligt mycket i år. Det är galet att tänka på att Henri började förskola i år exempelvis. Känns som att han alltid gått där.

Jag hörde någon gång att anledningen till varför det känns som att tiden gick långsammare när man var liten är för att man då upplevde många stora saker och stora intryck. Vilket gav känslan av att det hände mer och det blev liksom hållpunkter för tiden.

Men sen när man blir äldre och saker bara tuffar på och är samma dag in och dag ut, tickar åren förbi. Så känner jag med mina senaste 10 år. Men inte sen Henri kom. Nu känns åren dubbel så långa minst. Men samtidigt som tiden upplevs långsammare generellt är det precis tvärtom med Henris utveckling. Han gick från bebis till pojke bara tjoff. Om det makes sense? Långsamt och fort på samma gång.

 

115 gillar

Kommentarer (2)

  • Nadja

    |

    Sen jag fick barn har jag börjat anamma ordspråket ”the days are long but the years are short”, vilket verkligen stämmer in i det liv man lever nu. Det är stundvis jättejobbigt och vissa dagar är så otroligt långa, men samtidigt vill man bara stanna tiden och njuta så länge man kan innan det är för sent.
    Haha oj kändes lite deprimerande, det jag menar är att man får ett annat perspektiv på livet och nu försöker man (så gott man kan) att verkligen leva i nuet, och på sätt och vis har man också fått möjlighet att uppleva livet en extra gång när man har småbarn 😍

    Svara

    • Egoina

      |

      exakt så ❤️

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv