Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Hosta och julfirande i förskott

Försökte natta i över timme utan framgång ikväll. Gav upp till slut och lät honom springa ut. Då klättrar han upp i soffan och somnar där?? Lät honom ligga kvar och nu sover 2/3 av soffans medlemmar.

Den tredje skriver här. Hej på er!

 

Igår åkte jag, Caroline och alla våra barn till Väla. Tanken var att fixa de sista julklapparna. Men det kunde vi glömma. Blinkar man en gång så är Henri borta för alltid. Var helt slut efter en timme.

 

På kvällen beställde vi pizza och såg Solsidan. Förberedde oss på att sova i skift eftersom Henris hosta var värre än någonsin.

Vid minsta förkylning triggas hans hosta och försvinner inte. Förra vintern hade vi problem med att han hostade tills han spydde dagligen. Så illa har det inte varit nu, men det har varit några nätter då jag max sovit en kvart sammanhängande. Vi ger honom kortison, men det tar ett tag innan det ger effekt. Vilket det tack och lov började göra inatt. Vi sov allihop hela natten. Till halv nio! Underbart.

 

Idag firade vi julafton nummer ett. F’s syster med familj reser iväg så vi firade tillsammans idag istället.

 

Hade en så mysig kväll tillsammans. Henri fick sopbil i Duplo. ”Mamma OP-BIL!!! 😍” utbrast han lyckligt.

 

150 gillar

Kommentarer (6)

 • Lisa

  |

  Alltså barn <3 blir ju ofta nån slags kortslutning och själv fattar man ingenting 😅

  Svara

 • Evelina

  |

  Nu vet jag inte om ni missar detta i nåt inlägg men har ni kollat om han har förkylningsastma?? Vår dotter hostade och hostade och hostade varje gång hon var minsta förkyld, ibland bara på natten. Sen var vi på akuten i nåt annat ärende och läkaren ba ”ni vet att hon har förkylningsastma va? Har ni behandling?” Vi ba eeeeeh vad är det? Nu har hon fått inhalationer som är långtidsverkande (flutide) och korttidsverkande (airomir) som hon för vid minste förkylningssymptom och det är MILSVIDA skillnad! Hon hostar nästan aldrig längre! Sån befrielse för alla! Växer för det mesta bort när de blir äldre har vi fått höra.

  Svara

  • Egoina

   |

   ja han har det ❤️ när det var som värst skickade vi egenremiss för det som BVC gav hjälpte inte alls. enligt hans läkare har han det pga han hade corona när han var 2 månader.

   Svara

 • Anna

  |

  Finns många varianter på hosta och alla är lika jävliga…🤪
  Är den torr och retsam brukar jag ge varm/ljummen jordgubbssaft i shotglas med eller utan sugrör🙂 Har hjälpt bra när alla andra husmorstips gått hädan… (som skivad lök under sängen osv..)
  Hoppas han känner sig bra snart igen och att ni alla får sova ordentligt 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  Båda mina barn hade förkylningsastma när de var mindre. Den ena värre än den andre. För den som det var värst ordinerades att hon skulle ta den långtidsverkande hela förkylningsperioden så fr oktober-april. Detta var innan covid så tror att han säkert hade blivit triggad av något annat virus även om han inte fått covid. Nu har de vuxit ifrån det 😊

  Svara

 • anna med litet a

  |

  Både jag och min dotter har astma. När man är förkyld kommer hostan direkt. Det enda som hjälper är att få inhalera astmamedicin. Det är så sjukt plågsam hosta att ha, får nästan panik av den, för den går inte över av sig själv. Hoppas ni har eller kan få ngn astmamedicin!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv