Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Snö, matutmaningar och fighter man inte orkar ta

Har det ens hänt någonting denna vecka? Knappt något i mitt liv i alla fall. Det är bara…kallt.

 

Som denna morgon när jag gick till jobbet i orimliga minus nio grader. Hade en ny varm jacka i alla fall så jag frös faktiskt inte. Sjukt bra timing på mitt jackinköp btw. Gått hela mitt vuxna liv utan vettig jacka. Den kändes som en låtsasjacka när den kom för den väger liksom ingenting. Det är så märkligt.

 

Roligaste i veckan hittills var kanske det här, när jag lekte Mystery box i matbutiken. Det går ut på att man köper allt som är på extrapris och skapar en maträtt utifrån det. Älskar denna lek. Brukar göra det hemma också med vad som finns i kylskåp och skafferi. En gång såg jag en hel säsong av Masterchef och såg bara Mysterybox-momentet, spolade förbi resten.

I alla fall!

Det blev bakad sötpotatis, fetaostkräm med basilika och creme fraiche, tomat som jag bakade i ugnen med balsamvinäger och socker, och smörstekt svamp.

 

Blev supergott!

Och lägligt. Insåg nämligen för några veckor sedan att jag jätteofta äter maträtter som F gillar, men jag inte gillar så mycket. Men vi äter aldrig maträtter som jag gillar men han inte är så förtjust i. Tog upp det och han frågade vad det är jag vill äta då. Svarade två rätter: bakad potatis med fetaoströra och torsk med smörsås och potatis.

 

Förutom det har det varit snö och snö. Nu har snön legat i flera dagar! Här lämnade jag på förskolan i pyjamas : ))

Henri är ju omöjlig med kläder och har alltid varit. Det är så skönt att vi har så nära till förskolan nu, jag kan bara strunta i att ta fighten. Nej, ha inte jacka och mössa då, du överlever nog.

Idag sa en tant till mig, ”har han inte väldigt lite kläder, det är kallt ute”. ”Jo”, sa jag, ”men vi ska bara 50 meter och det är inte värt fighten”. ”Då förstår jag”, svarade hon.

 

147 gillar

Kommentarer (13)

 • Karin

  |

  Alltså barn och kläder, kampen har börjat med 6 månaders bebisen som försöker fly klädpåtagning. Hon har ju knappt någon egen vilja än 😂
  Mina föräldrar skrattar bara och säger att jag får tillbaka. Så har nog några år av kamper framför mig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha japp! Henri började också dra av sig t.ex. mössa innan det enda var rimligt att han skulle kunna göra sånt. I mitt fall har jag aldrig haft en vilja och vet knappt om jag har fortfarande, så vet inte vad jag får tillbaka för. haha men men.

   Svara

   • Elin

    |

    Men alltså det här med egen vilja!!! Jag är likadan! Men insåg att det inte är så bra i längden och har sedan några år tillbaka TVINGAT mig att VÄLJA varje gång det blir läge (typ som maten du nämnde nu). Det har gjort allt så mycket bättre i mitt liv!!! Oftast har man ju ändå nått man vill, även om man inte brinnnnner för det så att säga.

    Svara

   • Elin

    |

    (Dvs säger aldrig ”nämen välj du” eller ”vad tycker du” längre. Säger vad jag tycker sen får den andra säga bu eller bä, behöver inte bli som jag vill men då har jag i alla fall haft redlekterat över vad jag vill)

    Svara

    • Egoina

     |

     💪🏼❤️

     Svara

 • Kattis

  |

  Alltså sötpotatis och fetaost är en så magisk kombo att jag vet ingen bättre?! Mmmm vattnas i käftN

  Svara

  • Egoina

   |

   För gott!!!

   Svara

 • Sara

  |

  Sötpotatis är det godast som finns! Mmm!

  I mitt förhållande äter vi också ofta det min sambo tycker riktigt mycket om, så var det min födelsedag och jag skulle välja min favorit! Men jag kom liksom inte på något ens… har i så många år aldrig prioriterat hans favoriträtter.
  Men sötpotatis kan jag välja nästa år, sjukt gott och inget vi äter särskilt ofta!

  Svara

  • Egoina

   |

   Exakt samma här! Låt det bli ändring på det <3

   Svara

 • Sofia

  |

  Minns att du skrev om att du jobbade hemma mycket i början när F var pappaledig. Hur gick det med tanke på mammighet? Funkade det att fokusera och att ha digitala möten? Snälla berätta mer!

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, jag skulle inte rekommendera det. Det var såklart supermysigt för mig som inte behövde känna att jag missade så mycket. Men det var inte optimalt för någon egentligen. Frederic var dock som tur är ganska duktig på att lämna hemmet och göra saker. Men hade gjort alla en tjänst genom att inte vara hemma tror jag.

   Svara

 • Elin

  |

  Jag tycker det är så jobbigt att få sådana kommentarer när man är ute, eller dömande blickar som är ännu värre. Alltså det blir jobbigt när man mitt i ett stressigt scenario (har barn på 1 och 3 år så att vara utomhus är alltid ett litet stressmoment) ska behöva förklara sig inför främlingar. Samtidigt fint att andra vuxna bryr sig om ens barn, men jag önskar att man hade lite mer tilltro till föräldrars omdöme ibland 🙃

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Tänker alltid när jag ser ett lättklätt barn att det har varit ett krig och där sitter vinnaren i vagnen 🏆

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv