Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

När Henri fyllde 2 år

Hej från mig på Buttericks i fredags när jag skulle hämta ballonger!

 

Var orolig över att behöva gå med heliumballongerna i handen hela vägen hem. En typ av uppmärksamhet jag gärna INTE vill dra till mig. Men det var lugnt. Fick dem i en påse.

 

Vips blev det kväll. Henri lekte att hans doktorgrejer var verktyg i vanlig ordning. Blev glad över tanken på att han snart snart skulle få riktiga (nåja) verktyg i present.

 

Sofie skickade bild på sig själv när hon drack vin bredvid Frans när han badade. Tyckte det var en bra idé och gjorde samma medan Henri duschade.

 

Efter nattning gjorde jag en batch kladdkakemuffins. För på lördagen skulle vi ha kalas!

 

Ny dag. Pyntade med ballongerna.

 

Och dukade fram försnacks. Det älskar vi i vår familj. Henris yngsta kusin kan klämma ett paket salta kex själv, haha. Testade att göra rosor av salami och det blev ju fint. Henri blev lyckligast över omioooo.

 

Och hann knäppa en bild på mig själv i all fart innan gästerna kom. Hade på mig samma som jag hade i veckan: kjol och jacka från COS och tröja från Arket.

 

Kom på att vi inte har någon belysning på gästtoan och löste det spontant med att sätta in massa ljus. Vi vet inte vad som hänt med belysningen, det slutade funka när hantverkaren satte upp taket. Har ju ett badrum till, så vi har varit lata med att ta hit en elektriker. Ljusen är alltså fejk, ingen panik.

 

Gästerna kom och vi serverade tacopaj! Eller tacolasagne är det nog snarare. Barnvänligt och enkelt att göra till många.

 

Lilla älsklingen som inte fattade någonting varför folk skulle sjunga och titta på honom <3 Så fin i sin nya frisyr. Hans baseballjacka är från Cubus.

 

Presenter var kul. Speciellt Duplo! Eller ”bygga” som det heter på henriska. Ändå logiskt.

 

Det blev söndag och den faktiska födelsedagen. Denna dag var 100% Henris. Inga måsten, inget kalasprepp. Bara tid att spilla. Startade dagen med bananpannkakor såklart. Det godaste han vet.

 

Och så mutade vi honom med en bulle för att kunna ta några bilder.

 

Sen ut på äventyr, det absolut roligaste han vet: att bara springa runt och upptäcka. Det är så gulligt att han blivit så fäst vid sin docka förresten. Han har haft den sedan han var bebis, men helt plötsligt är den viktig och ska med överallt. Han sover med den och har med den på förskolan också. ”Nalle-bebi” kallar han den. ORKAR INTE HAN ÄR SÅ SÖT.

 

På Myrorna hittade han ett garage han ville ha. Det fick han såklart.

 

Och sen blev det livets första happy meal. Det var succé.

 

Vi hängde på stan länge. Åkte rulltrappa, tittade på apa på Pressbyrån (zoo-askar) och vinkade till bussar. När vi kom hem stod en sprillans ny present och väntade på hans rum. En Bosch arbetsbänk med massa verktyg och skruvar. Ni kan tro han blev glad <33 Han ville sova med skruvmejseln sen.

Min pojke. Redan två år. Önskar han kan vara min tvååring för alltid. Bästa bästa tiden precis just nu.

 

240 gillar

Kommentarer (5)

 • Ebba

  |

  Men GUD vilken nostalgi!!
  Min lillebror (21 år nu) hade exakt det där garaget när han var i Henris ålder 😩
  Så roligt att se hur sånt lever kvar!

  Svara

 • M

  |

  Haha vadå omioooo? Salami? Mvh, dålig på barnspråk 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Oliver 😀

   Svara

 • Robert

  |

  Hej! Grattis till Henri! Redan gått två år alltså? 😉

  Svara

 • blåmesen

  |

  Bäst just nu… men även senare!
  Min stora närmar sig 3.5 och jag tycker fortfarande bara det blir roligare och härligare för varje dag som går ❤️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv