Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagstankar

→ Gillafunktionen fungerar bara halvt här på bloggen just nu. Vi jobbar på att lösa problemet. Verkar som att det slutat funka för vissa webbläsare.

→ Idag presenterade vi Årets julklapp på Prisjakt som i år är boken! Det är ett projekt jag driver och det är så skönt att det äntligen är halvt i mål. Vi kallar vår julklapp för ett mer träffsäkert alternativ till HUI:s eftersom det baseras på marknadsanalys och vår egen statistik. HUI presenterar på torsdag. Vad tror ni de väljer? Vet inte om det måste vara en fysisk pryl, annars hade jag gissat på en kram. Elsa Billgren gissade på något hembakat. Också ett bra förslag. Känns som att något som inte kostar och som är något snällt och kärleksfullt ligger rätt i tiden.

→ Kalla mig konspiratorisk, men är det bara jag, eller har förgiftningar ökat? Tycker att jag hör om det var och varannan dag nu. Bara nu på sistone var det folk som varit på ett chef-event som blev förgiftade, barn som ätit hamburgare i Norge och sen var det den där familjen, där dottern dog, som de fortfarande inte kunnat luska ut vad de drabbades av.

→ Idag somnade Henri redan 20.00! Hans förskolepedagog frågade mig förra veckan, hur det går med sömnen där hemma, för på förskolan kan han tydligen sova och sova och sova. ”VA???” sa jag. Hahah alltså wtf? Jag berättade hur vi har det och vi kom överens om att han numera ska väckas efter 45 minuter på dagsvilan. Så bra ju. Hade verkligen ingen aning om att han sov där så länge, haha. Så nu får vi hoppas att det blir bättre för oss med sömnen.

→ På tal om sömn snittar jag enligt min klocka fem och en halvtimme per natt. Det är ju på tok för lite. Mitt problem är ju att jag verkligen behöver egentiden på kvällen efter Henri somnat. Och såklart att han sover så oroligt. Men nu när vi förhoppningsvis får ordning på det kanske vi kan få ordning på mig med. Oavsett vad måste jag skärpa mig. Inte hållbart ju. Jag sov typ 9 timmar per natt innan jag blev gravid. Älskar ju att sova.

→ Vi hade kalas i helgen och det bästa med kalas är ju tårtrester. Henri gick fram till kylen imorse, pekade och sa ”Henni tårta” samtidigt som han stirrade mig i ögonen och nickade övertygande. Haha, tårta till frukost kan du glömma älsklingen. Däremot ska mamman ha sig en bit nu.

Hoppas ni haft en fin start på veckan! Puss och kram.

 

Igår, när min skatt fyllde 2 år <3

 

155 gillar

Kommentarer (7)

 • Johanna

  |

  Haha känns ändå som höjden av föräldraskap att neka sitt barn glass/godis/chips/bullar/tårta för att sen äta själv när ungen sover eller är på förskolan! Alla föräldrar kör ju på denna känns det som😂

  Svara

  • Jennie A

   |

   Eller när man nekar ungen kaka när man står och lagar mat för vi ska strax äta och så smygäter man kaka samtidigt som man lagar maten 🙈😂

   Svara

 • Linda

  |

  Jag har också tänkt på att förgiftningar ökar! Jag blev matförgiftad tidigare i höstas (hamburgare) och samma vecka hörde jag om två andra (helt oberoende av varandra och mig) som också blivit det. Min teori är att det skarvas mer med hygien, datum osv i och med inflationen…

  Svara

  • Egoina

   |

   Intressant teori! Mycket möjligt.

   Svara

 • Sara

  |

  Din blogg är så himla bra ☺️. Är så glad när det kommit nytt inlägg! Mysig plats på internet!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra!! <3

   Svara

 • blåmesen

  |

  Jag har liknande problem med sömnen! Min minsta somnar oftast vid 19.30 (och sover sen småknackigt) så jag snittar runt 6h sömn och det är inte tillräckligt men HUR gör man?! Hur gör man för att inte behöva egentid? Eller för att klara av egentiden på en kvart? Skriv gärna ett blogginlägg när du listat ut det 😀

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv