Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Min telefon blinkade varm av kondoleanser igår. Från följare, kompisar och till och med expojkvänner. Matthew Perrys död fick dem att tänka på mig. Jag delade nyheten med F när han vaknade. ”Oj hur känns det”, frågade han.

Det är ganska fint ändå att min relation till en fiktiv person, Chandler, anses så på riktigt att folk tänkte på mig igår.

Det fick mig att tänka på min styvpappa, när han dog när jag var liten och ingen fanns för mig i min sorg. Skammen jag kände över att sörja honom. Som att jag gjorde något fel. Jag hade ju en riktig pappa och min styvpappa hade inte varit min styvpappa på flera år.

Självklart kan det inte jämföras med en skådespelares död. Men som sagt var det fint att få lov att bli lite nedstämd igår.

Serien Vänner har varit en stor och viktig del av mitt liv. Kanske min i särklass bästa vän genom livet. När jag bodde själv hade jag serien på hela tiden. Den var ett tryggt ångestbedövande sällskap. När jag var deprimerad kunde det gå dagar utan att jag pratade med en enda person. Jag orkade inte ta in nya intryck och att kunna varenda replik och rörelse var en trygghet. Som en varm filt. Vänner var alltid där.

 

105 gillar

Kommentarer (16)

 • Victoria

  |

  Min fösta reaktion var nej, inte Chandler. 😢 Min andra var, undra hur Egoina hanterar det hela❤
  Min tredje var, nu måste jag se om serien igen!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • Emma

  |

  Det är exakt samma för mig. När jag var deprimerad gick serien på repeat. Oavsett om jag sov eller var vaken så stod den igång. Perrys död känns av…

  Svara

 • Emy

  |

  Så konstigt, känner inte ens dig – men tänkte också på dig när jag fick veta att Matthew hade dött💕

  Svara

 • Sara

  |

  ❤️

  Svara

 • Mila

  |

  Jag var på bröllop i helgen och när jag vaknade för tidigt låg jag och skrollade instagram. Trodde att folk skojade som la upp att Matthew gått bort. Men nej… 🙁 Blev genuint ledsen, och det blir jag sällan av kändisars död (Amy Winhouse undantaget!). Tänkte först det var gravidhormoner som fick mig att snyfta. Men är nog snarare att jag alltid haft en känsla inombords av att förstå hur lockande det är att begrava sin ångest och tomhet i alkohol/droger. Aldrig själv haft sådana missbruk, men ändå haft stor förståelse för det. För livet är så jäkla tungt och mörkt ibland. Förstår att kända personer hamnar där, de har ju ”allt”, men om man har allt och livet ändå känns mörkt – hur deppigt är inte det? Fina Matthew…

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Malin

  |

  Fina, fina Matthew. Tänk om han bara visste hur älskad han är ❤️

  Svara

 • Vanessa

  |

  Vad ledsen jag blir över att du inte hade vuxenstödet du behövde i sorgen efter din bonuspappa. ❤️
  Jag vill ju försöka skriva något tröstande, men det är svårt när jag inte känner dig, och det ska inte bli ord för ordens skull. Ibland finns det inget annat att göra än att konstatera att vissa vuxna är rövar ibland. Och förmår inte möta barn när de är upptagna med sitt egna. Om jag går till mig själv är det enda jag försöker tänka att jag kan bara göra bättre för mina barn, och kämpa för barnen jag möter i mitt jobb. Stor kram till dig, både för bonuspappa och chandler ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

  • Andrea

   |

   Vilken otroligt fin kommentar. Blev alldeles varm och rörd av din omtanke, trots att den är riktad till Regina. ❤️

   Svara

 • Jeanette

  |

  Ja Vänner har varit en stor tröst för många och nu känns det t om jobbigt att se, vad ska man göra då när man känner sig ensam och nere…? 😢♥️

  Svara

 • MK

  |

  Jag kände att tårarna var påväg vid flera tillfällen efter att jag läste om Perrys död. Tillslut efter lunchen i söndags så började tårarna komma. Chandler är min absoluta favoritkaraktär och jag älskar Vänner. Kändes verkligen som att en nära vän gick bort..

  Svara

 • Diana

  |

  Chandler var den karaktär i vänner som kändes minst svart/vit. Utan han hade så många nyanser, mycket fler än de andra. En favorit för mig. Att Matthew, hade sina problem tror jag ingen missade. Kanske han dog av droger, kanske det var något annat… ingen vet. Och oavsett varför så tycker jag det är helt okej att tycka det är så jäkligt trist att han är borta!

  Svara

 • Alexandra

  |

  Åh alltså jag är så med dig här. Fick en sån brutal chock när jag vaknade och scrollade i telefonen. Dagen efter vaknade jag och trodde jag hade drömt det hela och skämdes lite över att ha drömt något så hemskt. Den här kändes, verkligen.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv