Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Veckan som gick

Jag har unnat mig en palett från Hourglass som kan vara den finaste jag sett.

 

Det blev Jellyfish vars nyanser såg ut att passa mig bäst. Detta är alltså rouge, bronzer, highlighter och finishpuder. Använder den som ögonskugga också.

 

Det är tågstopp mellan Helsingborg och Ängelholm för att de bygger om spåren. Såg i appen att jag kunde åka till Åstorp och byta tåg där.

Men blev tydligen akut förvirrad och gick av i Påarp istället? Så här hängde jag tyvärr en timme på morgonen. Inte lätt med diverse skånska ortsnamn med Å i namnet som jag aldrig är i.

 

Gulliga kollegor på kontoret. Här hade Sofie, Åsa och jag en klockan tre-fika och pratade nonstop.

 

Har fotat mig själv på toaletten : ))

 

Hade ny tröja från Mango. Kjolen har ni koll på vid det här laget (reklamlänk).

 

Och just det. Sofie hade med sig en klämma till mig som jag bett henne köpa. Hon har samma fast i guld. Från & other stories.

 

Har rastat min avkomma. Som i sin tur rastade sin cykel. Köpte den minsta balanscykeln vi kunde hitta på Marketplace (han har en annan som han är för liten för).

Men han vill inte cykla. Han vill dock väldigt gärna gå runt med sin cykel. Så det gör vi. Runt runt runt.

 

Följde med Henri till tandläkaren. Hej hej, hejdå, sa han till alla i väntrummet. Satt blixtstilla när tandsköterskan skulle känna på hans tänder och lös upp som en sol när han fick välja en tandborste. Får hål i tänderna (hehe) av hur söt han är.

Han bar sin tandborste och lilla tandkräm stolt hela vägen hem.

 

Sen gick vi hem och fikade. Bulle till Henri och biskvi till mig. Kanske inte det mest logiska efter ett tandläkarbesök. Men men.

 

Sist men inte minst en kul grej! Ett PR-case jag gjort var med på Nyhetsmorgon. Så kul! Det är mitt första case som jag gjort själv, så det är väldigt roligt att det blev något av det.

241 gillar

Kommentarer (12)

 • Jenny

  |

  Kan du förklara vad som menas med ”PR-case”? Alltså man fattar ju lite av sammanhanget, men alltid kul att lära sig lite mer ordentligt när det dyker upp nya ord & termer! ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   I det här fallet är det en prisstudie. Har undersökt priserna på apotekens fysiska butiker jämfört med online. Så har jag gjort allt arbete runt det också som t.ex. att sätta metodik, ta fram resultat, skriva pressmeddelande osv. Är ju alltid en chansning när man kontaktar media. Så det är såklart kul att de var intresserade!

   Svara

   • Elin

    |

    Utveckla ännu mer! 😂 så nyfiken.

    Förstår ju att du gör detta i ditt jobb. Vad vinner ni på det? Pr som leder till fler användare? Är genuint nyfiken för jag förstår fast ändå inte, haha

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha! Ja, PR är ju en form av branding. Bygga varumärke. Att synas i förtjänad media är ju gratis marknadsföring. Det får folk att känna till oss och vi får visa att vi är insatta. Sen vill vi ju vara på konsumentens sida och kämpar mycket för att saker ska vara tydligt. Som i det här fallet. Det är nyttig information för konsumenter så att man kan fatta kloka köpbeslut 🤗

     Svara

   • L

    |

    Förlåt för dum fråga, men vad menas med metodik och ta fram resultat? Om man jämför priser online och i butik kollar man väl bara priset online vs i butik? Finns det någon avancerad metod bakom? Jag har fortfarande inte fattat riktigt vad du jobbar med eller vad hela Prisjakt ens gör, haha. Har alltid trott att såna prisjämförelsesajter bara har nåt program som scannar av internet och jämför priserna typ.

    Svara

    • Egoina

     |

     Med metodik menas hur studien utförts. Vilka apotek jag kollat på, vilka produkter som undersökts, under vilken tid, avgränsningar osv. Med resultat menar jag att ta fram intressanta slutsatser och en story av all data. Man måste ju bestämma vad man egentligen vill ta reda på. Exempelvis kan man räkna ut hur många X% dyrare det är att handla i butik, eller kanske hur mycket man sparar per köp (om man kan få fram ett genomsnittsköp såklart, tyckte detta var svårt så jag satte istället ihop typ ”kit”, typ ”det här är rimligt att handla vid en förkylning” och då kan man säga att man sparar X kronor på att köpa saker vid en förkylning online jämfört med om man skulle köpa det i butik). Man kan också titta på specifika produkter. Tex om genomsnittspriset för allergitabletter online är 13 kronor, men samma produkt i fysisk butik kostar 47 kronor då är det en ökning på X%. Det finns alltså tusen saker man kan ta fram från en studie beroende på vad man vill veta och vad som är intressant. Hoppas det makade sense 🙂 En intressant sak jag upptäckte som jag tog upp var att man i alla apotek som jag undersökte kunde köpa online, men välja att hämta i butik som leveransalternativ (inom 2 timmar). Då får man det billigare onlinepriset ändå. Lifehack ju!

     Men absolut, det låter kanske mer avancerat än vad det är, haha. Jag jobbar med marknadsföring på Prisjakt. Just nu jobbar jag 50% med PR och driver projekt samt jobbar med sociala medier. Min titel är social media manager. Vad gäller vad Prisjakt gör så rekommenderar jag att spana in hemsidan eller ladda ner appen. En superbra tjänst! Innan du köper något kan du söka efter produkten och se vem som säljer den billigast. Du kan även bevaka produkter du tänkt köpa för att få en notis om när de går ner i pris, eller tex kolla prishistoriken på produkter.

     Svara

     • Frida

      |

      Är bara tvungen att flika in med att säga att det var ett väldigt intressant svar. Kul att få reda på djupet om hur det går till☺️ Använder alltid Prisjakt för att jämföra pris inför köp, superbra tjänst!

     • Egoina

      |

      ❤️

 • J

  |

  Jäklar vad bra jobbat att få in det! Grym du är! Mvh marknadsförare med hopp om att få in ett pr case en dag haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla 🥰❤️ haha heja!

   Svara

 • Mari

  |

  Ert kontors inredning påminner lite om college:et i nyaste säsongen av Sex Education!

  Svara

 • Michaela

  |

  Är paletten värd sitt pris? Man blir lite sugen men det är ganska mycket pengar att slänga ut på något som kanske inte är värt det 🙈

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv