Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

7 saker jag vill just nu

Jag vill…

◊ Testa detta recept på granola som utlovas smaka som bounty. Verkar fööör gott!

◊ Gå på massage och förhoppningsvis få rätt på min nacke. Fick ”nackspärr” efter ett träningspass för några veckor sedan och det har blivit bättre, men inte helt. Kanske ordentlig massage kan hjälpa?

◊ Testa curly hair metoden. Har ju ganska lockigt hår och tror det vore något för mig. Skulle beställa hem lite produkter för att komma igång, meeen så såg jag att den här mirakelsprayen (reklamlänk) som ”alla pratar om” är på rabatt nu. Den ska ta bort frizz, göra håret blankt och lent, och effekten sägs hålla i flera tvättar bla bla. Då insåg jag att jag nog inte är beredd att ge upp att styla håret med värme ändå. I alla fall ibland. Och grejen med curly hair metoden är väl att man då måste avstå produkter och värme hela tiden, man kan inte hålla på fram och tillbaka?

◊ Börja på en aktivitet med Henri. Vet bara inte vad det skulle vara.

◊ Köpa massa ny inredning och göra om allt hemma. Är inne i en period då jag känner att jag lätt blir triggad. Alla har det så fint. Allt på Instagram får mig att känna mig ful, fel och dålig.

◊ Klippa page. Men ska inte göra det för jag är för feg.

◊ Ha höst nu.

165 gillar

Kommentarer (33)

 • Sofie

  |

  Är det curly girl metoden du vill prova? Isåfall är det 100% värt det! Håret blir så mycket finare och lättare att styla. Efter ett tag känner man inget behov av värmestrålning längre för håret är ändå finare naturligt. Det jobbiga är bara att det tar några månader att komma dit, så man får stå ut ett tag för att se resultat sen 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja precis! Gah har jag tålamod till det 🤪

   Svara

  • Ronja

   |

   Åh! Jag började med curly girl method för två månader sen, och då tar det iaf mer än två månader kan vi konstatera nu… 😅 Men vilka produkter använder du? Jag vet inte alls vad jag ska välja, och när jag läser på så hittar jag bara info på engelska = alla produkter som rekommenderas måste beställas från usa (vilket förvisso egentligen inte är ett problem, men det är ju enklare att köpa här hemma) 🙄

   Svara

  • Gabriella

   |

   Åh +1! Jag har väldigt vågigt hår men har alltid använt värme för att ”tämja” det (den där WOW-sprayen gjorde för övrigt noll för mitt hår, och då använde jag den tillsammans med alla deras andra produkter också!) men sedan en månad tillbaks låter jag det självtorka och använder en lätt foam och det blir så bra. Om man får säga det själv, hehe. Noll friss, mjukt och lent men med volym och mina naturliga ”curl patterns”. No regrets!

   Svara

   • Adina

    |

    Vad använder du för foam? 😊

    Svara

 • Carolina

  |

  Aktivitet med Henri, kolla nordic wellness om dom har juniorjumpa.
  Får med min son på det, han är lika gammal som din son 🤗 jättemysigt!

  Svara

 • Elin

  |

  Du som är typ ett av mina inrednings-inspo konton på insta, ni har ju det så fint 😅 och tycker jag hela tiden tänker saker i stil med ”ååh så fin kofta/blus/klänning” Regina har 🙈fattar absolut känslan dock, kan också lätt hamna i negativ sociala medier spiral ibland. Speciellt på linkedin, konstigt nog. Känns som ”alla andra” kommit längre i sina karriärer/har såå spännande roller osv.

  Angående aktivitet så började vi nyss på dans med vår son som är liknande ålder (och också har mycket energi). Känns som en succé hittills. Så det kan vara ett tips ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh tack! ❤️ gud ja, vet vad du menar med linkedin. Känner också press med att jag borde uppdatera om saker jag gör på jobbet osv osv.

   Svara

 • Malin

  |

  Tipsar om gympa till Henry😊

  Svara

 • Frida

  |

  Jag som tänker att ni har det så stilfullt och fint hemma varje gång du visar något från er lägenhet! Upplever att ni har gjort rätt genomtänkta val. Och.. men en så liten hemma KAN man inte inreda som man hade gjort annars.

  Svara

  • Egoina

   |

   tack snälla! Haha nej det är sant 😉

   Svara

 • Sofia

  |

  Om du vill ha tips på aktivitet med mindre barn kan jag tipsa om dans och gymnastik 😀 Dem flesta älskar det, och är det högenergibarn får dem ut massor under en sån aktivitet.

  Svara

 • cathrin

  |

  Kanske gymnastik? min sons plastmamma, har gymnastik för små-pluttar i Helsingborg, men kan vara att det är från två år. De har iaf de i helsingborg och hon är super med de små liven. Annars är ju-sim eller bara att åka till badhus en trevlig(och bra) aktivitet med småttingar

  Svara

 • Erica

  |

  Jag rekommenderar iaf inte sim 😂 Vår galna pojke fick sluta med babysim vid 2-års åldern då han började springa runt i det hala duschrummet ut mot bassängen (hjärnskakning var ju bara en tidsfråga) och jag naken och gravid fick springa efter 🙃 Vi börjar med simlektioner igen då han fått nån slags impulskontroll och förmåga att lyssna på vuxna.
  Nu går han på gympa och älskar det!

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag tror verkligen att du hade varit superfin i page! Tycker det är såå snyggt men jag är också för feg för att prova själv 😪

  Svara

 • Sessan

  |

  Alltså CGM kräver att man avstår silikoner och många andra ingredienser, och är inte alltid lätt för nybörjare och viktigast av allt; PASSAR INTE ALLA MED VÅGIGT/LOCKIGT HÅR även om de försöker påstå det. Tips är att kolla in Curlsfirst och Curlywavyjulia för att förstå vad det innebär att ha texturerat hår. Finns ju andra influencers om man har mer coily men dessa två jobbar mer med vågigt/mellanlockigt hår som jag tror passar dig. Man avstår inte från värme (hej diffuser) men ju mer man lär sig om sitt hår, desto mindre kanske man vill platta/locka osv. Och vill man fortsätta med det ibland så är det ok. Bara för att man börjar embracea sitt naturliga hår så betyder det inte att ALLT BLIR FÖRSTÖRT bara för att man vill ha platt hår till en fest eller något. Handlar alltså mest om att inte slentrianplatta håret (eller permanenta) för att man tror att det bara är frissigt när det har textur. Och om du lär dig att ta hand om dina naturliga lockar behöver du inte heller locka håret…

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack!!! Ska in och kolla 😍❤️

   Svara

   • Sofie

    |

    Kan bara hålla med!! Sedan jag fann bl a dom på Insta för ca 2 år sedan och börjat använda curl cream/mousse/gel har jag fått ett helt annat hår! Så mycket vågor/lockar med definition – och inte bara stort, frissigt & puffigt som det varit innan. Absolut värt att testa 🙏♥️

    Svara

 • Stina

  |

  Tror vi har rätt samma hårkvalitet. Color WOW gör ingen skillnad för mig. Hur mycket spray jag än använder 😂

  Svara

 • Linda

  |

  Åhhh så härlig lista! Jag längtar tills jag kan ta med mina barn på lek-basket. Kanske finns någon liknande aktivitet för barn i Skåne? 😍

  Svara

 • Tuva

  |

  Curly girl-metoden hade säkert passat dig! Jag testade och mina lockar fann sig rätt snabbt, gick inte heller in hardcore med massa massa produkter. Men sen kände jag bara att det var såå tråkigt, jag gillar liksom att ha rakt ena veckan, lockigt andra, vågigt tredje. Kul med variation ju! Körde ändå i typ ett år innan jag lessnade.

  Svara

 • Maria

  |

  Jag vet precis hur du känner angående inredning hemma, för precis så tänker jag med- fast jag vill ha som dig. Vi är dock flera år bort från renovering men åh vad jag vill att mitt kök och badrum ser ut som ert!

  Svara

 • Anna Maja

  |

  Jag kände precis som du med hår och hela jag för ett par veckor sedan, men var till skillnad från oftast i mitt liv impulsiv den här gången. Fick för mig jag ville lugg, bokade första lediga tid som passade för mig och klippte lugg. Känner mig svinnöjd efter att ha haft samma frisyr i typ 15 år, dvs hela mitt vuxna liv i stort sett. Dock kräver den här luggen underhåll vilket min förra frisyr inte gjorde, mer än lite hårborstning.. haha.

  Svara

 • M

  |

  Klipp en längre page?? Du lever bara en gång och det är bara hår!!

  Du vågade färga sitt hår lila ju!

  Svara

 • Lene

  |

  Baby/Minisim. Helsingborgs simsällskap släpper platserna nu här snart. Kolla även OV Bollförskola. Det är boll och gymnastiklek och finns på flera ställen i stan. Förälder är med på aktiviteten. Där får man prova tre gånger innan också, så testa en gång och se om det kan vara något.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Tipsar om Mini studs!! Kostar en del men det var en bra aktivitet för vår kille när han var 2-2,5. Vi gick i Lund men finns kanske närmre er?

  Svara

 • D

  |

  Tycker color wow funkar toppen, man ska bara tänka på att den är värmeaktiverad så använder man den utan värme så händer det nog inte så mycket:)

  Svara

 • Annica

  |

  Jag gav Curly girl en rejäl chans men gav upp, det hände ingenting med mitt friss. Men som någon kommenterat, det passar inte alla 🤷‍♀️

  Jag skulle tipsa om barngympan på friskis och svettis! Roligt och bra pris. Vi betalade dyra pengar för en termins Djungelgympa men herregud vad dyrt det blir när man dessutom blir sjuk då och då. Friskis var mycket mer prisvärt!

  Svara

 • Victoria

  |

  Jag var ledare i barngympa under studietiden.
  Kan rekommendera Bamsegymnastik och knatteskutt för barn i Henris ålder. Jag tror att de finns i hela landet. Min absoluta favorit är bamsegympa härlig musik och en hinderbana anpassad för små klätterapor 🙂

  Svara

 • Mikaela

  |

  Friluftsfrämjandet har skogsgrupper från 1 år och vår kille har älskat det! Roliga aktiviteter i skogen och sen lite medhavd smörgås 😊

  Svara

 • Sophie

  |

  Jag övergav curly girl-metoden efter typ ett år, det var för mycket jobb att torka håret utan värme, aldrig få styla det annorlunda samt leta produkter som är godkända osv. Blev knäpp till sist. Satsa istället på bra produkter för lockigt hår och kolla mycket youtubevideos om hur folk stylar sitt lockiga hår! Allt ligger i tekniken, inte så mycket produkter och metoder egentligen. Jag upplevde att mitt hår konstant såg fett ut när jag följde CGM, jag behövde mina sulfater som rengjorde ordentligt haha. Viktigt då dock är att återfukta håret ordentligt om man ska använda sulfater. Sulfater är btw det enda som löser upp silikoner i produkter, så välj inte ett sulfatfritt schampo om du vill använda produkter med silikon i (dimethicone i ingredienslistan). Jag skulle rekommendera en återfuktande leave in (spray är lättare att dosera än kräm tycker jag), eventuellt en curl creme och mousse med bra hold. Då behöver man inte kladda så mycket med gel som gör att håret tar tusen år att torka. Jag torkar mitt hår med hög värme (använder sprayen du pratar om som kräver värme!) och diffuser på fönen, inga problem. Inte fått mer skadat hår av det. Mitt hår ser 10 gånger bättre ut nu än när jag följde CGM slaviskt 🙂

  Svara

 • Sanna

  |

  Skulle nog gå till en massageterapeut istället. Roger på Öresundsmassage är så duktig. Ligger vid konserthuset i Helsingborg. Har flera bekanta som går till honom.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv