Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

2 bilder om dagen: måndag -> fredag

Måndag

Nästan varje kväll efter vi ätit middag tar vi en cykeltur. Det är det bästa Henri vet. Han pratar om att ”sikla” sekunden jag hämtar honom på förskolan.

Det var en ljummen sommarkväll och vi köpte glass. Henri ska alltid ha min glass oavsett vad han själv har, så jag måste skynda mig att äta. Det har gjort att jag numera äter glass ”som man ska”. Det vill säga att jag inte skalar bort chokladhöljet först och jobbar mig in mot mitten, utan äter tugga för tugga som en grottmänniska.

Det får mig att tänka på andra saker som jag inte äter ”som man ska”. Har jag någonsin ätit en pralin utan att bita av botten, eller ett ballerinakex utan att ta isär delarna? Kanske vore en kul utmaning! Börja äta saker som det är meningen att man ska. Lol hög nivå på att roa sig i mitt liv nu.

 

När vi cyklade hem var det full show på vår gata. I alla fall om man frågar den minsta av oss.

 

Tisdag

En selfie på väg till jobbet. Skulle vara med på träningen och var smart och åkte till jobbet i träningskläder. Nu kunde jag inte ångra mig! Hade träningsvärk i fyra dagar sen.

 

På kvällen cyklade vi till Lidl. Små kundvagnar är det bästa som finns. Han har blivit så duktig på att handla. Han lägger ner det vi pekar på, kastar inte längre ner massa saker, springer runt och krockar (nåja). Men han lägger utstuderat ner någonting i smyg varje gång. F tror att det är jag och jag tror att det är F när varan läggs upp på bandet och han får igenom köpet.

 

Onsdag

”En lastbil har kört in i en bro”, sa de i högtalaren på tåget och jag strandsattes i Lund. Men det var inte synd om mig som ni ser.

 

Till slut kom jag fram till Malmö, dit jag skulle. Hängde på en supersnabb AW efter jobbet.

 

Torsdag

Ja nu åker jag tåg igen.

 

Har lunchat ute/köpt lunch varje dag jag varit på kontoret de senaste veckorna. Inte hållbart ekonomiskt, men känns fortfarande som en otrolig lyx att få äta i lugn och ro, så det är värt det.

 

Fredag

Började min fredag med en skogspromenad för sån är jag. Haha nä sån är jag verkligen inte. Men kanske kan bli för det var rätt härligt. Hade en kaosmorgon och var så uppe i varv efter lämning att jag bestämde mig för att ”gå bort det”. Det funkade!

 

Efter jobbet mötte jag upp ett gäng kompisar för att äta på Pepes. Bad Hannah ta en bild på mig med min drink ✨

 

202 gillar

Kommentarer (16)

 • Malin

  |

  Så mysigt att ta en cykeltur efter middagen! Det ska jag kopiera. Man får passa på nu innan man behöver bylta på tusen lager kläder. Så lyxigt för er att ha stranden och havet så nära också!

  Svara

 • Katharina

  |

  Äter den glassen på exakt samma sätt, det är ju godast så😊

  Svara

 • Mia

  |

  Nu vet inte jag hur det ser ut där ni bor, men i min kommun regleras barnens vistelsetid på förskolan av vårdnadshavares arbetstid, studietid + resväg. Då är det inte okej att göra något annat öht medan barnen är på förskolan. Det har med att göra att förskolorna är överbelastade, barnen får längre dagar än nödvändigt och personalen räcker inte till

  Svara

  • Mila

   |

   Menar du att Regina ”tog en promenad” efter lämning? Jag tolkar det som att hon gick hem, för att jobba hemifrån, eftersom man inte kan teleportera sig och alla kör inte bil mellan förskola/hem/jobb…?

   Svara

   • Egoina

    |

    Bara nyfiken: får man alltså inte ta en promenad på arbetstid? 🤔

    Svara

    • Mila

     |

     Jo det tänker jag att man får på raster. 🙂 Bara tolkade det som att du gick hem efter lämning för det var transportsättet typ.

     Svara

     • Egoina

      |

      Ja, fast en omväg 😂

  • Malin

   |

   Men man får väl gå en skogspromenad till jobbet om det är ett sätt att ta sig dit? Eller träna på lunchen/träna på arbetstid om arbetsgivaren tillåter. Eller vad tänkte du på?

   Svara

   • Egoina

    |

    Ja precis, träna på arbetstid om arbetsgivaren tillåter. Jag har t.ex. två friskvårdstimmar i veckan. Sen kan jag ju tycka att det är ganska weird att inte kunna ta sig en snabb promenad för att rensa huvudet om man jobbar hemifrån, men jaja.

    Svara

    • Malin

     |

     Det tycker jag verkligen. Det här med arbetstid och restid är ju ganska luddigt när man har ett flexibelt kontorsjobb. Ibland är man på kontoret och har 40 min restid. Ibland jobbar man hemma och har 5 min till förskolan. Ibland hämtar man tidigare och jobbar ikapp lite på kvällen. Ibland går man en promenad för att rensa tankarna och få bra idéer. Osv.

     Svara

     • Egoina

      |

      Precis <3

 • Anna

  |

  Nähe? Stängde de av tågtrafiken för den lastbilen? Den körde in i bron på min gata (missade visst skylten om maxhöjd som står i min trädgård). Det tog 2 timmar att få bort lastbilen. När vi körde förbi sen hade den knappt lämnat en repa. Lastbilen var för hög och hade skrapat emot+ fastnat när den körde under bron. Detta händer cirka en gång om året 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Japp! Ingen tågtrafik alls på typ två timmar 😅 Jag blev så orolig. Var skönt att läsa sen att ingen blivit skadad!

   Svara

 • Frida

  |

  Jag är likadan, det gäller nog alla glassar. Äter mig inåt, aldrig på rätta sättet 😂

  Svara

 • Linnea

  |

  Vilken lekplats var det ni var på häromdagen med en supersnabb rutchikana (stavning?!) där Henri flög rakt ut? Ska ut på tur från Malmö till Hbg imorgon och behöver lekplatstips för 1-åring och 4-åring 🙂 Har googlat surflekplatsen. Är den fin? Sofiero slotts lekplats såg också rolig ut men vill ha stadspuls ☺️ hoppazzzz du ser detta innan vi åker imorgon!! Kraaam

  Svara

  • Egoina

   |

   Djungellekan i oceanhamnen 😍

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv