Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Förra veckan var F i Tyskland, men denna vecka är han hemma igen vilket betyder en lugnare vecka för mig. Men måste säga att allt fungerade relativt smärtfritt för mig när jag var ensam med Henri. Nattningarna gick bra, han sov hela nätter och vaknade 07.04 (japp exakt) varje dag. Börjar misstänka att det är F som är problemet??

Idag när jag hämtat på förskolan skulle vi gå och handla. Halvvägs genom affären får han tokflipp på att sitta i vagnen. Han får syn på en klämmis på en hylla som han absolut vill ha. Jag ger honom den och tänker att jag betalar den sen i kassan. Han är så upprörd att han klämmer ut hela innehållet på sig själv och fortsätter skrika. Jag blir stressad och går mot kassorna. När jag ska betala upptäcker jag att jag glömt mitt kort. ”Kan man betala med swish”, frågar jag.

Det kan man inte.

Jag går tillbaka samma väg längs hyllorna. Lägger tillbaka grejer. Henri blir mer och mer otålig. Snart blir han så arg att han kastar sig fram och tillbaka i vagnen. Vrålar och slingrar sig. Orkar inte en sekund till. Bestämmer mig för att lämna korgen bara. Nu drar jag.

Kom hem. In med jackan i tvättmaskinen, torka av det kladdiga bältet i vagnen. Och sen insikten, att jag stulit en klämmis.

Veckans planer:

Gå tillbaka och betala för klämmisen jag stal.

Operera bort en hudförändring. Var ju och kollade hela min hudkostym för några veckor sedan. De hittade en förändring som de ville ta bort. Det ska jag göra imorgon. Hoppas inte det är något farligt usch och fy.

Annars ska jag försöka ha en ganska bra vecka tänker jag. Hoppas ni gör samma ☀️

 

201 gillar

Kommentarer (18)

 • Åsa

  |

  Hehe hederligt av dig att gå tillbaka och betala för en klämmis! Jag snattade en sexpack yoplait youghurt med barnvagnen utan att veta om det (hittade den alltså när jag kom hem, men orkade inte gå tillbaka till affären) 😅

  Svara

 • Gabriella

  |

  Troligtvis visar de förstående när du kommer tillbaka och betalar 😊
  Jag opererade bort en hudförändring vid kindbenet för 1,5 år sedan. Väntan på resultatet är jobbig men de vet vad de gör. För min del visade det sig vara en grav cellförändring som kunde utvecklats till något mer så är glad att den är borta. Har slarvat lite tidigare men Spf är numera en viktig del av min rutin. Lycka till ❤️

  Svara

 • Elin

  |

  Oroa dig inte! (Lätt att säga osv) Men det är så vanligt att man behöver ta bort någon prick, och skulle det mot all förmodan vara något dåligt så är det ju bara bra att den är borta! Att det sprider sig vidare är jätteovanligt nu för tiden ❤ Och förstår så mycket där i affären! Stressen! Hade gjort samma sak 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   <3

   Svara

 • Mila

  |

  Åh stackare, så stressande att handla med ett ledset/argt barn.
  Du får gärna ventilera med mig angående rädsla för hudförändringen, jag jobbar med det ämnet. Jag är såå säker på att det inte är något farligt. <3 Statistiskt finns de farligaste melanomen nästan uteslutande hos personer äldre än 65, och de som är tunna som yngre ibland har tar man enkelt bort via kirurgi. Så det är bara en bra påminnelse att vara försiktig i solen. 🙂 Just hudförändringar är lite svåra för läkare att bara med blotta ögat bedöma och därför tas MÅNGA totalt ofarliga "leverfläckar" bort.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh gullig du är <3 Ställde massa frågor idag, bland annat vad läkaren trodde. Hon sa att hon inte trodde det var något farligt. Så det känns bra. Är inte så orolig.

   Svara

 • Louise

  |

  Tips är att lägga in ditt kort i ApplePay, så smidigt att alltid kunna betala med ”sitt kort” men att man bara behöver ha telefonen med sig! (som man aaaallltid har hehe)

  Svara

  • Julia

   |

   Och om det inte funkar med ditt kort (som tex Ica-banken som jag har….) kan du lägga till klarnakort! Kostar inget med kort där. Jag fick skaffa det bara för att kunna ha Apple pat

   Svara

 • Malin

  |

  Har gjort en liknande grej som med klämmisen när dottern var knappt en månad. Hade varit på läkarbesök med dottern på annan ort (12 mil bort, heja Norrbotten 🙄)

  Alltså tog jag och sambon bilen dit, och på vägen hem skulle vi mellanlanda och handla lite på Coop så jag sprang in medan sambon stannade med henne i bilen.

  Som den omtänksamma mor jag ändå är hade jag klätt på dottern så hon inte skulle frysa då detta var i oktober. Problemet var ju bara att jag hade klätt henne lite för mycket, så hon vaknade helt blöt i svett och skrek i panik i bilen när jag var inne på affären.

  När jag fick vetskap om det av sambon blev jag så stressad så jag galopperade genom affären i panik och upptäckte först när jag kom hem att jag glömt att väga och skanna purjolöken som jag hade plockat på mig. Jag gick dock inte tillbaka för att betala för den 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha <3

   Svara

 • A

  |

  Vad var det för hudanalys över alla kroppens fläckar? Vill också!!!!!

  Svara

 • J

  |

  Jag har tagit bort tre pigmentfläckar, jättebra att åka och kolla! Dom tar alltid mer än vad som behövs också för att undvika spridning, så det är väldigt noggrant gjort! Alltid stressigt att invänta resultat men jag upplever att läkaren förvarnar en om dom tycker fläcken ser oroväckande ut.

  Svara

 • Annika

  |

  Känner igen den där tiden när barnen var små och all stress det innebar ibland😂

  Hur mycket kostade undersökningen av leverfläckarna?

  Svara

  • Egoina

   |

   Som ett vanligt besök, 300 kr 🙂

   Svara

   • Annika

    |

    Okej så bra. Tack för svar!

    Svara

 • Mikaela

  |

  Panik på så höga stumpor 😂 även om de matchar fint till kläderna

  Svara

 • Maja

  |

  Jag hade ett födelsemärke på skuldran som läkaren på vårdcentralen tyckte hade förändrats sedan jag kollat det tidigare (det var min man som tyckte jag skulle kolla upp det igen). Blev kallad till hudkliniken bara någon dag senare där de skar bort det. Sen tog det inte mer än ytterligare någon vecka innan hudläkaren ringde och sa att det var malignt men helt satt i överhuden och att de därmed fått bort det helt. Men för säkerhets skull skär man igen med lite större marginal. Det nya prover visade inget mer. Det enda jag har nu är ett ganska fult ärr på ryggen (de fick skära 1,5 cm och det är svårt att läka bra där iom att man rör sig så mycket).

  Det jag vill säga med det här är att även om det är malignt så behöver inte det innebära det värsta. Jag är jätteglad att jag kollade upp det när jag gjorde och att de kunde upptäcka det så tidigt!

  Svara

 • Moa

  |

  Så fint foto på dig där med ”tavlan” i bakgrunden! Vart är den tagen?
  Jag ska till Helsingborg/Helsingör nästa helg med min familj, tänkte att man kanske kunde försöka ta något gruppfoto på samma plats 🙂
  Kram!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv