Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Microblading av ögonbryn – före och efter

 

Jag har hatat mina ögonbryn hela mitt vuxna liv. Det är så ironiskt ändå. Jag är hårig överallt. Men brynen, de är några glesa stackare. De återhämtade sig aldrig efter min 90-tals misshandel : ((( Har provat serum och allt, men de kommer aldrig tillbaka.

När microblading med stråteknik kom för 10 år sedan hoppade jag på det direkt. Tyvärr. Jag blev inte nöjd. Det såg hemskt ut. Formen blev fel och ”strecken” flöt ihop efter två sekunder. 2-5 år skulle färgen sitta kvar, men den försvann aldrig. Jag väntade och väntade, men kvar fanns en svag brun-grå skugga. Jag har gjort mitt bästa för att sminka mina bryn. Har testat allt möjligt ögonbrynssmink. Men det är sällan jag blir nöjd.

Har funderat så länge på att göra om tatueringen då jag vet så många som blivit nöjda de senaste åren och tekniken har blivit bättre. Men jag har inte vågat. Till slut tog jag tag i det. Jag gjorde min research noga och hittade till slut ett ställe som jag kände mig trygg med och bokade en konsultation. Hon rekommenderade mig att först lasra bort den gamla tatueringen. Den försvann seriöst på 8 sekunder! Så bittert att jag inte visste om att man kunde göra det tidigare.

Huden fick läka i tre månader och sedan var det dags!

 

Först ritade hon upp formen, vilket nog var det som tog längst tid av allt. Det är ju superviktigt att det blir rätt. Hon mätte ut så att det skulle passa mitt ansikte och sen fick jag ge feedback. Btw hittade jag ett filter på TikTok som gör samma sak 👆🏼

Sen var det dags! För mig var det viktigt att resultatet är naturligt. Jag vill hellre ha för lite och fylla på efterhand om jag skulle vilja ha mer. Jag valde stråteknik med microblading och här är resultatet:

 1. Före microblading.
 2. Precis efter andra påfyllningen.
 3. Tre veckor efter andra påfyllningen.

 

Såhär ser de ut nu. Har inte har sminkat brynen på dessa bilder.

Jag är så sjukt nöjd! För mig var detta världens bästa investering. Jag går ofta utan smink och det enda jag saknat då har varit ögonbrynen. Nu känner jag mig mer ”hel”, haha. Om jag sminkar mig fyller jag fortfarande i eftersom jag gillar mer markerade och ”större bryn”, men det går hundra gånger fortare nu. Känner att jag sparar så mycket tid.

Typ 50% av färgen försvinner när man gör microblading och jag känner att jag hade velat ha lite mer än jag har nu. Jag tror att jag kommer fylla i lite mer i framtiden. Men ska landa i dessa först 😎

Superjätteglad i alla fall! Jag gick till Ångfärjans skönhet och kan varmt rekommendera Jane. Men lyssna inte på mig! Tatuera dig inte på impuls och vill du göra det är det viktigt att göra researchen noga. Tro mig, det är inte kul att ångra sig i 10 år.

🤗

190 gillar

Kommentarer (17)

 • Frida

  |

  Var äääär din randiga tröja ifrån ? 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Kappahl förra året 🤗

   Svara

 • Moa

  |

  Ser superfint ut. Vart gick du för att ta bort det gamla?

  Svara

  • Egoina

   |

   Samma ställe ☺️

   Svara

 • Stephni

  |

  Det blev supersnyggt 🤩 ö

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 😍

   Svara

 • Mia

  |

  Fina. Tror du skulle passa bra i att fyll i dem lite mer. Då blir det 👌

  Svara

 • BB

  |

  Jag gjorde precis samma sak. Hon gjorde mycket tjockare än min vanliga form så jag gick med keps i flera veckor tills färgen dämpat sig och jag vant mig. Sen blev det en jätteful grå skugga som tog 8 år att försvinna! Gjorde sen om de på ett annat ställe och vilken skillnad, hon följde min form och inget såg konstigt ut så behövde inte ens ha kepsen direkt efter. Tyvärr har stället gått i konkurs så måste hitta ett nytt ställe nu när det börjar försvinna igen.

  Svara

 • Ellen

  |

  Så intressant, tatuerade mina bryn för 6 mån sen och jättenöjd. Men så bra att du skriver om att man ska göra research länge och hitta någon man är trygg med. Gjorde mina bryn hos Victorias Brows i Malmö, några mån väntetid men så värt. Ångrar det inte en sekund, går man hos duktig person så är det verkligen ett lyft för hela ansiktet. OBS man ska dock ej glorifiera att det ju är en tatuering, krävs läkning, man får mecka lite första 2 v med dusch/träning/ansiktstvätt men sålänge men sålänge man är med på det är det kanon. 🙂

  Svara

 • L

  |

  Jag är superblond och har därför osynliga bryn och fransar. Jag färgade och grejade i många år men nu bryr jag mig inte längre. Jag orkar inte hålla på. Mitt naturliga ansikte duger bra, jag måste inte ”fixa” allt hela tiden.

  Obs, ingen kritik eller något. Alla gör precis som de vill! Mer en reflektion över mina egna bryn (haha) och min inställning till mitt eget ansikte.

  Svara

 • F

  |

  Jag tycker du inte ska fylla i ögonbrynen så mycket då du ju är blond och ljus. Det ser så onaturligt ut.

  Svara

 • Citrin

  |

  Jag har funderat så mycket på om det verkligen stämmer att många noppade ihjäl sina ögonbryn runt 90-talet. Alltså att det noppades friskt är ju sant, men påverkar det verkligen hårväxten livet ut?! Om man vaxar ben/bikinilinje/armhåla eller annat så får man väl inte mindre hår där, eller? Jag har vaxat muschen i flera år nu och den jäkeln kommer ju tillbaks haha

  Svara

  • Egoina

   |

   haha så sant!! Så märkligt. Hade fylligare ögonbryn när jag var yngre. Kanske har med åldern eller något att göra då, haha.

   Svara

 • Frida

  |

  På 90-talet var du väl ändå bara max 10 år hehe! 00-talet var årtiondet som inte var så snäll mot oss 😭 Jag rockar bara mina tunna ögonbryn, väntar på att de blir mode igen så är jag först på bollen 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha just det! Bra inställning ändå!! Snart kommer de tillbaka 😀

   Svara

 • Robert

  |

  Definitivt snyggare än mina egna ögonbryn, haha. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv