Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Jag förstår inte hur ensamstående föräldrar får ihop det. Eller jag förstår att det ju bara är något man gör. Men F ska vara bortrest med jobbet typ varannan vecka från och med nu fram tills semestern och jag går under av bara tanken. Hur ska jag få ihop det? Ingen aning. Det är nu jag verkligen önskar att jag hade familj närmare.

Nåja. Det är verkligen inget straff att umgås med världens gulligaste pojke <3 Får sänka ribban på allt annat bara. Förbereda med matlådor och försöka göra livet så enkelt som det går. Håll tummarna för att jag inte blir desperat och tar till amningen igen : ))

Roligt som händer denna vecka är att F fyller 35! Jag hade egentligen planerat att ge honom formel 1 i present. Men ångrade mig eftersom vi behöver ha med oss Henri och jag känner att det liksom inte blir samma grej. Det är bättre att vi gör det när han är stor nog att kunna sova borta.

Ha en fin vecka! 🤗

152 gillar

Kommentarer (30)

  • Amanda

    |

    100% F som ska ordna med matlådor! O städa när han kommer hem igen. Min sambo jobbar skift o när han jobbar em är mitt ansvar med mat bara från kylen till bordet (mellanlandar i micron ofc), han får både laga o städa. Får jag infall, absolut, men jag ska kunna räkna med att han både lagar o städar. Detta är absolut något en vilar sig i form för medans ens sambo gör all markservice som bara går! För det går absolut fint, men vetskapen att en inte är själv i det hindrar framför allt de bittra känslor som annars kommer när du står upp till armbågarna i markservice o han ska få sova hela natten sen.

    Svara

    • Emma

      |

      Sånt där får man ju hitta en passande lösning för från familj till familj. Låter som att ni hittat ett upplägg som passar er! För någon annan som jobbar mycket kanske det skulle vara helt övermäktigt att även sköta all markservice hemma, när den andra föräldern är hemma (låter som att du är fld-ledig?). När jag var fld-ledig var det en självklarhet för mig att sköta det mesta med hemmet, jag hade massor med tid och när min partner kom hem ville jag använda tiden till att umgås. Sen var det samma som gällde när vi byttes av i fld-ledigheten, då tog min partner huvudansvar för hemmet. Olika för alla helt enkelt!

      Svara

  • Lisa

    |

    Åhh min man är borta alla veckor fram till semestern och dottern går halvtid på föris medan jag jobbar heltid. Tar en dag i taget och hon stjälper till lite. Det går fort! (Hoppas jag 😂)

    Svara

    • Egoina

      |

      heja dig ❤️

      Svara

  • Lena

    |

    Det kommer du att fixa galant. Sänk kraven och ta dagen som den kommer. Kan dock ibland vara en utmaning med små barn.

    Svara

    • Egoina

      |

      ❤️❤️

      Svara

  • Mila

    |

    Åh för mig som inte har barn hade jag tyckt det var lite mysigt om min man en kort period var iväg varannan vecka haha! Känner jag har så stort behov av lite egentid, bara ha det tyst och sitta och skriva och läsa, och min man är ALDRIG iväg någonstans. 😛
    Men det går säkert bra för dig, jag håller tummarna H är lite extra lugn och snäll! 😉 <3

    Svara

    • Egoina

      |

      Fattar verkligen!!! Älskar att jobba hemifrån just av den anledningen 😂

      Svara

      • Mila

        |

        Jag med, det är perfekt för oss introverta! 😀

        Svara

  • Nina

    |

    Åh känner så igen dom där känslorna! Vi väntar vårt första barn nu <3 och BF sammanfaller härligt nog samma vecka som min sambo ska börja veckopendla pga ny tjänst på jobbet. Jag kommer alltså vara själv med bebis (utöver första 10 dagarna ofc) mån-fre från det att barnet föds (slutet av aug) till nästa sommar. Är skräckslagen på ett sätt, men tänker också på hur många ensamstående som det ändå finns som klarar det galant. Han kommer ju dessutom hem över helgen och jag har min mamma i samma stad (plus fantastiska kompisar!) så det ska nog gå! Eller, det finns ju inget alternativ haha!
    Jag tänkte att jag skulle köpa F1-biljetter till min kille när han fyllde 25 förra året, men fick inte ihop det schemamässigt riktigt. Ångrar det ändå nu eftersom det kommer ta ett par år kanske innan vi skulle kunna ta en sån resa nu haha. Men det finns andra resor och aktiviteter man kan göra! <3

    Svara

    • Egoina

      |

      Åh grattis! Fy tusan vad segt. Men det kommer gå jättebra ❤️

      Svara

  • Ida

    |

    Alltså detta med att lämna barn över natten. Jag får känslan att föräldrar idag gör det väldigt ofta. När jag var liten sov jag typ borta 1 gång kanske innan jag började skolan. Har en treåring och en som snart är ett och ingen av dem har sovit borta. Jag förstår att det såklart beror på hur mycket möjlighet man har till barnvakt och sådär, vi har endast min mamma i närheten och hon är ju ensam och bor inte superstort. Lämnar den stora ofta till henne under dagen för de har roligt tillsammans och är verkligen bästa vänner. Båda har jag lämnat enstaka tillfällen kortare stunder. Men aldrig över natten. Min son säger att han inte vågar, jag tror det blivit väldigt stökigt och oroligt och vi har inget jättebehov av det. Så det har inte blivit av. Men andra verkar glatt lämna sina små barn till mor- och farföräldrar jätteofta och jag kan absolut bli avundsjuk på de som har båda föräldrapar nära med god kontakt och stora boenden. Känns som det är annorlunda mot när jag själv var liten på 90 talet 🥲

    Svara

    • Sandra

      |

      Vår äldsta fyller 5 om 2,5 månader och en som snart är 3,5. Ingen har sovit med någon annan än oss föräldrar, vi har inte ens någon omkring oss som känns som ett alternativ tyvärr. Det har inte funnits något behov eller en självklar anledning ännu. Tänker att det får bli när barnen är äldre, kanske lättare att man själv åker bort och någon annan är hemma med dom, alternativt sover hos någon kompis. 🙂 men ja, jag är ibland lite ledsen över hur få släktingar/andra vuxna som faktiskt finns i barnens liv.

      Svara

      • Ida

        |

        Ja, det kan jag verkligen hålla med dig om. Vi har ingen kontakt alls med farföräldrarna pga missbruk och annat, min pappa lever inte och mamma bor själv ganska litet och är inte jätteung osv. Vår treåring strular så mycket med sömnen fortfarande, ffa vid läggning, vill att vi ska vara där och är orolig över att sova själv så jag tänker att han behöver väl den tryggheten med. Men visst är jag lite ledsen ibland över hur lyxigt vissa har det som har lätt att lämna bort 😊

        Svara

    • Hannah

      |

      Det där är ju så olika, vår treåring sov hos sin mormor en natt när han var åtta månader och vi skulle fira bröllopsdag. Sedan dess har han sovit hos både mormor och morfar med jämna mellanrum, någon gång varannan/var tredje månad typ. Idag älskar han det och frågar självmant efter att få sova hos dem emellanåt.

      Det handlar såklart om vilka möjligheter till barnpassning man har, men jag har aldrig haft dåligt samvete över det. Ser det bara som lyxigt med så många andra vuxna i hans liv och hoppas på/planerar för samma med lillasyster.

      Svara

    • H.

      |

      När jag var liten på 90-talet var jag en sån som aldrig sov borta, mina föräldrar var flyktingar och hade ingen släkt i Sverige. Det tog mig upp i tonåren att våga sova borta en natt sen, är fortfarande obekväm med att inte sova hemma. Vet inte alls om det beror på att jag aldrig sov över någonstans men det har iallafall lett till att min son väldigt ofta sover hos både mor och farföräldrar och jag är SÅ tacksam för den möjligheten. Jag och min man får chansen att jobba ikapp på jobbet för att kompensera allt vabbande så att vi kan hämta tidigare andra dagar, och sen är det ju såklart supermysigt att få ha kvällen för sig själv då och då, och min son har det otroligt bra där och SPRINGER när han ser fasaden på mor och farföräldrarnas hus 😅. Tror oavsett att det blir bra hur man än gör, man ska nog bara känna efter vad som känns rätt för en själv och barnen och köra på det. Skulle inte lämna honom om jag eller dom upplevde att han kändes orolig eller ledsen.

      De av mina vänner som också kom från invandrade familjer, som hade mor och farföräldrar i Sverige är i princip uppväxta hos dom då föräldrarna höll på med att utbilda sig i sverige och etablera sig på arbetsmarknaden här när de var små, och det verkar bara som att de har fått en väldigt nära relation till de äldre släktingarna.

      Svara

  • Emma

    |

    Tur att det bara är fram till semestern! Det fixar du! 💪 Ladda upp med halv/helfabrikat (fryspannkakor har räddat mig många gånger 🥰) och tänk vilken tur att det är nu när sommaren är på gång och inte i mörkaste vintern 🙂☀

    Svara

  • Linnea

    |

    Min sambo jobbar borta varannan vecka och har gjort hela vårt förhållande. Det var brutalt jobbigt när min son var nyfödd men går lite enklare idag. Preppa matlådor innan och sänk kraven på allt som heter städning. Sen så hittar man sina egna rutiner efter ett tag och kommer in i det hela mycket bättre 🙂 vi har våra morgon/kvällsrutiner som vi kör stenhårt på, blir nästan stressad när min sambo kommer hem och rubbar på dom 😂 och dagar där nätterna har vart jobbiga så släpper jag allt annat när han sover och försöker vila jag med om möjlighet finns

    Svara

  • So

    |

    Det går, även om det blir lite kaos och stress ibland haha. Jag har mitt barn i stort sett själv, han är hos sin pappa 1 dag i veckan. Mina bästa tips är att involvera barnet i sakerna som måste göras, så gott som det går, så att du kan slappa/vila/göra vad du vill när han sover eller leker med något. Sen MÅSTE man alltid ha snabba mellis och enkla maträtter hemma för de eftermiddagar/kvällar när ingen orkar laga mat men alla är panikhungriga. Mackor och lite plock till är jättebra middag vissa dagar! Jag försöker städa lite varje dag just för att det inte ska bli kaos då jag blir stressad av för mycket stök, typ hålla köket ganska rent, slänga leksaker i en hög i hörnet av vardagsrummet osv. Men det känner man ju själv hur mycket ordning man orkar/vill hålla 🙂 Låter tråkigt men lägg tid när F är hemma på att förbereda er, typ storhandla hem alla enkla matfavoriter, städa lite, tvätta, lägg fram kläder för veckan för både dig och Henri, lägg fram allt som behövs till förskolan i hallen, packa väskan, och så vidare. Och boka in en kompisträff med barn om möjligt, och beställ hämtmat och upplev kaoset ihop hehe. Håller tummarna för att sömnen blir ok de veckorna också, då blir man ju oövervinnerlig!

    Svara

  • Linda

    |

    Jag har tvillingar på 2,5 år och första gången min man skulle resa bort med jobbet trodde jag att jag skulle gå under. Men det gick bra! Första natten var det lite svårt med nattningen men sen kom vi in i det. Det verkade liksom som att de förstod att de behövde dela på mig med varandra. Sen dess har han varit borta flera gånger och det har gått över förväntan! Mitt tips är att välja fighter. Det gör kanske inte jättemycket om de sitter på soffans ryggstöd medan de ser på TV, bara de håller sig lugna så att jag hinner laga mat?

    Svara

  • Lisa

    |

    Ensam med min dotter på snart 6 år, har henne typ 70 och pappan 30 (pga avstånd och arbetssituation) men vi har en bra relation och hjälps åt vilket underlättar massor. Ingen nära familj till hjälp men det går typ alltid bra ändå, man får som du säger sänka förväntningarna ibland och gilla läget. Har en otroligt förstående arbetsgivare vilket är guld!

    Svara

  • Magdalena

    |

    Tips om du inte får ihop det med matlådor är att köpa fryst färdigmat. Det blir betydligt mindre disk. När jag var hemma själv med bebis en vecka körde jag diskmaskinen betydligt mindre än vanligt tack vare all färdigmat jag fyllt frysen med innan

    Svara

  • Hanna

    |

    Kämpa kämpa! Om du har friskvårdstid på jobbet kanske du kan spara den till de veckor du är själv så att du då får lite extra tid att bara andas (eller sova, eller vad du behöver).

    Svara

  • Zandra

    |

    Min sambo har jobbat borta sön-tors sen äldsta var 2 år… men senaste månaderna har han jobbat nära.. nu kommer han jobba borta igen. Har en 7 åring och en 8 månaders.. är tufft som attan att inte få avlastning och sköta allt.. men jag brukar tänka att viktiga är att vi får allt bara funka..
    Tips om du får dåligt med tid osv ät på papptallrikar…

    Svara

  • Veronica

    |

    Jag är frivilligt ensamstående till två små utan familj i närheten. Såklart jag saknar ett par extra händer ibland, och tänker att det t.ex. skulle vara skönt om en fixade middag och den andre var med barnen, och att man slapp att alltid göra allt själv. MEN det är också jätteskönt att bara ta hänsyn till sig själv och barnen och göra det som passar oss bäst. Jag kan ibland uppleva att det är mer stress hemma hos småbarnsfamiljer med två föräldrar, än hemma hos mig eller mitt lilla gäng av vänner som också valt att skaffa barn ensamma. Man behöver t.ex aldrig bli irriterad på vad någon annan inte har gjort 😊

    Svara

  • Hannah

    |

    Heja heja! Det kommer du fixa ❤️
    Kanske Fs mamma eller syskon kan hjälpa till och avlasta en dag om det behövs? Bara att inte alla dagar behöva laga mat utan äta hos någon annan kan kännas som guld

    Svara

  • Krista / Miss Macaronia

    |

    Tänkte senast idag att jag inte har en aning hur det skulle gå ihop om jag inte tog ut en semesterdag då och då för att bara städa och röja ikapp. Har en ganska låg nivå på städning ändå, absolut inget extra här inte 😁 Sen för sinnesfriden och välmåendet så skiter jag i allt ibland och gör sånt jag vill typ läser, bakar, vilar.

    Svara

  • Amanda

    |

    Nej, vi jobbar heltid båda två. Självklart ska alla familjer hitta sin lösning, men ibland behövs inspiration för att hitta en bra strategi. Min sambo veckopendlade barnets första 9 månader, så vi har rätt bra rutin. Vi båda vill att båda och barnet ska ha det bra.

    Svara

  • Linnea

    |

    Gav min sambo formel1-biljetter när han fyllde år. Gud vilken häftig upplevelse och tack och lov att vi inte hade barnen med 🤣 kan verkligen tipsa om Monza! Kanske inte det häftigaste racet att kolla på men stämningen och allt runt omkring var oslagbar 😃

    Svara

    • Egoina

      |

      Åh så kul att höra!! Ja, det var Monza jag nästan bokade. Var bodde ni? Jag funderar på om man ska bo i Milano och ha en liten semester där samtidigt.

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv