Follow my blog with Bloglovin

Livet just nu och lite annat

Jag ångrar så sjukt mycket att vi slutade amma. Eller egentligen kan jag kanske inte ångra det eftersom anledningen var att han inte åt och det löste sig när vi slutade. Det gick okej till en början, men sedan blev det bara värre och värre. Nätterna har varit fruktansvärda sedan dess och det blir inte bättre. Vad har det gått nu? En och en halv månad? Ringde BVC som sa att det är normalt. Att det kan ta tid. Känner mig så lurad. Alla har bara pratat om tre dagar. Tre tuffa nätter och sen är det över.

Jag gav faktiskt upp och erbjöd bröstet igen för några dagar sedan. Han är inte så intresserad, men ammar litegrann varje dag. Kanske får igång det igen, kanske inte. Jag skiter i vad någon säger. Jag är fan desperat. Tänk att jag trodde att jag sov dåligt innan? HAHA. Ja, visst jag blev väckt några gånger om natten och han knep och bet mig lite. Men han somnade om snabbt som ett litet lamm och jag behövde aldrig lämna sängen. Vilken dröm!

 

Förra helgen…tror jag det var, allt bara flyter ihop för mig…sov vi inte på en hel natt. Vi kunde inte få honom att sluta gråta och skrika oavsett vad vi gjorde. Natten blev till morgon och han slutade aldrig skrika. Jag gick ut med vagnen. Han skrek och skrek.

Till slut tog jag med honom till Väla. Där sprang han två varv runt köpcentrumet och åkte rutschkana på lekplatsen femtioelva gånger. Sen till slut somnade han i vagnen. Herregud. Jag köpte en kaffe och bara grät.

 

Det enda som motiverar mig till någonting just nu är märkligt nog att känna mig fin. Vill verkligen inte se ut som jag mår. Köper fina vårkläder och fantiserar om livet sen sen när allt är bra.

Ja, nog om våra kaosnätter nu. Det kommer ju ordna sig. Men fy tusan alltså. Får ganska många meddelande om råd när man ska sluta amma. Just nu är mitt råd SLUTA INTE. Så jag är inte rätt person att fråga, haha.

 

Lite annat från mitt liv. Hämtar honom efter förskolan och vi har så mysigt. Han pekar och pratar. Vi leker, kramas. Hänger på lekplatser. Fikar tillsammans. Bästa på dagen.

 

Har små projekt igång. Som att måla om en ram.

 

Fixade naglarna för första gången på evigheter. Gjorde rosa schellack inför min födelsedag 🥳

 

Det har snöat! Det var härliga två timmar med snö. Hann nästan visa Henri.

 

Lite tilltugg från i söndags när Emelie och David kom på middag.

 

Igår vabbade jag för första gången. Henri hade feber, men var absolut inte sjuk någonstans. Vi hade en fartfylld dag.

 

Och så fick jag klart en del grejer på jobbet som jag haft hängandes över mig. Kändes skönt.

Här gjorde jag iofs en ironisk tumme upp eftersom jag precis hållit i en presentation för hela avdelningen med ungefär noll sömn i bagaget. Men det gick bra ändå.

 

218 gillar

Kommentarer (68)

 • Kick

  |

  Go kväll
  Kanske en dum fråga men tar han napp eller snuttefilt. gosedjur?
  Kanske behöver något att gosa med
  Hoppas att du/ni snart får sova igen❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej tyvärr. Tack! 😵‍💫❤️

   Svara

   • Elienore Madeleine Nyholm

    |

    Hej i desperat behov ge en napp. Min lillabror var exakt likadan när vi var små efter mamma slutade amma. Hon började med napp om nätterna som sedan gavs till ”tomten” som 4åring. Det är frågan om ”trygghet/närhet/som en favvo kudde du vet! Man behöver nåt som man är van vid att alltid ha på samma sätt om nätterna att antro sig till” så varför inte testa med napp.
    Vemfanbryr sig om man sover med napp eller inte ol mammans välmående står på spel och barnet mår bra. Kämp <3 (mena inte du inte ger trygghet syftade på bröstet-barn fenomenet)

    Svara

    • Egoina

     |

     Har försökt med napp. Alla möjliga sorter. Han blir bara förbannad.

     Svara

     • Ellie

      |

      Okej dåså! Nåmen tänk såhär: alla människor som är runtomkring dig idag ”vuxna” har säkert majoriteten varit likadanna. De skriker hoppeligen inte mer. De går om EFTER REGN KOMMER SOLSKEN fast det inte Alls känns så och det är frustrerande att jag ens säger så…

 • Lina

  |

  Kämpa! ❤️ Och gud vad fint ni har fått det i lägenheten!

  Svara

  • Egoina

   |

   tack 😍

   Svara

 • Bella

  |

  Har två barn som strax fyller 5 respektive 9 år. Alla utomstående kom med femtioelva tips om amning, flaskmat, samsovning, eget rum, mattider, sovtider osv… särskilt efter första barnets födelse. När man väl har passerat de där bebisåren och blickar tillbaka så tänker, i alla fall jag, att det inte är lönt att lyssna på andras tips. Alla barn är olika. Det viktigaste är att barnet mår bra och känner sig tryggt. Vi hade inga särskilda sömnscheman eller matrestriktioner under natten. Det löste sig av sig självt med båda barnen. Egentligen så nattsnuttade/-åt de kanske lite ”för länge”. Men det fungerade för oss och alla mådde bra av det.

  Jag upplevde att det var enklare med barn nr 2, då visste jag lite vad jag hade att vänta mig (även om barnen är extremt olika varandra). Det är tufft att vara förälder. Det är jättesvårt att veta vem man ska lyssna på. Mitt enda tips, även om det är ett oombett sådant, är att utgå från den egna magkänslan.

  Kämpa på! <3

  Svara

 • E

  |

  Åh vad jobbigt ni har det! Förstår att du kroknar. 💜

  Kanske det inte ”bara” är amningen som orsakar det? Tänker att sånt som att börja förskolan också kan påverka sömnen. Han är så liten ännu, och hur man hanterar förändring är såklart individuellt. Att han såpass envist vägrade fast föda var kanske en första indikation på att han gillar det han har och reagerar starkt på förändringar han inte själv har valt. Är det ett personlighetsdrag så kommer ni ju att se det tydligare ju större han blir och också lära er att parera/hantera/anpassa lite utifrån det.

  Men. Går det inte över/åtminstone börjar bli bättre snart skulle jag ändå ta ett nytt snack med BVC. Om så bara för att utesluta att det är något annat än förändringen som spökar. Men oftast är det väl det mest uppenbara som är orsaken. Och, allt är bara en fas. Ibland en skitjobbig och utdragen fas, men ändå. Bara en fas.

  Ta hand om dig och vila så mycket det går! Dela upp möjligheten till sömn er föräldrar emellan och vila dagtid när det går så ni inte bryter ihop totalt. Sömnbrist är verkligen otroligt nedbrytande. Önskar er lugnare nätter snarast!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja jag tänker att det blivit två förändringar samtidigt och att det är mycket att bearbeta. Vi har en tid bokad på BVC för att utesluta andra saker ❤️

   Svara

   • Leni

    |

    Min dotter har också varit natt-aktiv när det skett förändringar. Hon bearbetade förändringarna på nätterna och var vaken 2-3 timmar i sträck tills hon ev. somnade om. När vi flyttade var hon vaken i princip varje natt i en hel månad. Ta hand om dig och hoppas att det snart blir bättre för er.

    Svara

 • Malin

  |

  Min bebis slutade amma sig till sömns/somna om av amning när hon var fyra månader. Då tyckte jag det var skitjobbigt men nu undrar jag om det inte var en blessing in disguise eftersom vi tidigt fick lära oss andra strategier för att få henne att somna. Vet inte varför jag skriver det för det hjälper ju inte dig nu. Vi gick Sovande barn-kursen också vilket var super för oss men den har du säkert fått tips om hundra gånger.
  Håller tummarna för att det vänder snart för er!

  Svara

 • Johanna

  |

  Styrkekramar till er! Ni är så starka och duktiga som kämpar på ♥️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Emma

  |

  Usch, lider med er ♥️

  Svara

 • Marie

  |

  Ammade inte mina barn och de har båda haft perioder där de inte sovit och bara skrikit sig genom nätterna. Utvecklingsfaser, tänder har varit orsaken. Vid 1-1,5 års ålder är det mycket som händer utvecklingsmässigt och många kopplar ihop det med att barnet börjar förskolan. Men det hör ihop med åldern. Barn som ätit bra innan, äter sämre, sover sämre, får utbrott osvosv. Sen blir det självklart mer intryck för barnet att bearbeta när de börjar förskolan så det händer mycket i kroppen❤️. /mamma och förskollärare

  Svara

 • Anna

  |

  Jisses vad dåligt stöd ni får av bvc! Känner tyvärr igen mig. Alltså visst, normalt att barn i all åldrar vaknar och vill ha närhet, men skriker och inte kan somna om? Nej det låter jättetufft både för er och H. Tycker ni ska göra egenremiss för att utreda detta. Kan ju kanske vara allergi eller järnbrist som stökar till det, nu när han börjat äta mer fast föda? Vi hade riktigt stökiga nätter när vi började med mat vid 6mån, skitdåligt stöd av bvc, men gjorde egenremiss till BUM och visade sig att vår dotter hade både mjölk- och sojaallergi. Stackarn hade ont i magen och det var nätterna det var värst (under dagen var allt normalt, jättekonstigt). Att inte få sova är tortyr, känner verkligen med er <3

  Svara

  • Egoina

   |

   oj 😮 vi har en tid bokad på BVC. Ska ta upp det här med allergi då!

   Svara

 • Edith

  |

  Mitt barn har fått titta på youtube i sängen när vi haft såna nätter då hon är hysterisk och inget annat kan lugna henne 😑 ibland somnar hon av det, ibland är hon vaken länge men då kan vi åtminstone slumra lite bredvid 😴 skäms såklart men vad ska man göra 🤷‍♀️

  Svara

  • Egoina

   |

   Hade älskat om youtube funkade! Jag testar verkligen allt. Han vill tyvärr inte titta på något.

   Svara

   • Edith

    |

    Hoppas ni får hjälp av BVC ❤️ ni är grymma som kämpar på 🙌🙌

    Svara

 • Rebecca

  |

  Jag har två barn. Den äldsta, treåringen, hade jag ett drömavslut med beträffande amningen. Han tog napp och accepterade att ”det var slut”. Men. Minstingen. Nu 1,5 år gammal. Det kommer att bli ett helvete. Han tar inte napp och vill dessutom BARA bli tröstad av mig på natten. Och jag orkar inte ta tag i det 🙈. Blir än mer motiverad att fortsätta när jag går in här och läser om hur ni har det 😅 hoppas så att det löser sig snart för er!!

  Svara

  • Egoina

   |

   😅❤️

   Svara

 • a

  |

  Noll tips tyvärr. ”Det går över” osv, det är ingen tröst MEN, det är sant i alla fall.
  Och tyvärr är verkligheten ofta PRECIS som du beskriver, man ojar sig över hur svårt det är och känner att ingen förstår en, sen blir det plötsligt ännu värre och man önskar man kunde slå sitt gamla jag på käften eftersom man skulle gett vad som helst i nuläget för att få det som man tidigare tyckte var misär…
  Alltså, noll bidrag här, men I hear you.
  Och glasögonen är i alla fall typ ditt bästa kap alla kategorier, sen jag började följa bloggen (när du fortfarande hade typ en big mac högst upp 😆) Grattis till snygga brillor och söt bebis. Beklagar resten men det löser sig.

  Svara

  • Egoina

   |

   😂❤️❤️

   Svara

 • Zandra

  |

  Inte för att detta är till någon hjälp men jag jobbar inom förskolan & det är inte helt ovanligt att barnen sover sämre och oroligt när de börjar förskolan pga de tar med sig alla intryck till sömnen. Tänker att han kanske hade sovit sämre även om ni ammat men självklart inte lika dåligt som nu! Men så du inte tänker att det bara är en avslutad amnings fel! Sen så börja amma igen då, han äter ju nu? Ditt barn, din sömn, ditt liv, du gör som du vill, folk kommer alltid ha åsikter och pekpinnar om allt, vi kvinnor kan sällan göra rätt! Lycka till iallafall med hur ni väljer att göra ♥️

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag tänker det också, det är två stora grejer som hänt i hans liv och han bearbetar det på natten ❤️

   Svara

 • M

  |

  Sömnen är KAOS i perioder oavsett om du ammar eller inte, så lägg ingen skuld på dig där! Nu har det nog bara råkat sammanfalla med avslut och sen nya rutiner, vanor och intryck! Vi hade en sån period med vår minsta, han var inte ledsen men skulle upp mitt i natten och var vaken i timmar, det höll på ganska länge men så plötsligt vände det, som med så mycket annat… Men ja, en stund där så är man helt förstörd! Förutom att tänka att det går över så brukar jag i tankarna ”backa några steg” så jag ser det ur ett större perspektiv, detta är några dagar/veckor/månader av mitt liv, mitt liv med mina barn. Då blir det inte så stort och det brukar trösta och lugna!

  Unna dig allt och lite till, det behövs och det är du värd! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

 • Sabina

  |

  Åh lider så med dig ❤️
  Känns som att jag har krångligaste barnet sömnmässigt av alla jag känner och det har varit tungt både pga sömnbristen och att ingen riktigt förstår exakt hur trött man är. Och du som jobbar också! Jag var i alla fall mammaledig länge och kunde ta igen lite sömn på dagen när min dotter sov.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Emma

  |

  Ååh lider så med er ❤️ hoppas det blir bättre snart. Jag tycker man ska strunta i de flesta tips och råd och göra det som funkar för ens egen familj. (Önskar jag insett det tidigare😅)

  Svara

 • Linnea

  |

  Min son är 2 och äter en flaska ersättning 1 gång/ natt. BVC vill att vi försöker få bort det och vi har försökt men sorry jag prioriterar min sömn 😅 annars vaknar han vid 04 och vägrar somna om..

  Svara

  • Emma

   |

   Skönt att man inte är ensam. Det gör min snart 1.5-åring med! Vägrar gå upp tidigt om jag inte behöver, tänker att om de somnar om efter en flaska så är det ju exakt vad de behöver 🤷‍♀️

   Svara

   • Marina

    |

    Min pojke drack varm mjölk på natten efter vi slutade amma vid 13 mån, hällde i termos ljummen och satte vid sängen. Var superlätt att hälla i flaska under natten och alla blev glada… Så glad man kan va när man sover dåligt iaf! 😂

    Svara

    • Egoina

     |

     Vi har välling i termos vid sängen. Det lyckas ibland om vi lyckas tajma exakt rätt. Men oftast är han alldeles för upprörd för att vilja ha välling och blir bara mer arg över att vi erbjuder…haha. Men om vi lyckas få honom att dricka det lugnar han oftast ner sig.

     Svara

 • Rebecka

  |

  Du är en kämpe, och H och F med såklart ❤️ dessutom, dina nya brillor är verkligen så snygga, passar dig perfekt🥰

  Svara

 • A

  |

  Vill bara skicka en stor kram! Vilken jäkla kämpe du är ❤️

  Svara

 • Myh

  |

  Har tyvärr inga mirakeltips, men jag relaterar. Nu är barnen 3 och 6 men vi har haft så mycket kaosnätter att jag inte ens orkar tänka på det. Mitt mantra var hela tiden ”this too shall pass”. Det är kanske ingen tröst, men det gör det ibland liiiiite enklare i stunden att tänka så😅🙈 Tänker som fler skrivit att det skulle kunna bero på förskolestart, sånt kan spöka till sömnen. Oavsett hoppas jag det ordnar till sig för er snart så ni alla får sova! Hang in there❤️

  Svara

 • Julia

  |

  Försöker också sluta amma men har precis insett att nä, han är inte redo. Ger upp ett tag och försöker igen längre fram 🥵

  Svara

 • Maria

  |

  Ååh fy stackare. Känner igen den där tröttheten. Varit ensam med två små med 17 månader emellan.
  Minns en period där jag önskade att få bli inlagd på sjukhus bara för att få vila haha.
  Min minsta hade en period med tusen uppvak. Gick långpromenad på kvällen så hon somnade och sen fick hon sova i vagnen i hallen. Det gick bättre , kanske för att det blev inte en grej då utan samma rutin på på dagtid.
  Med det sagt. Skit i alla måsten och borden. Vad som helst är tillåtet och rutiner kan man ta sen. Madrass i vardagsrummet har jag också kört i perioder

  Svara

 • Fanny

  |

  Min son började sova jättedåligt när jag gick tillbaka till jobbet när han var 1 år. Han började inte ens på förskola då, pappan var hemma med honom. Men nätterna gick från vakna en gång på nätterna till vaknade hela tiden och vaken 2-3 timmar i sträck varje natt, vaknade otröstlig! Det var jättehemskt, gick inte att lugna ner honom, det pågick i ca 3-4 månader innan det lika plötsligt blev bra sömn igen. Vi gjorde inget speciellt, det var väl bara en period.🥴

  Svara

 • Nina

  |

  Lider med er och har varit där själv. Sömnbrist är det absolut värsta med småbarn i min mening, man fungerar inte! Och det känns som att det inte blir accepterat heller när man förklarar att man mår vidrigt pga sömnbrist – en annan grej om man är sjuk på riktigt liksom. Folk fattar inte förrän de är där själva och får sova 30 min på en hel natt 🥲 Så många gånger jag googlade ”kan man dö av sömnbrist” 🙃

  Men det jag skulle säga här var iaf – det kan vara tänderna! Och typ tusen andra grejer. Men vår son betedde sig exakt som Henri är det var tänder på g. Tror hursomhelst inte att det har med att han saknar amning iaf ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag tror också att det kan vara tänderna. Tycker ibland han verkar ta sig i munnen. Men kan det pågå så länge, varje natt? Han verkar dessutom vakna samma tider, känns lite för rutinerat för att vara tänderna?

   Svara

 • Frida

  |

  Så jobbigt när man inte får tillräckligt med sömn😖och vilken skillnad det gör för ens vardag när man har fått sova normalt

  Svara

 • Lili

  |

  Ni gör allt ni kan och det absolut bästa för Henri, kämpa på bara ❤️ det lär ju bero på flera förändringar som flera skriver, inte att han behöver napp och snutta haha, klart du redan testat det! Och du är ju ett levande bevis på att sluta amma inte alltid är lösningen på exakt allt som många verkar tro… Men nu kan det bara bli bättre ❤️ snart är det vår och snart är språng 10 (som jag tror henri gått in i, min dotter är några veckor äldre och är i det nu) över!! Kämpa på, NI ÄR BÄST

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh ja, hoppas det är pga språng 10! <3

   Svara

 • Malin

  |

  Lider med er. Har ni någon i er närhet som kan komma och ta en natt så ni får sova? Har tre barn själv och två med diabetes så är vaken endel på nätterna så vet hur man blir av konstant sömnbrist 🫠

  Svara

 • olivia

  |

  Hej!

  Jag har inga barn själv, MEN, när jag har svårt att sova använder jag en lavendel spray på kudden och den funkar bara!

  Googla deep sleep pillow spray, finns i en mängd olika brands. Kan ju vara värt att testa om ni inte redan gjort det? <3

  Svara

 • Ninnie

  |

  Ni har säkert redan kollat öronen, att det inte är öroninflammation, men när de får tänder så kan de också ha ont i öronen på nätterna. Det är 20 tänder som ska ut de första året och de kan nog vara sega och långsanma. Mitt barn kämpade i månader med varje tand och vi sov ingenting, det var hemskt. När hen hade pressat ut alla tänder (vid 2 år 2 mån) blev nätterna jättebra på en gång, alltså tog typ en vecka så sov hen hela nätter. Vi nattammade för det hjälpte mot smärtan men kanske testa alvedon, i alla fall om ni ser att tandköttet är rött eller svullet?

  Svara

 • Emma

  |

  Vill bara komma med lite positiv pepp! Jag är just nu hemma och väntar på bebis (BF+4 idag och börjar fundera på om hon misstagit sig om var utgången är 🧐), och din blogg/instagram lyser verkligen upp mina långa tråkiga dagar! ❤️ Ni verkar ge lilla H så mycket kärlek och ha en så sund inställning till föräldraskap, är helt övertygad om att ni lyckas få rätsida även på denna period! Kämpa på!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla du! <3 Så mysigt med bebis snart!!! Lukta massor på henne <3

   Svara

 • Petra

  |

  Har en son i samma ålder som Henri och slutade amma på natten för ca 1 månad sedan. Första dagarna var jobbiga, han grät konstant på natten men min man tröstade och han somnade om när han strök honom över ryggen. Till en början sov vi så bra när de dagarna väl var förbi. Min son sov 10 timmar i sträck en natt och vi var såå hoppfulla och lättade. Tänkte ”varför slutade jag inte amma för länge sen”. Sen vart nätterna skit. Han började vakna upp vid 01 och 03.. och varje morgon Kl 05 eller tidigare för uppstigning 😴 jag tyckte det var jobbigt att natt-amma då jag blev väckt en gång i timmen men nu är inte så mycket bättre. Dock sover han djupare, förut vaknade han alltid när jag gick in i sovrummet, antagligen kände han av mjölken. Nu sover han längre från början men när han väl vaknar på natten är det skrik och vi ger en flaska med ersättning och försöker natta om, men ibland funkar det bara att gå upp 😴. Hoppas det blir bättre! Har ni testat att ge en flaska ersättning? Vi spelar alltid samma ”sov-sång” på repeat också vid läggning och ibland sätter vi även på den på natten eller sjunger sen och typ skakar honom liggande i famnen. Kram <3

  Svara

 • Caroline

  |

  Och till slut när han är fem år har du typ glömt detta.
  Tänker jag till minns jag långa nattningar. Det var vår grej.. helt ok sömn när hon sov men det tog tiiid att få henne att somna.
  Å tyvärr är det fram å tillbaka fortfarande. 🤷‍♀️ hade flera månder förra våren å sommarn då hon inte somnade förrän vid 22-23. För då fattade hon att äta och sova är det enda hon kan styra och vägra typ. 😅😝
  Så egentid fanns ej.
  Den här sommaren ska vi ta det mer chill. För mycket bråk om det sist..Vem vill sova en ljus sommarkväll..

  Svara

 • S

  |

  Åh, har varit så knäckt att han inte ville amma längre när nätterna nu har varit kaos. Han har vaknat och varit så förbannad och det har inte gått att få kontakt med honom. Vi har gett honom Alvedon dom nätterna det har varit värst och det har oftast hjälpt så han har säkert haft ont någonstans. Nu har det kommit upp flera tänder så hoppas dom lite bättre nätterna håller i sig nu. Han började också förskolan i samma veva och ja, det märktes att han var påverkad av det. Men tror ändå tänderna har spelat in mest.
  Ni kämpar på så bra! Det är verkligen inte roligt med den här sömnbristen❤ hoppas det vänder snart för er.

  Svara

 • Mathilda

  |

  Våra barn har inte varit bra sovare.

  En liten tröst kan vara att höra att från 18 månader ungefär så KAN man få hjälp av sömnmedicin om barnet sover riktigt illa. Det ger man isåfall under några veckor för att ”bryta mönstret” och det funkar väldigt bra för de flesta barn! Inte en så big deal enligt vår BVC-person.

  Jag är lite ledsen över att vi inte fick reda på att man kunde få det som såpass liten när 3,5-åringen var mindre dock för det hade vi behövt, först nu han börjat sova skapligt vettigt! Innan var fem-tio uppvak standard.

  Och vi har gjort så sedan jag slutade amma att vi helt enkelt tar varannan natt, så att man får sova ordentligt varannan. Sova tillsammans har vi offrat, det får vi göra senare.

  Håller tummarna att ni snart får sova bättre, det är tortyr att sova kass under långa perioder

  Svara

 • Jenny

  |

  Kan det vara en form av nattskräck? Jag kanske läser in för mycket i det du skriver, men är han mottaglig för tröst? Vår dotter har nattskräck och när hon är i det stadiet är hon inte mottaglig för tröst i någon form, utan dessutom mer vi försöker desto värre har det blivit. När hon var liten hade hon napp och det var det enda som kunde bryta nattskräcken. Hon är lite äldre än H, så vi märker att hon är inne i nattskräck tydligast genom att hon ”yrar”. Hon kan såklart också vakna och bara vara ledsen men då pratar hon vanligt. Det som talar mot är väl att det verkar hålla i sig länge? Men jag ser att du skriver att han vaknar ungefär samma tider (vanligt vid nattskräck), så kanske att ni kan prova att väcka honom innan han vaknar själv så som man gör vid nattskräck. Oavsett om det är det eller inte kanske det kan fungera. Förlåt för tips osv men känner verkligen med er. Så tufft att inte få sova.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag har tänkt att det är nattskräck eftersom det verkligen inte går att få kontakt med honom och att alla försök till att trösta bara gör honom mer förbannad. Men precis som du säger talar det emot att det pågår så länge. Läste att nattskräck oftast är Max 20 min. Har läst på massor om det och försökt väcka honom innan han vaknar av sig själv. Men det blir samma sak, han blir då istället förtvivlad när vi väcker honom.

   Svara

   • Jenny

    |

    Typiskt! Förstår att ni provat allt och lite till redan, men man önskar ju bara så att man satt på en magisk lösning år er. För det är en grej att barn inte vill sova och något helt annat att försöka hantera en otröstligt liten person mitt i natten ❤️

    Svara

 • Sofia

  |

  Vilka snygga glasögon!! De passar dig jättebra!

  Svara

 • Felicia

  |

  Vill bara skriva att ni verkar vara så himla himla fina föräldrar till er lilla pojke. Hoppas det snart vänder för er.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Michaela

  |

  Åh så kämpigt! ❤️
  Vår lilla har haft det såhär i perioder när hon var yngre (är 3,5 nu men fråga mig inte hur – hon var ju bebis nyss?)
  När vi slutade nattamma pga jag fick börja med en medicin gick vi igenom fem grötklämmisar per natt pga det var bara det som funkade. Tack och lov kunde jag skita i vad andra tänkte om det.
  Sedan hade vi tänderna. Speciellt de där elaka kindtänderna som kom vid 1,5-2 år. En period fick hon Alvedon. Ofta. Ringde 1177 och grät för inget hjälpte mer än Alvedon på natten och blev tröstad av en sak som damen jag pratade med sade.
  ”Är det Alvedon som hjälper så har hon ju ont. Hade du låtit dig själv ligga vaken av smärta för att inte ta medicin?”
  (Sedan ska man såklart rådfråga någon men det lindrade samvetet om att ta till Alvedon de nätterna det var som värst).
  Håll i håll ut. Ni gör allt ni kan och är fantastiska föräldrar till H. Ni kommer lösa det här ❤️

  Svara

 • Paulina

  |

  Det kan inte vara nattskräck? min dotter fick det när hon började förskolan. Hon skrek helt hysteriskt på natten och var okontaktbar. Triggades av att hon sovdåligt mycket intryck och så blev det en ond spiral. Vi provade allt men det enda som funka var att absolut inte röra henne backa lite evtuellt prata lite med min sambo om något helt annat lite högt. Rörde vi henne bara slogs hon vevade och skrek som hon var rädd för oss 😬❤️

  Svara

 • Anna

  |

  Fy vad tufft det låter!😩
  Det går inte att ge honom vällingen innan han vaknar så att han dricker den i sömnen så att säga? Kanske han fortsätter sova? Ni har säkert redan testat det med i och för sig😅
  Hoppas hoppas hoppas att ni får sova lite mer snart♥️

  Svara

 • Linnea

  |

  Var har du köpt de fina glasögonen? Är på jakt efter nya efter att ha gjort syntest men hittar inga som passar min ansiktsform.. omöjligt att se på bild ju, men får för mig att vi har samma ansiktsform haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   De är från Tom Ford 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv