Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagslistan

Såg den här listan hos Michaela. Det var egentligen en måndagslista, men idag är det tisdag så det fick bli en tisdagslista.

 

Hur mår du idag?

Nätterna fortsätter vara hemska och oftast snittar vi typ 3 timmars sömn. Mår alltså inte superbra generellt : )) Det är som att huvudet är fullt med sockervadd.

 

Vad är din inställning till tisdagar?

Kanske sämsta dagen på veckan? Värre än måndagar. På måndagar är det mini-nystart och dags att styra upp veckan. Men på tisdagar måste man faktiskt göra grejerna. Dessutom är det så långt kvar till helgen. Det känns som att det är okej att tycka synd om sig själv på måndagar, men inte på tisdagar vilket gör dagen sämre. På onsdag är det lill-lördag, på torsdag är det snart fredag, på fredag är det fredag och sen är det helg. Men tisdagar. Tisdagar har ingenting. Det är det enda dagen som bara är en dag. Förutom att vi äter semla en gång om året då.

 

Finns det någonting som gör just den här tisdagen extra bra eller dålig?

Det var snöstorm och F jobbade också hemifrån. Mycket mysigt. Superjättemärkligt att vara hemma båda två, utan Henri 😲

 

Om du fick shoppa en fin sak idag, vad hade du köpt?

Då hade jag köpt denna tvålpump till gästtoaletten. Som en godis!

 

 

Vad blir det för middag ikväll?

Vi åt bara mackor. Orkar verkligen inte göra mer än vad vi måste just nu.

 

Vad är du tacksam för?

Mitt jobb, min chef. Vet inte hur jag hade fått ihop mitt liv utan den flexibiliteten jag har.

 

Sammanfatta din helg i tre meningar:

Sämsta natten sedan Henri föddes.

Soligt men iskallt.

Stackars Leclerc.

 

Säg en look du gärna hade haft på dig?

Tight klänning, oversize jeansjacka, solglasögon och sneakers. Och vår, tack!

 

178 gillar

Kommentarer (29)

 • Hanna

  |

  Åh jag känner verkligen med dig angående sömnen. Vi har två barn, en nyss fyllda fyra och en som blir tre i juni, och vi har haft en del sådana perioder 😓. Den enda trösten jag kan ge är att det går över! Tyvärr kan det hålla på ganska länge innan det vänder, stora tjejen höll aldrig på mer än någon vecka men lillkillen hade kass sömn i stort sett varje natt i över ett år. Hoppas Henri börjar sova hyfsat snart igen ❤️. Fram tills dess håll allt annat energikrävande till ett minimum, spara din energi! MEN om det håller på länge så glöm inte att tacka ja till sånt som gör dig glad, även om det inte ger dig sömn kan det ge dig lite energi som gör att du står ut lite längre!

  Svara

 • Annica

  |

  Det är helt okej att sjukskriva sig några dagar för att vara hemma själv och vila och sova. Lillen på fsk, du får återhämtning. Ibland behövs det 🙂

  Svara

  • I

   |

   Fast är det verkligen så? Har läst på om det där förut när jag hade en period då jag sov dåligt, och sömnbrist räknas inte som en sjukdom och därför är det inte rätt att sjukskriva sig pga det. Men man kan ju alltid komma på en lösning tillsammans med chefen om det skulle gå ut över ens arbetsuppgifter.

   Svara

   • Elin

    |

    du behöver aldrig lämna en anledning varför du är sjukanmäld, så visst kan du va sjuk från jobb pga sömnbrist!

    Svara

    • Amanda

     |

     Naturligtvis måste du lämna en anledning till varför du sjukanmäler dig, arbetsgivaren ska ju göra en arbetsförmågebedöming för att avgöra rätten till sjuklön. Se 4 § sjuklönelagen. Hur detta går till i praktiken skiljer sig säkert mkt åt mellan olika arbetsgivare och chefer, men tror det är bra att ha med sig som arbetstagare att sjuklönen inte kommer automatiskt och att sjukanmäler gör man sig vid sjukdom. Som I skriver här ovanför så är det bättre att komma överens med sin chef om en lösning i sådana lägen som Regina beskriver, vilket det också låter som att Regina gjort 🙂

     Svara

     • Elin

      |

      fel! se själv 9 § Lag om sjuklön!

 • Sofia

  |

  Så jobbigt med sömnen. Ni har inte funderat på att kontakta en sömncoach? Jag har flera vänner som gjort det och där det blivit betydligt bättre. Förlåt för oombett tips. Hoppas det ordnar sig för er oavsett hur det blir.

  Svara

 • Ebba

  |

  Var kommer solglasögonen ifrån? Så fina! 🥰

  Svara

  • Egoina

   |

   Dolce gabana, tack 🙂

   Svara

 • Jessica

  |

  Vill bara säga att vi är fler zombies här. Har en 14-månaders som vaknar minst en gång varje timme och har gjort hela sitt liv. Förutom när han fått 💉 😅
  Heja oss osv… och andra peppiga ord. Men man får också helt enkelt säga att det S U G E R.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men gud, låter HEMSKT!!! Nä fyfan, kämpa på <3

   Svara

 • M

  |

  Är konstant yr och det susar i öronen. Tänkt boka tid på VC för att se om jag har brist på nått men insåg idag att det ju faktiskt kan vara pga sömnbrist! Vaknat typ en gång i timmen de senaste 14 månaderna 🙃

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

  • Kajsa

   |

   Boka tid på vc ändå! Bara för att dubbelkolla att det inte är någon näringsbrist eller dylikt också, utöver sömnbristen. <3 Eller boka på privat företag a'la Werlabs/Svensk Provtagning/Blodkollen eller dylikt om vc krånglar med prover.

   Svara

 • Ella

  |

  Min 10 åring vaknar fortfarande varje natt och är ledsen (eller går i sömnen och stökar och väcker hela huset). Tror jag kan räkna på två händer hur många hela nätter han sovit i sitt liv… jag vet inte längre hur man sover en hel natt eller hur det känns – har vant mig. Men de ickepeppande orden så tror jag det vänder snart för er!

  Svara

  • Marie

   |

   Exakt så var det för min 10-åring. men helt plötligt en dag när han fyllt 11 så började han sova hela nätter i egen säng, han har nu gjort det prick varje natt i över 6 månader. Skickar lite hopp åt ditt håll och hoppas det vänder!

   Svara

 • Maja

  |

  JA! Tisdag är veckan sämsta dag. Jobbar på förskola och barnen är alltid extra trött med allt vad det innebär på tisdagar.

  Svara

 • K

  |

  Usch, lider med er! Men för guds skull, varför sover ni inte i skift? Är ju oavsett supertufft, men lite fler timmars sömn blir det ju ändå. Alltså typ att F sover i ett separat rum typ 21-02 och du 02-07. Så gjorde vi med första barnet, var guld värt! Men antar att ni ratat den tanken av någon anledning haha. Småbarnslivet alltså, alla hankar sig fram på det sätt en känner att en överlever på 😅

  Svara

  • Linnea

   |

   Ja men precis. Så gjorde vi med för att överleva eller att vi tog varannan natt osv 😅 men huvudsaken är att man gör det som funkar bäst för en själv

   Svara

   • Sofia

    |

    Jag och min kille kan inte dela på nätterna med våran bebis pga när hon vaknar vill hon snutta på bröstet för att somna om…. Så jag tar hela nätterna själv :)))

    Svara

  • Elin

   |

   Så gör vi också för att överleva! 👋 fast jag tar ändå större delen av natten då jag fortfarande är hemma om dagarna med vår nyblivna 1-åring. Men brukar köra skiftesbyte kring halv 5 på morgonen och då tar min partner över o kör sen morgonen själv och väcker mig när frukost är klar. Så jag får några timmar oavbruten sömn där på morgonen och det gör verkligen all skillnad ❤️

   Tycker egentligen det är supertrist att inte sova ihop och innan vi fick bebis sa vi att vi absoluut inte skulle bli såna som sover i olika rum, men… det är vad som funkar för oss för att klara vardagen just nu.

   Svara

 • jennie

  |

  Tänker 100% lika angående tisdagar. Vi har därför hemma hos oss gjort en grej av tisdagar. Numera är det standard med ”taco-tisdag” = veckans tråkigaste dag, men en gooomiddag att se fram emot. En idé som kanske inte går hem hos alla, men har helt klart funkat för oss iallafall, haha.

  Svara

 • Helena

  |

  Fyfan för sömnbrist! Känner med er ❤️

  Svara

 • Kajsa

  |

  Känner också så om tisdagar. Det är långt till helgen och dagen bara segar sig fram.

  Svara

 • Bella

  |

  Hej,
  Skriver för att ge dig någon form av hopp. Vi hade EXAKT samma problem med vår son. Han ammade och vägrade napp, vilket innebar att jag var en mänsklig napp om nätterna. Han vaknade en gång i timmen och skrek, vände och vred på sig – ofta okontaktbar. Han gillade varken att sova på dagen eller om nätterna – det kändes som om han led av grov FOMO ;D
  Under hans två första levnadsår vet jag ärligt talat inte hur vi överlevde? Sömnbristen var brutal. Vi var zombies. Allt handlade om att se till att få i sig någon timma sömn, som heroinister jagade vi minsta lilla sömn. Jag mådde såklart psykiskt dåligt av detta och det tog på vår relation. Men på något konstigt sätt klarar man det?
  Vi misstänker att vår son hade nattskräck i kombination med körtel i näsan/stora tonsiller som ledde till uppvak. Detta är som sagt misstankar – vet egentligen inte vad som låg bakom det. Plus så var han amnings-junkie och vill vara nära oss konstant. Vi testade alla metoder (förutom gråt-metoder, vägrade det) och inget fungerade. Med tiden så blev det dock bättre och nu sover han bra. Jag kan inte säga att något vi gjorde underlättade utan han växte på något sätt ifrån det. Det som såklart är bra är att vi haft fasta sovrutiner och att vi tog bort dygnsvilan, men i övrigt har vi inte märkt att något direkt gett effekt.
  Jag vet hur frustrerande och hemskt det är när man är i det. Och det är lätt för mig att säga att det blir bättre nu när det är bakom mig, men det blir verkligen det. Jag fick så mycket goda råd, tips, metoder, googlade ihjäl mig osv… kändes som om lösningen fanns där men jag behövde bara hitta den. Men nej, vi gjorde inget fel och det var inget fel på vår son… sömn var bara inte hans grej under hans första år. Nu fyller han snart fyra och vi funderar på att skaffa en till – frågan är om vi orkar gå igenom sömnhelvetet igen, haha?
  Om jag ändå ska ge dig något survival-tips så är det att ta hjälp från nära och kära. Kan han sova borta någon gång? Kan ni lämna honom hos barnvakt och ta en nap en stund? Det finns ingen prestige i det – it takes a village to raise a chile sägs det…
  Lycka till, om något år kommer ni se tillbaka på denna tid och säga ”men såååå hemskt var det väl inte…? Ska vi inte prova igen?”. Vi är där nu 😉

  Svara

  • Sofia

   |

   Åh vilken bra peppande text, detta behövde jag höra 🙏🏻

   Svara

 • Jenny

  |

  Hej
  Vill bara tipsa om eget rum.. våra har alltid sovit sämre när de sov med oss eller i samma rum eftersom de vaknar av oss mer än av sig själva.
  Kanske kan vara värt ett försök.
  Kämpa på!!
  Kram

  Svara

 • Ebba

  |

  Eget rum och ingen mat på natten så sover han nog snart! Var konsekventa och blir han ledsen så förklara och lägg han i sängen igen. Tror det viktigaste är att vara konsekvent, annars vet barnet att det kan skrika tills det får som det vill. Kämpa på.

  //Mamma till 3, lärare ocj förskolelärare!

  Svara

  • F

   |

   Lärare och förskollärare med det förhållningssättet? Stackars barn! Du verkar tillhöra den gamla skolan.

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv