Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Alla <3 dag: hamburgare, soffmys och den eller två

I tisdags var det alla hjärtans dag och jag startade dagen med att gå på synundersökning.

Det var en märklig upplevelse. Optikern pratade danska, men liksom försökte prata svenska vilket gjorde det svårt att förstå. Jag ska erkänna att jag ofta har svårt att förstå när folk bryter och jag tycker det är så pinsamt. Jag ville inte att hon skulle känna sig dum så jag sa inte något. Exempelvis sa hon ”den eller två” gång på gång. ”Ehhh jag vet inte”, svarade jag för jag förstod inte vad det innebar. Två av vadå? Det var först halvvägs genom undersökningen jag förstod att hon menade ”den eller den andra”, att jag skulle välja den bästa mellan två glas.

 

Jag är dessutom så sämst på synundersökningar. Jag har typ någon inbyggd grej att jag måste prestera, jag måste ”få rätt på testet”. Jag fokuserar så mycket på att säga rätt bokstäver att jag inte kan koncentrera mig på vad som blir skarpast för mig.

I alla fall. När undersökningen var slut hade hon inte ett svar, hon sa att jag inte varit konsekvent i mina svar och att jag själv inte verkar veta vad som blir bättre eller sämre. Haha no shit, visste ju knappt vad jag svarade på. Åh, jag skäms så mycket. Sen sa hon en massa andra saker och frågade om jag förstod. ”Nej 😭” sa jag skamset och så fick vi gå ut och en säljare förklarade för mig. Haha omg. Ja, så be continued på synundersökningsfronten.

 

Dagen fortsätter. Köpte med mig pralinpuckar från Chocolatte till mig och F 🥰

 

Efter jobbet och barnhämtning handlade jag och Henri mat. Mmmm ❤️en fylld fruktkorg❤️

 

Fixade maten med ett barn på höften. Sen kom F hem och det var dags att äta.

 

Skulle egentligen äta något fancy och dricka gott vin. Men jag fick feeling för hamburgare. Och julmust. Man får göra som man vill!

 

Men blandade en fördrink till oss för lite firig alla hjärtans dag-stämning. Skakade citronsaft, fireball, äpplejuice och äggvita med is och silade upp. Lite kanel på toppen.

 

Duschade och bytte om till pyjamas när F nattade. Sen blev det pralinpucken i soffan och film.

Mysig dag 🥰

216 gillar

Kommentarer (31)

 • Josefine

  |

  Hahaha alltså synundersökningen. Dör. Sa hon inte bara ”en eller två”? Som i siffrorna?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja alltså det är ju möjligt. Men ganska säker på att hon sa ”den eller två” 😅

   Svara

 • Sara

  |

  Jag har också så svårt för brytning och dialekt! Skäms men det är så. Känns som alla andra förstår och jag är den enda som inte för det… Skönt att läsa att jag inte är ensam 😞

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha och skönt att jag inte är ensam. F skäms alltid när jag säger ”va?” flera gånger. Han förstår direkt. Har alltid tänkt att jag är bra på språk. Men är kanske inte det ändå 😅

   Svara

 • Mila

  |

  Åh stackare! Jag arbetade som vårdadministratör i ett par år och fick några trauman på vägen. På mitt första sommarjobb var jag ensam på en avdelning och efter några dagar ploppade ett diktat upp, av en dansk läkare. Jag kämpade i timmar och började nästan gråta. Anteckningen var helt obegriplig och jag tänkte nej någon kommer ju ge mig sparken nu?! Skämdes så över mitt dåligt utförda jobb! Men när jag pratade med chefen nästa dag så både skrattade och suckade hon, för de hade pratat med denna läkare flera gånger att hon faktiskt måste försöka försvenska det hon säger, särskilt siffror… 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!

   Svara

 • Malin

  |

  Har du något mer exakt recept på drinken? Sambon köpte en flaska Fireball och gjorde Fireball Sour förra helgen. Han är nu helst frälst på Fireball och vill gärna hitta på andra saker med den också 😁

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja Fireball är sjukt god i drinkar! Nej tyvärr inte. Till två drinkar var det ungefär: 8 cl fireball, saft från en halv citron, lite äggvita och sen fyllde jag upp shakern med äpplejuice (den grumliga sorten). Denna drink smakar ganska juligt (kanel och äpple), så den passar väl kanske inte superbra nu. Men god!

   Svara

   • Sandra

    |

    Då passar ju drinken bra till julmusten. 😛 Drinken låter riktigt god, den måste jag prova trots att det inte är juletider.

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha sant! Ja, prova! 😀

     Svara

 • Sofia

  |

  Oj vad jag känner igen mig, både gällande att presentera på synundersökningen och att inte alls förstå folk ibland (min sambo skäms för mig ibland också)! Jag är från mitten av Sverige och när vi var på semester i Skåne och var och handlade förstod jag inte alls vad butikspersonalen sa och sa va flera gånger innan min sambo svarade nej tack och gick. Utanför sa han att mannen frågat om jag ville ha kvittot….

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha <3

   Svara

 • Rebecka

  |

  När jag och några kompisar var i fjällen åt vi på en restaurang där kocken skar upp köttet direkt vid servering så man var tvungen att berätta vad man ville ha, hur man ville ha det osv. Jag trodde han pratade tyska så jag svarade på engelska och jag och kocken pratade engelska resten av kvällen. Till slut sa jag till mina kompisar att det var märkligt att han förstod svenska men pratade tyska. De skrattade och sa att det var inte tyska, det var skånska 😬

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha omg!

   Svara

 • Jenny

  |

  Jag har galet svårt att förstå danska, ber alltid alla danskar att prata engelska istället 😂

  Svara

 • Sarah

  |

  Åh, danska är ju så sjukt svårt att förstå. Jobbar på 112 och jag får alltid be danskar tala engelska för annars skulle ärendena fördröjas rejält för mig. 😅

  Svara

 • Amanda

  |

  Haha!!! Tack för ett gott skratt, kände verkligen hur jag släppte arbetsveckan nu😂Tack ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   😂❤️

   Svara

 • Jennie

  |

  Och jag som först trodde att Henri lärt sig räkna när jag såg rubriken, hörde ”deeeeeeen, tvååååååå” i mitt huvud 🙈😂

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰

   Svara

 • Ellen

  |

  Haha:) För längesen när jag köpte pizza med en vän sa pizzabagaren ”smarto varto” när vi fick pizzorna. ”javisst, smart” sa jag för trodde han syftade på att det var smart att skriva på pizzorna för att veta vilken som är vilken, typ ett eget uttryck för ”smart va?”. Men det visade sig att han hade sagt ”smaklig måltid” 🙂

  Ja, lätt att missförstå ibland🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Susanne

  |

  Var är fruktskålen ifrån? Så fin 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Vet tyvärr inte. Har köpt den på loppis för typ 10 kr ☺️

   Svara

 • Frida

  |

  Hahahahaha synundersökningen 😂

  Svara

 • L

  |

  Min mamma är dansk, så jag pratar både danska och svenska. För ett tag sedan köpte jag pizza i Malmö, av ett gäng danska pizzabagare. Problemet var att dom pratade ”svenska” med mig, men jag hörde ju direkt att dom var danskar. Då bytte jag till danska, men i stressen uppfattade dom inte det, så det slutade med att jag pratade danska och dom svenska. Min kompis stod bredvid och fattade ingenting, haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Robert

  |

  Är det inte tillräckligt besvärligt med skånskan? Ni borde vara vana därnere menar jag. 😉 Jaja, dåligt skämt men det gick inte att låta bli. 😉

  Svara

 • Elin

  |

  Men haha, jag trodde ni skåningar förstod danska hur bra som helst! Men det är ju iaf ett annat språk. Jag skäms när jag tex inte förstår skånska, för det är ju ändå svenska 😂

  Svara

  • Elin

   |

   😨 Vi pratar ju inte danska bara för att vi har en annan dialekt 🤣🤣 De flesta danskar förstår rikssvenska mycket bättren skånska!

   Svara

 • S

  |

  När jag var på synundersökning i mitten av min graviditet svarade jag ”fel” på allt. Optikern blev bara mer och mer konfunderad. Tillslut kollade han på min mage och frågade lite försiktigt om det möjligtvis var så att jag var gravid. Han berättade då att jag skulle vänta tills efter jag slutat amma med att göra undersökningen igen då hormonerna i kroppen ställer till det för synen. Tydligen hade även jag gett svar som visade helt orimliga synfel.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv