Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Det är måndag! Dags för ett nytt nutidsinlägg och en uppdatering om min sons sömn. Haha gud vad intressant va! Nej, förlåt det är helt ok att hoppa över det här, men då detta är vad mitt liv till 95% består av kan jag inte låta bli att nämna.

Okej. Vi kämpade på och det gick ju så bra. Lite upp och ner, men vi var över på andra sidan kändes det som. Jag kunde till och med sova i sängen igen. Han vaknade och gnällde lite ibland, men var okej med att inte amma.

Men sen! Han blev sjuk. Ville inte äta mat och var slö. Jag tänkte att när man är sjuk gäller inga regler. Han fick amma som han ville, till och med på natten. Big mistake. Han blev frisk igen och vi tänkte att nu återgår rutinerna till det normala. Det gick inte bra. Det blev kaosets kaos. Det blev tio gånger värre än natt nummer 1. Inatt skrek han och grät i timmar. Till slut gav jag upp och ammade. Resten av natten vaknade han en gång i halvtimmen och var ledsen. KUL. Så det var det. Tillbaka på ruta ett.

Denna vecka (förutom sömntortyr och hoppas på att grannarna inte anmäler oss) ska jag:

→ Äntligen på synundersökning!

→ Fira alla hjärtans dag. Vi fick en flaska vin av en kompis när Henri föddes. Imorgon lagar vi något gott och poppar den.

→ Sätta upp nya gardiner i vardagsrummet. Blev inte nöjd med de första vi köpte och nu har vi beställt nya.

→ Hänga upp spegel och tavlor. Eller det har vi faktiskt redan gjort, det var kvällens projekt.

→ Ha myskväll ensam med Henri på fredag när F ska iväg.

Typ så. Nu ska jag lägga mig i soffan och försöka bättra huvudvärken med en stor kopp te och choklad. Bra man mår när man inte sover : )))))) Råkade klicka hem massa fin inredning för att jag tyckte synd om mig själv också. Men framtida jag är nog ändå glad för det. Dags att komma i ordning för tusan.

 

Gick hem från förskolan idag istället för att åka buss (tar cirka 50 min) för att H skulle sova i vagnen. De sa att de inte hade lyckats få honom att somna idag. Stackaren var väl alldeles för övertrött. Det var i alla fall mysigt med solnedgångssolen i ansiktet och Sofie i lurarna <3

 

193 gillar

Kommentarer (27)

 • Mari

  |

  Så fin bild på solnedgången! 🙂

  Svara

 • Terese

  |

  Hu vad ni kämpar! Hoppas ni alla får sova snart!

  Svara

 • Emelie

  |

  Förstår om ni inte vill ha tips eller liknande, men med det sagt, vill jag rekommendera Sovandebarns kurser/coachning. Vi köpte onlinekursen för vår 1 åring, och hon sov hela natten från natt 2. Nu 2 veckor efter sover hon själv, i sitt rum hela natten. Så ett litet tips!

  Svara

  • Caroline

   |

   Att gå ut från rummet trots gråt?

   Svara

   • Emelie

    |

    Inte nödvändigtvis. Det finns olika metoder man kan prova under sovträning, att lämna rummet trots gråt är en av metoderna. Finns självklart snällare metoder också där man är kvar i rummet tills barnet somnat.

    Svara

 • Zoe

  |

  Oj 50 min promenad från fsk… hur kommer det sig att ni fått plats så långt bort? Är det platsbrist eller valde ni denna fsk av någon särskild anledning? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Platsbrist! Vi hoppas att vi får en ny plats snart. Det är lite krångligt, men gillar verkligen förskolan och personalen ❤️

   Svara

   • F

    |

    Ni får en förskoleplats långt bort och väljer att tacka ja till den trots möjlighet att vara hemma och vänta på en plats på en förskola som ligger närmre. Tror ni det är så enkelt för barn att bara byta förskola sådär? Det är en stor sak för barn att börja förskolan och sedan går ni bara och väntar på ett byte, alltså ytterligare en omställning för ert barn.

    Svara

    • I

     |

     De behöver kanske jobba?

     Svara

    • Anna

     |

     Men jisses… för det första är alla barn olika och vissa hanterar förändringar hur lätt som helst (mitt barn är så t.ex.) och för det andra så himla onödigt att lägga sig i andras val i deras föräldraskap samt anta att de har möjlighet att vara hemma? Svårigheter av olika slag kommer barn alltid få möta i livet, det viktiga är väl att de får stöd och kärlek under processen av de vuxna i sitt liv.

     Svara

    • Ellen

     |

     Men hallå där! Vad vet du om deras möjlighet att vänta med att börja förskolan?! Dessutom behöver det inte alls vara så svårt att byta förskola för så små barn, min upplevelse är att de är väldigt anpassningsbara i den åldern. Vårt barn behövde byta förskola efter bara två månader på den första förskolan när hon var 20 månader och det gick hur bra som helst!

     Svara

    • Carolina

     |

     Till F: oj vilken tråkig kommentar? Jag tror nog att R&F fattat beslut utifrån vad som fungerar bäst för deras familj. Det är inte ”bara att stanna hemma lite längre”. Brukar ju vara betydligt bättre stämning i det här kommentatorsfältet.

     Och med amningen, jag fattar verkligen hur tufft det är! Hoppas verkligen det vänder snart för er ❤️🥰

     Svara

    • Edith

     |

     De kanske behöver jobba? Hur vet du att de har möjlighet att vara hemma 😅
     Tackar man nej till erbjuden plats så förlorar man väl platsgarantin, känns mindre bra om man inte har möjlighet att gå hemma i flera år och vänta på den perfekta platsen.
     Jag tror inte att någon tror att det är skitenkelt att byta förskola och jag tror att de allra flesta som måste byta gör sitt allra bästa för att göra det så bra för barnet som möjligt, så du behöver nog inte bekymra dig om det!

     Svara

    • Anna

     |

     Du har ingen aning vad deras förutsättningar är! Alla gör så gott de kan och det som är bäst för sin familj och sitt barn. Man är sin egen värsta kritiker oftast ändå, så man behöver inte att nån annan lägger sig i de val man gör. Har man inget trevligt att säga kan man låta bli!

     Svara

    • Alex

     |

     Otrevlig och onödig kommentar. Antar att du inte har barn själv, för annars hade du vetat om att mammor och pappor inte gör saker med sina 1-åringar lättvindigt. Man gör alltid det som man tror och hoppas ska bli bra för barnet, och som samtidigt fungerar för att familjen som helhet ska må bra och fungera och för att livspusslet ska gå ihop.

     Svara

    • Joanna

     |

     Du väljer att kommentera en blogg, fast det inte är lag på det, trots att du har en otrevlig ton. Tror du att de är fritt fram att oombedd vara taskig med folk på nätet, att det är rimligt? Det är en stor sak att dela med sig av ditt liv på internet och du travar in och ställer till oreda, alltså ytterligare en påfrestning för en redan uppenbart trött förälder.

     Svara

     • F

      |

      Har svårt att tro att två höginkomsttagare inte har råd att vara föräldralediga längre.

     • Johanna

      |

      Men F, det är en rätt stor ekonomisk påfrestning att vara föräldraledig även om man är höginkomsttagare. Det finns ju ett väldigt tydligt maxtak på vad FSK betalat ut. Hyra, ränta och räkningar blir ju inte mindre när man blir föräldraledig så det är ju inte så ”bara” att vara hemma längre heller. Man kanske inte har råd. Eller så anser man att barnet kommer gynnas av att börja på förskola trots att man vill byta till en annan.

      Oavsett, de har ingen skyldighet att förklara eller redovisa exakt vad de baserar sina beslut som föräldrar på. De känner ju sitt liv och sin son bäst, och agerar därefter, precis som den absoluta majoriteten av föräldrar.

   • Caroline

    |

    Varför byta om ni gillar stället? 😊

    Svara

    • Egoina

     |

     För att det är långt. Obs allt är relativt, alla kanske inte håller med om att det är långt, det beror på hur man bor. Men vi har massa förskolor i närheten, en rakt över gatan till och med. Skulle alltså spara massa tid på att ha honom närmare = han kan vara där kortare dagar. Det funkar helt okej när jag jobbar hemifrån. Men blir ganska krångligt för mig när jag ska till kontoret. Vi vill helst inte ha två bilar.

     Svara

  • Caroline

   |

   50 min promenad, är det mycket? 😅 Typ 4-5 km beroende på hastighet?
   Så är det för de flesta där jag bor 🙈 inget konstigt.

   Svara

   • Tuva

    |

    Tänkte samma! Det är liksom inget jättekonstigt avstånd.

    Svara

 • Åsa

  |

  Men vad jobbigt med amningen! Det kommer att bli bra, ni får försöka igen när ni orkar ❣️

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack ❤️ Ja, nu vet vi ju att det går i alla fall 🙈

   Svara

 • Anneli

  |

  Detta sägs i all välmening… vill ni få ordning på sömnen och maten så är det nog dags att gå cold turkey med amningen. Alltså sluta helt, både dag o natt. Han kommer börja äta bättre när inte tutten finns som räddare i nöden. Det är bara förvirrande att få bröstet på kvällen/morgonen men förvägras på natten.

  Svara

 • Carro

  |

  Slutade amma min tvååring för två månader sedan, slutade med all amning samtidigt för började få aversion på natten och det gick inte begränsa amningen, mitt barn blev bara mer tuttgalen av det 😛 såhär i efterhand ångrar jag faktiskt avslutet och saknar amningen jättemycket, går inte att få ner barnet i varv på samma sätt eller lika lätt som med amningen vilket var guld värt efter förskolan. Sömnen blev något bättre, med färre uppvak, men sämre för mig för hon äter fortfarande på natten och nu måste jag gå upp och göra flaska istället för att bara amma. Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta, men kanske nyansera lite att det kan vara värt det för en själv att fortsätta amma om man inte känner att man måste sluta 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv