Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Min lilla bebis har börjat förskolan! 😭

F skolar in denna vecka och jag tar nästa, men idag var vi med båda två. Har varit så nervös över det här men det kändes hur bra som helst. Förskolan känns jättebra, personalen kunde inte varit bättre och Henri trivdes så bra. Han blev ledsen när vi skulle hem. Ville absolut inte gå. Det kommer bli bra det där.

Högt och lågt som händer denna vecka:

→ Ska på dejt med F på lördag. Farmor tar H två timmar och så ska vi äta på restaurang. Längtar. Inte varit bara vi två sen i somras <3

→ Ska välja glasögonbågar. Har med mig Hannah som hjälp (som har jobbat i glasögonbutik!). Så skönt det ska bli att äntligen ta tag i det. Min syn har blivit mycket sämre efter graviditeten. Ska ha transparenta bågar med hint av rosa eller champagne. Mmm längtar.

→ Ska se vårt nya kontor på onsdag. Det har hållit på att byggas i evigheter. Efter påsk flyttar vi. Har hört det kommer bli wow.

→ Ska sätta upp tavlor här hemma. Har så svårt att bestämma mig, men nu sa vi att vi gör det bara. Den största tavlan vi har åker upp på gästtoaletten. Där är det helt vita väggar och det kändes som ett kul alternativ istället för att måla om.

→ Och så ska jag fika en semla har jag bestämt. Var finns godaste semlan i hbg?

 

Bild tagen av bästa Sara.

202 gillar

Kommentarer (18)

 • Erica

  |

  Fick också så dålig syn efter graviditet, eller ja, lite mera minus men plötsligt jättestort brytningsfel! Hade t.o.m svårt att se att köra bil 😅

  Svara

 • Dolores

  |

  Ok, nu kommer ett oombett tips, du får gärna ignorera om du tycker det är drygt! Men från en glasögonbärare till en annan: köp billiga bågar på nätet! Jag får lite panik när jag tänker på tiden då jag hade ett par glasögon som kostade massor och som man liksom kände sig tvungen att ha i typ sju år till synen blev tillräcklig försämrad för att rättfärdiga köpet av ett par nya. Jag slarvar på inget sätt med mina synundersökningar, har linser ibland också, så går och kollar allt med synen varje år, men köper bara billiga glasögon. Just ju har jag fem par vanliga glasögon och ett par slipade solbrillor. För kostar de 200-300 kr paret är det liksom ingen big deal! Och man har alltid något par som passar ens outfit! 🙂
  Just det, jag köper mina på zennioptical.com, men det finns säkert massa andra bra ställen också!

  Svara

 • Hannah

  |

  Jag äter inte semlor själv så tar inget ansvar här, men sambon säger Backhaus och Fahlmans 😄

  Svara

  • Anonym

   |

   Brod på Drottninggatan 82.

   Svara

  • Tina

   |

   Håller med! 🙂 Dock brukar jag byta ut mandelmassan (som jag inte gillar) till vaniljkräm… mmmm. Så mycket godare 😀

   Svara

 • Emma

  |

  Lycka till med inskolningen! Vi har gått en vecka men vår inskolning avbröts p.g.a. sjukdom 😅 antingen otur eller riktigt aggressiva förskolebaciller 😱 sonen är frisk nu och ska fortsätta imorgon men jag är fortfarande sjuk så pappan får ta över, jag ville ju göra det 😭 men det blir nog bra ändå

  Svara

  • Egoina

   |

   åh krya på dig och lycka till ❤️

   Svara

  • Emma också

   |

   Åh, precis samma här! Får hoppas dom håller sig friska lite längre så det inte blir varannan vecka på förskolan 😄

   Svara

 • Hanna

  |

  Jag vill verkligen inte förstöra din glasögonpepp, men jag fick mycket sämre syn i samband med graviditet, den hämtade sig dock igen efteråt. Tog nästan ett år och då ammade jag i mindre än tre månader. Om jag förstod min optiker rätt är det efter amningsavslut synen kan hämta sig och det tar tid. Behöver inte spela någon roll men tänker så du kan fråga och ha i beaktande att din syn kan bli bättre igen. Personligen kör jag ett slags abonnemang på glasögon för då får jag byta båge ganska ofta och glas när helst det behövs, jag har på 4 år bara haft samma styrka vid en av de årliga synundersökningarna…

  Svara

  • Egoina

   |

   What! Ska kolla upp detta. Tack! Känns som att min syn varierar också. Tänkt att det beror på hur trött jag är eller hur ljuskänslig jag är den dagen. Men kanske även är hormonellt 🤔

   Svara

   • Linda

    |

    Hej
    Jag skulle precis skriva samma, min optiker sa att det var tvunget att ha gått X månader (minns ej) efter avslutad amning innan det var värt att göra en synundersökning och köpa nya glasögon & linser och mycket riktigt, när jag väl gjorde undersökningen var synen åter normal.
    Klart du ska köpa ny glasögon m du har stora problem men med tanke på att du ammade länge och precis slutat (?) kan synen vara tillbaka om några månader (6-12 skulle jag gissa det var).

    Så sjukt men allt påverkas tydligen av graviditet och amning! även synen samma sak denna gång, optikern ville inte ens boka en synundersökning pga gravid.

    Svara

    • Egoina

     |

     MEN GUD. Jag ammar fortfarande. Orkar inte se så dåligt ett år till?? Haha men jaja.

     Svara

     • Linda

      |

      Men köp inte ås dyra glasögon då? Rimlig kompromiss kanske och var beredd på att behöva byta 🙂
      Optikern sa till mig förra månaden att jag ska höra av mig m det blir olidligt, annars ses vi om några år… Då är jag gravid nu och planerar att amma sen.

 • Jessica

  |

  Då vill jag, som säkert en massa andra, tipsa om command tavelhängare så ni slipper spika i väggarna 😁

  Ha det fint, älskar att läsa din blogg

  Svara

 • Decdia

  |

  Äter inte semlor själv men hört gott om fahlmans, iaf innan bytet av ägare… har inte hört senaste skvallret 😝

  Svara

 • Frida

  |

  Bäst återstår att se, för tidigt på säsongen för att avgöra 😉 Men helgens semla från Schiller på Väla var väldigt bra!

  Svara

 • Allis

  |

  Hej!
  Ni har säkert hört detta förut men om ni inte har det kan det vara en bra sak att veta.
  Jag har skolat in massor av barn på förskola genom åren och något som slående ofta händer är att efter en tid, när föräldrarna tror att nu jäklar har vi fått rutin på detta, allt rullar på – DÅ kommer ett bakslag. Det är som att barnet kommer på att ”Men stopp nu, vänta lite. Ska det vara såhär varje dag?!” och så drar de igång en period med stora protester, gråt och hjärtskärande kramar som de aldrig vill släppa taget på.
  Det bästa att göra då (i del flesta fall) är att bara lugnt, bestämt säga ”Hej då, vi ses senare” och GÅ. Inte vända om och ge efter för 10 kramar till. Gå ändå, men ring gärna förskolan några minuter senare och kolla läget. 9 av 10 gånger har gråten slutat innan dörren slagit igen och barnet är direkt iväg och leker. Man gör inte barnet en tjänst genom att vela, det gör dem bara osäkra och risken är att de börjar tro att de hade rätt i att det inte är bra med förskolan eftersom mamma/pappa också tvekar. Gör hellre en kort dag om pedagogerna säger att barnet inte kommer ut sin ledsenhet men vela inte även om hjärtat svider.
  Sedan är det ok att vara lite ledsen en stund, det är ok att sakna lite lagom en stund så länge man känner sig trygg.

  Svara

  • Egoina

   |

   😭❤️ Kommer sätta mig på en bänk runt hörnet och jobba 😂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv