Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Onsdagslista

Fick sug efter att fylla i en gammal hederlig blogglista. Lägligt nog blåste Sandra Beijer liv i en tio år gammal som jag snor rakt av.


Gillar du blåmögelost?

Ja. Men helst inte i mat. Knappt ens på kex om jag ska vara ärlig. Kan äta med sked. Med fikonmarmelad.

 

Hot dogs eller hamburgare?

Hamburgare. Korv är verkligen bara nödfallsmat.

 

 

Vad dricker du på morgonen?

Om jobbar hemifrån dricker jag kaffe. Annars inget. Mina 5 första amningsmånader startade jag varje dag med ett stort glas BOB-saft.

 

Favoritläsk?

Fanta lemon.

 

Dusch eller bad?

Båda. Det är faktiskt det enda jag saknar i vår lägenhet: ett badkar. Det fick ryka till förmån för tvättmaskin. Men samtidigt kanske bra att vi inte har badkar. Hade säkert lagt alldeles för mycket tid på det. Men blir avundsjuk varje gång jag ser någon bada badkar på Instagram 🥲

 

Har du en pistol?

Hade glömt hur märkliga dessa tidiga blogglistor var.

 

Hur många tv finns i ditt hem?

En i vardagsrummet. Vi pratar om att köpa fler. Skulle gärna haft en i sovrummet och en i köket. Tycker att tv på morgonen när man äter frukost är så mysigt. Tv i sovrummet har vi varit anti tidigare. Tänkte väl det skulle förstöra kärlekslivet. Bra idé det var med barn då : )))

 

Whisky, tequila eller vodka?

Vi gillar att göra drinkar och skulle nog säga att vodka är den mest användbara av de tre.

 

 

Favoritdag i veckan?

Man är ju lite psycho om man inte svarar fredag. Men annars gillar jag tisdagar. Det är inte måndag och det finns fortfarande chans att med gott samvete skjuta fram saker till ”senare i veckan” och ändå hinna med det.

 

Kan du göra 100 armhävningar?

Kan inte ens göra en. Eller är det någon gång i mitt liv jag kanske skulle kunna det är det nu när jag är bebisbärarstark. Men orkar inte testa. Verkligen hatar att träna.

 

Favoritfärg?

Kornblå.

 

Tror du på spöken?

Nej. Men det där är ett ämne jag ogärna ens tänker på. Vill verkligen inte börja tro på spöken. Det hade förstört mitt liv. Jag blir så rädd för saker.

 

 

Regn eller snö?

Snö. Hatar regn.

 

Värsta smärtan?

Kramp i benet. Hade det massor när jag var gravid. Vidrigt var det. Värre än att föda barn.

 

Piercingar?

Har hål i naveln som jag tog när jag var 14. Inte haft något där på 15 år, men det finns fortfarande ett hål.

 

Religiös?

Nej tyvärr inte. Fint det vore ändå, att tro på något.

 

 

En sak ni inte vet om mig:

Jag kan inte lyssna på musik i hörlurar. Tycker det är jätteläskigt. Jag känner inte att jag har koll på min omgivning då. Spelar ingen roll var jag är.

 

Gillar du att dansa?

Ja! Det är det jag saknar absolut mest med utelivet. Vi är på middagar osv, men vi dansar ju aldrig längre.

 

Kommer 6 bloggvänner göra detta?

Haha bloggvänner <3

 

Gillar du camping?

Om jag gillar att vara i naturen: ja. Om jag gillar att sova i naturen: nej.

 

199 gillar

Kommentarer (16)

 • Marina

  |

  Men alltså, tisdag är ju typ värsta dagen på veckan! Måndag har man weekend afterglow, tisdag känns som fängelse, onsdag fixar man massa jobb, torsdag är weekend eve, fredag är BÄST

  Svara

  • Egoina

   |

   😄

   Svara

  • Hans

   |

   Instämmer till fullo! Måndagar vet man kommer suga men så kommer tisdagen smygandes och är lika sugig och fortfarande långt till helg.

   Svara

  • Anna

   |

   Haha håller med! Numera känns tisdagar ändå lite bättre än förr, men minns när jag gick i skolan. Då var fan tisdagar ALLTID de längsta dagarna, plus att vi nästan alltid hade idrott på tisdagar också. Hua. Värsta dagen ever haha.

   Svara

 • Anna

  |

  Jag kan inte heller lyssna på nånting i hörlurar! Men för ett år sen förändrades mitt liv när jag fick bone-conduction-hörlurar i present! Jag kan promenera eller cykla, lyssna privat på en pod eller musik OCH höra allt i min omgivning. Bästa uppfinningen ever!

  Jag rekommenderar varmt Aeropex! Testa gärna några gånger om du först inte gillar dem. Ibland kan vibrationerna irritera om man råkar ha dem på ett visst sätt.

  /Hon som är rädd för allt

  Svara

  • Egoina

   |

   VA! googlade detta genast. ”Bone conduction-teknik överför ljud via skallbenet, vilket gör att öronen är helt fria”, vad är detta för märkligt.

   Svara

   • Anna

    |

    Det är samma väg vi hör vår egen röst tydligen 😅 (Testa att hålla för öronen medan du själv pratar, skillnaden är minimal!) Ljudvågor kommer tydligen inte bara in i örona utan också via skallbenet! Basen är inte optimal men jag själv märker ingen större skillnad på ljudkvaliteten.

    Jag borde ju ha haft en affiliate-länk här 😉😅

    Svara

   • L

    |

    Samma teknik används i vissa hörapparater, etersom man ”går förbi” örat och skickar vibrationerna via skallbenet istället.

    Jag har provat liknande teknik när jag gick en kurs i crawl. Simning alltså. Då har man en liten typ dosa under badmössan, som ligger mot skalbenet bakom örat. Då kan tränaren som står på bassängkanten ge tips samtidgt som man simmar. Funkar så klart även när öronen är under vatten och man annars inte hör ett skit. Väldigt smart!

    Svara

   • Kajsa

    |

    Jag har också ett par hörlurar som släpper igenom alla ljud utifrån. Men det är såna stora ”utanpå”-hörlurar. Roland RH-A7, köpte dem i musikaffär faktiskt. De sysslar nog inte med skallbensgrejer hehe, vet inte hur de funkar. Men de är gjorda just för att man ska kunna höra omgivningen. Och det är verkligen som att inte ha hörlurar på sig alls, för man hör precis allt! Superskönt. Men de utanför hör inte alls det som låter i hörlurarna. 🙂 Jättepraktiskt t.ex. för att kunna kolla på grejer på surfplattan utan att barnen vaknar, men själv kan man höra dem om det händer något etc. (Är gjorda till elpianon men funkar till andra saker också, och om inte pluggen passar finns adaptrar.) Dyra men jag älskar dem!

    Svara

    • Egoina

     |

     Så smart!! Tack för tips!

     Svara

 • Emmy

  |

  Tricket med måndagar är att jobba varannan helg och därför ha varje måndag ledig. Älskar det. Slipper träffa sura kollegor på måndagen och kan passa på att göra ärenden när det är lite folk på stan!
  Älskar också badkar men nu när elpriset är så högt så är det ju omöjligt att ta ett bad ändå 😣

  Svara

 • Terese

  |

  Exakt samma som dig på sista frågan. Kan gå med på att sova i husvagn!

  Svara

 • Emma

  |

  Ni kanske kan ha en sådan där ihopfällbar badbalja i vuxenstorlek 😄

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Har tyvärr bara dusch men älskar bada. Min kille skickade länk till en vuxenbadbalja, skrattade ihjäl mig, ser ju ut som ett skämt. Kollade igen och tänkte hmmm, beställde, testade, älskar! Så mysig, man kan sänka ner sig helt i den 🛁❤️ Man får ju husera den (ej hopfällbar) men lätt värt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Så smart grej! 😍 synd vi inte har plats!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv