Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Allt på ett ställe

I annonssamarbete med Baby Journey

 

Något jag tyckte var väldigt mysigt när jag var gravid var att följa graviditeten i appen Baby Journey. Minns hur jag längtade efter en ny vecka för att få läsa om bebisen i magen. Hur stor den var, vad som händer i kroppen den veckan och saker att tänka på. Mitt i natten gick jag in ibland för att jag kunde inte hålla mig.

 

Haha minns så väl den här. SNART KOMMER DEN 😅

Visste ni att man i Baby Journey även kan följa sitt barn EFTER graviditeten? Jag visste inte det när Henri var liten vilket jag tycker är synd. Detta är precis en sån app som jag hade behövt. Det står om allt man behöver veta och finns massa bra artiklar och information.

 

Nu följer jag Henris utveckling månadsvis. Det står bland annat att vid 12 månader börjar barnet testa gränser : ))

Det står även att han nu börjar förstå att handlingar leder fram till mål och att han kan tänka på en målsättning, exempelvis att ”gå och lägga sig” och förstå att det innebär flera handlingar för att ”komma dit”, exempelvis ta på sig pyjamas och borsta tänderna. Jag känner att det nu om någonsin blir viktigare för oss att sätta rutiner så att Henri kan koppla ihop handlingar med mål.

 

Jag uppskattar så mycket att ha massa bra information och användbara saker samlat på ett ställe. Och hallå white noise! En period var torktumlarljud det enda som funkade på Henri för att jag skulle kunna lägga ner honom en kort stund, haha.

Kan varmt rekommendera Baby Journey. Du hittar appen här! 💗

 

86 gillar

Kommentarer (4)

 • Johanna

  |

  Första orden för min vecka: ”Tänk på att fortsätta röra på dig”. Det blev en snabb avinstallation

  Svara

  • Michaela

   |

   Hej Johanna! Michaela heter jag och är grundare till Baby Journey. Jag är lite nyfiken på var i appen du hittade den här meningen och om den var skriven utan en fortsättning som löd ”om det känns bra och rätt för dig”?

   Då vårt mål är att vara pekpinnefria och inte få någon kvinna att känna sig på något sätt dålig i sin graviditet – är det viktigt för oss att vårdpersonalens tips kommer med en fortsättning om att det gäller för den som vill, orkar och har lust.

   Våra barnmorskor som vi jobbar med tipsar om träning för att det faktiskt ÄR bra att röra på sig under graviditeten, då det stärker kroppen för att orka ta sig igenom en framtung kropp och återhämtningstiden efter förlossningen. Ingen kan förneka att rörelse är bra för kroppen (gravid eller icke). Däremot är det väldigt viktigt för oss att den som läser förstår att dessa tips om rörelse gäller för den som vill, kan och orkar röra på sig. Och det är ju inte alla 🙂 Jag själv är gravid i v.21 och har inte kunnat röra på mig alls sen jag blev gravid pga illamående, och det är såklart också helt okej för min kropp har inte orkat eller klarat av något annat.

   Återkom gärna med var du hittade denna mening så ska jag se till att åtgärda den om det är så att den står skriven utan någon fortsättning. Kram!

   Och Egoina – sååå kul att du gillar appen, det glädjer mig ❤️

   Svara

   • Egoina

    |

    <3

    Svara

  • Sara

   |

   Känns ju rent spontant att ”fortsätta röra på sig” inte är en pekpinne utan en påminnelse om att kroppen ska snart gå igenom den största grejen i livet och behöver vara redo för det. Sen finns det såklart graviditeter där det inte är möjligt, men under en normal graviditet – såklart det är bra att fortsätta röra på sig. Utefter förutsättningarna man har!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv