Follow my blog with Bloglovin

En påminnelse från mig till dig

I annonssamarbete med Länsförsäkringar Skåne

 

En sak jag ångrar att jag inte tog tag i när jag var gravid är barnförsäkringen. Hade önskat att vi läst på och bestämt oss innan Henri kom för att bara kunna klicka igenom köpet sen. För det var ju verkligen det sista vi ville fixa med när han kom. Det tog pinsamt lång tid innan vi tog tag i det.

Här kommer en påminnelse från mig till dig om att skaffa barnförsäkring till ditt barn!

 

 

Varför ska man ha barnförsäkring? Vissa saker känns så självklara att försäkra, som exempelvis hemförsäkringen, medan t.ex. barnförsäkringen var något som jag (uppenbarligen haha) knappt tänkte på. Jag tänkte att vi har ju fri sjukvård i Sverige. Men en barnförsäkring handlar inte bara om sjukvård, utan är ett ekonomiskt skydd om barnet råkar ut för något som gör att hen inte kan komma ut i arbetslivet. Det finns även skolförsäkring via kommunen. Men skolförsäkringen gäller endast för olycksfallsskador och ofta bara under skoltid.

Barnförsäkringen ger ett ekonomiskt skydd både vid sjukdom och olycksfall dygnet runt. Det är alltså en ekonomisk trygghet till hela familjen som kompletterar det skydd vi redan har i samhället. Man vet ju faktiskt aldrig vad som händer.

Se här hur Länsförsäkringars barnförsäkring kan hjälpa till vid olika scenarior.

 

 

Tänk på att teckna en barnförsäkring så snart som möjligt efter förlossningen. Om du har bestämt dig redan innan är det enkelt att bara snabbt klicka igenom frågorna och trycka igenom köpet när bebisen kommit.

Läs mer eller teckna din barnförsäkring här!

69 gillar

Kommentarer (7)

 • Jenny

  |

  Så viktigt! Mitt mellanbarn råkade skalla ett handtag till en kökslåda. Hon hade precis fyllt 1 år.

  Vi åkte till lättakuten och läkaren fick limma ihop ögonbrynet. Läkaren påminde oss om att anmäla till försäkringsbolaget, vilket vi gjorde. Ett år senare fick vi fota hennes ärr och skicka in bilder. Hennes ärr är ungefär 3cm långt, 3mm brett och går tvärs genom ena ögonbrynet. Om man spanar in henne syns det tydligt, men jag tycker det är väldigt diskret. Hon fick ut 15 000 kronor!

  Det kommer bli en fin summa när hon blir 18 år (även om jag önskade att hon skulle slippa ärret!) 😊

  Svara

 • Annika

  |

  Är väl viktigt med gravidförsäkring också?
  Ifall något går fel under graviditeten

  Svara

 • Hannah

  |

  Ännu viktigare är nästan att teckna gravidförsäkring! Om något skulle hända vid förlossningen eller om barnet föds sjukt kan det vara svårt att teckna en barnförsäkring pga hälsodeklarationen man måste fylla i.

  Iaf Trygg-Hansas gravidförsäkring övergår till en barnförsäkring utan hälsodeklaration. Har använt den båda mina graviditeter.

  Svara

  • Caroline

   |

   Jag med, smidigt och viktigt

   Svara

  • Helen

   |

   Jag ångrar att jag tog gratisgravidförsäkringen. Det hade gått så bra de första två gångerna, men tredje förlossningen gick inte lika bra. Idag är vi alla friska och krya, men jag hade kunnat fått mig en liten slant som tröst om jag hade betalat för gravidförsäkringen.

   Svara

 • Lovisa

  |

  Noterat trots barnlös 🤣 men du! Har du försäkrat dig själv också? Borde jag?

  Nr 2: har tiktok-tightsen kommit ännu? 🤩

  Svara

 • I

  |

  Jag hade gravidfärsäkring så jag fick ut lite pengar när min dotter föddes 9 v tidigt. Vi har tyvärr fått avslag på alla barnförsärkingar vi sökt pga prematuritet. Känns så diskriminerande, hon har knappt varit sjuk och fyller 1 nu.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv