Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagssnack

Jag skulle packa om en låda med saker till källarförrådet och hittade min gamla diktafon. En pryl som jag inte sett på över tjugo år. Jag manövrerade med muskelminne, så fort jag höll i den kändes det som igår. Kastades tillbaka till när jag satt på mitt rum och gjorde egna radioprogram. En enmansproduktion med reportage, väder, nyheter och dagens roliga fakta. Program som ingen någonsin hört. De där kasettbanden var mer hemliga än min dagbok.

Förutom radioprogram spelade jag in sånger jag skrivit. Jag hade en keyboard och kunde egentligen inte spela, men plingade mig fram till toner jag ville ha och sen tejpade jag tangenterna för att veta var jag skulle trycka. Minns hur jag fick skynda mig att sjunga när min mamma gick ut med vår hund för att hon inte skulle höra. Ibland avslutas inspelningen tvärt. Då hörde jag en nyckel i dörren.

I söndags hade vi kalas för Henri. Det blev så lyckat. Henris kusiner och våra vänners barn sprang runt och lekte med ballonger. Det fikades och skrattades. Vi glömde sjunga för Henri vilket gör mig lite ledsen. Hade så gärna velat filma hans reaktion när ett helt rum med människor sjöng. Vi har tårtrester i kylen och en massa presenter som väntar på att få lekas med.

Denna vecka ska vi göra klart Henris rum. Tog en paus från det, men nu känner jag mig motiverad igen. Det kommer bli så fint. Har gjort en läshörna. Ska hänga upp en ljusslinga och har köpt nya kuddfodral. Vi fick stora gosedjur och en nattlampa med stjärnhimmel på kalaset som blir pricken över i:et. Har gjort en gammal tv-bänk till lekstation. Ska köpa korgar att ha i facken och fylla med leksaker.

Längtar efter att hänga där inne med Henri. Leka med honom. Lägga saker inuti saker. Stapla och välta. Får passa på innan han vill göra egna radioprogram och sjunga sånger när jag inte hör.

 

234 gillar

Kommentarer (12)

 • Tina

  |

  Grattis till Henry! Vad konstigt det måste vara att plötsligt ha en ettåring 🙈😭 Tyckte det var så fint som du skrev någon annanstans att man kanske mer firar ett år som föräldrar ❤️ Ser att du avidentifierat ansiktet på H nu, är det en integritetsfråga? Skulle vilja höra mer om hur du tänker kring det. Så svårt att veta hur en ska tänka med barn och sociala medier tycker jag.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, verkligen så konstigt! <3 Ja eller hur, det är så svårt hur man ska tänka. Jag känner att jag mer och mer blivit försiktig med att dela bilder på honom de senaste månaderna. 9 gånger av 10 när jag vill lägga upp något låter jag bli och väljer gärna bilder bakifrån eller så. Jag har alltid tänkt att "gränsen" går vid ett år. Så jag tänker väl att jag ska vara mer restriktiv från och med nu. Men jag känner samtidigt att det inte är hela världen att han är med någon gång, på rätt sätt. Det handlar om hans integritet. Den här bilden skulle jag egentligen bara kunnat skippa, känns så överdrivet att klistra på en emoji. Men ville så gärna visa våra kläder hahaha <3

   Svara

   • Lovisa

    |

    Jag tycker att du verkar resonera väldigt klokt! Hur kul det än är att som läsare se Henri på bild mycket är det viktigare att du värnar om hans integritet. 😊

    Svara

    • Egoina

     |

     ❤️

     Svara

   • Tina

    |

    Tack för svaret ❤️ Låter rimligt att justera ju äldre han blir. Det tar jag med mig. De blir ju mer och mer egna personer och integritetsbehovet antar jag ökar med det.

    Svara

   • H

    |

    Tycker du tänker klokt. Jag delar bilder på mitt barn på facebook, men jag har bara riktiga vänner där. Aldrig fulsöta bilder utan bara ”fina bilder” som ingen kan retas med när han är större. Idag när han är åtta så frågar jag och visar bilden. Ofta får jag ett okej för att det är kul att släkten ser, vilket är för de jag postar liksom.

    Men det är skillnad för dig med ett öppet forum som detta är. Det viktiga är att man tänker framåt.

    Svara

 • My

  |

  Hej! Så nyfiken om du fått leggings som du beställde? ☺️
  Ha en fin dag!

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej! :O Jag har nog blivit lurad?

   Svara

   • Pauline

    |

    Är det från Kina kan det säkert ta 3-7 veckor utan problem!

    Svara

 • Johanna

  |

  Så himla fina! Grattis till Henri 🥰🥳 var är din klänning från? Du passar så bra i kornblått!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tusen tack! 😀 Den är från H&M!

   Svara

 • Lena

  |

  Vilken galet fin klänning, var kommer den ifrån?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv