Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Klockan är 23.50 när jag skriver det här.

Men egentligen är klockan 00.50.

Sådär håller jag på i dagar efter att man ställt om klockan. När jag var yngre, och faktiskt hade klockor som behövde ställas om till vintertid manuellt, lät jag bli för jag tänkte att jag skulle få en timme extra. Jag skulle alltid vara klar en timme tidigare. Jag skulle alltid ligga en timme före alla andra.

Det funkade självklart inte.

Hade en förhoppning att vintertid skulle göra Henris sovtider lite mer rimliga. Han somnar för kvällen så sent och jag tänkte att vi skulle vinna timme nu. Men nej, han somnar samma tid ändå vilket ju är ännu värre för egentligen är det ytterligare en timme.

Jaja.

Mina sociala medier har fyllts med Halloween i helgen. Det ena firandet har varit mer imponerande än det andra. Det är sånt jag trodde jag skulle tycka var kul med att bli mamma. Nu känner jag mest att jag undrar hur folk orkar. Bara att hålla barnet, en själv och hemmet någorlunda helt, rent, mätt och nöjd är ju ett helt projekt. …Och sen ska man skära figurer av pumpor, pynta med spindelväv, göra fingrar av korvar och klä ut sig. Haha gud. Stor eloge till er som orkar.

196 gillar

Kommentarer (26)

 • Sara

  |

  Min ”ork” till att göra saker kom nog i takt med att dottern uppskattade/förstod saker mer. Är en utbränd mamma med psykisk ohälsa, så försöker göra saker på min nivå och ork. Tänker att t.ex. som nu med halloween så lägger jag ”hellre” min energi på fixa med pumpa/pynta lite i vardagsrummet och klä ut barnen, istället för att t.ex. tvätta och städa massa. Tänker att ett barn kommer säkert hellre ihåg de små studerna av sånt❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

  • Jenka

   |

   Jag håller med! Mina barn har längtat efter att få gå till grannarna och säga ”Bus eller godis”. Och så kom dagen igår och jag var SÅ trött! Bebis strulade hela natten och de två äldre barnen lyckades bråka i princip hela dagen. Min energi var i botten.

   Men efter middagen lämnade vi ALLT framme (vi ställde undan mjölken, men resten var kvar!) och tog på oss enkla utklädningar. Det var ett sånt kaos i hela huset 🥴

   Men ni skulle ha sett barnens glädje! Vi gick där, hand i hand hela familjen och barnen var så lyckliga! När vi kom hem igen fick barnen se film och äta sitt godis (på en måndag! 😱), jag lyssnade på en podd och plockade undan middagen i lugn och ro.

   Vid läggningen sa 5-åringen ”Vilken fantastisk dag!” ♥️ (hon hade glömt alla bråk med lillasyster och sin sura mamma, till förmån för den där timman ute tillsammans)

   Svara

   • Cecilia

    |

    Så fint 🥲❤️

    Svara

 • blåmesen

  |

  Omvårdnadsbiten tar ju ändå något mindre tid efterhand. Inbillar mig att när mina barn blir stora nog att vilja hålla på med Halloweenpynt så kommer vi orka det.
  MVH köpte inte ens tillräckligt mycket godis för de som kom och gick bus eller godis hos oss i år…

  Svara

 • Lina

  |

  Tänker att vi som håller på med att karva pumpor och har halloween-fester har äldre barn som tycker det är kul att hjälpa till och uppskattar det. Mina barn är 3 och 6 år och den här helgen är NÄSTAN i klass med jul. Dom älskar att klä ut sig, tycker det är spännande att det är lite läskigt och älskar att pyssla så då blir ju allt bara en mysig grej. Henry är så liten än och uppskattar inget av det, men om några år kommer det förmodligen både kännas roligare och lättare när han är mer delaktig och faktiskt uppskattar ansträngningen från er 🙂 Hoppas du haft en fin helg oavsett fina Regina <3

  Svara

 • Mathilda

  |

  Haha känner samma, knappt att mina barn fått ha på sig sina små tomtekläder ens på julafton, man har ju haft fullt upp att hålla alla mätta och (skapligt) rena. Har absolut inte orkat med krångligare kläder än vanligt!

  Men de är bara tre och snart ett än så länge, traditionerna får komma när de är lite större.

  Svara

 • Malin

  |

  Jag har en 2,5-åring och i år är första året jag orkat/tyckt det var värt att fixa lite… alltså dom förstår ju inte riktigt ändå första åren plus att man som du säger har fullt upp ändå med att bara leva. Tror det blir mer stora firandet när dom blir äldre 😃

  Svara

 • Anna

  |

  Skulle du vilja berätta lite mer om Frans sovrutiner? Tycker det är så stressande att ”alla” bebisar typ somnar 7. Min bebis på snart 6 månader har alltid somnat runt 10 för natten :(. Berätta gärna också lite om Henri sover hos er i sängen eller egen säng etc! Tack för bra blogg!

  Svara

  • Emelie

   |

   Hej Anna!
   Såg din kommentar och kände att jag bara måste svara! Jag hade precis samma känsla med min fyraåring när hon var liten. Hennes dygnsrytm vad helt skev och kändes omöjlig att rucka på oavsett var jag gjorde och såhär o efterhand önskar jag att jag hade haft en annan inställning till det för egentligen funkade det ganska bra för oss. Hennes natt var mellan ca 01-11 vilket, när hon var närmare året, blev ca 23-09. Det var egentligen först när hon började föris när hon var närmare två år som hon fick ”vanlig” dygnsrytm och somnade vid 19. Önskar att jag hade kunnat släppa vad alla andra tyckte om hennes tider och slutat kämpa med att vrida dygnet mer rätt för det funkade bra för oss. Framförallt skapade det en stress som tog mycket onödig energi.
   Vad gäller sovupplägg är det bästa vi gjort att ha ett extra rum med en 120cm säng (utan sängben med kant på sidan) där vi turats om att sova tillsammans med liten. Det har gjort att en förälder nattar, samsover och tar hela natten och den andra får sova ostört med öronproppar i ”vuxensängen”. Rekommenderas om man bor stort för att enkelt kunna dela på nätterna!

   Svara

   • Egoina

    |

    Så sant. Så är det nog för Henri också <3

    Svara

   • Anna

    |

    Hej Emelie! Tack snälla för du tog dig tid att svara och för ditt utförliga svar! Känns så fint att du delar med dig och det känns också lugnande att höra att fler kan ha det så!
    Vi har ett extrarum och har sedan start delat upp oss på nätterna. Min sambo tar första delen av natten och när dottern vaknar kommer han in med henne till mig och stora sängen och då ansvarar jag resten av natten/morgonen. Detta har funkat bra för oss än så länge! (Även om det är tråkigt att aldrig sova ihop).

    Svara

 • Marie

  |

  Han är inte liten för evigt (även om det kan kännas så) och då hittar man ork för att pyssla med det som dom vill. Och uppskattar att man gör.

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag undrade också hur folk orkade efter allt matande torkande tröstande osv men vips blir dom äldre och är själva peppade på riktigt och då är det andra bullar, finns inget som slår det😍

  Svara

 • Sanna

  |

  Tycker det är 100 gånger lättare nu när vårt barn är 2,5 år som vill hjälpa till och tycker det är spännande och roligt med att pynta och fixa. Det är sju resor värre att försöka pyssla samtidigt som man ska underhålla småsyskonet som är bebis 🫣

  Svara

 • Mi

  |

  När ska du berätta om varför du mår så dåligt?

  Svara

  • L

   |

   När ska du berätta om varför du är så oartig?

   Svara

  • Pauline

   |

   Tänker att hon har noll anledning till det såvida hon inte vill?

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Tänker att såna aktiviteter är för överenergiska personer så att de har nåt att sysselsätta sig med 😬

  Svara

  • Jojjo

   |

   Haha underbar kommentar! 😆👍❤️

   Allt blir så mycket lättare med tiden Regina ju äldre barnen blir. ❤️ Helt ok att känns som du gör. Vi är fler som gör det. Älskar din ärlighet. Den behövs. Men du har också fullt upp med renoveringen av er fina lägenhet. ✨ Ta hand om dig! ❤️

   Svara

 • Robert

  |

  ALLT på sociala medier är imponerande. Hur det nu går till. 😉

  Svara

 • Caroline

  |

  Vi köpte några skelett, tog de kläder och smink vi hade, slängde lite kvistar o halvruttna löv på bordet, lite musik och några släktingar o vips hade vi en fest som femåringen var så jäkla tacksam över. Bästa dan nånsin till och med.
  Åt toast och målade marshmellows till spöken. Lätt å snabbt.
  Man behöver inte göra mer!
  Liknande vid alla högtider.
  Resten sitter hos oss vuxna. Barn är glad för att ha en fest med ett lakan på skallen.

  Svara

  • Caroline

   |

   Och nä när hon var ett år gjorde vi ju inget alls. Riktigt onödigt haha

   Svara

 • Rebecka

  |

  I lördagskväll sa min snart treårige att han ville ha en 🎃. Vi har inte pyntat alls. Fick dåligt samvete och vi gick tillsammans till affären. Där kräktes han i gången 🙃🥲 Nästa år kanske…

  Svara

 • Tuva

  |

  Har du fått hem dina leggings som du beställde? Vill gärna höra vad du tycker om dom i så fall, är väldigt sugen på att köpa!😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej!! :O Börjar bli rädd att jag blivit lurad…

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv