Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Måndag och ny vecka! Känner mig lättare och gladare än på länge. Det här blir en bra vecka tror jag.

 

I skrivande stund sitter jag i soffan och har en kille sovandes på varje sida om mig <3 Ska snart väcka dem för att gå in och lägga oss i sängen, men just nu njuter jag av lugnet.

Tänker varje dag; idag ska jag gå och lägga mig ”i tid”. Men det blir aldrig innan midnatt oavsett hur vi gör. Det är tacksamt att jobba hemifrån för då kan jag sova fram till en kvart innan första mötet börjar.

Min chef delade den här i vår slack-grupp. Nummer 2 är 100% jag. Vem av dem är ni?

 

 

Tänker på det ofta, vilken tur vi haft att H sover så bra på natten (när vi väl lagt oss i sängen allihop). Han vaknar några gånger, men somnar om med hjälp av bröstet.

De senaste veckorna har han i princip använt mig som en napp på nätterna. Jaaa jag vet, jag skulle sluta natt-amma och bla bla. Men helt plötsligt började han äta mat och från ingenstans är han nu inte så intresserad av att amma på dagarna längre. Jag är inte redo att sluta, så om nätterna är allt jag har. Ja, då tar jag nätterna 🥰

 

201 gillar

Kommentarer (17)

 • Emma

  |

  Heja Henri! Tycker ni gott kan nattamma tills du känner dig redo att sluta, finns inget rätt eller fel, bara det som känns bäst för er 💕

  Svara

 • Mila

  |

  Jag är en solklar person nr 1 men utan att faktiskt vara morgonpigg. 😛 Men för att få en bra start på dagen så måste jag få ta god tid på mig och liksom vakna upp långsamt, annars är jag stressad med hjärtat i halsgropen hela dagen. Jag kommer aldrig mer pendla för det finns inget värre än att behöva hålla en viss tid och sedan trängas med folk och frysa eller svettas brrrr mardröm för mig. Vill cykla iväg i lugn och ro utan tidtabeller i sikte (ja jag har lyxen att ha väldigt flexibel arbetstid med).

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha fattar helt! Men är för trött. Såå skönt att slippa pendla!

   Svara

 • Carro

  |

  Åh vad jag känner igen mig kring känslorna att amma!
  Ska börja jobba om några veckor och känner åh ena sidan att jag verkligen vill få sova hela nätter för att orka jobbet. Åh andra sidan märker jag ju hur amningen minskar dagtid och mest sker runt sovstunder – och jag inser att det kommer troligen inte bli någon dagtidsamning mer när jag väl börjat jobba. Lite sorgligt är det!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh ja. Men samtidigt kanske skönt att det inte blir ett dramatiskt avslut för någon 🙂

   Svara

 • Linnea

  |

  Vi har samma här hemma! Dagarna är det mest mat som gäller men nätterna och framförallt på morgonen ska det snuttas tills brösten är som taxöron 😅 Hur tänker ni kring att ha Henri i egen säng? Vi har börjat öva men tycker samtidigt det är så mysigt att ligga nära…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha exakt <3 Han vägrar egen säng och helt ärligt har vi inte försökt speciellt mycket. Jag vet inte hur vi vill göra. Ska erkänna att det vore skönt att kunna lägga honom i egen säng i alla fall tills vi går och lägger oss på kvällarna (och sen får han komma till oss när han vaknar), men orkar liksom inte ta tag i det. Älskar att sova med honom och tycker det är skönt att slippa gå upp på natten när han vaknar. Men hade varit skönt att slippa bli sparkad och slagen i sömnen....hahah. Hur går det för er? Hur gör ni när ni övar? Lycka till <3

   Svara

   • Linnea

    |

    Det enda egentligen vi gör är att få och då lägga honom i egen säng när han sover på dagarna, men det har inte hänt så ofta, haha! Har inte lagt något krut på det direkt.. Jag vill hellre att han sover längre och har en nöjd bebis än att han sover typ en kvart och sen är gnällig. Han har aldrig sovit så långa stunder på dagen så denna mamma värderar sin egentid 😂 Men håller med dig om att det hade varit skönt att kunna sova utan att vara rädd att väcka honom, eller för all del bli sparkad i ansiktet 😁

    Svara

    • Egoina

     |

     Känns som att vi är i exakt samma sits 😅 Säg till om du kommer på något som funkar!

     Svara

 • S

  |

  Är 100% nr 1. Hela dagen kraschar om jag måste stressa på morgonen. Går alltid upp minst två och en halv timme innan jag måste iväg. Först sitter jag och glor i en halvtimme, sen sminkar jag mig en halvtimme, äter frukost i en halvtimme och sen glor i en halvtimme/slumrar och sen gör jag mig iordning i en halvtimme haha. Knäppt det lät när jag radade upp det sådär 🙈
  Önskar dock att jag kunde vara nr 2 och få sova längre, vilken dröm!

  Svara

  • Emma

   |

   Skulle du gå upp kl 04:30 om du behövde åka hemifrån kl 7? Bara nyfiken 🙂 Är själv extremt snabb på morgonen. Kittar mig själv och min son på 20 minuter (dock ej frukost hemma) utan problem hehe.

   Svara

   • S

    |

    Svar ja!
    Åkte 07:05 (börjar 07:45) imorse och gick upp klockan 04:25 haha

    Svara

 • sandralinneas

  |

  Jag är helt klart av typ två. Det är kämpigt nu i början av vintern när man måste gå upp tidigare för att sopa frost eller snö av bilen och ändå komma i tid till jobbet >_<

  Svara

 • Josefine

  |

  Jag är person 1,5 i så fall. Ska jag iväg kl 8 så går jag upp kl 7. Dricker bara ett glas juice, sminkar mig, osv. Så verkligen ett mellanting.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Kan gå med på mellantingen 🙌🏼

   Svara

 • Matilda

  |

  Måste adda en tredje variant ändå. Är en sjukt morgontrött & totalt avslagen/innesluten/tyst/ngt gruffig person på morgonen och har helt klart varit person 2 fram till jag fyllde 33 (nu närmare 38). Men har (tack vare Kristin Kaspersen faktiskt) insett att jag kan inte stressa på det sättet längre. Så jag ställer klockan (som tidigast/i värsta fall) 06:30, men det tar 30 min innan jag lyckats vakna tillräckligt för att komma upp. Sen typ 40 min i badrummet med stooor kopp kaffe innan jag klär på mig & drar max 1 h senare (äter inte frukost). Är extrovert & glad överlag, men inte före 09:30. På helgerna är det LJUVLIGT att få glida upp i lugn och ro och chilla i h hemma i morgonrock innan saker måste hända. 👌🏻🙏🏻

  Svara

  • sara

   |

   Trist att du sammankopplar ”tyst och innesluten” med något negativt och sätter det samman med avslagen och gruffig samtidigt som du kopplar samman ”extrovert” och ”glad”. Så är man extrovert är man per automatik glad och är man introvert är man mer trist och sur? Det var förmodligen inte alls så just du menade men kan inte bli att reagera när jag ser kommentarer som dessa, det retar mig.

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv