Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagssnack

Förra veckan var en riktigt dålig vecka, därför har jag bestämt att denna vecka är bättre. På torsdag ska jag ut och äta med kompisar och på lördag ska vi på spelkväll hos Hannah. Massa kul planerat med andra ord.

Annat som händer i mitt liv just nu är att vi planerar inför Henris första födelsedag. Vi ska ha kombinerad namngivning och ettårskalas. Vi hade ju inget dop, så det blir ett lite större firande nu. Egentligen är det mer för vår skull än för Henris, han kommer ju inte minnas. Jag tycker det känns fint att knyta ihop säcken och bjuda tillbaka med tanke på den fina babyshowern vi fick.

Men jag inser återigen hur mycket jag hatar att planera event. Jag ser inget kul i det överhuvudtaget. Sådana tillställningar är det tråkigaste jag vet att planera. Det är bara ångest. Inatt glömde jag att vi glömde sätta fram kaffe och dryck och igår drömde jag att vi glömde hälsa gästerna välkomna. Haha jag längtar tills den himla festen är över.

På tal om festligheter insåg vi idag att det är exakt sju år sedan vi började träffas. Det firade vi med att förgäves försöka natta vårt barn timme efter timme, som alla andra kvällar : ))

Igår fick vi bilderna av Sara som fotograferade oss för några veckor sedan. Jag ska visa er, de blev så sjukt fina bilder på vår lilla familj. Men tänker att bilderna på endast mig och F får pynta inlägget i och med 7 år osv. Fatta att hon tog dessa med Henri på armen.

 

294 gillar

Kommentarer (12)

 • Anna

  |

  Ni har säkert testat allt och känner att jag inte riktigt följt med i H och era sovrutiner (hade de sjukt jobbigt med två små med 15 månaders mellanrum). Men dels tänker jag att han kanske sover för mycket på dagen om han har svårt att sova för natten och dels vill jag tipsa om vyssanlulltassar – de räddade mig och min rygg när barnen började bli lite större (kräver dock att de sover/somnar i en egen säng/spjälsäng).

  All styrka till dig och F! De är en kämpig tid med små barn – de blir bättre men de hjälper ju inte er nu!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack ❤️ Han sover knappt på dagen och han sover inte i egen säng. Det finns massa saker vi kan prova, men hinner liksom aldrig ladda upp energin till att ta tag i det känns det som 😂🙈 Men vi har gjort en plan nu.

   Svara

 • Mila

  |

  Oj vad fina ni är! 🙂
  Och jag är helt med dig, avskyr att planera fester och liknande. Blir så uppstressad och kan inte ens njuta av själva festen sedan för har kontrollbehov och måste se till att alla har det trevligt. :/

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja jag med 😂 Tack ❤️

   Svara

 • Johanna

  |

  Wow så fina bilder på dig och F!! ❤️ Håller tummarna att denna veckan blir bättre 🥰

  Svara

 • Sara

  |

  Det här med att ”de inte kommer minnas”, nej såklart barnen inte kommer minnas. Men tänk om man aldrig gjorde något för eller med dem. Hur skulle de bli då? De kommer minnas tryggheten, närheten och kärleken från alla personer och från er. Så även om han inte kommer minnas festen bidrar ju helheten till att han blir den han blir, trygg och älskad. 💜

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • L

  |

  De kan ju också ha kul i stunden, även om de inte minns det sen. Tänk om man resonerade så gällande typ demens också. ”Äsch, vi behöver inte hälsa på farmor hon kommer ändå inte ihåg det sen.”
  ”Gamlingarna på äldreboendet behöver inget kul, de kommer ändå inte ihåg det imorgon.”

  Obs, kritiserar alltså inte Eggis eller andra föräldrar alls, reflekterar bara över att tankesättet är bakvänt.

  Svara

 • Elin

  |

  Såå fina foton! 🥰 är nyfiken om ni märkt någon skillnad på Henri nu när det är F som är hemma med honom om dagarna? Kanske svårt att säga då de ändå ändras så mycket hela tiden i den åldern, men vore kul att höra mer om hur ni upplevt/upplever förändringen 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Lite, men jag är fortfarande hemma mycket. F har blivit bättre på att natta honom (nog bättre än jag till och med!) och Henri har blivit mycket mycket bättre på att äta. När jag inte är hemma äter han ordentligt med riktig mat. Och så går det lättare att muta honom med kex och majskrokar och sånt vilket är skönt, haha. Men största skillnaden är nog för mig, att F tar större ansvar generellt. Tycker det är så skönt <3 Det smittar också av sig på kvällar och helger.

   Svara

   • Elin

    |

    Härligt att du/ni har känt av så positiva förändringar! ❤️ håller tummarna att ni ser positiva framsteg med sömnen också. Vi har det lite kämpigt med sömnen hos oss också (7 månders bebis) så är lite tröstande att läsa om andra som också har det så, men hoppas såklart det skulle vända till det bättre för er 😊 om ni hittar nåt som funkar för er får du väldigt gärna dela med dig!

    Svara

 • Hanna

  |

  Wow vilka bilder! Kämpa med sömnen, hoppas det blir bättre snart <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv