Follow my blog with Bloglovin

Förra lördagen: mat, mat, mat

Förra lördagen var vi alla tre friska. En liten stund i alla fall : )) När jag var på det där lakritseventet med Lakritsfabriken fick jag biljetter till the liquorice taste adventure. I lördags var det dags!

Här är vi på väg ner i stan för att äta lakrits! Hade precis tagit av mig selen och Henri lyckades sova…en hel kvart i vagnen, haha.

Orkar vi gå igenom allt vi åt? Ja okej vi kör:

 

Sex restauranger var med och alla bjöd på en liten rätt som på något sätt innehöll lakrits. Först gick vi till Barrica!

Där blev det bakad lök med lakritssmör och kyckling med lakritsglaze och fänkål. Vi delade en öl till. Smart nog kunde man köpa halva glas på alla ställen, så ibland delade vi på ett halvt glas vin. När man restaurang-hoppar kan det ju bli lite väl att dricka ett helt glas på varje ställe…hehe. Oooch såklart behöver man ju inte dricka något alls nej.

 

Nästa stopp blev The Tivoli. Sotad lax serverades här. Vet inte vad mer, men det var mycket goda balanserade tuggor.

 

Vidare till At Mollberg.

 

Sotad lax…igen. Haha. Och jag vet inte men nu blir väl ändå maten bara mindre och mindre 🧐

Jag såg på en skylt att man kunde köpa den här utan biljett och då kostade det 175 kr. Jag vet inte om man fick något större då? Hoppas det, för jag hade blivit ganska förvånad om jag beställt ”lakrits & fänkålssotad lax med yuzu ponzo och wasabimajonnäs” och så hade jag fått denna pytteskiva med en liten klick majo på serverad på papptallrik med trägaffel. At Mollberg är ett av mina favoritställen i stan, men det var faktiskt sjukt.

 

Vi styrde kursen mot Avant la Foret där blev vi serverade krämig kål och fänkålssallad med dill, lime, bönor, lakritsgravad lax och kikärtor. Åh alltså jag ville tycka om detta, men det var faktiskt för mycket lakrits.

Lustig grej är att jag själv funderade på om fänkål vore en bra kombo till en maträtt med lakrits, eftersom det ju smakar lite lakrits-aktigt. Många restauranger tänkte uppenbarligen samma. Mästerkocken, ring mig!!

 

Vi drog vidare över den nya bron till den sprillans nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Tänk att här fanns ingenting nyss.

 

Hamnade på Brasseriet. Hade båtutsikt. Och F-utsikt.

 

Där blev vi serverade Stjärnanisrimmad bakad fläsksida, vitrotspuré, plommon och savoykål med lakrits och rödvinssås. Dagens vinnare! Det här var så gott! Blir det standard på menyn går vi dit och äter en riktig portion. Rödvinssås med lakrits passade så bra! Som en extra nyans till såsen.

 

Sista restaurangen på vår lakritsresa var Heat. Henri ville inte sitta i vagnen en sekund till. Inte vill han ha strumpor heller. Värsta han vet.

 

Där åt vi ceviche med bläckfisk. Lagom spicy med lakrits som mjukar upp. Mycket fint.

 

Mätt och belåten vinkade jag hejdå till killarna. Jag skulle på födelsedagsfirande hemma hos Kajsa!

 

Vilken fin kväll! Det bjöds på trerätters med tilltugg och bubbel i mängder. Haha jag gick inte hungrig denna dag nej. Kanske min bästa matdag, någonsin.

 

202 gillar

Kommentarer (4)

 • Emma

  |

  Var är klänningen köpt? 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   På Nakd för längesedan ☺️

   Svara

   • Emma

    |

    Tack för svar, den var sjukt snygg! Och all lakritsmat låter spännande, hade själv velat testa 🙂

    Svara

 • Vanessa

  |

  Det låter som en helt fantastisk matdag!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv