Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En gosseson, ett recept och en glad stämpel

Förra måndagen var gossesonen med mig på jobbet. Eluttag är jordens mest fascinerande grej hälsar han.

Och ja, jag kallar honom gosseson 🫣 Vet inte hur det blev så och var inte ens medveten om det förrän Sofie påpekade det. Hahah hur töntig är jag inte. Annat vi kallar honom är bebin (för att ordet bebis är finare på norska <3), Tante Henri-bebin eller Henri Penri Päronsplit.

 

I alla fall. Sen var jag en sväng på stan med Sofie. Vi köpte lakritsglass.

 

Och jag provade glasögon på Nividas. Har suktat efter transparenta bågar i flera år. Nu räcker det, jag ska ha! Ska bara hitta de perfekta först.

 

Var och röstade såklart. Oj vad jag har gjort valkompasser och läst på. Tycker debatterna har sugit helt ärligt. När jag bestämt mig gick jag och förtidsröstade.

 

Tips! Har man en sån här skärp-grej till sitt plagg som man inte använder kan man ha den i håret. Tyckte det blev fint!

 

Lycklig kille på öppna förskolan <3 Trodde han skulle somna i vagnen efteråt som han gjorde senast vi varit där.

Mycket riktigt gjorde han det och optimistisk som jag var åkte jag ner till stan för att utnyttja sovtiden. Han vaknade dock efter en kvart helt förtvivlad. Jag hade inte selen med mig och det slutade med att jag blev strandsatt på en bänk. Fail.

 

Nån timme senare var allt bra igen och Henri tog en näve fylld med citroncreme två sekunder efter att denna bild togs : ))

 

Har lagat ett recept jag såg på Nyhetsmorgon. Provencalsk torsk med persiljesmör, oliver, tomater och citron.

 

Recept här. Snälla det här var så gott! Så enkelt dessutom.

 

Och i söndags var jag på loppisen Loppetorvet i Helsingör. Fick en ”stämpel” ritad när jag gick ut för att byta blöja för att jag skulle kunna komma in igen. ”Vad fint”, sa jag. ”Det är för att du är svensk”, sa den danska kvinnan.

🥰

159 gillar

Kommentarer (32)

 • Josefin

  |

  Min mamma kallar min storebror för Jonte och är den i hela världen som gör det. Antag att det är ett gammalt bebinamn som hon aldrig slutat med trots att han är 30+. Jag tycker det är lite mysigt ändå med ett smeknamn som bara hon har.

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰

   Svara

  • Anna

   |

   Förlåt mig, men heter han Jonathan eller Jonas eller något? Eller kallar hon honom Jonte helt apropå? För som smeknamn är det ju väldigt vanligt.

   Svara

 • Linda

  |

  Haha! Skönt att höra att jag inte är ensam. Bebis har många smeknamn, ett som jag använder flitigt är Gosso Gossoson, (om du nu tyckte att du var töntig så är jag snäppet värre😂) (det gör sig bättre i tal än i skrift, här ser det ju ännu löjligare ut).

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😂❤️

   Svara

 • Hannah

  |

  Här hemma är vanligaste smeknamnet bebut (en förlängning av att vi kallade varandra mammut och papput en kort stund) eller diverse varianter av but beroende på vad han gör: busbut, bajsbut, sömnbut, sötbut, smaskbut, mysbut och så vidare… Stackarn hör nästan aldrig sitt namn utanför förskolan haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   😂❤️

   Svara

  • Annica

   |

   Hahahaha vi har också sagt just bäbut! Av att vi kallat varann mammut och papput 😂 Efter att vi var på Island blev det också Bäbur såklart. Allt fick sluta med -ur 😄

   Svara

 • Jane

  |

  Vadå för att du är svensk? Fattar ej 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha nej jag vet inte. Danskarna fick helt säkert samma. Men tyckte det var gulligt sagt 😂

   Svara

 • Lina

  |

  Här hemma har det också spårat med smeknamnen. 😂 Leo är lelle, herbert, lellman, tjärbo?! hur skriver man ens vissa smeknamn 😜. Moa har blivit Mojko, strump-rullarn, lill Jörgen, lill-kalven, Mosan, Mojsan. Troy är. Troypo, Troysan, bus-pär, gose-pär,(han kommer väl tro han heter pär, är 7 månader nu 😂)

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • a

  |

  Men vänta nu, så många frågor. Varför är det fiskar på glaset? Tillhör det kyrkan? Inte för att det spelar roll men trodde öppna förskolan var något som tillhör allmännyttan. Och varifrån kommer den rosa(?)blommiga klänningen? Så fin! Och vad är detta med gosseson? Fattar typ inte vad det står, är det gosse som i gossebarn (alltså pojkbarn) eller stockholmsuttal på gosse-delen (som gosedjur)? Är- son då motsvarande dotter, eller är det som avslutningen i ett efternamn (typ Svensson)? Spelar heller ingen roll ju, men kände att jag behövde reda ut för att kunna ta till mig vad det står. Haha. Övertrött med intresserad.

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😂 Ja, just den jag går till tillhör kyrkan. Klänningen är från 365, men köpt för typ 4 år sedan, så finns inte kvar tyvärr. Jag säger gosse (som i pojke) och sen son (som i inte dotter men son). Gosse-son 😂

   Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Jättefina 😍

   Svara

 • Andrea

  |

  Slinker emellan i smeknamnsdiskussionen (blev för övrigt själv kallad Pumpan under uppväxten – mitt syskon var Gurkan) för att säga att DAAAAAAMN de där bågarna var otroligt snygga på dig! Köp! 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   😍

   Svara

 • Malin

  |

  Läste i kommentarsfältet på Sandra Beijers blogg där det var en som tyckte det var löjligt/fel att kalla sin son för prinsen för ”han är ju ingen prins”. Funderade på vilka av mina smeknamn som skulle funka med den logiken. Skalle-Per, Gosegrisen, Pussgurkan skulle alla gå bort för hon är ju ingen Per, gris eller gurka. Pruttmaskinen skulle nog däremot få passera för hon är 100 % en pruttmaskin 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😂😂

   Svara

 • A

  |

  Skitsnygg som vanligt! Och som alltid får jag stilinspo från dig – så undrar, vad är det för byxor du har på skärp-i-håret-bilden? Snygg klädkombo👌

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men tack snälla! Det är ett par kostymaktiga byxor (som är sköna som tights) som jag köpte för några månader sedan. Märket Stockholm. Finns tyvärr inte kvar, annars hade jag köpt ett par till.

   Svara

 • Caroline

  |

  Jag har fastnat för gummikulan (typ gumman->gummi->gummikula) och knölgott till mitt barn Moa.

  Svara

 • Johanna Kroon

  |

  Gud när man börjar tänka på det… min Felicia kallar jag grisen… min Bobo för Yolo och slog grov (taskigt?) och min Jack för Jacques Chirac (den gamla franska presidenten). Helt utan att tänka på det så använder jag bara dom namnen… ev. Måste jag sluta.

  Svara

  • Johanna Kroon

   |

   Slow* grove

   Svara

 • Mia

  |

  Utöver vanliga saker som älskling, gumman osv så är det mest vanliga vi kallar vår tvååriga dotter för grodan 💛 Hon hoppade som en groda på knäna från hon var tre månader. Det har fått följa med 😊👍

  Svara

 • Annika K

  |

  Glasögonen på bilden 👍🏻👍🏻

  Svara

 • Myh

  |

  Hahah vi har kallat vår son för Lito sen han var plutt. Han heter Casper så vet inte varför han kallas för Lito. Säger ofta Casper-Lito och sjunger ofta ”casper casper Lito casper casper lito”. Helt otippat och väldigt random 😂

  Svara

  • Malin

   |

   Haha! Vår son heter Cesar och vi kallar honom för Cesarlito. När han var bebis och vi var hos min familj i USA så var det en kvinna från Mexico som gullade sönder honom och tjöt massa saker på spanska och avslutade med Cesarlitooo! 😀 Det fastnade och är så gulligt! Han har det som gaming-namn nu så nu har hans kompisar börjat kalla honom Cesarlito också.

   Svara

 • Annica

  |

  Vår minsta heter Fanny, henne kallar vi Fanny Panny Panini. Oftast Panny, jag tror hon tänker att det är hennes namn 😄
  Vår första heter Thea, henne kallar vi Kakan pga Thekaka såklart. När vi sen fick en nr 2 så blev hon Smulan. En kaka och en smula. 😆

  Svara

 • Stina

  |

  Jag hette lillsnoppan som barn… 😅 Om man härleder det som i att snoppa jordgubbar eller snoppa en cigarr tänker jag att det är synonymt med lillstumpan? Vi får se om jag tar med det till nästa generation när lillan kommer i december 😉

  Svara

 • Robert

  |

  Tror jag också skall sätta upp lite extragrejer i håret så… Smarrig mat kan man tänka sig. Borde testa det där receptet. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv