Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagssnack

Läget idag?

Hur mår man när man blir väckt 1-2 gånger i timmen hela nätterna 🙃 Har peppat mig själv med att denna dåliga sömn bara är en fas, meeen den har varat länge nu. Han vaknar panikledsen gång på gång på gång som att han drömt en mardröm. Tänker i alla fall inte sluta med nattamning inom snar framtid, det är det enda vapnet jag har. Ammar alltså typ 15 gånger varje natt 😅

 

Äter han någon annan mat?

Knappt. Vi försätter försöka såklart, men han leker mer än äter. Det enda som han äter med aptit är spagetti bolognese. Vet ej om det är pga hans italienska gener eller om det är för att jag hjärntvättande kallar det spa-gotti.

Flaska har vi gett upp. Han förstår inte vad han ska göra med den. Det blir nog ingen välling osv i detta hushåll. Erbjuder vatten i flaska när det är varmt, men han föredrar att dricka ur glas. Gröt hatar han, men det gör jag med så kan inte säga något.

 

Planer för veckan?

Vi håller på att bygga minihallen in till våra sovrum. Just nu måste man gå igenom Henris rum för att gå in till vårt sovrum. Vi ska alltså göra två ingångar. Men på lördag blir det paus för då kommer Sofie, Dan och Frans på middag.

 

Tre saker jag längtar efter just nu?

Färga håret, ha på mig parfym och äta en måltid utan soundtracket ooäääähhhh mamaMaMAMAMAaaaAaa

 

Något mysigt?

Vi nattar honom i soffan på kvällarna, så ligger han bredvid oss och snarkar när vi kollar dokumentärer om andra världskriget.

 

Tre saker jag är pepp på just nu?

Nya fina saker jag köpt på loppis (ska visa!), att få klart Henris rum och att åka iväg på kräftskiva-weekend nästa vecka.

202 gillar

Kommentarer (40)

 • Lina

  |

  Vi hade det exakt likadant… tillslut pallade jag inte att amma så ofta på natten så jag slutade tvärt och konstigt nog så löste sig allt med mat och sömn. Det kändes typ som att vår bebis var beroende av bröstet så det fick bli lite avgiftning helt enkelt 😂.

  Vill tipsa om flaska från twistshake med rund napp, väldigt lik en bröstvårta så funkade kanon för vår flaskvägrare.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh! Känns som att det är roten till allt dåligt nu. Får ta tjuren vid hornen kanske 😫

   Svara

 • Anna

  |

  Min dotter är 14 månader nu och det var omöjligt att få henne att äta vanlig mat tills vi helt slutade mata henne på natten. Jag sov i ett annat rum två nätter (och de var inte så jobbiga, hon vaknade som vanligt typ varje timma första natten och sen bara ett par gånger andra natten) och redan direkt dagen efter åt hon ordentligt med riktig mat. Sen dess har hon sovit i princip hela nätter (18:00-07:00) med bara något uppvak då hon får välling istället. Jag bävade så inför att sluta mata henne på nätterna men det blev SÅ mycket bättre för hela familjen efteråt. Hon var 8 månader när jag slutade.

  Lycka till!!

  Svara

  • Egoina

   |

   🙏🏻🙏🏻

   Svara

 • Emelie

  |

  Börja inte med välling! Vi försökte också superlänge med det och tänkte att man måste väl dricka välling? Men sonen bara vägrade, fick kväljningar och spottade ut. Men nu är vi glada att han inte ville ha välling för nu när han är tre har hans kompisars föräldrar det jobbigt med att vänja av med välling på natten, det slipper vi! Plus att det gick supersmidigt att bli blöjfri, aldrig kissat i sängen på natten. Men dricker man ett par deciliter välling innan läggdags blir ju det mycket svårare!

  Svara

  • Elin

   |

   håller med, strunta i vällingen!! det är typ bara tomma kalorier, det som är bra med välling är att det är järnberikat men då är det 100 gånger bättre att ge gröt istället! Sempers smakar inte alls som vanligt havregrynsgröt, så vi kör den ist för att göra egen med paltbröd😊

   Svara

   • Lina

    |

    Våra två barn har inte velat ha välling först men efter lite trugande har dom börjat runt 8-9 månader och det är jag så glad för!! Vi erbjöd det aldrig på natten så den fajten behövde vi aldrig ta, utan dom har fått det på morgonen och kvällen. Bästa lunchen varma sommardagar när det är svårt att få i barnen lunch och vätska. Finns massa bra vällingsorter som inte bara är tomma kalorier. Idag är dom 3 och 6 år och dricker fortfarande välling på kvällen, mest för myset. Dom blev blöjfria vid 1,5 år och 2 år och har aldrig kissat i sängen på natten. Ville bara vara lite pepp mot välling också, jag har tyckt att det varit så skönt att veta att dom ändå har något i magen innan dom somnat för kvällen om dom ätit lite dåligt till middag. Lycka till Regina oavsett om ni bestämmer er för att försöka med välling igen eller inte, ni kommer hitta erat sätt <3

    Svara

    • Elin

     |

     Men då är det mycket bättre att fortsätta delamma och ge lite gröt istället för att truga i välling!

     Svara

     • Krista

      |

      Välling är väl typ samma som gröt fast mer vätska? Håller med ovan talare att det är perfekta sommarlunchen, en flaska havrevälling och äppelbitar eller hallon, nästan så jag vill ha 😁

    • Karoline Tyan

     |

     Tack för bra inlägg! Lite dåligt samvete för att min treåring fortfarande dricker välling morgon och kväll. Fast han är blöjfri nu och det verkar funka ändå. Perfekt frukost för han äter inte så bra macka eller yoghurt och jag orkar verkligen inte kladda med en måltid till. Tror vi fortsätter med vällingen till dess han själv inte vill ha. Köper fortfarande Semper från 1 år. Vilken kör ni?

     Svara

     • Lina

      |

      Jag har delammat fram till 1 år på bägge två. Ingen av barnen har velat ha napp så därför var det så skönt att dom ville börja dricka välling som trygghet på kvällen så det även funkade för deras pappa att lägga dom ❤️ och vällingen är fortfarande en trygghet på kvällen!

      Vi har nestles havrevälling men kör även på hemmagjord skrädmjölsvälling. Dock gillar dom den köpta vällingen bättre 😂 tycker inte du ska ha dåligt samvete för att din treåring dricker välling! Våran 3-åring dricker också ofta välling på morgonen, hon är inte frukostmänniska så jag tycker det är skönt att veta att hon har något i magen innan förskolan ❤️

 • Anna

  |

  Testat bananpannkaka?😋🍌

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, han såg förnärmad ut 😂

   Svara

 • Emma

  |

  För oss var det räddningen att sluta med nattamningen, min son hade sovit dåligt i flera månader. Vi slutade genom att min sambo tog nättern, efter 2-3 så slutade han nattamma. Han sov bättre med längre perioder, vi med :).

  Svara

 • Alexandra

  |

  Exakt samma här just nu på nätterna!! Jag tänker dock precis tvärtom att jag måste sluta med nattamningen, det är det enda som funkar MEN upplever också att det är det som gör att hon också vaknar hela tiden 😅

  Svara

 • Nathalie

  |

  Egoina! Du har vi vart i Köpenhamn rätt mycket. Vi ska dit med vår 1åring nästa vecka. Har du tips på saker man kan se och göra där som är barnvänliga? Jag har bara varit där innan barn och då mest hängt på barer heheh

  Svara

  • Egoina

   |

   Bara varit där innan barn också, så vet inte 🙈

   Svara

  • F

   |

   Hej Nathalie,

   Jag har bott i Köpenhamn i tio år. Och har ett barn som är 7 år. Nu vet jag inte vad ni gillar att göra, om barnet hänger på eller ni vill anpassa er för barnet.
   Men när min son var runt 1 år så hängde vi mycket på alla bemannade lekplatser. Dem är fantastiska, och har olika teman. Åk till Klampenborg och gå en promenad i naturreservatet där, har ni tur så ser ni alla fina rådjur, och där ligger också Bakken, både kul för barn och vuxna. Frilandsmuseet är också kul för både små och vuxna.

   Svara

 • Sandra

  |

  Min bebis 9 månader har heller aldrig tagit flaska eller välling. Ville dock inte slänga det jag köpt så nu gör jag välling mixat med jordgubbar/andra frukter jag har hemma och häller över i klämmisar som jag sen förvarar i frysen. Och välling-smoothie är grejen tycker Lova!🥰 Tog ett par ggr innan hon fattade hur man suger på klämmisen, men betydligt enklare än flaskan i alla fall. Nu är det en riktig favorit här hemma, kanske värt att prova?☺️ Angående nätterna så har vi det precis likadant här och det har varit så i ett halvår nu inser jag när jag räknar efter😅 Kämpa på! Det är okej att fulgråta i en kudde när man utsätts för sömntortyr😅♥️♥️♥️

  Svara

 • Emelia

  |

  Jag fortsatte nattamma och min började sova bättre och äta vanlig mat så småningom ändå 🤷‍♀️ Välling/gröt har hon aldrig ätit och flaska var ingen hit heller. Får Henri smaka av er mat och även mat med mer ”smak”? Vi upptäckte att vår dotter helst åt samma som oss och gärna kryddiga saker (kanske inte med jättemycket chili så det bränner, men gärna curry/mycket vitlök osv). Hon började smaka på vår mat när hon var 6 månader men åt nog inte hela måltider (mer enstaka tuggor) innan hon var kanske…ett år? Nu är hon snart 3 och äter allt och gärna.

  Svara

  • Johanna

   |

   Samma här🙋🏻‍♀️ Har fortsatt amma och allt har blivit bättre. Vår lilla tjej är 11 månader och har precis börjat äta jättebra efter att ha varit väldigt tveksam till mat. Men hon gillar nästan bara våran mat. Hon plockar glatt själv i sig bitar😊 Det mesta löser sig med tiden❤️

   Svara

 • Sara

  |

  Du kanske kan testa BLW? Finns bra information om det på Instagram (min sons doktor rekommenderade solidstarts). Han kanske är mer intresserad av det!

  Svara

 • S

  |

  Känner så igen med matning, flaska och nattamningen😴 vi har uteslutande gett vatten i glas, sen han började dricka vatten, just för att han inte förstod det där med flaska.
  Matmässigt levde han på äggröra, leverpastej och avokado rätt länge. Saker som dom lätt kan trycka sönder i gommen och så gav vi nog små bitar så dom ej kunde fastna. Alltid bitar, puré gick absolut inte hem. Mosad potatis, fisk och morötter var poppis. Mycket smak!! Tror det var därför ham ratade barnmatsburkar. Vanlig havregrynsgröt med kokosolja och banan på kvällen och morgonen har också funkat.
  Hoppas ni hittar något han gillar❣

  Svara

 • Alexandra

  |

  Åh dröm ju att natta i soffan!! Känns alltid så konstigt att lägga bebisen (6 månader) i ett tyst och mörkt rum på kvällen medans jag och min man sitter och kollar på tv i soffan! Är så rädd att han ska känna sig ensam där inne… men känns som att han skulle bli störd av oss om han låg i soffan… vaknar inte Henri? Och jaaa, vårat sätt är väl inte supereffektivt eftersom bebisen ändå vaknar heeeela tiden och man ändå sitter på helspänn redo att springa in och söva om innan han vaknar fullt!!

  Bebisars sömn alltså… kan man någonsin tömma ut det ämnet 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja det är verkligen en dröm! Älskar att ha honom bredvid oss 🥰 Det har inte gått på länge, men funkar igen nu. Så länge ljudet är konstant och det inte är för ljust. Han vaknar dock med jämna mellanrum, men det gör han ju oavsett 😅

   Svara

 • Sofia

  |

  Angående amma på nätterna.. min äldsta vakande också ofta och sov väldigt oroligt samt ville inte äta så mycket på dagen. Jag slutade amma på natten och för oss blev det tyvärr ingen skillnad. Varken åt mer eller sov bättre. Däremot slapp jag ta alla nätter, så det var ju på sätt och vis väldigt värt. Vill inte skrämma dig utan bara säga att gör det som känns bäst för dig och Henri. Det går att prova sluta amma på natten, men också att börja igen om det inte hjälper. Är verkligen tufft att inte få sova så håller tummarna för att det blir bättre snart ❤️

  Svara

 • Sabina

  |

  Säger som många andra.. nattamningen kan vara boven nu när han är så stor. Min dotter sover kanske inte världsbäst men slutade i alla fall vakna varje halvtimme när nattamningen försvann. Hon ratar också välling men tänker att det nog är bra att hon inte blev van att äta annat mitt i natten

  Svara

 • Karin

  |

  Vill främst skicka dig pepp och påminnelse om att det går fort och vips så ligger du sömnlös pga att bebis är tonåring och ute och härjar 😉

  Men vill också tipsa om sugrörsflaskor om ni inte testat det. Twistshake har sådana och det var dom enda som fungerade på vår ammande bebis🥰

  Svara

 • Marie

  |

  En bra sak att komma ihåg är: Food before one is just for fun!

  Svara

 • Cass

  |

  Vilka dokumentärer om andra världskriget? Jag och min sambo tittar mycket så tar gärna tips!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kollar på Netflix! Finns massor!

   Svara

 • Emmie

  |

  Kan inte du göra en ”guide” på bästa loppisarna i Skåne? Känns som du har så himla bra koll och jag ska flytta dit nästa vecka så vore ju guld att hitta lite bra ställen 😍

  Svara

  • Viktoria

   |

   Jag vill också veta! 🙂

   Svara

 • Malin

  |

  Nu kanske jag kommer med o-ombedda tips här, men vid den här åldern ( min bebis är några veckor äldre än din) så behöver dom inte äta på natten. Det kan störa nattsömnen att han vaknar till och blir sugen när du är nära. För att sluta tvärt kanske din partner kan ta några nätter och få honom att somna om igen utan något att äta. Börja med 3-4 timmar kanske och sen öka på? Jag var också orolig för hur det skulle gå på nätterna då det är så enkelt att ta till amningen. Men hon sover ca kl 19.30-06.30 nästan varje natt helt utan uppvak. Såklart kan det variera och bero på faser etc men varit så ett tag iaf.
  Sen vet jag inte hur ni gjort med flaska men jag gav aldrig flaskan i början utan min partner gjorde det. Då fattade min bebis tillslut vad som gällde ☺️ Lycka till! Jag vet hur jobbigt det är med sömnen och läskigt att göra ändringar men det är ett helt annat liv när man får sova. Kram

  Svara

 • Sofie

  |

  Vet hur stressande det kan vara med bebis som bara vill amma. Vi hade det likadant med vår tjej, hon tog varken flaska eller åt mat. Jag fick till och med skjuta upp min jobbstart för jag kunde inte ens vara ifrån henne en timme då jag egentligen skulle ha börjat jobba. Men det släppte till slut med flaskan vid 10 månaders ålder. Helt plötsligt bara tog hon den och sen dess äter hon välling för glatta livet. Mat äter hon fortfarande minimalt med, men nu slipper hon i alla fall vara hungrig när jag äntligen ska börja jobba nästa vecka, fyra månader senare än planerat 😅 hoppas att det släpper för er också! 💛

  Svara

 • Erika

  |

  Jag älllskar kontot solidstarts på instagram! Så himla bra och tydligt om att börja ge bebisar mat!

  Svara

 • Linkea

  |

  Har det som du om nätterna! Tänkt först att jag mååååste sluta nattamma, men ändrat mig nu. Jag vill fortsätta amma och så länge jag känner att jag pallar dålig sömn (jobbar inte än) så kör jag på. Kändes skönt när jag bestämde mig för det! Allt gott ☺️

  Svara

 • Sandra

  |

  Finns ett citat som är ”food under one is just for fun” vilket hjälpte mig lite när sonen inte var så intresserad av maten som serverades. Det kommer! Nu är han två och äter (oftast…) hur bra som helst 😊

  Svara

  • Sandra

   |

   ”food before one is just for fun.” ska det såklart vara…

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv