Follow my blog with Bloglovin

Ny hatt, ölselfie & marknad

HEJ! Häng med på resten av vår Gdansk-resa!

 

Dagen efter Sopot-dagen gick vi till Andra världskriget-museet.

Det var väl värt ett besök. Helst utan bebis kanske så att man har ordentligt med tid och inte blir störd. Det jag gillade mest var att man hade hörlurar och liksom styrde och upplevde själv.

Och kanske tur det för när jag var klar hade F bara kommit till nummer 5. Jag älskar honom, men det finns inte en sak han inte gör överdrivet noggrant.

 

Jag lämnade pappan och farmorn på museet, tog med mig bebisen och sen satt vi här med varsin drink, åt lunch och tittade på människor. Mysigt att bara vara vi en stund.

 

När de var klara möttes vi upp och strosade i butiker. Gick till en hattbutik bland annat. Hittade en skapelse som passade min klänning perfekt! Köpte tyvärr inte den för när i hela världen skulle jag få användning för den. Men köpte en annan hatt!

 

Denna!

 

Vi satte oss för att äta och Henri somnade otroligt nog i vagnen. Han sov knappt någonting på hela resan, så det var helt klart värt en ölselfie. Otroliga 40 minuter.

 

Sen var den dagen slut på ett ungefär.

 

Ny dag! S:t Dominikusmarknaden hade startat och hela Gdansk kryllade av bås med grejer man kunde köpa och äta. Det blev en langos till frukost.

 

F valde någon macka med baconfett(?) och saltgurka. De säljs typ överallt, som någon polsk streetfood. Inte jättegott tyckte vi.

 

Henri fick smaka nötbröd av sin farmor och tyckte det var supergott.

Denna keps är det första som fått stanna på hans huvud btw. Den sitter så högt upp att han inte förstår att han har den på sig, haha.

 

Hade alla mina finaste klänningar med mig såklart. Denna prickiga är en annan favorit 🥰

 

Köpte fina stenar och kristaller till Henri i ett kristall-bås. Vi ska köpa en fin låda till dem. Hade älskat sånt när jag var liten. Får se om han också gör det om några år.

 

Vi gick runt på marknaden hela dagen. Tog en paus för att testa polska piroger!

 

Och läsa lite bok.

 

Beställde två olika varianter. Nej men alltså det här var så gott? Som en mix mellan dumpling och pirog.

 

Avslutar med en bild från dagen efter när vi skulle åka hem. Hann med lite marknad då med. Här satt jag med mitt ananasspett lyckligt ovetandes om att hemresan skulle bli total kaos. Men hem kom vi.

Superfina dagar i Gdansk. Guldkorn till stad ⭐️

213 gillar

Kommentarer (19)

 • Isabell

  |

  Vad fina ni är och vilken fin semester ni ändå verkar ha haft🥰

  Jag uppskattar så mycket att få vara med och följa dig i ditt liv. Vi är jämngamla och jag har haft äran att växa upp ”tillsammans” med dig här i bloggen. Du delar stort och smått och allt känns så genuint och alltid med verklighetsförankring och igenkänningsfaktor.
  De gånger du nämner att du funderar på att sluta blogga känns det som att jag snart kommer att förlora en nära vän. Jag har full respekt för att livet har olika faser och att du givetvis ska göra de val som är rätt för dig. Jag är så tacksam för att få vara med så länge du vill och när resan väl tar slut kommer jag att placera dig bland de där vännerna i livet som man inte längre har kontakt med men som man blir varm i hjärtat av att tänka på ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

 • Mia

  |

  Kändes som det hjälpte mycket att ha farmor med? Kunde ni ha egen dejt? Tänker inför kommande resa

  Svara

 • Frida

  |

  Har länge velat åka till Gdansk och nu vill jag det än mer. Ser så fint och mysigt ut alltihop. Och du är vacker som en dag 😍 Jag tar också alltid med mig mina favoritkläder när jag ska på semester – jag vill känna mig ursnygg varje dag 😎👌

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Jenni

  |

  Måste säga att det låter så fint att ni har med F’s mamma på denna resa ❤️ vet inte historian och det är inte relevant för hur som förstår jag att det är uppskattat av henne, och säkert er också så klart! För att inte tala om Henri som får en fin relation till sin farmor. Kom att tänka på mormor Svorskan, hoppas allt är bästa möjliga för henne ❤️

  Svara

 • Victoria

  |

  Alltså! Bodde i Polen en period och saknar pirogerna så mycket! Min favorit var de stekta ”ryska” med fyllning av potatis och ost. Kändes som en varm kram. Dina bilder får mig verkligen att längta tillbaka. Ser ut som ni haft det väldigt bra 🙂

  Svara

  • Kim

   |

   De som kallas ruskie är inte Ryska utan Ruthenska.
   Rosyjskie är ordet för ryska.
   De pirogerna kommer från Ruthenien vilket inte längre existerar. Geografiskt ligger Ruthenien idag i delar av dagens Polen och Ukraina.
   Dessa piroger är tämligen okända i Ryssland.

   Svara

 • Moa

  |

  Blått är helt klart din färg, ögonen bara lyser upp om möjligt ännu mer!
  Och de där pirogerna högst upp i bild ser ju så goda ut, nästan som någon slags bulle? Vad var de fyllda med? Blir så sugen på att boka en resa dit, verkar ju himmelskt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla! Det var någon köttfärs, ganska spicy 😋

   Svara

 • Ellinor

  |

  Vart har du köpt den svarta klänningen med de vita prickarna? Otroligt fin på dig!

  Svara

 • Linkea

  |

  Åh finns den blåa skapelsen att hitta nånstans??👗 så vacker färg !!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Den är från Neo Noir ☺️

   Svara

 • Malin

  |

  På bilden med din drink trodde jag mannen i bakgrunden satt utan tröja och bränt axlarna. 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Petra

  |

  Vad härligt! Jag ska åka dit nästa vecka 🥰 vilket område bodde ni i, vet inte vilken stadsdel som är att föredra?

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi bodde jättecentralt, rekommenderar det. Bodde på Grand Cru.

   Svara

 • Erika

  |

  Fint att vi fått följa mer på er resa! Blev inspirerad till att själv åka till just Polen/Gdansk nån gång framöver nu 😀

  Svara

 • Kim

  |

  Dumpling och pirog är samma sak 😂
  Det är olika ord eftersom det kommer från olika länder.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv