Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En dag i Sopot och 50 nyanser av beige

Det var torsdag i Gdansk och vi satte oss på ett tåg till Sopot för att hänga på stranden.

 

Framme!

Snacka om att bilderna ljuger om hur enkelt det var.

För det första var det ett helt projekt att åka tåg. Allt stod på polska och det var milslång kö för att köpa biljett. Dessutom var det 36 grader varmt och när vi kom fram fanns det inga parasoll att hyra eller köpa. Letade och letade och svetten bara rann. Ingen skugga någonstans.

Till slut hittade vi ett ställe där man kunde hyra, men allt var redan uthyrt. Men när mannen såg vår desperation och att vi hade en bebis sa han ”wait, I save this for emergencys” och tog fram ett parasoll med hål i.

Äntligen skugga! Och äntligen kunde vi slå oss ner.

 

Firade genom att köpa en iskall öl.

 

Som jag hällde ut över Henri sekunder efter att denna bild togs. Alltså stackars. Han hade inte lyckats sova någonting på hela dagen och när han äntligen lyckas och han dessutom fortsätter sova när jag lade honom bredvid mig, ja då välter jag en öl över honom. Han blev så ledsen : ((

Vi hade stressat runt hela dagen och när vi äntligen kunde sitta ner stank allt öl. Bra jobbat Regina!!

 

Jaja. Här är i alla fall gulliga familjebilder på oss.

 

Efter strandbesöket hängde vi i Sopot. Det var marknad där och massor som hände. Delade en pizza och köpte glass. Jag valde en kula med smak av gurka och lime som var otrolig.

När vi skulle tillbaka var det tågstrul igen. I princip omöjligt att förstå vilket spår och tåg vi skulle åka med och försening efter försening. Henri kom inte till ro och jag använde den lilla gnuttan energi jag hade kvar till att försöka hålla honom från att bryta ihop.

Var på så dåligt humör när vi kom tillbaka till hotellet. Hade gått över 20.000 steg och ätit alldeles för lite.

Vi gick ut för att jaga mat. F valde ett litet polskt ställe som låg fint, men hade den mest ocharmiga menyn jag sett.

Den bestod av bilder som såg ut som något en högstadieklass på 80-talet knåpat ihop. Femtio nyanser av beige. Var inte sådär jättepepp.

 

Valde till slut gulasch.

 

Och någon potatiskakagrej.

Det var så gott?!!??!

Kan mycket väl vara att jag var hungrig som en häst, men den där potatiskakan är bland det godaste jag ätit. Knaperstekt med bacon och surkål. Som en trygg varm kram från en polsk mormor. Blev genast på bättre humör.

 

Bad F ta en bild på mig framför min numera favoritrestaurang. ❤️Kuchnia Aleksandry❤️

 

Orkade otroligt nog med några tusen steg till och köpte en lååång glass.

Sen gick vi tillbaka till hotellet och sov. Den jobbigaste och samtidigt mysigaste dagen jag varit med om kanske.

 

241 gillar

Kommentarer (13)

 • Terese

  |

  Vilken dag!!! Jag hade nog gråtit minst 3 gånger! En anledning till att jag inte gillar att resa utomlands, man förstår ingenting och man vet ingenting om vilka ställen som är bra..
  Starkt jobbat av er!

  Svara

 • Sabina

  |

  Nu fick jag flashbacks till när jag råkade hälla iskall Loka Crush över min stackars ammande bebis för ett år sedan 🙈 hon blev inte heller jätteglad 🤪

  Svara

 • Mia

  |

  Glassen 😂 hoppas den var god.

  Svara

 • Frida

  |

  Wow vad snygg du är!!

  Svara

 • Robert

  |

  Så smarrigt trots allt. Utom för Henry kanske. 😉

  Svara

 • Malin

  |

  Vill ju veta mer om glassen känner jag! 🍦

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är en sån där spin cream. Finns på Väla också 🤩

   Svara

 • Krista

  |

  Bebisarna får räkna med att det spills på dem för de är ju med en 24/7, utan spill hade varit orimligt. Ett bra spill jag hade var på bebis i sele på magen under min lunch, såg sen att han hade en liten pyramid keso på hjässan.

  Svara

  • Anna

   |

   Hahah exakt! Båda mina barn har blivit burna väldigt mycket så de har haft chips, kaksmulor å diverse annat i håret ofta. Dottern döpte jag med brunsås när hon satt i selen när jag åt 😅 Drack alltid kaffe och annat varmt i termos pga att spillrisken var så hög

   Svara

 • H.

  |

  Detta inlägget påminde mig om varför jag hatar att åka utomlands 😂 Allt är enklare och skönare i en stuga i Sverige. Mvh tråkmånsen!

  Svara

 • K

  |

  Tack för att du delar med dig av hur det kan vara när man är på semester! Det är ju härliga stunder då och då men däremellan är det ofta mycket logistik som ska funka, transport i nya städer, hitta mat, inte dö av värmeslag osv… Har inte ens barn och tycker egentligen om att resa 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja det är nog mer sånt än härliga stunder 😂

   Svara

 • Fius

  |

  Blev så rörd av att han lät er hyra det trasiga parasollet 🥲

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv