Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Ett kök mindre och chips varje dag

Helgen i korta drag:

Det har öppnat en ny second hand affär i centrum som heter Busfröet. Där var jag i fredags och hittade massa tillbehör till Henris bondgård och en ny liten ranch. Han satt som förtrollad hela kvällen.

 

Men inte än. Humöret vände och från att ha varit glad i vagnen blev han trött = gnällig. Slängde i mig min sallad och gjorde resten av mina ärenden så fort jag bara kunde.

Varför känns det som att jag är det enda i världen som har ett barn som inte somnar i vagnen? Kan ibland bli så avundsjuk att jag blir irriterad när jag ser andra går runt med sina sovande bebisar på stan. Själv måste jag springa hem. Han skrek och skrek hela vägen : ))

 

En man kom och hämtade vårt gamla kök. Han var stor som ett hus och det monterades ner och bars ut på nolltid. Han ville ha varenda liten pinal dessutom.

Bara sådär var rummet tomt. Kanske det första som gått smidigt med vår renovering? Jag och F bara tittade på varandra och…jaha var det allt? Inget som gick fel? Inget krångel?

Till maten på bilden. Lagade en fuskvariant av Cacio e pepe. Stekte svartpeppar i smör och hällde på pastasåsen Fyra ostar från Kelda. Blandade med pasta. Gjorde parmachips i ugnen som jag knäckte i småbitar och rörde i. Det var dock ett misstag då de tappade sin krisp och blev mjuka. Enkelt och gott i alla fall!

 

Förutom fix i lägenheten har vi mest hängt på balkongen i helgen.

En dålig vana vi har är att vi äter chips nästan varje dag. F kommer hem med nya chipssmaker flera gånger i veckan. Han vill att vi ska börja recensera. Haha. Kanske ska ha som highlight på Instagram? Vi får se.

272 gillar

Kommentarer (25)

 • Madde

  |

  Bjärechips, salt och vinäger, dom kan jag rekommendera 👍🏻

  Svara

  • Egoina

   |

   😋

   Svara

 • Linnea B

  |

  Jaaa! Chipsrecensioner 😍❤️

  Svara

 • S

  |

  Här är en till med en unge som inte sover i vagn. 🙃 Han somnar på 3min om han blir buren men så fort man lägger ner honom, så tar det max 3min innan han vaknar och vrålar. Ska han sova i vagnen måste man skaka/röra på den konstant men trots det, sover han som längst typ 20min i den.🤪

  Svara

 • Tina

  |

  Min yngsta vägrade sova i vagnen. Hon vägrade vara i vagnen överhuvudtaget. En gång lyckades jag lägga ner henne när hon somnat i min famn och gav mig ut på promenad. Glad att vara ute med en sovandes bebis gjorde mig övermodig och jag knatade på lite väl länge. 4km hemifrån vaknade ungen och insåg fort vart hon var. Vägen hem var de längsta 4 kilometrar jag nånsin gått. 1 km hemifrån ringde jag storgråtandes hem till pappan som fick komma med bilen och hämta oss. Det var inte förrän hon fick sitta vänd från mig i sittdelen som hon började acceptera att åka vagn.

  Svara

 • Zandra

  |

  Jag har också ett barn som vägrade liggdelen! Fick amma honom till sömns och försiktigt lägga ned i vagnen och dra den direkt! Vakna han oavsett vart så skulle han upp och alla och bli buren hem!
  Hans lillebror dock verkar gilla vagnen hittills och jag NJUTER!

  Svara

 • Pernilla

  |

  Jag ÄLSKAR chips! Så ser gärna recensioner på olika smaker. Kan också äta chips varenda dag, tyvärr 🤣

  Svara

 • Jos

  |

  Här kommer en chipsbikt från mig, jag äter orimligt mycket chips nuförtiden.. I princip varje dag också, och ibland blir det en hel påse själv 😅 Efter att ha ätit en antiinflammatorisk diet (pga endometrios) under mer än ett år så återintroducerade jag potatis.. Och gick totalt bärsärk på chips. Inte riktigt så det är tänkt men har inte kunnat kontrollera mig 🫣 Äter fortfarande antiinflammatoriskt sånär som på min stora last.

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😍

   Svara

  • Em

   |

   Varför blir det alltid så 🙈 När jag gick från plantbaserad kost till att äta kött VRÄKTE jag i mig kött. Alltså sånna mängder. Testade lax, åt sen lax varje dag. Testade fläskfilé och åt det till frukost, lunch, middag i veckor 🙈

   Svara

   • Jos

    |

    Ja! Precis så är det 😂
    Det är ju typ som att fördämningarna brister totalt när man väl släpper efter och det går inte att kontrollera 😅 Är väl egentligen beviset för att förbud inom mat kan få motsatt effekt.. Man äter i slutändan mer än om man aldrig hade haft något förbud 🥹

    Svara

 • Sofie

  |

  Har också ett barn som vägrar sova i vagn. Hon vägrade även vagnen i vaket tillstånd fram till nio månaders ålder. Har burit henne i alla möjliga selar och sjalar för att överhuvudtaget kunna lämna hemmet 😅 nu accepterar hon som tur är vagnen i vaket tillstånd, men sova där kommer nog aldrig gå. Vi måste också se till att vara hemma när det är dags för sovstund, alt ha med sele och gå undan på en lite lugnare plats.

  Svara

 • Mila

  |

  Åh det är så lätt att hamna i dåliga matvanor. Hamnade själv där nyligen när vi köpt nachochips (var bra pris) och jag åt en skål varje dag i typ två veckor. Känns helt orimligt men jag bara drogs automatiskt till påsen?! Nu är de slut så jag har fått sluta cold turkey. 😛 Har pratat med mannen om att vi måste styra upp goda matvanor och han var med på det. Sedan kom jag på att vi har semester om några dagar. Lagom sugen på att INTE äta glass jämt…. Ahem…

  Svara

 • Johanna

  |

  Min gullis vägrar också att sova i vagnen, när han var nyfödd så gick det oftast, men bara typ en halvtimme, och man var tvungen att rulla konstant för att han inte skulle vakna 😅 sen vi bytte till sittdelen vid 4,5 månad så gick det bättre, då kan han oftast sitta i vagnen bara han inte är trött och behöver sova. Han sover endast dagtid i sele, eller helst på amningskudden vid bröstet. Har fått acceptera att han är en kontakt-sovare, men är också sjukt avundsjuk på de som kan gå evighetspromenader eller sitta på café i timmar med barnet sovandes bredvid i vagnen.

  Svara

 • MW

  |

  Min unge somnar inte heller i vagnen och har aldrig gjort. Han är lika gammal som Henri. Var så deppig över det i början, så jävla less på att bära i sele konstant och se andra gå runt med sina nöjda bebisar i vagnen. Skönt ändå att höra att några har det likadant. 😅☺️

  Svara

 • Jas

  |

  En till vars barn hatar vagnen. Nu vid 1 år accepterar han den lite mer, för nu har vi börjat använda den för att gå till ställen han gillar, exempelvis lekplats haha! Så då får han en ”belöning” för att ha suttit i vagnen. (Hjälper dock inte på hemvägen att vi varit på lekplats och lekt 😂😬)

  Svara

 • Annica

  |

  Älska chips! Klart ni ska recensera! Kul ju 😄

  Svara

 • Robert

  |

  Känns som det har kommit rätt mycket nytt chips på slutet så vi behöver lite recensioner. 😉

  Svara

 • Hannah

  |

  Team chips varje dag 🙋‍♀️

  Svara

 • Pauline

  |

  Busfrö är en suuuuperbutik!!

  Svara

 • Alexandra

  |

  En till med bebis som avskyr vagnen! Bytte ganska nyligen till sittdelen och då kan han åtminstone stå ut i 30 min vakentid men att somna där? Neppz. Hände iof förra veckan en gång, då blev jag övermodig och gav mig ut på solig morgonpromenad lagom till första sovstunden, utan bärsele-back up! 2km hemifrån är bebisen så trött och skriket eskalerar så jag fick stanna på parkbänk, amma till sömns, vagga vagga vagga för att sen smyga ner honom i vagnen OCH DET LYCKADES!! Jag var i chock men började rulla vagnen och han sov! Och sov och sov och sov!! Jag köpte en kaffe och fick mig en 90 minuters promenad i solen med en podd i öronen och en kaffe! Väldigt härligt men ja, avundsjukan på att det finns dom som har det så jämt är…

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag kånkade min unge alltid alltid i selen, kunde absolut inte natta och sen lägga ner, sen helt plötsligt ville han bara sova i vagnen och så var det så en period. Då gick jag 25000 steg om dagen istället 😂 men det var bättre än att bära. Sen hatade han vagnen, sen älskade han den. Och så fortsatte det. Efter 1,5 år började det lösa sig allt mer med all sömn, både dag och natt. Det kommer!!! Nån gång! Kram

  Svara

 • Therese

  |

  Så avis på folk vars bebisar somnar i sele 🥺 händer fria och kan ta sig förbi för det mesta. Men min är hyfsat nöjd i vagn, vilket jag är tacksam för!

  Svara

 • tintin

  |

  Min stora sov bara på mig eller i sele =) tvillingarna bara ammandes eller om vagnen rullade, så kunde inte för fem öre vara still när de sov 😛

  Svara

 • Amanda

  |

  Känner igen mig i det du skrev om att barnet vägrar sova i vagnen. Sådär kände jag också, min unge sov aldrig heller i vagn och han var väldigt missnöjd vad jag än gjorde när han var liten. Väldigt jobbigt, jag var helt slut. Nu är det som tur är bättre 😊

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv