Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Balkongen

Välkommen ut!

 

Det var ingen lätt uppgift att hitta möbler till balkongen. Min första idé om en liten hörnsoffa fick jag skrota. Allt var för brett och för djupt. Efter att ha dammsugit varenda nätbutik jag hittat fann jag till slut världens bästa lösning. En liten soffa som passade perfekt i ena hörnet.

Men det smartaste av allt!! Under soffan var det precis plats till två puffar. Man kan alltså dra ut puffarna under soffan och ha som benstöd eller som extra sittplatser. Det är även förvaring inuti dem. Det finns redan färdiga sådana lösningar exempelvis på Rusta, men alla var för stora. Denna satte jag alltså ihop själv. Ett lotto att det funkade på höjden. Soffan finns här och puffarna finns här.

 

Cafébordet och stolarna är från Rusta. Tänkte egentligen flytta det till vår andra balkong, men jag tycker nog faktiskt att allt fick plats? Så konstigt för det är ingen stor balkong, men plötsligt känns den så mycket större.

 

Mattan och ljusslingan är från Ikea. Parasollet är från Rusta för det otroliga priset 60 kr. Kanske jättedålig kvalitet, men det har funkat bra än så länge. Vi har köpt två så att vi kan få skugga på hela balkongen.

 

Här har vi sol från lunchtid fram till strax efter 20.00. Och anstränger man sig ser man en pytteglimt av havet. Haha.

Någon mer växt och kanske en ljuslykta och sen kan det nog bli mysigt här ute. Ytskikten skulle verkligen behöva lite kärlek och ett nytt golv hade inte skadat. Meeen nästa år. Balkongsommaren kan börja! ☀️🍹

 

201 gillar

Kommentarer (13)

 • Emmy

  |

  Jag hade satsat på fler/större mattor så att man inte ser golvet, samt större växter (flera, gärna i grupp) i krukor som står på golvet och tar uppmärksamheten från väggarna. Kanske någon slingrande växt längs räcket också 😊

  Svara

 • Krista

  |

  Vad fint det blev, balkongmys woho! 🥳☀🥂

  Svara

  • Egoina

   |

   🥳

   Svara

 • Anja

  |

  Det ser riktigt B ut tyvärr, golvet är förskräckligt och intrycket blir typ en sån där hyresrätts-balkong som man tar en cigg på… det var ju superfint i er förra lägga så tvekar inte att ni kan få till det, men just nu ser det förfärligt ut!

  Svara

  • Maja S

   |

   Anja: Mår du bättre nu? När du öst ut dig skit. 🤮

   Svara

  • Sofia

   |

   Vilken osympatisk kommentar. Egoina påpekar ju även att de ska göra ännu mer av balkongen nästa år. Om man följer bloggen så förstår man att prio är renoveringen inomhus. Skönt att ändå komma i ordning på balkongen och använda den nu under sommaren. Perfekt att känna in och se om och isåfall hur man vill göra framöver med den.

   Svara

  • Linnea

   |

   Vilken härlig person du verkar vara som måste kommentera på det sättet ☺️

   Svara

  • Louise

   |

   Men gud vilken trevlig kommentar 🥳 Dig vill man gärna bjuda på fest!

   Svara

  • Anna

   |

   Hahaha. Och du var säkert en superfin person i ett tidigare liv men just nu är ditt beteende är förfärligt 🙂 Och skulle det vara något som helst fel med att bo i hyresrätter?

   Svara

  • Linda

   |

   Hur ska folk våga visa upp sånt som inte är helt perfekt om det är såna här kommentarer man får till svar? Väldigt elakt när någon har ansträngt sig för att göra mysigt. Allt behöver inte vara tipp topp i varenda hörn, det kan vara mysigt ändå!

   Svara

 • Elsa

  |

  Köp massa solcellslyktor, stora och små. De tänder och släcker sig själva, supermysigt!

  Svara

 • Mikaela

  |

  Mysigt att göra i ordning balkongen! 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Gdansk får mig att tänka på sport-evenemang i speedway och liknande, eller nån fotbollslandskamp, haha. Bättre koll än så har jag inte. Vet inte ens det där med speedway och fotboll stämmer heller egentligen. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv