Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Torsdag

Hemma igen! Henri ligger intill mig och sover och jag passar på att blogga. Vi var hemma vid 01.00. Usch vilken bilresa. Halva resan sov han och andra halvan var han så ledsen. Det blev många stopp. Vi båda sov till 10 idag. Antar att han är helt slut efter all uppmärksamhet, haha. Det har varit intensiva dagar. Tiden bara flög iväg.

Jag ser inte fram emot att komma tillbaka till vardagen. Det är nu med all avlastning jag förstår hur jobbigt det faktiskt är annars. Exempelvis är det en sån otrolig lyx att kunna ge Henri till F och ta en dusch och göra mig i ordning på morgonen. 15 minuter för mig själv! Otroligt. Men nu jobbar bara F en och en halv vecka till och sen är det semester. Längtar!

Vi har lite halvhjärtat försökt fasa ut nattamningen på sistone. Han är dålig på att äta annan mat och jag tror det är för att han inte blir tillräcklig hungrig? Han äter mest på natten som det ser ut nu. Det är ganska lustigt för jag har ända sedan han föddes i princip svarat att han sover hela nätter när folk frågar. Men det menar jag såklart med uppvak, bara det att han inte vill upp liksom. Men har börjat förstå att det inte är vad andra menar? Jag räknar inte de 3-4 gångerna han väcker mig för att äta lite.

I alla fall. Det gör mig egentligen ingenting. Men jag börjar längta lite efter flera timmars oavbruten sömn. Jag orkar dock inte ta fighten? Vi har försökt ge napp, vaggat osv på natten istället med det är ju miljoner gånger enklare med bröstet. Nu i Norge försökte F sova med honom själv. Men det slutade med att Henri kom in till mig istället. Orkar inte. Så mycket enklare för alla parter att amma på natten.

Har insett att jag är så lat i min mammaroll. Jag vill inte ge honom annan mat, i alla fall inte när han inte ens är intresserad av det. Hade helst ammat för evigt. Så smidigt ju. Maten är alltid med, perfekt varm och det blir inget kladd. Hatar kladd!! Men jag vet att jag måste fortsätta försöka och försöka, och att jag måste låta honom kladda. Tur det är sommar så han kan sitta utan kläder.

Haha ja, det var dagens bebisuppdatering. Idag ska jag städa och tvätta en miljon maskiner tvätt. Sen ska jag beställa möbler till balkongen. Tack för alla tips!

 

184 gillar

Kommentarer (49)

 • Linnea

  |

  Man gör ju precis som man själv känner för! 😍

  Svara

 • Erika

  |

  Det finns ju ingen anledning alls att ”stressa” (missförstå mig rätt) med att introducera vanlig mat och minska på amningen. Om det funkar för er båda, kör på. Mat hinner han äta! 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Känner också så. Men det är ju det här med järnet och att han fått tänder (då är det tydligen inte bra att amma på natten?), men alla säger så olika.

   Svara

   • Emma

    |

    Det där med att det är dåligt för tänderna är en myt. Om ni borstar hans tänder på kvällen innan är det lugnt. Sök i amningshjälpens grupp på fb så hittar du vettiga källor till detta 😊
    Min var heller inte så stor i maten, men om man ger väldigt järnrik mat ibland så brukar det vara tillräckligt. Testat att ge blodpudding/blodkorv? Det tillsammans med en slags grönsaksgratäng från mini_plockmat på instagram var min sons absoluta favoritmat i den åldern 😊

    Svara

    • Sara

     |

     Instämmer tokmycket! Stressa inte bort amningen och känn press med att mata – iaf inte för att samhället som stort ”säger” så. Gå på din magkänsla!

     Svara

 • Lizette

  |

  Kommer ihåg den där perioden (min son är 17 månader nu och ammar fortfarande på nätterna) när man känner sig tvungen att dra ned på amningen för att de ska äta bättre. Sanningen för oss var att det funkade inte alls, för vissa funkar det, men för oss så började han inte äta annat även om han blev nekad bröstet. Så det slutade med att vi fortsatte amma. Det var smidigast för oss, jag räknar inte heller våra ”uppvak” där han åt på natten utan tänker precis som du. Även om jag gärna hade sovit åtta timmar varje natt så slapp jag åtminstone gå upp, vagga ledsen bebis, vyssja och hyssja i oändlighet. Ett tips om du inte redan är med där är att gå med i Amningshjälpens slutna grupp på Facebook, bra grupp både för den som vill amma och den som vill sluta.

  Svara

  • Egoina

   |

   Den gruppen är jättebra! ☺️

   Svara

  • E

   |

   Sjävklart ska man göra som man vill och amma tills det inte känns rätt längre för en skälv och sitt barn. När jag slutade amma mina tog det 2-3 dagar med jobbiga nätter med vysshande och vaggande sen sov de. Att bryta en vana hos bebisar/barn tar inte längre tid än så. Så den dagen du vill sluta (på natten) så stålsätt dig och var inställd på 2-3 jobbiga nätter.

   Svara

 • M

  |

  Det tog jättelång tid innan vår son blev intresserad av mat. Han åt helst söta klämmisar. Han blev mer hungrig, speciellt på morgonen men det var ingen jätteökning i matintag när jag slutade med nattamningen. Tror inte han har haft så stort matbehov som jag föreställt mig helt enkelt? Han har vuxit och mått bra ändå.

  Nu är han lite över 2 år och äter bra och (tillräckligt) varierat. För någon vecka sedan såg jag ett instakonto som heter liltoddlermeals där mamman fotar barnets mat före och efter måltiden. Lite lättnad att se att andra barn också äter väldigt lite ibland.

  Svara

 • Matilda

  |

  Har haft precis samma syn på hur min sover på nätterna, haha. Har också sagt att han sover i princip hela nätter, men att han ”snuttar” en del på bröstet under natten. Han är 8 månader nu och vi har tänkt sluta med nattamning snart då jag ska börja jobba till hösten. Ser inte fram emot det 😅.

  Svara

 • Frida

  |

  Jag gör precis som du och vill säga att det mesta löser sig med tiden. Tex kasta mat istället för att äta, intresserad av att äta, uppvak m.m. ger fortfarande bröst som tröst på natten men hon äter kanske 1 gång. Snart 13 månader.
  Tycker du verkar följa honom fint. 😊

  Svara

 • Felicia

  |

  Leverpastej innehåller mycket järn. Du kan prova att ge lite på en sked. 🙂 Göra äggröra på ett ägg och låta Henri äta bitar med händerna. Det behöver inte vara så stor grej att prova fast föda, om ni själva äter något som kan mosas (potatis, morot) eller typ ris med sås så kan man låta barnet smaka litegrann. Men, ta det i er takt såklart! 🙂

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag har försökt hitta inlägget som du lagt ut typ med ungefär bara vad du gjorde själv, med koffein och sånt för att ”öka” chanserna att bli gravid. Har själv slutat med p piller nu i maj och har panik att jag int blir gravid. Alla säger att det tar tid men det verkar som alla blir gravid utan ansträngning. Är 32 och är så bebis sjuk och stressad att jag int ens kan bönor gravid. Avslutar väl min långa kommentar med att jag älskar din blogg, den känns som en trygghet. Med vänlig hälsning, Johanna

  Svara

  • Egoina

   |

   Tipsar om Vulverine. Hon skriver mycket bra om fertiliteten. Vet att det är jobbigt, men det har inte gått lång tid. Det är helt normalt att det tar ett år utan att något är fel. Jag håller tummarna för er ❤️❤️

   Svara

  • Lisa

   |

   Jag fick mitt första barn böjer jag fyllt 33, så du har tid❤️ och det tog ca 1 år för oss. Så kämpigt otryggt att tro att det är något fel, men som Regina skriver, det är normalt. Försök ha roligt med din partner. Jag tror glädje är till stor hjälp 💞 men jag vet att det är jobbigt att vänta när man önskar det skedde igår

   Svara

 • Katarina

  |

  Kan rekommendera kanadensiska Abbey som driver instagramkontot (och youtube-kanalen) Abbeys Kitchen. Hon är dietist och så himla himla sund. Hon pratar också väldigt mycket om BLW, alltså baby led weaning, och hur hon gjort med sina två söner. Den yngsta är två tror jag.

  Svara

 • Emelie

  |

  Min son är 16 månader nu och vi ammar fortfarande på natten. Precis som du beskriver så är det ju så otroligt enkelt vid uppvak, han vaknar fortfarande väldigt ofta (5-7 gånger) men somnar snabbt om vid bröstet. Visst hade jag velat sova lite mer ostört men samtidigt finns det ju ingen garanti att de slutar att vakna till bara för att man slutar amma under natten. Jag är absolut för bekväm i hur vi har det just nu och jag tänker att så länge både mamman och barnet orkar och vill finns det absolut ingen anledning att sluta göra saker som fungerar. Har läst mycket om tänder och amning och vad jag kan förstå är det bara en myt som sprids att tänderna tar skada? Vi borstar morgon och kväll minst 2 min åt gången. Angående mat så var min son otroligt dålig på att äta mat fram tills han var 10-11 månader. Åt han en liiiiten bit kyckling/kött/skinka på en hel dag fick vi vara nöjd. När han blev runt 10/11 månader började han kunna sleva upp mat själv på gaffeln/skeden och sedan dess har maten gått huuur bra som helst ❤️ Så länge din son är pigg och glad skulle jag inte haft någon stress med maten. Food before one is just for fun! Världens bästa citat när man blir stressad över situationen.

  Svara

 • Sara

  |

  Jag läste mottot ”food before one is just for fun” och ammade på så som min son ville tills han fyllde 1 år. Matintresset kom så småningom, när han var typ 10 månader. Att tänka så lugnade mig! 🥰

  Svara

 • Frida

  |

  Regina!
  Min lilla plopp är 1,5år nu och jag nattammar fortfarande. Borsta tänderna bara på kvällen och maten släpper. Vi va också SUPERNOJIGA över järnet då han kräktes typ av ersättning. Säger bara GRÖTPINNAR världens bästa grej. Det är på ersättning och det är järn i det. Leverpastej i stavar är också tips samt blodpudding då.
  Ta det lugnt och var en lat mamma, man gör vad man kan och vad som är smidigast. Glad bebis glad mamma.

  Svara

 • Robert

  |

  Intressant färgkombination på bilden där. Mer intresserad av sånt än av amning vad det verkar, haha. 😉

  Svara

 • Rebecka

  |

  Gör det som känns enklast! Nattammade min son tills han var typ 1 1/2 just pga det var enkelt. Sen kom det en dag då jag kände NEJ NU VILL JAG INTE MER och sedan dess söver hans pappa (funkade hur bra som helst).

  Gällande fast föda har vi kört efter @solidstarts, inledningsvis jävligt mycket kladd men vi har igen det nu, han tappar/kladdar oerhört lite i förhållande till barn i samma ålder. @solidstarts är också så jäkla bra på att avdramatisera matsituationen och vi har NOLL tjafs kring mat, han äter så mycket eller lite han vill och vi trugar inte. Har funkat så oerhört bra för våran son, jag och min man gör typ mentala ”high fives” till varandra när vi träffar andra barn i samma ålder som är kinkiga och föräldrarna uppstressade vid måltider hehe. Solid starts går typ ut på att vara ”chill” men baseras på senaste forskningen. Att som förälder presentera ”all mat” för barnet, men att barnet själv bestämmer hur mycket och vad den äter. Våran son äter ALLT från rå broccoli, sushi, stark mat, quinoa 🙌

  Svara

  • Johanna

   |

   Min son har sovit hela nätter sen han var fem månader (och med hela nätter menar jag att man inte hör ett pip på 12 timmar) men inte gör jag och min man dryga saker mentalt för det när andra kämpar med sina nätter.

   Svara

   • Therese

    |

    Tänkte exakt som du Johanna, vilken tråkig inställning att fira när andra uppenbarligen kämpar. Man kan ha kinkiga barn även om man gjort ”allt rätt”, de är trots allt individer med egna personligheter och känslor.

    Svara

  • Charlotte

   |

   Hur gammal är er som då?

   Själv har jag tre barn och har lärt mig att det inte har så mycket med hur ”duktiga” föräldrarna är huruvida barnet har svårt med olika saker eller inte. Min äldsta åt också ALLT och vi föräldrar kände oss orimligt stolta över det och tog åt oss äran. Sen blev han 2,5 år och det svängde rejält. Helt plötsligt åt han bara pasta, köttbullar, ärtor och bönor.

   Min yngsta (snart 3 år) har supersvårt med maten, alltså så extremt att stannat i växten. Han får nu näringsdricka och har äntligen börjat gå upp i vikt.

   Svara

   • Lina

    |

    Håller verkligen med dig om det du skriver om hur barnens ”prestationer” eller sätt sällan är en direkt följd av föräldrarnas ”duktighet”!

    För oss var det liknande men i omvänd ordning; barn nr ett åt inget, verkligen inget, när vi introducerade mat och vi prövade med både plockmat, puréer, äta ofta, äta sällan, locka, avleda, avdramatisera etc. för att få hen att ens smaka. Det utvecklades också annan ätproblematik senare trots hjälp och jag ser verkligen inte hur vi hade kunnat göra någonting bättre. Nu är ätandet ändå på en hjälplig nivå, men det har krävt oändligt med tålamod och krafter.

    Andra barnet då? Hen bara äter! Puréer, plockmat, grönsaker, kryddstark mat – allt! Vi föräldrar ser ibland på varandra och tänker jaha – kan det vara så här lätt också? Samma föräldrar, samma matsituation, ena barnet blånekar att ens lukta på maten och det andra skriker efter mer.

    Jag tycker absolut att man får vara stolt när det går bra för barnen, men man får allt akta sig för att ta åt sig äran 😉 Önskar alla matglädje!

    Svara

    • Rebecka

     |

     Oj, det var verkligen inte meningen att uppröra. Trodde min kommentar skulle uppfattas som raljant men uppenbarligen inte.

     Att jag och min man göra mentala high fives kan jag se låter oskönt. Det är i förhållande till föräldrarna som haft ”lätta” spädbarn som berättat hur vi borde göra. Vet alltför väl hur irriterande det är och ville väl mest typ introducera Egoina till ovan nämnda instagram som är faktabaserad i hur barn får matglädje.

     Ber om ursäkt för min plumpa kommentar. Vet väldigt väl hur olika barn är.

     Svara

 • Sofie

  |

  Alla barn är olika (nähäää??😅) och mina två gillade båda att amma på natten. Men medan storebror självmant slutade vid ca 11 månader, fortsatte lillasyster tills hon var närmare 2,5 år! 😱 Trodde ALDRIG att jag skulle amma så länge, men pallade inte styra upp det. ”Det som är lätt är rätt” sa min barnmorska och när det gäller sådana saker som amning, blöjavvänjning, sova i egen säng har jag kört på det. När barnet är redo går det lätt! Och sömnen den kommer tillbaka, och hips vips så kan du åka på jobbkonferens och ääääntligen på sova ensam på hotell och just därför inte sova en blund pga saknar små tår som knådar dig i magen❤️

  Svara

  • Karolina

   |

   +1 på detta. När det är rätt är det lätt. Har ammat 2 tills de passerat 1,5 år. Då var det jättelätt att sluta eftersom de hade så mycket språk att de förstår vad det betyder att nånting är slut. Slutade amma och nattamma samtidigt.

   Svara

 • Johanna

  |

  Jag var stressad över mängden mat men tänker att så länge jag ammar också samt att han går upp i vikt så är det bra så:) han är lika gammal som din typ. Ammar även nätter jag med, ca 3 gånger, tänker att han väl är hungrig eftersom han ammar…haha logik kommer man ju ändå långt med

  Svara

 • Nova

  |

  Henri är så gullig!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰

   Svara

 • L

  |

  Det låter inte alls som att du är lat! Det låter som att du lyssnar in din bebis behov och gör det som funkar bäst för er som familj. Som någon skrev här ovanför, food before one is just for fun! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Elin

  |

  Du kan ju köpa Sempers gröt, den innehåller järn och andra nyttigheter!! Min dotter (7 månader) ammar allra mest men får gröt på morgonen och på kvällen nästan varje dag. Vissa dagar äter hon även en del vanlig mat (idag käka hon pannkaka till lunch), men ibland blir det bara amning. Jag ska börja jobba i september, men tänker nog fortsätta amma på nätterna om hon vill det (tänker som du, det stör inte liksom). Sen får hon käka annat när jag är på jobb mellan 8-15 med sin farsa och amma när jag är hemma!

  Svara

 • Hannah

  |

  ”Food before one is just for fun” är bra att bära med sig i bakhuvudet. Låt honom känna, klämma, kladda och testa så kommer det tids nog, det gör det för de allra flesta barn 🙂

  Svara

 • anna

  |

  Instämmer med övriga – ingen brådska. Det är knappast så att han kommer vilja amma tills han är tonåring så låt det vara.
  Skrattade lite åt det du skrev om hur du hade tänkt kring nätterna. Har tänkt att du fick en så lyxig bebis som sov hela nätterna så snabbt. Att vakna 3-4 ggr per natt för att äta eller vilja ha napp, ny blöja eller lite gos är väl det man menar när man pratar om hur de sover? Har aldrig varit med om att ngn av mina velat komma upp på nätterna så den tanken slog mig aldrig. Däremot känns det du skriver om avbruten sömn igen så mkt. När sonen var halvåret-året trodde jag att jag hade en hjärntumör pga yrslig hela tiden. Sedan fick jag sova en hel natt utan att bli väckt och då insåg jag att yrseln bara kom av sömnbrist! 🙈

  Svara

 • A

  |

  Jag har en 8 månaders som är väldigt intresserad av mat (och har varit från start). Jag har också tyckt det varit ganska skönt att trappa ner amningen och eftersom det funkat så bra med maten är vi redan nu uppe i frukost, lunch, middag och två mellanmål, och ammar nästan ingenting på dagen längre. All mat har då också resulterat i att utfasning av nattamning gått hyfsat bra, även fast det fortfarande blir 1- gånger per natt (använder inte napp så bröstet är nog även lugnande).

  Nu låter det som jag skryter och det var kanske inte alls detta du ville läsa, men anledning att jag gett så mycket mat har också berott lite på att jag fortfarande inte fått tillbaka min mens och börjar känna mig lite stressad över det då vi gärna skulle försöka med nummer två relativt snart. Detta ger mig samtidigt faktiskt (paradoxalt, jag vet) dåligt samvete då jag tycker många säger att amning helst ska vara huvudföda fram till 1 år och att maten bara ska vara komplement (”food before 1 …” som många redan skrivit). Och att jag typ borde prioritera mitt nuvarande barns behov först istället för att redan tänka på nästa. Samtidigt ammar jag om hon har behov för att komma till ro, och skulle aldrig avvisa om hon var ledsen och bara ville amma.

  Vet nog inte riktigt vad jag vill ha ha sagt mer än att alla barn är så olika och att oavsett hur man gör kommer man nog känna sig otillräcklig eller att man gör fel, tyvärr! Amning är ju onekligen ett känsloladdat ämne.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh förstår det! Jag tänker att ni gör helt rätt som lyssnar på er bebis 🥰 Håller tummarna för nummer 2 😍

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag är tandsköterska och du behöver inte oroa dig för tänderna vad gäller nattamning, så länge ni borstar tänderna morgon och kväll 🙂 Det viktiga att tänka på är hur många gånger per dygn tänderna utsätts för syra, och äter han inte särskilt mycket mat kanske det inte blir så mycket ändå. Det är lite värre efter ett år när de äter mat hela dagarna och sen även ammar på natten, eftersom det då blir fler syraattacker.

  Jag gav min dotter vatten i flaska på natten när jag slutade nattamma vilket kändes bra för oss då jag visste att hon fick i sig tillräckligt mycket mat på dagen. Välling på nätterna är t.ex värre för tänderna än vad bröstmjölk är och det är ju något många fortsätter med mycket längre än de skulle ha ammat.
  Jag är också en sådan ”lat” mamma som inte riktigt orkar stressa fram utveckling om det innebär mycket jobb, men jag försöker tänka att man kanske snarare är en ”naturlig” mamma som låter instinkterna styra? 😅

  Svara

  • Isabell

   |

   Jag har en egen teori om amning och tänder och det är att mjölken faktiskt inte ”når” tänderna så mycket? Alltså, när ett barn ammar så kommer ju mjölken långt in i munnen på en gång. Det är ju inte som att suga på ett sugrör liksom… kan det stämma? 😅

   Svara

   • Lisa

    |

    Du har säkert mycket rätt i det, även om det nog inte finns någon forskning (vad jag vet) 🙂

    Svara

 • Petra

  |

  Min bebis är 7 månader och kan också bara sova med bröstet och efter att jag ammar honom. Min man kan lägga honom med det tar mycket längre tid så det gör vi bara om jag är borta, tex en dag i veckan har jag träning på kvällen. Vi började ge honom en burk med barnmat till lunch för ca 6 veckor sedan, och lade till en skål gröt på kvällen innan läggdags. Han vaknar fortfarande flera ggr under natten och jag vet inte heller när jag orkar ta fighten att verkligen träna honom att somna i egen säng men framför allt när han vaknar på natten. Jag är trött som det är efter all sömnbrist och har inte orken att natta mitt i natten med gråt.. men det kanske kommer automatiskt när man drar ner på amningen eller när bebisen slutar bli hungrig på natten?
  Tror hursom många har det så. Det är så intressant att läsa hur andra gör. Tex köpte jag inovi-kudden och vagn-skakaren efter att jag läst att du köpte dem och det funkade så bra. Tacksam för tips! 🙂 vi drar vagnen fram och tillbaka i ca 10 min med white noise i bakgrunden och sen somnar han i vagnen. Tajmar in med baby-naps så han är trött.

  Svara

 • Lisa

  |

  Säger också att min dotter sover hela nätter trots amning för det är sjukt mycket lättare/skönare än de gånger hon vaknat kl 4 och tyckt det är morgon 😵 tycker så synd om föräldrar som inte får sova alls 🥵 hade aldrig pallat

  Svara

 • Marina

  |

  Jag började vid 8-9 månader få henne att ta flaska/ersättning i flaska för att sticka till en kompis och sova en hel natt, jag höll på att tappa förståndet vid det laget. Det var helt sjukt skönt att få en hel natt ostörd sömn. Sen hittade jag Jay Gordon metoden (googla den!) och höll ut tills hon va 1 år, sen började jag fasa ut nattammningen. Nu är hon 17 månader och jag ammar henne och ger välling innan sovdags och sen samsover vi utan att amma tills 06.30 sen ammar hon igen. Det blir bättre!

  Svara

 • Gabriella

  |

  Försöker också dra ner på natt amningen, eller åtminstone få min partner att kunna ta nattningen. Pure horror show! Mår så dåligt när hon gråter att jag måste ta över. Inga tips men du är inte ensam! 😬

  Svara

 • Sara

  |

  Min lille fasade ut amningen på natten själv under en riktigt helvetisk språngperiod när han var för ledsen för att äta – det enda positiva med den tiden får jag säga. Innan dess hade vi visserligen börjat att bara amma på natten/morgonen pga jag var inte så såld på amningen och hade dessutom behov av att pappan kunde ta honom på natten pga svåra sömnsvårigheter. För oss blev nätterna bättre, men det är ju ett litet lotteri det där. Hade amningen inneburit lättare nätter så hade jag fan aldrig gett upp den 😆 Whatever floats your boat och som ger mest sömn!

  Svara

 • Emma

  |

  Känner mig också fruktansvärt lat som mamma 😂 jag VET att min 8-månaders kan somna om med vaggning när han vaknar på natten för vi har gjort det innan, men det är så himla lätt att ge mat! Han får flaska och inte bröst så en annan får ju gå upp och fixa det. Men det blir max en gång per natt för oss nu, och då tidigt på morgonen (typ 04-05). Tror inte du (vi) behöver stressa, jag tänker att de nog slutar när de är redo.
  Vi hade med svårt att komma igång med mat, han var inte ett dugg intresserad, är fortfarande småjobbig med det, men det går bättre och bättre. Han får barnmatsburkar till lunch men tigger väldigt mycket mat från våra tallrikar när vi äter middag, så det slinker ner en och annan grej där med😂 Men ja, det ÄR jobbigare att tänka på att ha med sig matgrejer när man ska iväg, även med en flaskbebis 🙈
  Och kladdet ja, fyfan vad jag också hatar det. Han får kladda ibland men oftast är det jag som styr, just nu iallafall. Försöker ge honom en sked ibland men den ska helst slängas på golvet 😅

  Svara

 • Lovisa

  |

  Hej!
  Ett vanligt problem när man nattammar flera gånger per natt är att barnet äter sämre under dagen, de småäter bara dagtid för de vet att de sedan får så mycket mat de vill under natten. Vet inte hur ofta du erbjuder honom mat under dagen, men testa att erbjuda mat var 3-3,5 h så de får ett jämt och stadigt kaloriflöde under dagen. Och som du själv skrev fasa ut långsamt! Ha som mål att okey den här veckan testar vi 3 amningar istället för 4, när det funkar 2 istället för 3 o.s.v
  Och ja det kommer vara jobbigt några dagar men om du själv känner att du längtar efter fler timmars ostörd sömn så är det så värt det! Också att det tar bort pressen från dig lite? Så jobbigt att känna att man inte kan vara iväg en endaste natt för bebis kommer gråta efter mammas tutte. ❤️

  Svara

 • Emelie

  |

  Food before one is just for fun?
  Hoppas då att de barnen inte börjar förskolan vid ett års ålder. Det är inte så himla ”fun” alltid för de barn som levt på gröt, ersättning och amning att komma till ett ställe där det bara serveras mat. Första tiden på förskolan kan då bli tuff…
  Om förskolestarten är senare är jag helt för att låta alla bebisar ta det i sin egen takt ❤ barn behöver så mycket mer tid till allt, mer än vad som ges nu!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv