Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Mors dag, tryffelpizza & en liten säng

I söndags packade vi in oss i bilen för att åka till Ikea!

 

Vi skulle köpa en madrass till Henris säng och lite annat.

 

BVC ska nämligen göra hembesök snart och jag är så stressad över det. Kanske de tar mitt barn ifrån mig om han inte har en egen säng? Haha nädå.

Oklart att jag är så nojig över just sängen då det ligger verktyg och skruvar överallt…

 

Köpte pizza på väg hem. F och hans stackars finger.

 

Sen dukade vi fram med lite plock och såg Formel 1. Perez vann! Blev så glad. Jag vill att alla ska få vinna i alla fall en gång.

 

Vi städade, plockade, tvättade och fixade.

Stora badrummet är klart förutom lite småsaker. Det saknas dörr på högskåpet (ej i bild) och det ska borras upp på väggen. Tvättmaskinen har vi tänkt bygga in med en bänk över.

 

Sen blev det kvällsmys med chips, salsa, guaca och vitlöksstekt sparris. Vi fortsatte titta på Clark. Kan inte bestämma mig för om den är för överdriven, eller om det är det som är kul.

En mysig första mors dag ändå 🥰

197 gillar

Kommentarer (25)

 • Amanda

  |

  Er Henri är ju världens sötaste bebis 🥰
  Världens bästa grej mina föräldrar gjorde när dom byggde in tvättmaskinen vad att sätta en låda under och låta tvättmaskinen stå på den – så slipper dom att hela tiden bocka sig ner! Plus extra förvaring ☺️ Bara ett litet tips!

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart! ❤️

   Svara

  • Viktoria

   |

   Ja, tvättmaskinsställ eller förhöjningssockel är så bra!

   Svara

 • Sara

  |

  Fick du något fint på morsdag? 😊

  Svara

 • Emma

  |

  Emma säkert för att få vår son att sova på nätterna i början var samsovning, var livrädd att berätta för bvc så det gjorde jag inte 🤣 nu vet hon för hon sa att hon tycker samsovning kan vara gynnsamt sålänge det är efter 3 månader. Nu är jag istället rädd för när det är dags för hembesök, vi har sladdar som man kan dra i typ överallt. 🙈 vi har inte det mest barnvänliga hemmet direkt 😱 lycka till! Det blir säkert bra 😄

  Svara

  • Gabriella

   |

   BVC måste inte göra hembesök, man kan säga att man är mitt i renoveringskaos eller whatever och så får man komma till dem istället. Vi har t ex två hundar som blir lite småcrazy när det ringer på dörren/någon för dem okänd kommer på besök och det pallar vi inte med, så vi har haft alla våra besök på BVC.

   Svara

  • E

   |

   Nu måst jag som bor i finland fråga lite. Men varför gör bvc hembesök i det här skedet? När jag ha fått mina barn ha dom gjort ett hembesök som första besöket. Skönt när man har en nyfödd och inte vill packa iväg sig någonstans att dom kommet hem istället. Men varför så här sent? Kommer dom påriktigt för att komma att man har babysäkrat? 🙈😅

   Svara

   • Egoina

    |

    Jag tror det 🙈

    Svara

    • Sara

     |

     Tilläggas skall ju dock att hembesök vid denna åldern är relativt nytt och det görs mycket för att barnen i den åldern börjar röra på sig mer och mer. Alltså är det ett sätt att hjälpa dig, men nya ögon, att se över säkerheten hemma, inte för att komma med pekpinnar eller skäll.
     BVC finns för vår skull och våras barn, inte för att kunna sätta dit stressade mammor och stjäla deras barn 🤗
     Och det är alltid okej att ta besöket på BVC om man vill det 🧡

     Svara

   • Erika

    |

    Det är olika i olika regioner, men som någon annan skrivit så behöver man inte ”tacka ja” till hembesök. Där jag bor tror jag att de har som rutin för hembesök vid nyfödd och 8 månader, men vi har aldrig haft vid 8 månader för våra två barn. Det har liksom inte känts nödvändigt 😊

    Svara

   • Stina

    |

    Det trodde jag med, städade och ordnade som en galning🙈, men vår BVC-sköterska gick inte runt och tittade, de vill bara se så att allt ser ok, så att familjen mår bra (alltså inga hål genom ytterväggar om det inte uppenbarligen är under byggnation, osäker el i bebishöjd) ut samt informera om vanliga risker, ex om tvn sitter fast, grind till trapp mm.

    Svara

  • Rebecka

   |

   Alltså måste bara flika in och säga att det är ju inte för att inspektera ens hem de gör hembesök vid 8 mån! Snarare för att det händer så mkt i utvecklingen vid den åldern, många bebisar vid den åldern börjar röra sig, och det är sjukt svårt för BVC att få en uppfattning om detta när man kommer till dem och endast sitter still på en stol med bebis i knät. Att se bebisen i sin hemmiljö ger ju en så mycket bättre bild! Sen tar de ju självklart upp barnsäkerhet pga just detta att bebisen börjar bli mer rörlig, och kan hjälpa till med specifika tips just i ens eget hem om man så vill och behöver. En toppengrej tycker jag! Som nedan säger, man kan ju tom välja att hopp det om man vill 😊 Har man det inte orimligt livsfarligt tror jag nog att man kan vara ganska lugn och istället se fram emot ett trevligt besök. Här kollade de då inte ens in i sovrum eller badrum 😊

   Svara

 • Mia

  |

  Trevlig helg. Nu sol och det kommer hålla i sig. Så glad för det. Kram och ha det bra. 😊

  Svara

 • Anna

  |

  Det ser ut som att ni har en kombinerad tvätt- och torktumlare? Hur tycker ni att den funkar? Funderar nämligen på att sätta in en sådan. Visst tar det ganska lång tid för tvätt + tumling att bli klart?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja precis! Tanken är att ha tvättkorg, tvättmedel osv i andra skåpet. Vi ville optimera förvaring. Vi hade både tvättmaskin och torktumlare i förra lägenheten (dock äldre modeller), så jag har att jämföra med. Är jättenöjd! Ja, det tar längre tid att torka och den klarar av något kilo mindre tvätt. Annars jättebra! Många fler funktioner och snabbprogrammet för tvätt är 39 minuter! Relativt tyst är den också.

   Vår tanke är att använda tvättstugan ibland till sängkläder och handdukar. Inte hänt än dock, haha.

   Svara

   • Anna

    |

    Tack!

    Svara

  • Egoina

   |

   Tack ☺️

   Svara

 • Jackie

  |

  Clark-serien påminner om en Tarantino-film, jag tycker den är hysteriskt kul! Men jag är mer bekymrad över att man glorifierar hans kriminella liv, men, ja det är ju en serie trots allt…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha faktiskt!

   Svara

 • S

  |

  Vid 8 mån besöket är det oftast en fördel att bedöma barnets utveckling hemma, i en trygg miljö. Bvc-sköterskan kan lättare se hur t ex barnets motoriska utveckling ser ut. Är det renovering hemma eller mitt i en flytt, så be om att få komma till mottagningen istället! 🌺

  Svara

 • Jessica

  |

  Ungefär hur mycket har badrumsrenoveringen kostat för er? Vi ska köpa större hem då vi fick en son för 3 månader sen. Ofta behövs badrummen renoveras så skulle vara intressant att veta vad det kan gå på. Sen är det såklart olika beroende på hur stort det är och vad man väljer för material osv.

  Svara

  • Egoina

   |

   Cirka 200. Det går nog inte att jämföra eftersom det är så olika beroende på hur stort badrummet är, om man ska flytta avlopp osv. Ta in många offerter! Det varierade sjukt mycket 😅

   Svara

 • Pygm

  |

  Inte första gången Perez vann! 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo denna säsong ☺️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv