Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Jag har alltid trott att nyblivna mammor överdriver när de säger att de knappt hinner med att duscha. En bebis sover cirka hela tiden. Vad är problemet?

Problemet är att bebisar har en inbyggd sensor som känner av när de inte sover på sin mamma. I alla fall denna bebisen. Han vill helst amma dygnet runt också. Mitt liv just nu är att vara fast i soffan med bebis och bröstmjölksdränkta kläder, och att stressgöra grejer som att duscha på de små luckorna som finns.

Det är märkligt för saker som jag inte trodde jag skulle ha tid med, som att sminka mig eller scrolla telefonen, är ju det enda jag har tid med. Sånt man kan göra stillasittande med bebisen på sig kan man göra i oändlighet.

Livet här hemma rullar på bra. Mest för att F också är hemma och kan serva mig. Hur det ska gå från och med nästa vecka när jag är själv vet jag inte.

Vi har det så mysigt. Det är en helt egen liten värld vi befinner oss i. Allt är förändrat, men på något sätt känns det som att det alltid varit såhär. Dygnets timmar flyter ihop och vi trevar oss fram med att lära känna vår bebis och förstå hur vi ska ta hand om den. Det är som att tiden står still samtidigt som den går jättefort.

Och det är väl just det som ändå gör det okej att vara fast i soffan med bebis och bröstmjölk på sig. Innan jag vet ordet av det vill han inte sitta ihop med mig längre. Så jag njuter, missade duschar till trots.

 

422 gillar

Kommentarer (36)

 • Emelie

  |

  Känner bebis lukten genom skärmen 🥰

  Svara

 • Linn

  |

  Whaaat! Har du fått bebis? Följt dig sen din mamma hade en flatte för typ 1000 år sen men nu typ inte läst bloggar på aslänge och jobbat skitmycket så på typ 2 år har jag inte kollat! Och nu har du bebis! Nu har jag mkt att ta igen. KRAM och grattis!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 🥰

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Så bra beskrivning 😊
  Barn är meningen med livet-grejen är ju inte sann tycker jag, men det blir så mycket nya perspektiv. Nu senast har jag börjat betrakta föräldrar till tonåringar med fascination, bara TÄNK vad de gått igenom 😅

  Svara

 • fanny s

  |

  Er son är sååå söööt 🥰

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja 😭❤️

   Svara

 • Rebecka

  |

  Trodde också mammorna överdrev men tji fick jag 😆 Märkligt nog blev det lättare för mig när min partner återgick till jobbet (efter ett tag). Bebisen och jag kom in i vår egna lunk och när ingen annan fanns till hands så fick man ju helt enkelt lösa situationerna som uppstod själv vilket stärkte mig! Obs – var dock svinviktigt att min kille fixat färdig mat i kylen (alltså på riktigt brett typ några smörgåsar och lagt upp lunch på en tallrik) för annars hann jag inte äta. Även viktigt att min kille OMGÅENDE tog bebisen om så bara för en liten stund när han kom från jobbet, behövde avlastas från närhet-dygnet-runt hehe.

  Tror det kommer gå bra för dig också 😀

  Svara

  • Julia

   |

   Så fick min man göra med maten för mig också första veckorna, haha! Färdiga mackor och matlådor i kylen (som man helst kunde äta med bara gaffel i soffan), underlättade oerhört mycket.

   Svara

 • Emilia

  |

  Hej,
  Har en kompis som försöker packa bb-väskan. Kan inte du försöka sammanställa alla dina tips så jag kan dela det med henne och alla andra blivande mammor jag känner? (Luftmadrassen och den där vatten-pumpen lät ju urbra)
  Kram!

  Svara

 • Julia

  |

  Det här kanske låter helnknäppt, men jag har nog aldrig sett en nybliven mamma som utstrålar ett sådant lugn genom sina bilder som du gör.

  OBS: Menar självklart inte att det skulle vara bättre eller coolare att vara lugn än att vara hysterisk/ångestfylld/ledsen, men jag tycker verkligen hela du och din blick utstrålar sån självklarhet just nu. Kanske är du bara en oerhört bra fotograf, men dina bilder förmedlar verkligen en känsla av att du ”hittat hem” lite grann!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh snällt sagt. Känner mig faktiskt lugn och trygg, konstigt nog. Trodde det skulle vara mycket mer läskigt. Men sen har jag ju mina bröst som funkar i de flesta lägen när bebisen är ledsen, haha.. 🙂

   Svara

  • Kari

   |

   Så tycker jag också, och inte bara på bild, i verkligheten också. Dottern har blivit mysigaste mamman med världens godaste mammiga barnbarn! 🥰🥰🥰

   Svara

 • J

  |

  Ni kanske redan har testat det, men haft kompisar som har lagt en använd tröja med bebisen så mamma lukten sitter kvar. Kanske inte optimalt men dom har hunnit snabb duscha iallafall. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Har testat, men verkade inte funka. Däremot värmekudde, tröja och torktumlaren på funkar en stund 😅😅

   Svara

 • Tessi

  |

  Tips till när du ska va själv nästa vecka är att förbereda allt dagen innan. Jag hade färdiga mackor i kylskåpet för att kunna få i mig frukost. Stå och bre mackor var liksom inte så lätt. Haha en sån liten grej liksom 🤪❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha smart! Ska förbereda så mycket det går!

   Svara

 • Hans

  |

  Älskar dessa lite längre inlägg, känns lite som vi får en mysig krönika då och då istället för blogginlägg! Du skriver otroligt bra.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla ❤️

   Svara

 • Frida

  |

  Han ser så söt och gosig ut 😻

  Svara

 • Victoria

  |

  Min bästa väns kille skrev det så fint när dem fick barn: ”Overkligt men också självklart. Läskigt men underbart. Inget är sig likt men allt är ändå precis som det ska vara.” 😭

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Maja

  |

  Herregud, vilken sötnöt han är!!!!! En bra blanding av din och F:s genetik!

  Svara

  • Egoina

   |

   <3

   Svara

 • Sara

  |

  Önskar att jag hade haft ditt lugn när min son kom och vägrade ligga någon annanstans, inklusive på natten, än på mig och ibland, IBLAND, på sin pappa. Och amma amma amma hela tiden. Jag var så ledsen och kände mig så misslyckad när ”alla andra” laddade runt sina barn till höger och vänster och sov själva och bla bla. Du gör helt rätt, bara taaa det lugnt. Men jag kan absolut hålla med ovan talare – färdig mat och mackor är att rekommendera när butlern försvinner 🙃

  Svara

 • Ida

  |

  Grattis till fina bebisen! Jag hade själv samma situation när vår var liten, men hade en storasyster med två likadana sedan tidigare som fixat en vävd bärsjal till oss. Så sjala fast barnet på sig själv eller bära i en bärsele för minisar (ex Tula) var lösningen för mig. Då går det att laga mat och äta också! Duschen stryker på foten men allt annat fungerar bättre i alla fall. It’s something!

  Svara

 • Amanda

  |

  Duscha med bebisen i famnen! Du kan inte använda alla tvåler och sådant kanske helt ordentligt, men du kan i alla fall få skölja av dig lite. Om bebis hatar bad kommer han kanske gilla detta lite 🙂

  Svara

 • Läsare

  |

  Har du testat bärsjal? Då kan man ha barnet nära och samtidigt röra sig bra 🙂 fast kanske inte i duschen…

  Svara

 • Robert

  |

  Myspys! 😉

  Svara

 • Majsan

  |

  Om han är tuttig så testa med napp.
  Han kanske ”bara” har ett stort sugbehov ❤️

  Svara

 • Vanessa

  |

  Mysigaste måndagssnacket! ❤

  Svara

 • LuuH

  |

  Men alltså bebisbubblan! 🥰 Och vilken ljuvlig liten gosis ni fått ❤️

  Svara

 • Carolin

  |

  ” Allt är förändrat, men på något sätt känns det som att det alltid varit såhär.”
  Ja men precis så känns det ju. På typ en kvart glömmer en vad en gjorde med all tid innan en fick barn?
  SÅ kul att få följa er. Stort grattis igen! ❤️

  Svara

 • Sofie

  |

  Jag hänger fortfarande i soffan större delen av dagarna med min fyramånaders bebis. Den där sensorn sitter i här fortfarande 😅 men nu är det mest mysigt och skönt, jag har slutat bry mig om att disk och tvätt står och väntar. Som du säger så är tiden så kort och snart kommer man sakna den istället. Och att hänga i soffan och scrolla mobilen hela dagarna är ju inte superjobbigt direkt 😉

  Svara

 • Karin

  |

  Funkar torktumlaren och vetekudde bättre än F när du ska duscha? 😂 Förlåt men det är ju lite (jätte)kul faktiskt. Världens gulligaste bebis!!!

  Svara

 • Marias bokhylla

  |

  Min son var en sån där ”amma dygnet runt”-bäbis som i stort sett satt fast i mig och kunde inte somna om jag inte var nära. Bland de första orden han sa var ”den” så att han kunde peka på amningskudden och tala om vad han ville. 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh ❤️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv