Follow my blog with Bloglovin

Allt vi skaffat till bebisen

Oj, vad ni har efterfrågat detta inlägg. Det var bland det första ni skrev när jag berättade att jag var gravid. Vilken vagn ska ni ha? Kommer du ha samarbete med twistshake? Kan du snälla visa allt ni köpt till bebisen!!!

Hade ju en lång startsträcka med det där. Vi började inte köpa saker förrän väldigt sent. Dels för att det var så tråkigt, men också för att det var så overkligt. Men nu är allt på plats! Och ni hade rätt, ju närmare bebisen jag kom desto mer började jag intressera mig. Kan nu kolla på barnvagnar utan att somna, haha. Men förstår hundra procent att detta är ett blogginlägg som är tråkigt för en del av er. Feel free att scrolla!

 

Välkommen till bebisens lilla hörna. Han har fått en liten del av kontoret. Här står hans saker i väntan på hans entré till världen.

 

Vi valde denna vagn. En Bugaboo Fox 2. Jag är ingen expert på vagnar och gjorde det enkelt för mig genom att läsa recensioner och kolla topplistor. Sen provkörde vi topp 5 och fastnade för Fox. Det är enkel att köra och är smidig på alla sätt. Perfekt för oss som bor i stan.

Har pimpat den med mugghållare och en organizer-väska. Har plats till skötväska under vagnen eller hängandes över styret, men tänker att den där lilla väskan är perfekt till sånt man vill ha nära till hands som telefon och nycklar.

Har ingen aning om hur man bäddar i en vagn när det är Skåne-vinter och kommer googla det innan vi ger oss ut första gången, men just nu är den bäddad med lammskinn som vi fått av F’s mamma och en åkpåse vi fått av F’s syster.

 

Babyskyddet blev en Maxi Cosi Marble. Köpte egentligen F’s systers från början, men sen läste vi att det inte är så många års livstid på babyskydd och valde istället att köpa ett nytt.

Marble har olika lägen så att bebisen både kan sitta och ligga samt har en generös sufflett. Vi tycker att det är praktiskt då vi har en liten bil och vill slippa dra med oss liggdelen till vagnen vid små ärenden. Istället har vi köpt adaptrar så att vi kan fästa babyskyddet på vagnen.

 

Detta är nog den bebisrelaterade grejen jag är mest pepp på: babynest från Najell. Har blivit rekommenderad den från flera olika personer. Det ska vara väldigt praktiskt med handtagen, man kan bära den över axeln med en rem och man kan även veckla ut den till en lekmatta. Tänker att det är supersmidigt att ta med bebisen i denna istället för vagnen när man inte ska så långt.

Vet inte hur man bäddar i ett babynest heller, men just nu har jag bäddat med madrasskydd och en gallerfilt från Ikea. Tanken är att detta ska vara bebisens säng till att börja med, kanske borde lägga i något för att göra det mjukare och med ombonat? En kudde?

 

Åh hoppas hoppas hoppas bebisen kommer gilla att bli buren intill mig. Jag skulle uppskatta det i alla fall. Händerna fria och bebisen nära. Till vänster en bärsjal och till höger en bärsele.

 

Under sängen har bebisen massa saker!

 

I lådan till vänster hittar vi filtar, handdukar, nappar, mössor, strumpor, vantar och allt som är relaterat till amning. Jag har även köpt två förpackningar med ersättning ifall att. Jag hoppas ju att amningen kommer funka, men vill inte försätta oss i situationen att det är panik mitt i natten eller så.

 

Till höger hittar vi hans minismå kläder <3 Jag har sorterat ut så att vi endast har kläder upp till storlek 62. Resten är i flyttlåda i källaren.

Vi har endast köpt några plagg (det mesta second hand), resten har han ärvt eller fått från kompisar och familj. Blir varm i hjärtat av att tänka på alla bebisar som haft samma kläder innan honom.

 

Nu blir ni verkligen imponerade kan jag tänka mig. För här står nämligen BB-väska och skötväska färdigpackade och redo att ta med till förlossningen!

BB-väskan innehåller mest snacks. Men även övernattningsgrejer, ombyte, amnings-bh och läppbalsam bland annat. Undanber alla tusen tips på vad jag *måste* ha med. Jag klarar mig nog. Skulle jag lyssna på alla tips jag fått hittills hade jag behövt en resväska…

 

Och bebisens väska innehåller kläder, filt och blöjor bland annat.

 

En blöjstation har uppenbarat sig i vårt badrum!

 

På nedersta hyllan ovanför skötbädden står allt bebisen kan tänkas behöva. Apotekgrejer, blöjor, våtservetter och hygienartiklar.

 

Babysitter blev en Up&Down från Béaba. Vi ville ha en stol som är smidig att flytta runt i lägenheten, som går att gunga och som man kan höja och sänka. Denna uppfyllde alla krav.

Jag vill dock gärna ha en babysitter från Babybjörn i framtiden också. Vi håller utkik på andrahandsmarknaden och tänker slå till när vi hittar någon bra. Men det är ingen stress tänker jag, det är inte ens säkert bebisen kommer gilla alla sina grejer.

Det var det. Sen har vi en hel del grejer ej på bild vi fått som badbalja, babygym, skallror, gosedjur, leksaker och lekmatta. Trodde aldrig vi skulle vara såhär kittade helt ärligt! KOM NU BEBISEN! Vi är redo! <3

 

191 gillar

Kommentarer (83)

 • LuuH

  |

  Trodde inte heller ett sånt här inlägg skulle vara så roligt att läsa som det faktiskt var! Haha, vilken cool babysitter! Ni är ju så redo som det bara går 👌 perfekt ställe för att hänga upp något färgglatt ovanför skötbordet om det dröjer lite med eran flytt också. Bära i sjal med hud-mot-hud-kontakten är svårslaget 😍 haha, tyvärr brukar inte ryggen tycka det är lika bra 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha 😍 Oj, ja just det, stackars rygg 😅 Frederic får bära 😂

   Svara

   • Annica

    |

    Din rygg kommer orka bära också! För mig är sjalen 5 gånger bekvämare för ryggen än bärselen 🙂

    Svara

 • Sofia

  |

  Babyskydd har livslängd på 10 år, rätt länge tycker jag 😊 Många tror att det är 5 år, för det var så förr, men det stämmer inte!

  Svara

 • Johanna

  |

  Åhh mysigt inlägg! 😍

  Hade också köpt ersättning innan och var glad för det! Min mjölk rann till men behövde ändå komplettera med ersättning några få gånger första veckorna, så det var skönt att ha!

  Lycka till sista tiden, väntar med spänning! Varit så härligt att följa!

  Svara

 • Hannah

  |

  Januaribebis 2020 i Helsingborg här! Vi hade fårskinn i botten, overall och mössa på bebisen och liggdelslocket på. Räckte gott och väl, han hade det varmt och gosigt och sov gott. Det handlar ju mer om att avskärma från vinden än från hysterisk kyla i den här stan 😅

  Svara

 • Hannah

  |

  Blöjor får man ett helt paket (om du ska föda i HBG) ☺️Har för övrigt bara gott att säga om förlossning och BB där när jag födde vår son för 10 veckor sedan. Har samma problem med att göra det mysigt i babynestet! Vi har också ett från Najell och det är verkligen toppen. Lätt en av grejorna vi använt mest, tillsammans med sjal/sele. Stort lycka till när det är dags ☺️

  Svara

 • Frida

  |

  Vi har också en Fox 2 och har bäddat med samma babynest från Najell som ni har! Blir perfekt med ett lammskinn och en gosig filt! 🥰

  Svara

  • Egoina

   |

   Så smart att ha det i vagnen! 👌🏼 så kan man lyfta ur bebisen utan att väcka 😍

   Svara

   • Frida

    |

    Exakt! I början upplevde vi vagnen så ”stor” och ville göra den mer ombonad. Då blev Najell perfekt! Kanon att lyfta ut bebis sen utan att väcka 🥰

    Svara

 • Kari

  |

  Mormor är också redo! Skynda! Skynda! 🥰🥰🥰

  Svara

 • Tina

  |

  Bästa tipset jag har fått är att sova med snuttefilten/gosedjuret i förväg för att den ska börja lukta som mamma & pappa, enklare för barnet att ta till sig och få tröst 🥰

  Svara

 • Filippa

  |

  Ja, tjenare, den där BB-väskan! Så svårt? Vissa saker var ju självklara så klart men det går ju knappt att veta. Precis som att man ska välja smärtlindring innan, hur ska man veta vad man behöver när man går igenom världens grej (som absolut kommer att göra ont) utan att ha en aning om hur det känns el hur man kommer att reagera?

  Detta är iaf sååå spännande (som åskådare behöver man ju inte tänka så mkt på foglossning o sånt utan bara det mysiga), din besöksstatistik borde ha ökat? Iaf från mig 😊

  Och just det ja, hade också hemsk foglossning m mitt första och minns hur sjukt det kändes på ”BB-promenaden” för all smärta var borta? Allt annat gjorde ont o var upponer men foglossningen var väck. Hoppas den försvinner så för dig också.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • Emma

  |

  Jag vet att du undanbad fler tips till bb-väskan, men måste ge ett som jag sällan tycker står på listorna, nämligen olja! Jag hade med en liten flaska för att smörja mitt ansikte, men det var helt suveränt för att få bort den första bebisbajsen (becket) från rumpan. Min unge sket typ 5 ggr under tiden på bb, och det var svinsvårt att få bort med bara vatten. Med lite olja gick det dock bort direkt 🙂
  Ett annat oombett tips är att använda torra tvättlappar som man blöter med vatten istället för våtservetter när man är hemma. Snällare för plånboken, miljön och bebisrumpan. Plus att msn slipper få en hjärnblödning av att det alltid ska komma ut 5 jäkla servetter när man försöker ta en 😅

  Härligt att det är så nära nu. Jag önskar dig en riktig drömförlossning!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 🙏🏻❤️

   Svara

  • Johanna

   |

   +1 på tvättlappar med vatten istället för våtservett! Vår grabb blev röd i rumpan av våtservetterna, nog främst för att han bajsade varannan timme första månaderna 😂

   Svara

   • Mathilda

    |

    Vi hade en sprayflaska med ca 1/5 eko rapsolja, resten vatten vid skötbordet och i skötväskan, perfekt i kombo med små frottéhanddukar :). Aldrig behövt några krämer eller våtservetter till den numera tvååriga rumpan.

    Svara

  • Rebecca

   |

   +1 på torra våtservetter. Mycket bättre för bebisrumpa. De andra kan du ha när du är på språng!

   Och! I Helsingborg får du en liten libero olja till bebisen, måste alltså inte ta med ❤️

   Svara

  • Hejhej

   |

   Måste hålla med om torra tvättlappar! Hemma fyllde vi alltid en liten skål med lagom varmt vatten som vi droppade i ett par droppar babyolja i, som man kunde doppa servetterna i. Så fort vi använde våtservetter blev det en röd och irriterad rumpa! Dock väldigt smidigt när man är ute!

   Svara

  • Gabriella

   |

   Vi har också enbart använt torra tvättlappar med kranvatten, aldrig våtservetter. När vi är ute och far har vi med oss torra tvättlappar och en flaska med vatten, om tvättmöjligheterna är begränsade 😊

   Svara

 • sofi

  |

  Babynestet får även plats i vagnen, så har vi med ett fårskinn i. Får bebis älskar det 🙂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Blir lugn av att du packar snacks. Har läst massa listor och tycker de har med allt förutom just snacks typ. Är väldigt pepp nu! Köpte en mozzarella som går ut 10/11 idag och jag bara varför känns detta datum så bekant 😂😂🥰

  Svara

  • Egoina

   |

   😂❤️

   Svara

 • Hanna

  |

  Haha, är det bara jag som tänker att ni behöver göra rent ventilen i badrummet? 🙈

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha det måste vi ja 🙈

   Svara

 • Johanna

  |

  Ett tips som du inte har bett om så sluta läs nu om du inte orkar. Men när min son föddes förra året blev jag som besatt av att hans huvud inte skulle bli platt. Läste allt jag kom över när han var två månader och huvudet blivit plattare och ville skälla ut hela världen och mödravården som inte hade varnat mig. Kände sådan skuld att hans runda huvud hade blivit platt som en bok efter några veckor i min vård. Så… Babyskyddet och babysittern är värsta lutningen för bebisen mjuka lilla huvud. Därför ska babyskyddet bara användas i bilen och inte köras runt som vagn vid handling och sånt som många gör.

  Svara

  • Amanda

   |

   Vi körde runt med babyskydd på affärer och i gallerior och vi åkte minst 1,5 timme x2 bil varannan vecka. Inte blev min dotters huvud platt för det ☺️

   BVC kollar sånt vid de flesta besöken och säger till om åtgärd krävs

   Svara

   • Johanna

    |

    Vad skönt Amanda:) Det är fakta det jag skriver och ingenting som jag sög ur min egen tumme för att vara märkvärdig. Kanske hade ni tur att er dotter inte hade ett mjukt huvud vilket är helt individuellt. För ett spädbarn med mjukt huvud tar det inte lång tid i den positionen (babyskydd, babysitter) som behövs för att hen ska bli platt. Inte så roligt när BVC säger att barnet är platt och de bara får ligga på mage all vaken tid och sova i speciella ställningar för att inte belasta huvudet. Skönt att förebygga innan om man har kunskapen.

    Svara

  • Rebecka

   |

   Håller helt med Johanna, men har fått till mig att man ska undvika köra runt med babyskyddet då bebisens rygg är i en väldigt oergonomisk position? De behöver sträcka ut ryggen.

   Svara

 • Sanna

  |

  Små bebisar ska inte ha kuddar så det behöver du inte bädda med i nestet 😊 tipsar om att lägga en handduk på skötbädden för annars får ni tvätta överdraget mycket när det kommer racerbajs mitt i blöjbytet 😅 får ni inte blöjor på BB? Vi fick ta så mycket som behövdes, i Kronoberg dock och det kan säkert skilja sig mellan regionerna. Lycka till, nu är det nära ❤️❤️

  Svara

  • Rebecka

   |

   Kan lägga en relativt tunn kudde som hela bebisen kan ligga på för att mysa till det 🙂

   Svara

  • Carro

   |

   ”Ska inte”.. öh.
   Vi hade en candide air pandakudde. Skitbra.

   Svara

 • Bianka

  |

  Najell babynest är verkligen toppen! Vad gäller bäddning räcker det verkligen med en filt, antingen galler eller muslin så bebis kan andas genom om hen skulle råka få över sig det. Bebisar bör inte ligga för mjukt, det minskar risken för psd (källa bm samt 1177).

  Lycka till, kram!

  Svara

 • Jennie

  |

  Kan rekommendera att införskaffa en kudde från Mimos till bebisen. Vi fick en väldigt trött liten kille som sov mycket och länge från start, vilket resulterat i att han har blivit lite platt på ena sidan av huvudet. Det påverkar inte utvecklingen eller något annat, men kosmetiskt så kan det bli jobbigt för honom när han blir större och kanske vill ha snaggat hår osv. Vi fick aldrig höra nåt om det på bb eller bvc men när vi märkte att hans skalle blivit missformad så beställde vi en kudde direkt. Har även varit till en fysioterapeut efter och dom rekommenderar den också. Vi har använt den lite över en månad nu och märker redan skillnad. Man kan självklart gå upp och positionera om bebisen också om man vill det. Ville bara tipsa, önskar så att någon hade tipsat oss redan innan han kom. Får barnet en missformad skalle så bör man åtgärda det så fort som möjligt för efter 6 månader blir det svårare. Önskar er ett stort lycka till med eran kommande guldklimp <3

  Svara

 • rebecca

  |

  Angående att bädda med kudde så är det inte rekommenderat. I socialstyrelsens vägledning för att minska risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS) står det att kudde kan öka risken för SIDS om barnet skulle lyckas vända sig om och fastna med ansiktet i kudden. En studie redovisar även att risken existerar vid användandet av fårskinn. Så kör på ryggläge, skippa kudden och vill ni ha kvar fårskinnet kan det vara bra att bara använda det när ni har ordentlig uppsikt! Mvh barnsjuksköterskan

  Svara

  • Ellen

   |

   Just Mimoskudden som någon tipsade om här ovan går dock att andas i. Vi använder den till vår bebis och funkar väldigt bra!

   Svara

 • Fia

  |

  Såå mysigt med alla förberedelser 😍😍 har två barn och vill ej ha fler, men vill ha väntan, bebisen och det mysiga i början haha.

  Om era axlar/ryggar gör ont om ni bär mycket kan det va värt att kolla andra selar, har hört att den där kan lägga rätt mkt tyngd på just axlar. Hoppas inte dock! Jag har burit mina barn massor, det är underbart 💖

  Svara

 • Zanna

  |

  Hej! Vi hade också en Najell bärsele som lillen sov i de första tiden. Som någon skrev ovan hade vi också den i vagnen (klockrent).

  Vi hade köpt ett täcke till lillens spälsäng så jag vek det dubbelt och la ned det i bärselen, vek sedan in kanterna så att det blev tjock runt kanterna. Det blev mjukt och trångt och funkade superbra för oss.

  Svara

 • Linn

  |

  Mysigt inlägg 😍
  Måste bara ge dig ett tips till din bb-väska även om du inte ville ha fler. Men detta var såååå avgörande för mig: packa med mjukt toapapper. Det som finns på sjukhuset känns som att torka sig med sandpapper och det är det sista du vill när du precis fött barn, tro mig. Det är det enda tipset jag ger när kompisar frågar vad man ska ha med sig i bb-väskan 😅
  Lycka till när det väl är dags 😍

  Svara

  • Annica

   |

   Men jaaaaa +1111100000 på mjukt toapapper! Ha en rulle med till bb och ladda upp hemma med det mjukaste som affären kan erbjuda!
   Kan också rekommendera att när du kommit till bb att be om tarmmjukgörande så att första toatoan blir en mjuk upplevelse 😂

   Svara

 • Amanda

  |

  Jag hade en resväska 😂 kabinväska, men ändå. Som min kompis sa, det är livets resa – packa smart kan du görs en annan gång!

  Svara

  • Egoina

   |

   😂👌🏼

   Svara

 • Sara

  |

  Haha, har en kompis som faktiskt hade med en resväska 🤣

  Svara

 • Sofie

  |

  Har nog kommenterat en gång förut men alltså tänk hur gullig er bebis kommer vara i nalle-ovarallen.
  Jag har en likadan och alltså gulligheten maxas verkligen när de blir en liten isbjörn. Vill ha fler barn, främst för att få klä de som små björnar igen 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa 🥺❤️

   Svara

 • Jane

  |

  Tips till skötbädden:
  Lägg handduk över. Det kommer att komma en del ovälkomna ”fläckar” 💩. Mycket enklare att bara byta handduk framför att ta bort överdraget till bädden.
  Vi behövde byta handduk nästa var dag i starten😅

  Svara

 • Johanna

  |

  Den där väskan på ”styret” (eller vad det nu heter på vagn-språk 😂) va det enda min syster hade med sig ut tills hennes dotter va ca 6 mån. Om du inte behöver packa med massa mat/ersättning till bebis så räcker den gott och väl som skötväska i början när allt ändå är så smått 🥰

  Svara

 • Sandra

  |

  Glöm inte att packa grejer till pappan inför BB. Hört flera gånger av vänner att det glöms bort!

  Svara

  • Maria

   |

   Det lär ju pappan ansvara för själv.

   Svara

 • Jenni

  |

  Men snälla nån, varför har ingen frågat vad ringarna på babysittern gör!? Är det bara jag som inte fattar 😂 så knasigt att det snart finns en liten bebis i denna bloggen, men han är lika välkommen här som hos er ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Handtag för att kunna lyfta och flytta stolen. Jaa så knasigt ❤️

   Svara

  • Jossan

   |

   Stolen verkar suverän! Men är det bara jag som ser (en mycket liten) gynstol? 😂

   Svara

 • Hej

  |

  Min man glömde min väska när vi åkte till bb som jah så fint plockat i ordning. Han gjorde en ny med bara hans och några bebisplagg 😂 var måttligt nöjd då, men överlevde det iaf, så mitt oönskade tips är att ta allt som det kommer, det brukar lösa sig

  Svara

 • Annika

  |

  Så spännande att lilla bebisen snart är här! Jag brukar aldrig tipsa varken blivande mammor eller andra mammor, men av egen erfarenhet skulle jag ändå vilja tipsa om att förvara blöjor och grejer för blöjbyte i skåpet bredvid skötbädden istället för direkt ovanför. I händelse av hysterisk bebis och fumlande händer är det lätt att råka välta ner saker ur skåpet vid blöjbyte, bättre de hamnar bredvid bebisen än rakt på den lille skatten. ❤️ Lycka till med allt, du kommer att bli en underbar mamma!

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart! Och på så sätt kommer bebisen närmre handfatet 👌🏼

   Svara

 • U

  |

  Men gud vilken smidig babysitter, sån skulle man haft! Bebisen kommer ju älska att sitta där och titta på er om ni höjer den vid matsalsbordet

  Svara

 • Liv

  |

  -Har en likadan skötbädd (tror jag). Tänk på att den inte går att tvätta (värdelöst!) så vi har använt underlägg från Libero plus handdukar ovanpå. https://www.libero.se/blojor-byxblojor-och-babyvard/tillbehor/libero-mats-6-st/

  – Min bebis levde i sele första 4-5 mån och ville inte sova någon annan stans så guld värt för att få händerna fria 😊

  – Kudde och täcke rekommenderas inte första året med tanke på ökad risk för SIDS, och spädbarn behöver inte heller kudde.

  – Adaptrar till babyskyddet var GULD värt! Bästa köpet vi gjorde till bebis tror jag 😁👍

  Så spännande att bebisen är här snart 💕

  Svara

 • Liv

  |

  – Har en likadan skötbädd. Går dock inte att tvätta (värdelöst!) så vi har haft underlägg ovanpå plus handduk.
  https://www.libero.se/blojor-byxblojor-och-babyvard/tillbehor/libero-mats-6-st/

  – Adaptrar till babyskyddet och bärsele var nog de två bästa köpen! Så fantastiskt! 👍😁

  – Öppnade inte BB-väskan (hann inte ensam på BB med skrikande bebis 24/7 som inte gick att lägga ned) 😝. Levde i sjukhuskläderna. Enda jag tog fram var tandborste och kläder till bebisen 😊

  – Täcke och kudde rekommenderas inte första året pga ökad risk för SIDS. Behövs inte heller 😊

  Svara

 • Rebecca

  |

  Vi hade och har (är inne på barn nr 2 nu) en liten pandakudde eller mimoskudde i nestet från najell. Hjälper till att hålla huvudet lite på plats i början när de är små, tex under skakiga barnvagnspromenader. Dessutom nojjat för det där med platt huvud, som många ovan skriver om, så använde detta i förebyggande syfte.. 😉

  Svara

 • AMANDA

  |

  Jag kan verkligen rekommendera att köpa en bilstolspåse! Då slipper du klä på bebisen varje gång ni ska ut och köra utan det räcker att sätta ner bebisen i påsen med en liten filt. Du kan dessutom använda den som åkpåse i vagnen. Har en oktoberbebis och det var genialt!! 🙌 Är i ull/dun.
  Osäker på om denna finns i Sverige men det finns liknande:
  https://www.barnashus.no/reflex/lun-bilstolpose-gronn-green

  Svara

 • Jenny

  |

  Jag hade med en resväska till förlossningen/BB 🙈 Till mitt försvar fick inte pappan följa med in och inte heller stanna på BB så det var sjukt smidigt att kunna dra den själv. Sen att den var proppfull behöver vi ju inte prata om 😂

  Svara

 • Jenny

  |

  En sak som jag vill tipsa om ifall amningen skulle strula, är att prova amningsnapp! Det kanske är självklart för alla andra, men jag hade inte en aning om att det fanns.
  Jag var jätteledsen på BB när min dotter inte kunde ta bröstet innan en barnmorska gav mig en amningsnapp- och då fungerade det jättebra! Fullammade med amningsnappen i ca fem veckor, sen lärde hon sig att amma utan den. 🙂 (Menar absolut inte att det är något fel med bröstmjölksersättning, utan tänkte bara tipsa ifall det är någon mer än mig som helt enkelt inte visste om att det fanns)
  Hoppas ni inte behöver vänta så länge till innan bebisen kommer!😊

  Svara

  • Johanna

   |

   +1 på amningasnapp! Min grabb hade inga problem att suga men tog några veckor för oss att hitta bra grepp och få in tekniken. Och för bröstvårtorna att vänja sig 😂 Jag körde med amningsnapp från och till för att låta brösten läka lite! Purelan och multi-man kompresser var även sjukt viktiga för min bröstvårte-vård!

   Svara

 • Åsa

  |

  Ja kom ut nu bebisen 😍
  Det verkar som att ni tänkt på det mesta 😊 Glöm inte ta med tunna mössor att ha inomhus på på BB till bebisen . De kan ha svårt att få upp/ hålla upp kroppstemperaturen . Lycka till- kramar !

  Svara

 • Mikaela

  |

  Panik av att läsa alla kommentarer från mammor som ändå tar sig rätten att ”ge tips” även om det undanbetts. Fy!

  Svara

  • Jeanette

   |

   Men jaa!! Vad är det för fel på folk som känner att de absolut måste dela med sig av sina ”tips” hela hela tiden?!

   Svara

  • Emma

   |

   Jag har funderat en lång stund över din kommentar. Jag är en av dem som gett oombedda tips ovan, och du har rätt. Eftersom Regina uttryckligen bett om det borde jag inte gjort det, så Regina, förlåt!
   Om man pratar allmänt om alla råd nyblivna föräldrar får tycker jag dock att man måste skilja på mästrande råd/”momshaming” och när folk genuint vill tipsa om något som hjälpt dem. Jag tipsade om att ta med olja till bb. Jag var nysnittad, ensam pga corona, hade sovit 3 h på 3 dygn och min bebis skrek som om jag torterade honom när jag skulle byta blöja. I den stunden jag kom på att jag hade olja i väskan och därmed förkortade blöjbytartiden med flera minuter ville jag ge mig själv nobelpriset! Det är så många saker jag önskat att jag fått tips om. Kanske hade jag kunnat få det i normala tider med föräldraträffar etc, men jag var sjukt ensam som de flesta andra nyblivna föräldrar under pandemin. Så mitt tips var i högsta grad välmenat men kom vid fel tillfälle. Om du någon gång känner för det kan du ju göra ett ”saker jag önskar någon berättat för mig”-inlägg så kan jag få ösa ur mig där 😄

   Svara

   • Egoina

    |

    ❤️ Haha, bra idé till inlägg!

    Svara

 • Sandra

  |

  Åh! Får så fina flashbacks till när jag fick min son <3

  Sov med snuttefilten nu de sista dagarna/veckorna så luktar den er när han ligger i vagnen/nestet! <3

  Svara

 • Sanna

  |

  Hej fina!
  Du behöver inget mer i babynestet, allt löst innebär kvävningsrisk! Och ta med det till BB, räddade oss då vår bebis vägrade ligga själv annars ❤

  Svara

 • M

  |

  Kan du inte göra ett blogginlägg eller instastory med vad du har för snacks i bb väskan? 🙈 behöver inspiration till när det är dags för mig om några veckor! + alltid kul att läsa om snacks.

  Svara

 • Tina

  |

  Alltså kanske en knasig kommentar, men ÅH, jag blir så stolt över dig och F när jag ser hur förberedda ni är, och tänker på hur välkommen bebisen kommer känna sig in i er fina familj! Jag känner mig typ som en stolt storasyster eller vän. Jag har inte ens barn (och vill inte ha) och trodde aldrig att detta inlägg skulle skapa sådana starka känslor i mig 😅 Så bra saker ni skaffat! All lycka till på BB, när det än blir! 🥰💖

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla 😍❤️❤️

   Svara

 • Hanna

  |

  Regina: Undanber sig fler tips.
  Alla i kommentarsfältet: ”Förlåt för oombett tips, MEN…”

  Heja Regina och bebisen snart är det dags!

  Svara

 • Maria

  |

  Najell – toppenköp! 😊
  Vi la ett dubbelvikt bebistäckte i botten då vi tyckte den va hård, och så oftast någon mjuk liten handduk under huvudet då vår kille visst va en liten kräkis i början. Enkelt att byta bara handduken, eller slänga in påslakanet och täcket i tvätten om olyckan va framme. Hade två täcken vi roterade på. Perfekt att ha det i vagnen också och lyfta ur när vi tex va iväg och fikade, åt ute eller annat och man ville ha bebis nära sig och inte i vagnen bredvid som kanske inte alltid kunde placeras precis nära. Och TOPPEN som säng när man är iväg och det kan kännas mysigt att liten liksom får ha sitt egna och somna i sina egna filtar osv istället för på någons soffa eller liknande, samt att iom att kanterna är lite hårdare än andra nest så kändes denna också bra att ha honom sovande i när vi var bortresta och han inte kunde sova i sin side crib.

  Snyggt ordnat med skötbädd! Vi har gjort likadant i lägenheten men bytte ut vår tvättmaskin till en med kombinerad tvätt och torktumlare. När någon frågar vad det bästa vi köpt till bebisen är, så är det typ det vi svarar! Ovärderligt att kunna tumla alla en miljon små dreglisar, bodys, strumpor osv.

  Alltså, stort grattis! Ni har så mycket fina stunder att se fram emot tillsammans ❤️ Det är magi och låt tiden stå stilla och bara njut när hjärtat slår sådär extra hårt och blir alldeles varmt, som det kommer att göra ofta framöver.

  Svara

 • Louise

  |

  Håller tummarna för 211112, exakt samma födelsedatum som min farmor. Hon skulle fyllt 100 på fredag <3 Tyvärr lämnade hon oss i somras.

  Svara

 • vendela

  |

  SÅ MYSIGT, att följa dig och din graviditet har varit som att följa en väns, så genuint, ärligt och roligt!
  Har ni vägarna förbi lund finns här en babybjörn babysitter ni kan få 😀
  Ta hand om er <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv