Follow my blog with Bloglovin

Lördag

Idag var ingen bra dag. Hade noll energi, var på dåligt humör och var så frustrerad över att jag inte orkade något att jag till slut började gråta. Låg i sängen och tyckte synd om mig själv bara.

F lägger all sin tid på lägenheten och jag känner mig så värdelös som inte orkar hjälpa till. Jag skäms. Inte ens mat orkade jag fixa idag. Det är inte kul att känna sig fånge i sin egen kropp.

Bet ihop till slut och cyklade bort till lägenheten för att i alla fall göra F sällskap. Satt där några timmar, googlade saker och mätte upp klädkammaren med maskeringstejp.

 

På vägen hem köpte vi godis och nu ska vi se film. En mysig lördagskväll trots allt! <3

 

166 gillar

Kommentarer (28)

 • malin

  |

  Fina Regina! Förstår känslan till fullo. Tänk dock på att du faktiskt liksom bakar en bäbis! Det om något är att ”hjälpa till” med att få saker klara 🧡

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

   • Vanessa

    |

    Förstår och relaterar också till känslan. Var halvinvalid med mitt första barn och än mer invalid med andra. Man känner inte igen sin kropp. Men hur klyschigt det än låter, du bygger en bebis och det tar jävligt mycket energi. Jag hade fött barn igen any day men vara gravid igen, aldrig! Snart är du fit för fight igen! Kunde btw böja mig i duschen typ 1 h efter förlossningen, hade haft brutal foglossning. Det kanske kan trösta dig något.

    Svara

 • C

  |

  ❤️❤️❤️
  Du gör det viktigaste jobbet någonsin! Att skapa liv! Du behöver skapa goda förutsättningar för din bebis att växa och må bra genom att låta din kropp vila och ta hand om dig själv. Allt annat är sekundärt.
  Snart är väntan! Heja dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Mia

  |

  Hoppas imorgon känns bättre! Och genom bloggen hjälper du till mer än du anar genom att dela med dig av dina tankar och livet ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Alltså du har burit omkring på en vattenmelon dygnet runt jättelänge plus värk och hormonrally på det. Det går knappt att föreställa sig hur jobbigt det är att vara gravid innan man är det, så inget skämmande nu 🤗

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Elin

  |

  Jag födde min son i början av sommaren och känner så igen mig i känslan du beskriver. Många dagar under graviditeten hade jag noll energi, och det på en helt ny nivå. Jag låg på soffan och det var mig övermäktigt att resa mig för att sätta på pastavattnet, och trots att det var det enda min man bad mig hjälpa till med för middagen så kom jag inte upp. Kände mig så värdelös och lat, och det kändes som att jag pushade honom för att se hur mycket jag slapp göra, vilket verkligen inte var fallet.
  Men – det jag vill komma till är att det tog inte många dagar efter att min son kom till att jag också lagade mat och frågade honom om han ville ha något när han låg på soffan och slappar.
  Du är inte lat eller värdelös, du har en liten fripassagerare som helt utan skam suger ur dig all energi du har. Det kommer gå över och du kommer inse att även detta var en fas ☺️
  Kram till dig och stor lycka till, jag blev väldigt glad för er skull när du gick ut med graviditeten.

  Svara

  • Egoina

   |

   Precis så! Maten är min uppgift just nu och kände mig så sämst igår när jag inte ens orkade det. Skäms också över att hans mamma hjälper och assisterar honom med alla småsaker i lägenheten. Borde varit jag. Tack snälla 🥰❤️

   Svara

   • Elin

    |

    Och här kan jag skriva en lång utläggning om duktig-flicka-syndromet och att våga acceptera förutsättningarna, men tror du redan vet om det 😉
    Skickar istället med att min erfarenhet är att (blivande) mor/farföräldrar älskar att hjälpa till och känna att deras barn behöver dem igen, så inte ska du skämmas över det. (Eller, det ska du ju inte oavsett såklart)

    Svara

    • Egoina

     |

     Så är det säkert 🥰❤️

     Svara

  • Egoina

   |

   Det gjorde det, tack ❤️

   Svara

 • Madelene

  |

  Skulle precis kommentera att ”du bakar ju en bebis” men det har du redan fått höra ser jag. Kände precis samma och fick gå i samtal om att det faktiskt bara räcker att jag finns och bakar bebisen? Jag behöver inte orka eller klara mer, det är ju skitjobbigt och ansträngande det jag gör hela tiden i 9 månader!! Sen ser man andra preggos som gör och orkar samma som vanligt och det är skitfrustrerande… men ialf ❤️❤️❤️ till dig och kulan.

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur! Och sen folks historier ”när jag var höggravid målade jag ett helt hus, sprang ett marathon och var på gymmet samma dag som vattnet gick” 😅 Tack ❤️❤️

   Svara

 • Sara

  |

  Jag tänker att F säker är jätteglad över att få bidra med viktigt arbete i form av renovering för att skapa en trygg plats för er nya familjemedlem som du just nu skapar ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror det också. Hans bebis ❤️

   Svara

 • Mila

  |

  Usch vad jobbigt! Men ni hjälper till på olika plan, du bakar bebis och F fixar hemmet. 🙂 Tror han är väldigt nöjd med din insats!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Magdalena

  |

  Åh, förstår! Känner igen mig från min egen graviditet! Min man fick fixa typ ALLT medans jag på sin höjd gjorde några punktinsatser. Det var en jätteomställning från att ha haft massa energi till att behöva vila mest hela tiden. Det blev bättre när bebisen var ute! Du gör ett dygnet runt jobb med bebisen i magen, kom ihåg det ❤️❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Lina

  |

  Kan bara instämma i kommentarerna tidigare, du gör redan den viktigaste uppgiften i livet liksom, du skapar en ny människa! Vissa dagar (ibland hela perioder) så känner man så där och mår så där. Det är okej! Var snäll mot dig själv och fokusera på att vila, göra sådant du mår bra av och tänka positivt. Du verkar ha en fantastisk partner och ni är ju två i detta, trots att du är den som drar det tunga lasset. Låt honom hjälpa dig utan att få dåligt samvete. Av egen erfarenhet (har tre barn) så kommer det sådana dagar även när bebisen är född. Särskilt i början. När partnern kommer hem och man kanske inte ens hunnit/orkat borsta tänderna sedan kvällen innan, disken står framme och allt känns upp och ner och man tar power naps varje gång bebis ammar/dricker ur flaska/sover i ens famn. Då kan man behöva påminna sig själv om vad det allra viktigaste är och sätta prio på det. Som att hålla bebis nöjd och själv typ äta/kissa/slumra. Förlåt för svammel, är inte alltid så bra på att sätta ord på saker, men kom ihåg att du redan gör tillräckligt! Sköt om dig och jag hoppas du har en bättre dag idag ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla ❤️

   Svara

 • Annica

  |

  Jag märkte under graviditeten att jag blev “bakis” energimässigt dagen efter jag gjort något extra. Som din AW t.ex. Massor med intryck! Inte konstigt att du är extra trött dagen efter det 🙂

  Svara

 • Anonym

  |

  Detta var jag under andra halvan av graviditeten… kände mig så värdelös, orkade inte ens minsta lilla. Min man slet arslet av sig för att fixa med lägenhetsförsäljning och jag orkade inte ens tömma diskmaskinen. Du är inte ensam! Har så mycket mer energi nu med en tvåmånaders bebis än som gravid. Håll ut! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv