Follow my blog with Bloglovin

Loppisrunda och nytt medborgarskap

Var är jag nu på väg, i min välbelysta hiss? Jo! Det var dagen innan tillträde till lägenheten och jag hade bestämt mig för en day of fun. Bara kul grejer skulle jag göra.

Caroline skulle ta med mig på loppis! Ni behöver inte vara oroliga över att jag känt mig krasslig btw. Här mådde jag bra igen (äntligen fått sova mer än två timmar per natt!!) och hade dessutom negativt coronatest.

 

Vi åkte till Öppna hjärtat i Landskrona. Superbra loppis! Bra urval och priser. Hittade en del grejer faktiskt.

 

August med. En liten brandsläckare, plast-yxa…och tyvärr en brandmans-megafon med alarmljud. Men alternativet var ett trumset, så det var okej. Dessutom var han så jäkla gullig när han lekte brandman med sina grejer och letade efter eld att släcka överallt.

 

Sen åkte vi till Lund för fler loppisar och lekpaus i stadsparken. Åt tre glassar denna dag, haha. Men har ju legat hemma en vecka, så hade en del glass att ta ikapp.

Plötsligt plingade det till i min telefon! Det var från Länsstyrelsen som skickade ett diplom på att jag numera är svensk medborgare! Det kändes så högtidligt.

 

Firade med finlunch på italiensk restaurang. Det blev oxfilé-pasta och pepsi max.

 

Och efterrätt fick det bli såklart!

 

Här sitter jag och äter tiramisu och är SVENSK helt plötsligt.

 

Caroline sprang iväg för att fixa en korv till finsmakaren August och under tiden övade jag på att ta hand om en bebis.

 

Sen skulle vi gå från restaurangen och ni skulle sett Augusts lycka i ögonen när han fick syn på en riktig eld!! Den låtsassläckte han på en gång såklart. Tur. Kunde gått illa.

 

Sen åkte vi hem och skiljdes åt. Jag fotade mina fynd.

 

Det blev lampfötter. Nästa loppismål är att hitta skärmar.

Karaffen/vasen till höger är ingen lampa än, men jag tänker att det är relativt enkelt att göra en? För jag behöver ju verkligen fler projekt just nu : )) Tycker det är så fint med lampfot i glas. Den vita i porslin kostade 55 kronor och karaffen i glas 25 kronor.

 

Vinglas. Till nästa år när jag kan dricka vin igen. 10 kronor styck.

 

Jag kan ju inte låta bli att köpa snäckformade grejer, så dessa assietter fick följa med. Till förrätt eller efterrätt kanske? Eller små serveringsfat till tilltugg. 10 kronor styck.

 

Köpte även en shiny rosa kjol. Perfekt plagg för mig nu med magen. 20 kronor.

 

Och en present till F, en biltidning. Som han inte verkade uppskatta sådär överdrivet mycket då det var amerikanska bilar. Det visste jag ju egentligen, klantigt av mig. 5 kronor kostade den.

 

Jag fick också present. Han hade varit och plockat äpplen till mig.

Sen åt vi äpplen, pussades och kollade på film.

140 gillar

Kommentarer (9)

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Bra fyndat. Kakfat verkar vara en perfekt sak att fynda på loppis, tack för den idén 👌 Har nästan köpt ett nytt men allt är så dyrt och inte jättefint. Så blir loppisbesök snart istället yay.

  Svara

 • C

  |

  Vadå inte dricka vin i år??! Du har ju bf i november 😄 Blir stressad över att du inte ska mysa med vin redan första kvällen hemma, hahaha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!! 😂 Det har du rätt i. Och blåmögelost med fikonmarmelad 🤤😍 På nyårsafton ska jag fan ha champagne!

   Svara

   • C

    |

    Såklart du ska!! 🥂

    Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! Roligare med mat än loppisar kan jag tycka personligen. 😉

  Svara

 • B

  |

  Hej!

  Några saker jag funderat över (säkert den enda som ens undrar men jag är en nyfiken och frågvis person – såklart behöver du inte svara om du tycker det är för privat!)

  – Var har hänt med din killkompis som du brukade hänga med? Minns inte vad han hette…? Jakob?
  – Hur ser relationen ut mellan dina föräldrar? Är dom on speaking terms? Hur har du upplevt det att ha skilda föräldrar boendes i olika länder under din uppväxt? Jag själv har växt upp under liknande förhållanden och tycker det är intressant att prata om det.
  – Du nämnde tidigare att din släkt av religiösa skäl inte ”firar” vissa högtider osv. Kan du berätta lite mer eftersom ni ändå verkar fira med en babyshower? Eller gäller det enbart religiösa tillställningar såsom jul som inte firas?

  Hoppas ingen av frågorna gick över någon gräns, ber om ursäkt isåfall.

  Tack för världens bästa blogg!

  Kram,

  B

  Svara

  • Egoina

   |

   Heej! Tack snälla <3 Svarar lite snabbt:
   Inget har hänt med Jacob, mer än corona, att vi bor en bit från varandra och att vi båda har fullt upp med våra liv typ. Haha. Jag hoppas vi kan få till att ses snart 🙂
   De är inte ovänner. Ska tilläggas att jag inte var planerad och de inte hade en långvarig/stabil relation innan de fick mig. Så de är inte "skilda". Jag har tyckt det varit jobbigt faktiskt, det är trist att ha sin familj långt bort och att varje lov och ledighet går åt att resa dit. Har saknat det där normala och spontana. När kompisar i klassen klagade över att de behöva gå på tråkiga kalas eller söndagsmiddag hos mormor tex blev jag så avundsjuk. Tror det är därför längtan efter att skapa en familj varit så stark för mig. Hur har du upplevt det?
   Japp av religiösa skäl. De är jehovas vittnen och firar inte födelsedagar och jul. Giftermål och bebisar firas dock gärna 🙂 Tror det var därför de tog i lite nu, för att vi äntligen kan fira något, haha 🙂 <3

   Svara

 • tove

  |

  snälla snälla var är den beiga klänningen ifrån?

  Svara

  • Egoina

   |

   Bikbok ☺️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv