Follow my blog with Bloglovin

Ett litet hej

Dag två i soffan. Jag mår inte så bra. Sover riktigt dåligt. Jag får en känsla av klump i halsen och tryck över bröstet när jag ligger ner, det är svårt att andas, jag behöver hosta och jag rapar/får upp luft varje gång jag sväljer. Haha alltså det är så irriterande. Håller på att bli galen. Det känns som att jag ska kvävas av mitt eget slem. Har inte skrapat ihop många timmar sömn inatt eller natten innan. Känner mig sjuk och jag vet inte om det beror på jag sover dåligt eller om jag sover dåligt för att jag är sjuk.

Nåväl, det är tur att vi inte har några planer denna helg. Har hängt i soffan, sparat fina bänkskivor på Pinterest, ätit god mat och kollat på film. Ville bara kika in och berätta varför det är så tyst här. Men hoppas jag att jag orkar skriva ihop ett inlägg lite senare idag!

 

99 gillar

Kommentarer (20)

 • J

  |

  Så jobbigt det låter. Det kan inte vara halsbränna? Jag hade det du beskriver under min graviditet och läkaren sa jag kunde ta omeprazol vilket hjälpte. Hoppas du snart får må bra igen 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Kanske det? Tycker inte det påminner om halsbränna så som jag brukar uppleva det. Men kanske ligger det ”högre upp” nu typ.

   Svara

   • Cecilia

    |

    Omeprazol hjälper mot bubblighet också, inte enbart halsbränna 😊

    Svara

 • Robert

  |

  Hej! Hoppas att det snart blir bättre. Låter jättejobbigt. <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack <3

   Svara

 • Tuva Miliie

  |

  Har du testat dig för Covid så det går att utesluta?😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror det är gravidrelaterat då det endast är när jag ligger ner. Dessutom aldrig hört om att rapar kan vara ett symptom? 😂 Men om inte medicin mot halsbränna hjälper och det inte känns bättre kanske jag borde göra det 🤔 Tror verkligen inte det kan vara covid dock.

   Svara

   • Tuva Miliie

    |

    Haha nej förvisso, jag har inte hört det heller😅 rapandet i sig kanske inte är ett symptom, men att kroppen reagerar annorlunda för en som är gravid. Men hu det hoppas vi såklart inte! Jag kan känna mig toksjuk ena dag och frisk andra (är också gravid). Dock aldrig upplevt samma som du då mitt är en “typisk halsbränna” men usch, det är inte najs.
    Krya på dig!😊

    Svara

    • Egoina

     |

     Krya på dig med! Hoppas idag är en bra dag 🙂

     Svara

 • Vanessa

  |

  Köp en gravidkudde som är emot ett u och bullar upp dig kvinna! Du kommer inte ångra dig! Mitt bästa köp! Mvh var för snål första graviditeten och idiotförklarar mig fortfarande.

  Svara

 • Anna

  |

  Låter som halsbränna, fy fan vad den spökade för mig efter v23 när jag var gravid. Käkade Novalucol som om det var godis :))) släppte i samma sekund som ungen var ute!!

  Svara

 • Mia

  |

  Låter som halsbränna. Testa ta lite samarin och se om det lindrar lite. ☺️

  Svara

 • Josefin

  |

  Just känslan av en klump i halsen brukar för mig (och många andra) vara tecken på att sköldkörteln är svullen. Kanske ta några prover? Tyvärr kollar de i princip aldrig hela sköldkörtelpanelen i Sverige (typ 4-5 prover) men isf kan man betala själv via diverse tjänster. Men eftersom du är gravid kanske de lyssnar om du ber dem göra en grundlig koll av sköldkörteln, inklusive antikroppar mot sköldkörteln.
  Lycka till 💚

  Svara

 • Ninnie

  |

  Det skulle nog kunna vara halsbränna. Testa ligga på din vänstra sida när du ligger ner, har något att göra med hur magmunnen är placerad och kan lindra. Ett annat tips är att ta en extra kudde/kudde under madrassen för att höja upp överkroppen lite.

  Svara

 • Jessica

  |

  Vila och ta hand om dig ❤ och om det är halsbränna kan det hjälpa att komma upp lite när man ska sova, tex ha flera kuddar så man blir lite sittande. När jag var gravid la jag en bok under två av sängens ben så att huvuddelen kom upp lite. Det hjälpte mina nätter 😅

  Svara

 • Linn

  |

  Hejsan från ett fellow preggo v29. Exakt så känner jag med. Rapar och sura uppstötningar och när jag vänder mig i sängen tar det typ fem minuter vilket gör att jag hinner vakna.
  Inte kul.
  Tror bara bebisen tar så mycket plats så att det blir trångt för resten av organen. Kämpa på! Vi klarar detta! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️💪🏼

   Svara

 • Carro

  |

  Det är säkert gravidrelaterat, det är ju nån nerv som ofta kommer i kläm av bebisen när man ligger ner. Minns i slutet av min graviditet att jag längtade så sjukt mycket efter att kunna ligga på rygg igen! Kunde ligga på sidan utan att må dåligt men var inte riktigt bekväm nånstans egentligen, haha. Det kommer säkert kännas mindre jobbigt snart bara bebisen flyttar lite på sig i magen.

  Svara

 • Viktoria

  |

  Har samma konstiga känsla då och då!! Är i vecka 18, visste knappt hur jag skulle googla på den konstiga och obehagliga känslan. Är som det blir ett litet stopp i andningen som man måste hosta till, och typ sitter som en oskön känsla uppe i bröstet. Kan säkert vara konstig halsbränna. Hoppas det ger sig för dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Exakt så! Skönt att jag inte är ensam 😅

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv