Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Gravid vecka 24

Bebisen är en vecka äldre!

Min kropp

→ Något som är positivt med min graviditet är att inget verkar vara konstant. Ryggontet som jag höll på att bli tokig på förra veckan har jag inte märkt av alls denna vecka exempelvis. Så fort jag hinner tänka att ”jaha det är såhär det ska vara nu”, har det gått över. En tröst ändå att veta att det inte nödvändigtvis behöver hålla i sig när krämpor kommer och att det kan vara olika från dag till dag.

→ Denna vecka gav jag foglossningsbältet ett ärligt försök för första gången. Jag har varit lite skeptisk. Det känns så märkligt att det ska hjälpa. Men jag tror faktiskt det gjorde det! Jag hade inte lika ont och kunde åka runt och kolla kakel och köksgrejer en hel dag. Kan ju vara en slump, men otroligt om det hjälper ju. Hoppas. Måste sluta vara så skeptisk till grejer : ))

 


Veckans gulliga

Vi har börjat tömma förrådet och i samband med det visade F mig massa saker han köpt till vårt framtida barn genom åren. Jag hade ingen aning. En liten fjällräven ryggsäck, leksaksbilar (haha är kanske mest en ursäkt att få köpa såna iofs), kläder och gosedjur. Nej, men alltså mitt hjärta brister ju <3

 


Veckans
tanke

Innan vi började försöka bli gravida funderade jag mycket på om/när jag var redo. Jag har aldrig trott att man vaknar en dag och bara är helt redo, men jag har ändå trott att jag skulle känna mig mer redo. Jag har ju längtat i flera år, men ändå aldrig känt mig som en ”förälder”.

När det började närma sig att försöka blev jag panikrädd några gånger, frågade om vi inte skulle vänta lite till ändå och googlade ”hur vet man om man är redo”. Vi började försöka och första gången mensen kom var det en lättnad och besvikelse på samma gång. Kanske var det tur ändå att det tog tid för oss, för efter några misslyckade försök tänkte jag inte alls på om jag var redo eller inte längre. Tankarna förgicks av att lyckas bli med barn överhuvudtaget.

Det är inte förrän nu, i vecka 24, som tankarna kommit tillbaka. Vad har vi gett oss in på? Hur kommer livet se ut?

Jag tror att vi är så redo vi kan bli. Vi vill ha barn någongång, så förr eller senare kommer ju livet förändras. Det är oundvikligt. Jag får ha en tilltro till att det löser sig bara. Det är läskigt, men en skräckblandad förtjusning. Jag längtar efter att mitt liv ska förändras.

231 gillar

Kommentarer (38)

 • Elin

  |

  Känner så igen mig i tankegångarna kring att vara redo. Jag har på vissa sätt väntat in min sambo ett tag men cykeln vi började försöka så tänkte jag så sjukt mycket på vad jag gett mig in på. Ville inte säga det för mycket till honom heller eftersom det var jag som väntat in honom. Nu har vi ”misslyckats” ett par gånger jag har helt släppt redoheten, jag vet att jag verkligen vill och fokuset är helt på att ”lyckas”. 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Hoppas ni lyckas snart ❤️😍

   Svara

 • Cecilia

  |

  Jag måste erkänna att jag är totalt ointresserad av barn och graviditeter men när jag läste att Frederic samlat grejer till sitt framtida barn i flera år??? Det brast totalt. Fy fan vad gulligt. Vilken jäkla man du har hittat alltså!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja han har verkligen imponerat på mig de senaste månaderna ❤️

   Svara

 • Jenni

  |

  Alltså F… Han kan ju vara den gulligaste nånsin ❤️ det vet du ju redan, men tåls att sägas!
  Jag uppskattar verkligen sista delen med tankarna om att vara redo, brottas med dom själv också. Du har så mycket kloka tankar och insikter, inte bara om graviditet men det är ju mycket fokus där just nu, hehe.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Matilda

  |

  Vi hade samma tankar som du/ni när jag blev gravid, och egentligen genom hela graviditeten. Vår dotter är 11 månader och ska jag vara helt ärlig… så undrar jag fortfarande vad vi gett oss in på 🥴😅 Men samtidigt har hon varit så självklar ända sedan hon kom.

  Jag tänker att alla känslor och tankar får plats samtidigt, precis som med det mesta i livet ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Så sant ❤️

   Svara

 • Jonna

  |

  Så vacker du är, och den blåa klänningen var verkligen suuuuperfin! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack ☺️

   Svara

 • Isabell

  |

  Jag ligger och ammar min treveckorsbebis och vet fortfarande inte om jag är redo, haha! 😅 Man växer nog med uppgiften!

  Svara

  • Egoina

   |

   😂🥰

   Svara

 • Sandra

  |

  Man kan nog ALDRIG vara helt redo! Förstår dina tankar, men kör på! Allt löser sig. Jag har själv tagit beslutet att inte skaffa barn, men inte för att jag inte tror att jag skulle vara redo, utan för att jag bara vet att det inte är för mig. Däremot, hade jag varit sugen hade jag nog försökt tänka så; man kan aldrig vara 100% redo. Att ha barn är så stort och man kan overkligt ha koll på allt och vara en perfekt förälder. Så länge man älskar sitt barn och vill hen sitt bästa så är det huvudsaken!

  Det F gjorde var otroligt fint. Vilken skatt du har till blivande pappa!

  Svara

 • Pauline

  |

  Det är skönt att läsa om det där med redoheten. Jag har varit med min kille sen vi fyllde 20, vi var ju i princip barn som vuxit upp tillsammans. Vi vet att vi vill ha barn men det där steget till att börja försöka tar emot, det livet är ju tvärtom allt vi varit med om genom åren med resor, fester, konserter, dåliga fyllor. Vilka är vi som par när det blir något som inte är med i bilden längre (iallafall på ett tag)? Jättesvårt! Den där ”nu är jag redo”-känslan kommer nog aldrig infinna sig, det får lösa sig.

  Svara

  • Lisa

   |

   Det är ju det som är det konstiga.. jag är 38 och fick barn när jag var 22.. så det är ju liksom snart dags för barnen att börja flytta hemifrån 😅 har funderat mycket på det fast åt andra hållet: „vem är jag, vilka är VI, när det bara är vi två kvar hemma?“ vi har ju liksom aldrig varit vuxna ihop, bara vi två! Det blir nog både konstigt och mysigt.

   Svara

 • Mila

  |

  Åh det där med att vara redo… Tror verkligen jättemånga aldrig känner sig 100% redo hehe. Jag och en vän har pratat mycket om det senaste året. Och har kommit fram till att vi båda inte har den där ”gulliga barnlängtan” men ändå vill vi ta det där nästa steget i livet. Och jag trodde faktiskt aldrig jag skulle vilja ha barn, först nu en bit efter 30 jag känner att jag vill. Intressant hur man kan växa och utvecklas.

  Svara

 • Charlotte

  |

  Det där med ”Så fort jag hinner tänka att ”jaha det är såhär det ska vara nu”, har det gått över.” gäller även när bäbisen kommit ut kan jag berätta. Allt går i perioder. På gott och ont. Som förälder får man verkligen lära sig att leva i nuet och njuta av det som är nu. För innan man vet ordet av är det över och en ny underbar och jobbig period börjar.
  Hälsar en trebarnsmamma

  Svara

  • Egoina

   |

   Ändå skönt att veta 😂❤️

   Svara

   • Anna

    |

    Det var det här jag kom för att skriva! Du kunde lika gärna ha skrivit det här om några månader:
    ”Något som är positivt med babytiden är att inget verkar vara konstant. Magontet som jag höll på att bli tokig på förra veckan har jag inte märkt av alls denna vecka exempelvis. Så fort jag hinner tänka att ’jaha det är såhär det ska vara nu’, har också rutinerna ändrat”
    Du hinner ha samma rutiner i tre dagar och hinner precis tänka att du vet hur barnet fungerar så är det HELT nya regler nästa dag!
    Underbart, utmattande och ganska skönt egentligen. Tuutikki i Mumindalen sa en gång:
    -Allt är mycket osäkert och det är just det som lugnar mig!

    Lycka till med allt ♡

    Svara

    • Egoina

     |

     ❤️

     Svara

 • C

  |

  Ni kommer bli de finaste föräldrar ett barn kan önska sig! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Sarah

  |

  Men Åå, vad fint av honom! 😭😍

  Nä, tror inte heller man blir 100% redo. Vår dotter är två år och känslorna pendlar mellan att det är underbart och att jag ångrar mig 😂 men är alltid 100% säker på att jag inte vill vara utan just henne ❤️
  Nu är lillasyster på gång och än en gång undrar jag vad vi gett oss in på. Trots IVF:ande osv, så ingen överraskning direkt 😅 men jag vet ju vad vi får och är övertygad om att jag aldrig kommer vilja vara utan henne heller, oavsett hur känslorna runt själva föräldraskapet pendlar.

  Du är så fin 😍 och den där klänningen var väldigt snygg!

  Svara

 • Pernilla

  |

  😭🥰 Det F gjort måste vara det gulligast jag läst!! Såå fiiint av honom! Hälsa honom det! 😊

  Svara

 • Anna

  |

  Otroligt bra inlägg och kloka tankar kring att vara redo. Jag och min sambo har funderat på barn ett bra tag men inte tagit steget att börja försöka och hela tiden tänkt ”vi börjar efter sommaren”, nu ska jag ha ägglossning i slutet på juli och har tänkt att det är då vi ska börja försöka. Känns skrämmande och jag vet ärligt talat inte om vi är redo.. jag är 31 och tycker fortfarande om att gå på middagar med vänner, dansa och ha roligt, men tror innerst inne att det bara är att köra. Jättesvårt detta! Åh. Hade man bara vetat att det skulle gå att bli gravid enkelt om ett år hade vi kanske väntat, men det är ju ingen som vet. Så himla svårt. Stort grattis till att F verkar vara så himla fin, blev tårögd ❤️

  Svara

  • Sanna

   |

   Allt det där kan du göra ändå, kanske inte lika ofta och kanske inte första tiden men det är inget som behöver försvinna ur ditt liv 😊♥️

   Svara

 • Sophie

  |

  Så himla svårt, det där med att vara redo, men också när det är ”rätt” i livet. Jag har varit redo ett tag (tror jag!) och väntat in sambon som också börjar känna sig redo. Däremot är det inte optimalt rent logistiskt, då vi skulle vilja flytta utomlands och testa en annan livsstil. Vi kommer nog inte komma iväg än på ett år kanske, så då är frågan om det är bäst att bara dra av plåstret och ta med ev barn i beräkningen, eller vänta till senare. Men då kan man ju få vänta länge… decisions, decisions…. 🤷🏼‍♀️

  Svara

 • Frida

  |

  Var tvungen att läsa upp stycket om F för min mamma, började gråta när jag gjorde det.
  Han verkar vara världens finaste och ni kommer göra erat framtida barn till det lyckligaste i världen.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Robert

  |

  Det är kul med leksaksbilar! Hade gärna haft några själv kom jag på. 😉

  Svara

 • Lizette

  |

  Jag vet precis hur det är, min son blir 6 månader nästa vecka och jag vet fortfarande inte om jag är redo! Ända till vecka 38-39 (han föddes i 39+1) gick jag och funderade på om jag ens ville ha barn eller om det bara var samhällsnormen som gjort att jag nu stod där med magen i vädret (detta trots tidigare barnlöshet, endometrios och allt annat skit). Men jag tycker det är sååå kul att få vara hans mamma, det har verkligen varit så mycket både enklare och framför allt roligare än vad jag trodde!

  Svara

 • Anna

  |

  Ja det där med att vara redo..
  jag har ett barn som är 2 år och min sambo vill gärna att han ska få ett syskon.. det vill jag med men är jag redo att gå igenom allting en gång till😅

  Svara

 • Bea

  |

  Kan du inte visa bild på bäbissakerna som f köpt? 😊Hade varit så kul att se!

  Svara

 • Isabelle

  |

  Hej!

  Stockholmare som är ledig i början på nästa vecka och är sugen på att göra en spontanare till Skåne måndag – onsdag då jag enbart varit på jobbresor i malmö och annars inte upplevt Skåne. Vädret ser ut att bli sisådär, men vad rekommenderar du? 🙂 vi funderar på att flyga ner och hyra bil, så kan bo både i Malmö, Helsingborg eller annan stad. Vad bör vi göra? Är väldigt sugen på stället vid stranden som du ofta är på.. I övrigt har jag inga uppslag!

  Kram

  Svara

 • Caroline

  |

  Mitt barn är fyra år och jag är inte redo än haha!
  Eller, jag var redo innan jag blev gravid, sen blev jag o-redo. 😅
  Och jag har fortfarande svårt att förstå att jag är en mamma som alla andra mammor.
  Att andra man tex möter på affären bara ser mig som en mamma till ett barn.
  Medan jag ser mig som nån som luras?

  När jag var gravid så var jag så mallig och stolt och tyckte att andra skulle tycka att jag var speciell där jag kom med min mage.
  Sen slog det mig att främlingar ju skiter i det haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha men exakt så! Känner det med det mesta, att jag bara luras 😂

   Svara

  • Isabell

   |

   Haha, vad roligt att vi är så många som skriver att vi fortfarande inte är redo trots att vi har barn! 😅 Tyckte jag var lite ”tokig” som skrev det här ovan om min treveckors och så kommer du med din fyraåring, hahaha! 😂 Håller med dig om känslan att man inte tänker att man är som andra som har barn. De är ju RIKTIGA föräldrar. Som är säkra, vet hur man gör osv. Jag är ju bara förälder lite på prov typ, haha. Det här med barn är konstigt och underbart. Ska bli så fint att se vem han blir, vår lilla Björn. Och vem jag blir som mamma till honom. 🤷🏼‍♀️🐻

   Svara

 • Isabell

  |

  Alltså F så himla gulligt 😭😍😍❤️ Han verkar ju ha varit redo länge! Ni vill ha barn ni är redo 😘❤️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv